To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - David Weber: cykl o Honor Harrington

dalambert - 14 Października 2008, 09:37

uwaga - sprawdziłem DZIŚ "Za wszelką cene" wisi na witrynie REBISU jak NOWOŚĆ, a nie zapowiedź - kiedy do nas dotrze to nie wiadomo, ale z góry mówię na MPiK i szybkość nie ma co liczyć w nich to pewnie za miesiąc dowiozą.
No to koledzy dyskutańci wreszcie sobie poczytamy o tych Honorciowych romamsach !

dalambert - 15 Października 2008, 18:51

Wiem, że post po poscie to grzech ale : JUŻ JEST - ksiegarnia miD pod skrzyżowaniem JPII i Jerozolimskich lok. nr 3.
Ja już mam i czytam - wiec wyłączam się z dzialalnosci na czas lektury :D

aniol - 15 Października 2008, 20:54

kurcze ja czekam
na razie zaplacone i wyslane, moze przed wekendem dojdzie...

Lynx - 17 Października 2008, 08:50

Szlag... yyy, przepraszam, ale to ja jak daleko zHonor jestem do tyłu? Powiedzcie mi co wyszło w ciągu ostatniego roku i gdzie to kupić, chcę mieć całość !!! :? :mrgreen:
Adanedhel - 17 Października 2008, 14:46

Lynx, ostatnio wyszło tylko "Za wszelką cenę". Jeszcze nie wszędzie nawet jest. Wcześniej "Cień Saganami". I, jeśli jesteś absolutną maniaczką i nie masz na co wydać kasy, są jeszcze "Jayne's" dla Ludowej Marynarki i Królewskiej Marynarki.
A poza tymi dwoma ostatnimi masz wszystko tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/David_Weber

Na "Za wszelką cenę" jeszcze poczekam. W empiku w centrum jeszcze nie ma. Poza tym dwa razy w oryginale przerobiłem, nie spieszy mi się ;)

Owca.von.Kozic - 17 Października 2008, 18:35

a ja skończyłem "Popioły...". Musimy sie, Adanedhel, zmówić na kolejne dostawy, choć chyba za czas jakiś, bo mi na razie łeb urywają. Przy okazji... połowa października :wink:
Wziąłem się wszakże za "Więcej niż Honor"i smaczki wracają a Lud rządzi :bravo

Lynx - 17 Października 2008, 19:21

Ostatnie, które mam to "Cień Saganami". Tak, jestem absolutną maniaczką ;) :twisted: Adanedhel Farby do włosów sobie nie kupię a Honor tak ;) , nawet Hornblowera przeczytałam ;)
Lynx - 17 Października 2008, 19:28

Pomęczę panią w księgarni... na pewno się ucieszy... hyhyhy
:twisted: :roll:

Adanedhel - 17 Października 2008, 19:31

Lynx, powinnaś przyjechać na skofę, coraz więcej maniaków wśród nas ;)
I z farbą do włosów to nic wielkiego. Kiedyś miałem wybór głodować przez dwa dni lub kupić Honor. Zgadnij, co wybrałem :D

Owca, wiem, wiem. Wypadałoby spotkać się.

Sandman - 17 Października 2008, 19:47

SKOF-a zapowiada się ciekawie, może uda mi się wyrwać :roll:
Lynx - 17 Października 2008, 22:31

A kiedy będzie? Bo ja nic nie wiem... :( Ale może, może mi się uda... :twisted:
dalambert - 18 Października 2008, 09:40

Owca.von.Kozic, teraz kolej na "Cien Saganami" a zaszłe w nim wypadki ładnie uzupelnia "Za wszelką cenę" miedzy innymi / znaczy przeczytałem - teraz studiuję/Adanedhel, nie ma co czekac na warszawskie EMPiKi to molochy mające na uwadze "plany nieustannego wzrostu sprzedaży" a nie klientów i czytelników, w Warszawie zawsze najszybciej nowości ma wymieniona już przezemnie ksiegarnia podziemna przy przystanku tramwajowym / kierunek płn/ kolo Dworca Centralnego.
Lynx, witaj w składzie Floty / a Hornblower to tyz piętna opowieść zreszta gdyby Forester go nie wymyślil nie mial by Weber czego w kosmos ekstrapolować/
Ekscytującej lektury Wszystkim życzę :D

Adanedhel - 18 Października 2008, 10:45

Lynx, Sandman, następna SKOFA jest planowana na 6 grudnia. Mamy już spore i aktywne kółko dyskusyjne, jeśli udałoby się Wam przybyć zamęczymy resztę towarzystwa ;)
dalambercie, na razie nie spieszy mi się z kupnem. Mam dużo czasu. Tym bardziej, że znam książkę naprawdę dobrze. A Owcy pożyczę na raz "Wojnę Honor", "Królową niewolników" i "Cień Saganami". "Za wszelką cenę" musiałbyś sam dorzucić, przynajmniej na razie.

dalambert - 18 Października 2008, 10:52

Adanedhel, kto wie może, jakOwca.von.Kozic, zasłuży to się zlamię i jakąkolwiek część Honorci z ręki wypuszczę, aczkolwiek moje egzemplarze są naprawdę solidnie "zaczytane" - natomiast jak nie czytał "Horblowera" to ze trzy kawalki mam i pożyczyć mogę :)
Lynx - 18 Października 2008, 20:17

To ja może zacznę czytać od początku? Tak dla powtórki, może do SKOFy zdążę...
dalambert - 18 Października 2008, 21:20

Lynx, a co kadet już przeczytał - meldujcie hej :!:
Adanedhel - 19 Października 2008, 12:59

Zdaje się, że Lynx to weteranka (przepraszam szanowną Panią ;) ) potyczek honorversowych, której jedynie "Za wszelką cenę" pozostało do przerobienia.
Owca.von.Kozic - 19 Października 2008, 15:02

spokojnie Panowie, dwa - trzy tomy starcza, zwłaszcza, że czasu trochę mniej mi sie zrobi... A Hornblowera chętnie zapożyczę :D
Adanedhel - 19 Października 2008, 15:40

Więc nie ma problemu. "Wojna Honor", "Królowa niewolników" i "Cień Saganami" Ci starczą. Co byś powiedział na małe piwo w środę wieczorem? Ewentualnie jakoś w ciągu dnia w środę lub wtorek, bo poza tym z czasem u mnie krucho, tylko sobota mi została.
Lynx - 19 Października 2008, 15:51

No ja nie czytałam tylko tego co dopiero wyszło ... :| Znaczy "Za wszelką cenę" :oops:
Owca.von.Kozic - 19 Października 2008, 21:33

Środa pasuje, wieczorem/późnym popołudniem. Potem to i ja zawalony będę :D
Adanedhel - 19 Października 2008, 21:37

Mam nadzieję, że uda mi sie donieść książki. Od rana mam zajęcia, może wyjść, że będę niemożebnie obłożony i nie dam rady :(
dalambert, a Ty reflektujesz na spotkanie?

dalambert - 20 Października 2008, 22:17

Owca.von.Kozic, Adanedhel, moze jednak czwartek - bo i naomi Novik do poodlądania i Honor do omówienia ? a można by kolle 17/30 to i przed cyrkiem autorsko-napoleońskim sie pogada :)
Owca.von.Kozic - 20 Października 2008, 22:36

Czwartek, jak już pisałem, pasuje dopiero około 19.00-20.00
Adanedhel - 21 Października 2008, 13:32

Krzysiek, sam mogę dopiero koło 19 przyjść, więc nie byłoby problemu.
Owca.von.Kozic - 21 Października 2008, 21:38

I tak się widzim jutrem, ale kto wie, czy obecność Pana Admirała poparta dobrym stanem wątroby nie skusi mnie do ponownego nawiedzenia zacnej tawerny kosmicznych marynarzy w służbie Jej Królewskiej Mości...
Adanedhel - 29 Października 2008, 11:05

Jak zwykle grzebiąc w internecie wywiad Floty odnalazł co następuje - wywiad z Davidem Weberem: http://www.youtube.com/watch?v=-VyvtO4wZVU
Jeszcze nie obejrzałem, i pewnie zrobię to dopiero po powrocie do domu. A na razie rozpływam się we mgle (znaczy zajęcia czekają).

Lynx - 29 Października 2008, 23:13

Zamówienie w księgarni już złożyłam, teraz czekam i czytam "Krótką zwycięską wojenkę" :mrgreen:
dalambert - 20 Listopada 2008, 12:17

Hej wywiad Floty, podobno po internecie już krąży angielska wersja cd."Cienia Saganami" , a prmiera papierowa na 2 czy 3 marca jest zapowiadana ! Komodorze czytac i spojlerować ile wlezie, bo i tak Rebis w najlepszym razie za rok wyda :mrgreen:
Adanedhel - 20 Listopada 2008, 12:43

Daj linka, to wezmę i przeczytam obowiązkowo, bo zanim się ukaże, a co dopiero będzie u nas... :roll:

Partner forum