To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Jarosław Grzędowicz

Hubert - 21 Października 2009, 17:45

ihan, było o tym na stronie FS :)
Hubert - 29 Października 2009, 22:11

I wychodzi na to, że jednak listopad
Zresztą, pewne przesłanki na stronie głównej FS też na to wskazują.

Ozzborn - 1 Listopada 2009, 12:14

W nowym SFFiH też są pewne przesłanki... np. całostronicowa reklama mówiąca, że premiera 27 listopada ;P:
Hubert - 1 Listopada 2009, 12:49

Nie mam jeszcze nowego SFFiH. ;P:
Witchma - 9 Listopada 2009, 22:08

Zdaje się, że wersja ostateczna:

Chal-Chenet - 9 Listopada 2009, 22:17

To mamy zarazem okładkę SFFH. :twisted:
Rafał - 10 Listopada 2009, 12:39

A ja sobie odświeżam pany w oczekiwaniu na trójeczkę i powiem wam, że chyba ciutkę mi się przejadły, czasami myślę sobie nawet, co ja w tym widziałem?
Mateusz - 10 Listopada 2009, 14:44

A ja się spytam tutaj, bo może ktoś wie.
W empiku 13.11 ma być kolejne spotkanie autorskie.
No właśnie, pojawia się problem z autorami.

Tablica z zapowiedziami mówi o Piekarze i Ziemkiewiczu.
Prowadzący spotkanie autorskie 06.11 wspomniał za to o Grzędowiczu i Ziemkiewiczu.

Nastąpiła zmiana, czy też prowadzący się pomylił?

Hubert - 10 Listopada 2009, 16:26

Cytat
To mamy zarazem okładkę SFFH. :twisted:

To straszne. :wink:

Virgo C. - 10 Listopada 2009, 19:25

@Mateusz
Raczej się prowadzący pomylił, od początku była raczej mowa o tym, że Grzędowicz pojawi się solo (znaczy w towarzystwie Pana Lodowego Ogrodu).

Mateusz - 10 Listopada 2009, 20:36

Virgo C., ok, dzięki.
Tak właśnie myślałem, bo żadnych zmian dziś na planszach nie zauważyłem, a i rozsądniejsze byłoby oddzielne spotkanie pod premierę.

Dzięki za odpowiedź :)

Gwynhwar - 10 Listopada 2009, 20:40

IMHO okładka jest mocno przeciętna o.o I tak się nijak ma do okładek poprzednich tomów! Znów mi nie będzie pasować do reszty książek na półce :evil:
NasirWizz - 19 Listopada 2009, 16:32

Dowiedziałem się, że na spotkaniu w Warszawie będą rozdawane prawdopodobnie plakaty z jego podpisem. ;/
A co z tymi którzy nie będą mogli na czas dotrzeć do stolicy ;D?
Po prostu dyskryminacja :evil:
Jakąś paradę można by urządzić.

No cóż, wystarczy zazdrościć tym którzy będą i zdobędą autografy na książkach i plakatach :mrgreen: .

Kruk Siwy - 19 Listopada 2009, 16:35

Nie przesadzasz aby? Jarek bywa tu i tam. Na konwentach, w empikach i innych miejscach publicznych.
Kup książkę i nie teraz to później autograf zdobędziesz.
A jeżeli mieszkasz w Dołkach Małych (z całym szacunkiem dla Dołków) to zwróć się do zjednoczonej dobroci forum, prześlij książkę (albo kasę) i ktoś tu na miejscu załatwi Ci autograf.
Rzekłem.

NasirWizz - 20 Listopada 2009, 14:57

Kruk Siwy, nie przeczę, że autograf zdobędę, bardziej chciałbym plakat. :)
Całkiem inaczej otrzymanie autografu z dedykacją osobiście niż przez kogoś. ;/
Co mi z błahego podpisu jeśli nawet autora nie widziałem w "realu". (ostatnią wypowiedzią trochę przeczę 1 ale... :D )

Kruk Siwy - 20 Listopada 2009, 14:58

Mów od razu że ponarzekać chciałeś...
NasirWizz - 20 Listopada 2009, 15:02

Możliwe :)
Szkoda, że coraz trudniej w internecie spotkać 1 wydanie "Księgi Jesiennych Demonów" (w dobrym stanie, oczywiście "zalanych" jest dużo).
Ja osobiście mam dwa egzemplarze :twisted: . I nie zamierzam się ich pozbyć.

Na wikipedii znalazłem:
Cytat
Debiutował w roku 1982 opowiadaniem Azyl dla starych pilotów, zamieszczonym w tygodniku Odgłosy. W tym samym roku i w tym samym periodyku zamieścił utwór Twierdza Trzech Studni.

Ten jego debiut to 1wszy opublikowany tekst czy były wcześniejsze (jak tak to gdzie i jakie ;) ).

Kruk Siwy - 20 Listopada 2009, 15:04

Eeee... debiut według mnie to pierwszy opublikowany tekst właśnie. Czyli Azyl dla starych pilotów był debiutanckim debiutem debiutanta Jarka Grzędowicza. Fersztejen?
NasirWizz - 20 Listopada 2009, 15:06

Nie zawsze jest tak oczywiste ;D.
Artykuły z wikipedii są pisane na podstawie najczęściej spotkań autorskich, zaś autorzy mogą "nielubieć" swoich 1wszych dzieł i nie wspominać o nich.

Kruk Siwy - 20 Listopada 2009, 15:08

To nie w stylu Klubu Tfurcuf. Mamy szacunek dla naszych dzieci. Choćby nieco kulawe były...
Stormbringer - 20 Listopada 2009, 15:11

NasirWizz napisał/a

Szkoda, że coraz trudniej w internecie spotkać 1 wydanie Księgi Jesiennych Demonów (w dobrym stanie, oczywiście zalanych jest dużo).

O drugie wydanie też jest coraz trudniej. W większości sieciowych sklepów książka jest już niedostępna, a i na Allegro trzeba mieć trochę cierpliwości, bo wcale tak dużo osób nie pozbywa się tego tytułu. Przynajmniej w tej chwili. :)

NasirWizz - 20 Listopada 2009, 15:14

Ja miałem "straszną" okazję: dwa egzemplarze za 25 zł nówki! (tylko jedna ma zagięty róg z tyłu).
Wystarczy cierpliwości...
To że jego książki tak trudno zdobyć (ludzie się ich nie pozbywają) mówi samo za siebie... :bravo

Zgaga - 21 Listopada 2009, 08:52

Zaczęłam odliczać. Oczywiście czas do ukazania się 3 t. Pana lodowego ogrodu. Można będzie w końcu kupić całość i przeczytać.
Chal-Chenet - 21 Listopada 2009, 08:54

A to będzie ostatni tom?
Zgaga - 21 Listopada 2009, 09:09

Yyyy???
Bardzo dziękuję za pocieszenie...

nureczka - 21 Listopada 2009, 09:35

Chal-Chenet napisał/a
A to będzie ostatni tom?

Wydaje mi się, że nie. Ale głowy nie dam.

Kruk Siwy - 21 Listopada 2009, 10:02

Nie będzie ostatni.
Szlus.

Zgaga - 21 Listopada 2009, 11:01

Yyyy???
Bardzo dziękuję za pocieszenie raz jeszcze.
Ale chyba trzeba będzie kupić tomy pierwsze, bo zejdą z rynku i trzeba będzie biegać po antykwariatach.

Fidel-F2 - 21 Listopada 2009, 11:05

będzie jesze trzy
Kruk Siwy - 21 Listopada 2009, 11:08

A czwarty z pewnością. A potem się zobaczy... załamał mnie Jarek.

Partner forum