To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - 10 kwietnia 2010 - Katyń

NURS - 10 Czerwca 2010, 09:15

Istotne w jakim rozumieniu?
Co to ma wspólnego z katastrofą?

dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:19

Adanedhel napisał/a
Podoba mi się ta teoria spiskowa. Ruskie postanowili sobie zestrzelić Kaczyńskiego. Akurat nad Katyniem. Żeby każdy dowiedział się, co to Katyń. Putin musiał pijany być, gdy wydawał rozkazy

Rónie prawdopodobne , jak to że Amerykanie na spólkę z Żydami sami rozwalili WTC.
A moze nawet bardziej prawdopodobne :twisted:

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 09:19

dalambert napisał/a
Rónie prawdopodobne (...)

Bo?

Godzilla - 10 Czerwca 2010, 09:20

W Locie dotąd starsi pracownicy pamiętają tamtą katastrofę i jak zbierano szczątki ciał. Hieny nie wahały się odcinać pierścionków razem z palcami :evil: Niestety rzecz jest stara jak świat i nie zna granic.
dzejes - 10 Czerwca 2010, 09:21

NURS napisał/a
Chodziło o zrobienie dwóch wizyt?

Przebijam!
Dwa Tupolewy!

Piech napisał/a
27 stycznia 2010 r. Kancelaria Prezydenta wysyła pisma do MSZ i ambasadora Rosji o planowanych obchodach rocznicy katyńskiej z udziałem Prezydenta RP.

Prawie jak w radiu Erewań. Nie do MSZ i ambasadora, tylko do Rady Pamięci Walk i Męczeństwa, do informacji MSZ, nie informujące o planowanych obchodach, tylko mocno ogólnikowe. Nie do ambasadora Rosji, tylko Polski w Moskwie. Sam zresztą zobacz, choćby tutaj.

Serio man, kiedy się nauczysz weryfikować naszodziennikowe rewelacje? Mi to zajęło cirka ebałt 20 sekund. Masz bana na Google, czy co?

Kruk Siwy - 10 Czerwca 2010, 09:22

Godzilla, a nasza telewizja - komunistyczna jakby nie była pokazywała newsy z miejsca katastrofy gdy zwęglone zwłoki jeszcze dymiły.

To był horror.

dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:25

Adanedhel napisał/a
Bo?

Bo Amerykanom to było na gwizdek, a dla ruskich był to piękny ruch kamuflujący i czysczący scene w Polsce z tych okropnych rusofobów, co to jeszcze wiedzieli co to było Rapallo.
Godzilla, fakt w Lesie kabackim świństwa sie działy, ale Smoleńsk to Wojskowe lotnisko i mundurowi natychmiast na miejscu byli.
Jak cywil znalazł orła to do ambasady naszej oddał, a nie schował, co by za rok na allegro wystawić.

NURS - 10 Czerwca 2010, 09:26

dalambert napisał/a
Adanedhel napisał/a
Podoba mi się ta teoria spiskowa. Ruskie postanowili sobie zestrzelić Kaczyńskiego. Akurat nad Katyniem. Żeby każdy dowiedział się, co to Katyń. Putin musiał pijany być, gdy wydawał rozkazy

Rónie prawdopodobne , jak to że Amerykanie na spólkę z Żydami sami rozwalili WTC.

Zapominasz o tym, ze Amerykanów złapano na kłamstwie związanym z ta sprawą - i to gigantycznym, na podstawie którego wypowiedziano wojny dwóm krajom.

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 09:27

Coraz lepiej. To teraz wychodzi na to, że Amerykanie tak dla frajdy wpieprzyli sobie samoloty w wieżowce. A Ruskie nie postarali się i wykończyli tylko część "prawdziwych Polaków".
dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:28

Adanedhel napisał/a
To teraz wychodzi na to, że Amerykanie tak dla frajdy wpieprzyli sobie samoloty w wieżowce

A skąd Ci się wzieło, ze to Amerykanie, objawienia dostałeś czy co ?

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 09:30

dalambert napisał/a
A skąd Ci się wzieło, ze to Amerykanie, objawienia dostałeś czy co ?

A skąd Ci się wzięło, że Rosjanie?
Jedno i drugie to bełkot.

NURS - 10 Czerwca 2010, 09:30

dalambert napisał/a

Jak cywil znalazł orła to do ambasady naszej oddał, a nie schował, co by za rok na allegro wystawić.

A wtedy było allegro?
A poważniej mówiąc, to nic nie powiem, bo mi wszystko opada jak czytam takie brednie.

dzejes - 10 Czerwca 2010, 09:34

dalambert napisał/a

Widać, że przy filmach pracowałeś.

dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:37

NURS, mnie tez opadało jak czytałem czyjeś brednie w 11/9 i żyję .
Pazwiom uwidim.

NURS - 10 Czerwca 2010, 09:44

Ty dalambert nie zrozumiałeś tego, co pisałem o 9/11, a raczej próbowałeś wrzucić mnie do jednego wora z tymi, co pieprzyli na ten temat od rzeczy. Ja jestem zwolennikiem teorii, że zamach ten był pretekstem i jako taki mógł być zainspirowany, do wywołania wojny, zresztą, zeby dlaeko nie szukać, wystarczy przypomniec słynną konferencję, na ktorej USA okłamału cały świat dowodząc istnienia broni masowej zagłady w Iraku, co było powodem do najechania tego kraju. I co? Właśnie. Co? Amerykanie grali o wielką stawkę, o kontrolę nad bliskim wschodem, ale jak każdy konserwatywny głupek, nie rozumieli jak działa ten swiat i mamy pasztet.
ruskie natomiast nie miały żadnego interesu w tym, zeby robić bohatera z Kaczyńskiego. w tej katastrofie zginęła garstkaliczących się średnio polityków, a nie elita kraju. LK był dla nich powodem do smiechu a nie zagrozeniem.

mBiko - 10 Czerwca 2010, 09:46

dalambert napisał/a
a to zlodziejsstwo na miejscu katastrofy

Niestety zawsze znajdzie się jakaś hiena dalambercie. Przypadki okradania ofiar wypadków są niestety całkiem powszechne. Poczynając od wypadków samochodowych, na katastrofach, takich jak ta kończąc. Pokusie ulegają policjanci, sanitariusze lub zwykli przechodnie.Zdarza się. Nie jest to jednak objaw jakiegoś międzynarodowego spisku, a tylko zwykła ludzka chciwość.

NURS - 10 Czerwca 2010, 09:50

Przypomnijmy znaną aferę z rosyjskimi Łowcami skór. A może to nasi byli? :twisted:
dalambert - 10 Czerwca 2010, 09:51

NURS napisał/a
zeby dlaeko nie szukać, wystarczy przypomniec słynną konferencję, na ktorej USA okłamału cały świat dowodząc istnienia broni masowej zagłady w Iraku, co było powodem do najechania tego kraju

zeby dlaeko nie szukać Irak STOSOWAŁ bron masowej zagłady, gazował Kurdów i lud delty, Pokój Miłującu Hussjan wydrażał calemu światu , czego to on nie ma i jakie to groźne.
groził , grozil i się doprosił ;P:

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 09:53

NURS napisał/a
USA okłamału cały świat

Tak, to też mi się podoba. Dużo prostszym wyjaśnieniem jest niekompetencja i głupota kogoś w CIA, albo podlizywanie się Bushowi, który chciał mieć pretekst do załatwienia tego, czego nie dokończył jego ojciec.
Gdyby chcieli przejąć kontrolę nad Bliskim Wschodem atakując Irak i zostawiając Syrię i Iran, musieliby być kompletnie odmóżdżeni. A o to nawet Busha nie podejrzewam.

Godzilla - 10 Czerwca 2010, 10:23

http://wiadomosci.onet.pl...owani,item.html

To było akurat jedno z moich pierwszych przypuszczeń, kiedy wmawiali, że nasi piloci nie umieli liczebników po rosyjsku. Pozostałe przypuszczenia to głównie burdel organizacyjny po naszej stronie i bardak po ichniej.

Piech - 10 Czerwca 2010, 10:48

Adanedhel napisał/a

Piech napisał/a
Dość istotne jest

Bo?

Ze względu na chronologię, z której wynika, że Kancelaria Prezydenta informowała o planowanych obchodach w styczniu, a Putin z Tuskiem poczynili swoje ustalenia w lutym.
Wielu komentatorów przedstawia sprawę jakby było odwrotnie, jakby to Lech Kaczyński namieszał wcinając się w ustalony harmonogram obchodów.

Cytat
Kancelaria Prezydenta w oświadczeniu przypomina, że 27 stycznia przekazała listy do Sikorskiego, sekretarza generalnego Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa Andrzeja Przewoźnika oraz wiceszefa MSZ Andrzeja Kremera informujące o udziale prezydenta w uroczystościach w Katyniu.

Jak czytamy w oświadczeniu, powiadomieni o tym zostali też polski ambasador w Moskwie Jerzy Bahr oraz współprzewodniczący polsko-rosyjskiej Grupy ds. Trudnych Adam Daniel Rotfeld.

Kancelaria Prezydenta podkreśla, że dodatkowo został przekazany, adresowany na ręce rosyjskiego ambasadora w Polsce Władimira Grinina, list z informacją o uczestnictwie Lecha Kaczyńskiego w uroczystościach katyńskich.

http://wiadomosci.gazeta....lszy_sporu.html

Adanedhel - 10 Czerwca 2010, 10:49

Dalej nie wiem co w tym istotnego.
dalambert - 10 Czerwca 2010, 10:51

Adanedhel napisał/a
Dalej nie wiem co w tym istotnego

No na to , to się już nic nie poradzi :twisted:

Piech - 10 Czerwca 2010, 11:01

Adanedhel napisał/a
Dalej nie wiem co w tym istotnego.

Dla Ciebie nie jest istotne, że Premier świadomie ignoruje Prezydenta i marginalizuje go umawiając się z obcym premierem na konkurencyjną uroczystość, a potem sprawę przedstawia się w fałszywej kolejności?

ketyow - 10 Czerwca 2010, 11:43

Myślę, że nie zamach/spisek, a raczej ZANIEDBANIE ze strony rosyjskiej, które w połączeniu z innymi czynnikami doprowadziło do tragedii. Ale oczywistą jest, że jeśli doprowadzili do zaniedbań, a sami prowadzą śledztwo, nie przyznają się do nich, hę? Jakoś nie widzę Putina głoszącego Narodowi Polskiemu "Przyjaciele, naszą winą jest, że piloci byli niedoinformowani przez wieżę i odpowiednie systemy, konsekwancją czego Wasza elita zginęła. Przepraszamy. Jako zadośćuczynienie damy wam rabat na gaz, podpiszcie tylko tę umowę na 30 lat i nie wygrzebujcie go ze swoich łupków."
dzejes - 10 Czerwca 2010, 11:44

ketyow napisał/a
Myślę, że nie zamach/spisek, a raczej ZANIEDBANIE ze strony rosyjskiej, które w połączeniu z innymi czynnikami doprowadziło do tragedii.

Dodaj jeszcze, że tymi innymi czynnikami był zaniedbania po stronie polskiej i będziemy blisko wspólnego stanowiska :P

ketyow - 10 Czerwca 2010, 11:55

dzejes, to uważam za oczywiste, to te po stronie rosyjskiej próbuje się zataić/przemilczeć (pomijając oczywiście teorie sięgające zestrzeleniu samolotu i inne błyskotliwe pomysły ;P: ).
dalambert - 10 Czerwca 2010, 11:56

ketyow, pijani kontrlerzy lotu doskonale zastępuja działko plot i stingera, a huku nima :wink:
Agi - 10 Czerwca 2010, 12:14

dalambert, zamknij na chwilę szczura w klatce, poczekaj na ogłoszenie ustaleń.
RD - 10 Czerwca 2010, 12:21

Nie przypuszczam, żeby kontroler był na bani, dalambercie, naprawdę. Myślę, że w tej sprawie mamy do czynienia z festiwalem niekompetencji z obu stron (po naszej przede wszystkim na poziomie organizacyjnym - jak można na przykład nie załatwić zapasowego lotniska na wszelki wypadek i środków szybkiego transportu dla najważniejszych uczesnitków delegacji?).
Teorie spiskowe pojawiają się i będą pojawiać. Nie wiem tylko, na plaster Putinowi czy Miedwiediewowi śmierć naszego prezydenta. Dla nich był bardzo wygodny, bo znany z niechęci do Rosji (czy raczej władz rosyjskich), zawsze mogli się na niego obrazić za jakąś wypowiedź. Gdybym miał w ogóle dopuszczać myśl o zamachu, szukałbym gdzie indziej. Są w imperium rożne siły, niektóre z nich chętnie by podkopały pozycję prezydenta i premiera własnego kraju. To też karkołomne przypuszczenie, ale bardziej prawdopodobne niż oskarżanie o spisek sfer rządowych.

Partner forum