Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Luc du Lac - 28 Kwietnia 2015, 18:00
Mam 4 strony A,B,C,D
Mam 4 użytkowników A,B,C,D
Chodzi o to żeby strona A była widoczna tylko dla użytkownika A, a jednoczenie żeby nie widział pozostałych stron
tak samo dla usera B , widzi tylko stronę B i żadnej innej
Matrim - 29 Kwietnia 2015, 09:09
ketyow, dzięki.
Do pierwszego punktu doszedłem chwilę wcześniej sam, ale wyłączyłem ochronę całkowicie - rozumiem, że lepiej zostawić ten 1%?
Punkt 2 wiele nie dał. Pewnie dlatego, że działa CCleaner.
ketyow - 29 Kwietnia 2015, 09:33
Ja tam mam chyba z 10 GB zostawione, chociaż nie interesowałem się ile właściwie zajmuje jeden punkt przywracania, korzystałem z tego ze dwa-trzy razy w życiu. Ale jednak jak coś padnie a kompa potrzebujemy pilnie, to funkcja nieoceniona.
Natomiast w kwestii znikającego miejsca na windowsie - to jest trudny temat. Ostatnio konwertowałem film do niższej jakości, ale coś się zbugowało i znikało mi cały czas miejsce z dysku C. A plik się ŻADEN nigdzie nie pojawił, żaden folder nie przytył, a parę GB zniknęło. Do tej pory nie jestem w stanie dojść gdzie i dlaczego...
ketyow - 29 Kwietnia 2015, 10:07
Agi napisał/a |
Wniosek powinieneś złożyć w urzędzie gminy, w której jesteś zameldowany na pobyt stały. |
Hm, to akurat jednak nie jest prawdą, wniosek składam do gminy, w której będę chciał głosować.
A tutaj znalazłem jeszcze trochę więcej przypadków opisanych, jakby komuś było trzeba
http://prezydent2015.pkw...._10_maja_2015_r
Matrim - 29 Kwietnia 2015, 10:24
ketyow, no to na wszelki wypadek zostawię te 10%, w porównaniu z 50GB, to żadna ilość.
Bardziej jednak w tym wszystkim zadziwiło mnie tempo zapełniania. Wczoraj, jak to zauważyłem, to ilość wolnego miejsca topniała w oczach, jakiś 1GB na niecałą godzinę.
ketyow napisał/a | Ostatnio konwertowałem film do niższej jakości |
Wczoraj trafiłem na jakiś wątek, gdzie ktoś opisywał podobny problem i rozwiązania kazał szukać w ukrytych folderach - ale to pewnie sprawdziłeś Nie wiem, jak dokładnie Windows jest zaprojektowany. Tak jak wczoraj wrzucałem zrzuty ekranu: całość instalacji na dysku C zajmowała ok. 60GB (zakładam, że łącznie z ukrytymi wszelakimi folderami), ale zapasu na przywracanie systemu już tu nie widziało , choć to było drugie tyle.
ketyow - 29 Kwietnia 2015, 11:07
Matrim, pewnie że ukryte sprawdzałem. Żaden, cholera żaden folder nie przytył, nie mam pojęcia jak to było zapisywane, że tyle miejsca zniknęło. Co do tego momentalnego połykania miejsca przez pliki przywracania - nie wiem co oni wprowadzili w poprawkach ze 3 tyg. - mies. temu, ale od tamtej pory właśnie tak jest, że jak zwolnisz jakieś miejsce na dysku, to natychmiast zostaje ono zajęte przez pliki przywracania. Więc jedyna metoda to zmniejszyć ilość miejsca na przywracanie, która standardowo jest bardzo duża.
Agi - 29 Kwietnia 2015, 11:10
ketyow napisał/a | Hm, to akurat jednak nie jest prawdą, wniosek składam do gminy, w której będę chciał głosować. |
ketyow, ja pisałam o sytuacji gdy głosujesz na podstawie zaświadczenia i o składaniu wniosku o wydanie zaświadczenia.
Ten przypadek jest opisany w dalszej części wyjaśnień PKW, które zalinkowałeś. Z zaświadczeniem możesz głosować w dowolnym lokalu wyborczym na terenie kraju.
Melfka - 29 Kwietnia 2015, 11:11
Luc du Lac napisał/a | Mam 4 strony A,B,C,D
Chodzi o to żeby strona A była widoczna tylko dla użytkownika A, a jednoczenie żeby nie widział pozostałych stron
tak samo dla usera B , widzi tylko stronę B i żadnej innej |
Tak na szybko, może ten plugin?
https://wordpress.org/plugins/user-access-manager/
ketyow - 29 Kwietnia 2015, 11:21
Agi, ok, kumam.
konopia - 29 Kwietnia 2015, 12:07
Dell już w domu, wyszło 330 funtów (jakaś obniżka jeszcze była po drodze).
Całkiem fajny. nawet diodę podświetlającą do kamery do skype ma
windows 8.1 to jakaś kpina, programy których nie ma na dysku tylko jakieś skróty do sklepu a i tak nie mogę skorzystać bo musiałbym jakiś konto przedtem założyć, a córka nawet majla swego jeszcze nie ma. jkaies kafelki w których nie wiem o cho chodzi... Zna ktoś jakiś sensowny poradnik by wprowadził mnie w świat Windowsa 8.1, nie wiem co trzeba jej wyłączyć, co doinstalować itp...
Sobie w tesco kupiłem notebooka z japkiem
Fantastyczną cenę mieli, potem żałowałem, że nie kupiłem dwóch. Później wrzucę zdjęcie.
Matrim - 29 Kwietnia 2015, 12:17
ketyow napisał/a | nie wiem co oni wprowadzili w poprawkach ze 3 tyg. - mies. temu, ale od tamtej pory właśnie tak jest |
Aaa no i wszystko jasne. To pewnie trzeba teraz poczekać ze trzy razy tyle, żeby to naprawili
hrabek - 29 Kwietnia 2015, 12:36
konopia napisał/a | windows 8.1 to jakaś kpina, programy których nie ma na dysku tylko jakieś skróty do sklepu a i tak nie mogę skorzystać bo musiałbym jakiś konto przedtem założyć, a córka nawet majla swego jeszcze nie ma. jkaies kafelki w których nie wiem o cho chodzi... Zna ktoś jakiś sensowny poradnik by wprowadził mnie w świat Windowsa 8.1, nie wiem co trzeba jej wyłączyć, co doinstalować itp... |
W 8.1 można ustawić startowanie do Desktopa i wtedy masz normalny pulpit jak w poprzednich wersjach. A reszta już cała taka sama, jak przy każdym innym laptopie z Windowsem. Nawet jak ci się niechcący włączą kafle, to przyciskiem "Windows" możesz szybko wrócić do pulpitu.
ketyow - 29 Kwietnia 2015, 12:41
konopia napisał/a | windows 8.1 to jakaś kpina |
+nieskończoność
Luc du Lac - 29 Kwietnia 2015, 12:44
Melfka napisał/a | Luc du Lac napisał/a | Mam 4 strony A,B,C,D
tak samo dla usera B , widzi tylko stronę B i żadnej innej |
Tak na szybko, może ten plugin?
https://wordpress.org/plugins/user-access-manager/ |
dzięki - spróbuje, wcześniej zainstalowałem AdvancedAcessManager - ale tak siadłem przy nim, i zupełni nie zakumałem jak to obsłużyć
Fidel-F2 - 29 Kwietnia 2015, 13:53
konopia napisał/a | windows 8.1 to jakaś kpina | jak ojciec kupił lapka i siadłem do tego, to mi ręce opadły przy tych kafelkach, ale potem jakoś ogarnąłem
hrabek - 29 Kwietnia 2015, 14:43
No dokładnie, nie ma co jojczyć, ustawić pulpit jako domyślny i kafelki czasem tylko się niechcący uruchomią. Jednym klawiszem się naprawia, da się przyzwyczaić.
konopia - 30 Kwietnia 2015, 11:02
Jak naciskam menu start to zamiast listy aplikacji przechodzi mi w kafelki,
g. poradnika powinna być tak opcja ustawienia, pod prawym klikiem, ale jej nie ma
Lowenna - 6 Maj 2015, 10:45
Czy ktoś z was miał do czynienia z lampką solux?
Rafał - 6 Maj 2015, 11:02
nie
Luc du Lac - 6 Maj 2015, 15:05
Miał
Lowenna - 6 Maj 2015, 16:06
Luc du Lac, możesz podzielić się wrażeniami?
Luc du Lac - 6 Maj 2015, 17:14
Po pierwsze trzeba mieć dużo samozaparcia żeby pod tym leżeć
Bez książki ani rusz,a jak naświetlasz głowę to już zupełnie do *beep*.
W zasadzie sollux się sprawdza przy leczeniu/łagodzeniu bólów/problemów mięśniowo-stawowych (ścięgna też) - ale moim zdaniem całe światłolecznictwo to tylko support do podstawowej fizykoterapii
Mama miała bioptron - niby szersze zastosowanie ale, chyba ze 20 droższe - no i on na pewno pomaga na zatoki.
Szczerze - ja tam żadnych cudów nie doświadczyłem ani soll ani bio.
Sollux może bym jeszcze kupił - ale bioptron to już droga impreza
Na pewno lampy potrzebują tez sporej dawki autosugestii
PS. Ciekawsze jest urządzenie z taką delikatną stymulacja prądem
Lowenna - 6 Maj 2015, 17:27
Właśnie się zastanawiam jak dużo w tym autosugestii i marketingu
Luc du Lac - 6 Maj 2015, 18:14
Chcesz sobie kupić? na pewno ma pozytywny wpływ, niezaduzy ale pozytywny. Jak opalnie się.
Lowenna - 6 Maj 2015, 18:22
Laryngolog dziś o tym mówiła. Ponoć przydałoby się na moje zatoki.
Adon - 6 Maj 2015, 19:50
A nie lepiej na trzy zdrowaśki do pieca?
Fidel-F2 - 6 Maj 2015, 19:52
W piecu już była.
Lowenna - 6 Maj 2015, 19:52
Mąż chciał na cztery do mikrofali
Rafał - 7 Maj 2015, 07:02
Aaaa, za małą macie?
feralny por. - 7 Maj 2015, 11:03
Lowenna napisał/a | Mąż chciał na cztery do mikrofali | Puściłaś go?
|
|
|