To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie spotkania w Grodzie Kraka

shenra - 15 Lipca 2011, 13:32

Środa przyszły tydzień moi drodzy. Dokładny czas i miejsce do ustalenia. :!: :!: :!:
Wojtek - 16 Lipca 2011, 15:32

o - widzę, że na forum jest silna reprezentacja krakowska (na raziem tu nowy świeżo przeprowadzony i w związku z tym mam pytanie: znacie jakieś takie miejsca tematycznie związane typu knajpy itp - o Kazamatach i Massolit wiem, ale szukam czegoś jeszcze (takiego pomiędzy, bo Kazamaty dość tematyczne (z horrorem), ale głównie knajpa; Massolit to ten właściwy klimat :) - tzn luźne miejsce w którym też można, poza napojeniem się, zasiąść i coś poczytać alboz laptopem przyleźć, tyle że tematycznie mainstream literatury) - jeśli w ogóle w Kraku coś takiego obcnie jest (w Wawie wiem o Paradox Cafe, i takie coś by było idealne).
Ale też z chęcią przyjmę wszelkie informacje o fajnych miejscach jeśli podzielicie się takową wiedzą :)

illianna - 16 Lipca 2011, 17:49

Ja nie słyszałam, ale nie znam wszystkich miejsc, ewentualnie Katedra, wystrój inspirowany Katedrą Dukaja, ale bez dodatkowych atrakcji,
spotykamy się tam właśnie, w Re a ostatnio na Sebastiana w Diego i Bohumil

Wojtek - 16 Lipca 2011, 18:28

Dzięki wielkie
no do Katedry muszę w takim razie w wolnej chwili zajść
a w ogóle to we wszystkich zrobię przegląd (ale nie naraz ;)
dzięki za cynk

Ziemniak - 16 Lipca 2011, 18:35

Czasami jeszcze House of beer na Tomasza.
jewgienij - 16 Lipca 2011, 18:48

Wojtek napisał/a

a w ogóle to we wszystkich zrobię przegląd

Nie starczy Ci życia :)
W House... jestem umówiony w przyszłym tygodniu, to dam Ci cynk, jak to wygląda, jeśli nie zapomnę.

Wojtek - 16 Lipca 2011, 18:51

jewgienij napisał/a
Wojtek napisał/a

a w ogóle to we wszystkich zrobię przegląd

Nie starczy Ci życia :)

postanowiłem kiedyś, że będę żył wiecznie

dzięki za kolejne info
wdzięczny będę za recenzje - szczególnie gdy znajdziecie gdzieś klimat SF/F :)

jewgienij - 16 Lipca 2011, 18:53

Wszędzie, gdzie pijemy, są klimaty SF :mrgreen: Chyba że chodzi Ci o Vadera na ścianie...
Wojtek - 16 Lipca 2011, 18:55

jewgienij napisał/a
Chyba że chodzi Ci o Vadera na ścianie...

:D

(ale jak kto gdzie znajdzie Vadera na ścianie - to też chcę wiedzieć :)

illianna - 16 Lipca 2011, 19:53

jewgienij, w H of B jest fantastyczny wybór piwa tyle ;P:
Ziemniak - 16 Lipca 2011, 23:22

illianna, nie zapominaj o fantastycznej kanapie i równie fantastycznych fotelach ;P:
illianna - 17 Lipca 2011, 08:37

Ziemniak, no!
shenra - 17 Lipca 2011, 15:57

No, to może się wypowiecie w sprawie spotkania na przyszły tydzień, a nie tylko będziecie się ślinić do knajp? :twisted:
Wojtek - 17 Lipca 2011, 23:59

ja w sumie to nie wiem czy jestem zaproszony, więc nie ma to jak się wypowiadać w kwestii mnie nie dotyczącej :] ale miejsce jest rzeczą bardzo istotną :) - choć nie musi być knajpa, jak ktoś nie lubi. Można w np opactwie w Tyńcu - kwestie są dwie: trzeba wszystkim załatwić wejściówkę, to po pierwsze.. a po drugie trzeba wszystkim załatwić wyjściówkę (chyba, że komuś się akurat tak spodoba, że postanowi zostać z własnej nieprzymuszonej woli)

BTW - dziś byłem w House of Beer, no i jak to House of Beer: dużo piwa

A i znalazłem miejsc e wktórym na ścianie jest Batman :] - ale otwarte do 20tej

hardgirl123 - 18 Lipca 2011, 11:30

no dopsz, wstępnie mogę się zdeklarować na środę :>
shenra - 18 Lipca 2011, 11:31

Kto da więcej? Bo jak nie to zagrzebię się w łóżku, a co! :mrgreen: Albo pogram z Martvą w scrabble :mrgreen:
Ziuta - 18 Lipca 2011, 12:10

Będę.
Ziemniak - 18 Lipca 2011, 12:24

Postaram się wpaść.
Martva - 18 Lipca 2011, 15:35

Wojtek napisał/a
ja w sumie to nie wiem czy jestem zaproszony,

Jeśli jesteś pełnoletni, myjesz się i nie robisz więcej obciachu niż standardowy człowiek, to zapraszamy :D

Ja pewnie będę, plany dzikich ekscesów z meblami i warzywami się jakoś tak rozwiały :lol: Choooociaż, scrabble... ;P:

Ziuta - 18 Lipca 2011, 19:08

Martva napisał/a
nie robisz więcej obciachu niż standardowy człowiek

E no, miałem przyjść. Apartheidowcy! :evil:

illianna - 18 Lipca 2011, 19:26

Martva napisał/a
nie robisz więcej obciachu niż standardowy człowiek
ej no to chyba nikt nie przyjdzie :twisted: bo my jesteśmy specami od obciachu w knajpach, co nie ludzie :mrgreen: ? dobrze, że przynajmniej się myjemy ;P:
Martva - 18 Lipca 2011, 20:03

Dżisas, chyba mamy inne pojęcia standardowego człowieka. Znaczy, chyba się obracam w dziwnych kręgach. Czy coś ;P: Bo wiecie, ja się uważam za normalną i nieprzekraczającą standardów obciachu, no chyba że akurat mam nastrój na kucyki z różowymi kokardkami.

Generalnie Wojtek, nie bój się.

illianna - 18 Lipca 2011, 20:35

Martva napisał/a
bój się, bój, buuahhhaaa (demoniczny śmiech) :wink:
Wojtek - 18 Lipca 2011, 20:49

illianna napisał/a
Martva napisał/a
bój się, bój, buuahhhaaa (demoniczny śmiech) :wink:

no właśnie... ostatni raz taką kwestię słyszałem siedząc na fotelu dentystycznym

ja naprawdę będę się starał by nie robić obciachu... obiecuję... już dziś zacznę ćwiczyć nierobienie obciachu

illianna - 18 Lipca 2011, 21:01

Wojtek napisał/a
ja naprawdę będę się starał by nie robić obciachu... obiecuję... już dziś zacznę ćwiczyć nierobienie obciachu
e nie, nie zrozumiałeś, bez obciachu nie ma wstępu do klubu ;P:
Martva - 18 Lipca 2011, 21:30

Może ustalmy definicję obciachu ;P:
Wojtek - 18 Lipca 2011, 21:46

ja mogę przyjść przebrany za kaczkę - ale tak poważniej, chętnie w takim razie też spróbuję się pojawić - czy koordynaty czasoprzestrzenne tego spotkania się dookreśliły?
Ziemniak - 18 Lipca 2011, 21:52

Przestrzenne to Diego&Bohumil na Sebastiana 6, a co do czasu, to pewnie koło 17 zaczną zchodzić pierwsi uczestnicy (nie dotyczy Martvej, ona już dawno zeszła ;P: )
Wojtek - 18 Lipca 2011, 21:55

a OK, dzięki za info
Martva - 18 Lipca 2011, 22:26

Ziemniak napisał/a
Przestrzenne to Diego&Bohumil na Sebastiana 6

Ekhem, a to jest pewne? Czemu mi się HoB przykleiło?

Partner forum