To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?

Agi - 30 Czerwca 2008, 09:59

Wygląda, jak na Halloween, ale i tak kupię.
Godzilla - 1 Lipca 2008, 09:33

Ja raczej nie, chyba nie jestem "targetem". Ale i tak się cieszę, że widziałam MFa (chyba poprzedni numer) w kiosku przy metrze, bo dotąd tylko w Empikach bywał.
ihan - 1 Lipca 2008, 10:05

IMHO trudno mówić by MF miał inny target niż SFF&H. Okładka, cóż, już zbyt duża dziewczynka jestem żeby wierzyć, że w Polsce pojawi się czasopismo poświęcone horrorowi. jeden dawno, dawno temu wydawany kruk żadnej jaskółki nie uczynił. Okładka mało estetyczna, ale jakoś MF nie miał szczęścia dotąd.
Godzilla - 1 Lipca 2008, 10:18

Chyba nie masz racji. MF jest bardziej horrorowaty, w SF zawartość horroru jest mniejsza. Akurat horror nie jest moim ulubionym gatunkiem. A jak się waham, kupić czy nie kupić, zniechęca mnie okładka. Rzeczywiście okładki mają paskudne.
Gustaw G.Garuga - 1 Lipca 2008, 10:27

ihan, nie "jeden dawno, dawno temu wydawany kruk", tylko całkiem niedawno próbowało coś na tej niwie zdziałać Czachopismo; padło miesiąc temu po pięciu numerach.

Okładki i ogólnie oprawa graficzna są problemem, bo zawężają spektrum odbiorców wyłącznie do amatorów ekstremy. MF za mojej pamięci bodaj raz wyglądał przyzwoicie; poza tym zniechęcał człowieka od pierwszego wejrzenia.

ihan - 1 Lipca 2008, 10:31

No widzisz, skoro tak byłabym targetem takiego Czachopisma. Tylko nie miałam szans, bo nigdzie się nasze drogi nie zbiegły. Nie widziałam w żadnym kiosku, EMPIKu, nigdzie. I pewnie nie byłam odosobnionym osobnikiem.

A okładki, Hmmm, amatorzy ekstremy. One są zwyczajnie graficznie brzydkie. Dla amatorów ekstremy była kiedyś okładka NF, która zresztą osobiście uważam za jedną z najlepszych okładek ever. Bo była dopracowana, bo była dobrze zrobiona kolorystycznie i nawet jeśli przerażała wrażliwych to zwracała uwagę.

Gustaw G.Garuga - 1 Lipca 2008, 10:41

Czachopismo stało w Empikach na działach z filmami, mały format, mogłaś przeoczyć. Nic dziwnego, że pismo padło.
gorat - 3 Lipca 2008, 13:36

GGG, jakie Filmy? :shock: Optymista...
Gustaw G.Garuga - 3 Lipca 2008, 13:43

źle się wyraziłem - na dziale z pismami o filmach itd., ogólnie nie obok NF i SF. Sam razu pewnego musiałem je przenieść we właściwe miejsce.
Martva - 4 Lipca 2008, 19:17

A w ostatnim NF Petera S. Beagle - Dwa serca. Kontynuacja Ostatniego jednorożca. Spłakałam się jak głupia, mam straszny sentyment do tej książki.
jelun - 2 Wrzeœśnia 2008, 21:01

czytałem NF ale SFFiH jest bardziej przejrzyste. Co nie znaczy że NF jest złe ^^
agnieszka_ask - 3 Wrzeœśnia 2008, 19:29

ahaaaaa.....
andre - 8 Października 2008, 18:42

Panowie Dukaj-Orbitowski-Szostak swe dyskusje będą kontynuować na Esensji. Najbliższa dyskusja ukaże się pod koniec października, następne co dwa miesiące.
Słowik - 8 Października 2008, 20:04

Sodomia i gomoria nadchodzi.
dzejes - 8 Października 2008, 20:40

Ja na Gomorię rezerwuję bilet.
ihan - 8 Października 2008, 20:46

Za późno. Przyszedł Kryzys i bilety wyprzedane.
Łukasz Śmigiel - 16 Listopada 2008, 09:18

Pojawił się nowy magazyn fantastyczno rozrywkowy- Valkiria, w wersji papierowej i darmowego pdf, do ściągnięcia tutaj: http://www.valkiria.net/i...ws&newsid=30501

Natomiast ekipa Czachy zabrała się za tworzenie dwutygodnika grozy, tymczasem w e-postaci, darmowego pdf

http://grabarz.net/

Oba pdfy wymarzone na sony e-readera :) albo kindle, a Valkiria na papierze też wygląda ślicznuściowo!

Łukasz Śmigiel - 20 Listopada 2008, 12:35

Jest już nowy numer Magazynu Fantastycznego - mniejszy format i praktycznie zero komiksu, czyli zwrot w stronę samej prozy i publicystyki.
Rafał - 21 Listopada 2008, 08:38

To jest to, o czym Zaręba napisał, że definitywnie się skończyło?
Virgo C. - 21 Listopada 2008, 11:56

To jest to i w jakimś sensie się skończyło - w poprzedniej formule :)
gorat - 21 Listopada 2008, 14:21

Proszę o dalsze informacje na temat papierowej Valkirii, ale raczej w temacie poświęconym fantastycznym periodykom.
ihan - 22 Listopada 2008, 19:06

Magazyn Fantastyczny mam już w łapie i jeden ogromniasty plus: jest w formacie B5. Takie formaty lubimy najbardziej. Co do środka, przeczytam, zobaczę. Ale naprawdę, za sam format ma u mnie 4 punkty do przodu.
gorat - 22 Listopada 2008, 20:46

Do Śmigla: proszę o wybaczenie, pokaszaniło mi się z wątkiem autorskim :oops: :P:
Fidel-F2 - 23 Listopada 2008, 17:19

A ja nie mogę nigdzie najść. Holera.
Agi - 23 Listopada 2008, 17:53

Owszem, mam.
Numer otwiera kolejny Wędrowycz.

Witchma - 23 Listopada 2008, 17:57

Tak zachwalacie, że aż chyba poszukam... we wtorek będę w Empiku, pewnie tam będą mieli.
mBiko - 23 Listopada 2008, 20:57

Mają.
Chal-Chenet - 23 Listopada 2008, 21:11

Btw, wiela to teraz kosztuje?
Adashi - 23 Listopada 2008, 21:18

Wygląda na to, że 8,99
Chal-Chenet - 23 Listopada 2008, 21:21

Fenks, zią. ;)

Partner forum