Głos Pana - Regulamin forum - Zasady panujące na forum - Wasze sugestie.
Adashi - 13 Listopada 2008, 14:42
hrabek, jaką złośliwością, przecież Fidel sam o sobie napisał, że jest prawie ideałem i że jego złośliwości są bezinteresowne.
Ja co najwyżej z tego kpię nieco, bo cóż innego można z taką autoprezentacją uczynić, nie sposób z nią dyskutować. I jakie "pokonać", przecież nie da się pokonać tego, który zawsze ma rację i jedynie pochyla się nad masami, by od jego blasku stopniały "głupota, przesadna pewność siebie, brak dystansu i obiektywizmu"- wady cechujące maluczkich, niedorastających ideałowi do pięt.
Czarny - 13 Listopada 2008, 14:48
Tak się zastanawiam co postać Fidela ma wspólnego z ZASADAMI PANUJĄCYMI NA FORUM Czy to ja pomyliłem wątki czy może CAŁA reszta
hrabek - 13 Listopada 2008, 14:49
Adashi napisał/a | hrabek, jaką złośliwością, przecież Fidel sam o sobie napisał, że jest prawie ideałem i że jego złośliwości są bezinteresowne. |
Jaka zlosliwoscia, pytasz? Ano wlasnie ta bezinteresowna zlosliwoscia, o ktorej napisales w tym samym zdaniu, co zadales pytanie.
I nie napisalem "pokonac", a "probujac pokonac". Duza roznica
Ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi w kontekscie inteligentnie skonstruowanego pierwszego nabiera zupelnie nowego znaczenia (test, test, 1, 2, 3. Chcialem tylko sprawdzic, czy tez potrafie byc zlosliwy).
Juz nic wiecej nie mowie w tym temacie. Mam nadzieje, ze moje radosne wtracenie zamknie temat i wszyscy beda mogli wrocic do swoich spraw.
gorat - 13 Listopada 2008, 15:00
Wyjaśnicie mi, co to ma wspólnego z zasadami? Może Wam temat "basen z kisielem" założyć?
( )
Agi - 13 Listopada 2008, 15:14
gorat, Czarny, miło by było częściej Was widzieć na Forum.
Wyjaśniam: Dyskutowana była zasada: czy gospodarz wątku autorskiego ma prawo powiedzieć do widzenia gościowi tego wątku, jeśli odbiera jego zachowanie jako przykre i napastliwe?
NURS wypowiedział się:
NURS napisał/a | Skoro mam się wypowiedzieć, to się wypowiadam.
Wątki autorskie są czymś na kształt stolika w knajpie, przy którym siedzi autor. to jego stolik, ale nie jego knajpa. Może poprosić natręta, który się przysiadł, do opuszczenia krzesła, nie knajpy. Już wspomniałem, to nie jest kwestia prawna i regulaminowa, ale kulturowa. Szanujmy się nawzajem. |
Teraz dyskusja rozgorzała na nowo.
Mnie już ręce opadły.
Piech - 13 Listopada 2008, 15:16
O, Czarny, dobrze, że jesteś! Bo to wszystko przez Ciebie. Kiedyś napisałeś:
Cytat | Dowcip Dezertera666 był durny i wulgarny za co należy się stosowna kara (Agi55 już to jakoś tam załatwiła), ale regulamin nie przewiduje takiej opcji żeby zabronić pisania postów w konkretnym wątku - nawet autorskim. W związku z tym prośba Elam jest całkowicie nie trafiona i nie do spełnienia.
Co do Waszego współistnienia na forum, to musicie sami się dogadać bądź ignorować. Administracja może jedynie ukarać winnego łamania regulaminu, tudzież napomnieć by do tego nie doszło. |
i teraz jest kwestia, czy Adashi ma prawo wyprosić Fidela ze swojego wątku autorskiego.
<Piech rozsiada się wygodnie w fotelu i czeka na ciąg dalszy>
Kwapiszon - 13 Listopada 2008, 15:21
Piech napisał/a | .....
<Piech rozsiada się wygodnie w fotelu i czeka na ciąg dalszy> |
Po co, przecież wyżej jest wyjaśnione !?
Adashi - 13 Listopada 2008, 15:21
Piech, akurat ta kwestia została już wyjaśniona przez NURSa, który jest wyższą instancją niż Czarny (sorry Czarny, też Cię lubię ), potem rozgorzała dyskusja o złośliwościach Fidela pomiędzy kilkoma osobami a samym Fidelem. Jaki to ma związek z tytułem wątku? Może z punktem 3 regulaminu, tak sobie strzelę.
hrabek - 13 Listopada 2008, 15:23
A moze przydalby sie jeszcze jakis jeden mod, ale taki, ktory spedza sporo czasu na forum? Bo widze, ze Agi robi co moze, ale sil jej nie starcza, a inni sie gdzies pochowali.
Pytam najzupelniej powaznie.
Chal-Chenet - 13 Listopada 2008, 15:24
Ja!
Adashi - 13 Listopada 2008, 15:25
hrabek, może Ty, spory z Ciebie facet (będziesz budził szacunek wśród rozrabiaków), nie jesteś złośliwy jak wykazał Twój test, mnie się podoba ta kandydatura. I będziesz więcej czasu spędzał na forum, o!
To jest sugestia, odnośnie wątku, a nie żaden offtop
hrabek - 13 Listopada 2008, 15:33
Wladza mnie nie pociaga, ale dla dobra forum moge, jak to sie mowi "take one for the team"
Ale powaznie, chyba warto sie zastanowic, bo dotychczasowi moderatorzy albo juz dawno przeszli, albo wlasnie sa w trakcie przechodzenia w stan spoczynku. Oprocz Agi, oczywiscie, ale szkoda jej zdrowia.
Piech - 13 Listopada 2008, 15:35
NURS napisał to, co wszyscy i tak wiemy - żeby wypada się grzecznie zachowywać. Zaznaczył przy tym, że nie jest to kwestia regulaminu. Zatem czy autor może czy nie może wypraszać kogo chce? Bo wychodzi na to, że jak elam chciała, to nie można było - i nawet był głos, że uprawia apartheid. A teraz?
Adashi - 13 Listopada 2008, 15:40
Piech, elam chciała też, aby dezerter nie komentował żadnych jej postów w jakimkolwiek temacie, stąd apartheid, a czy ja się czegoś podobnego domagam?
hrabek, bez krępacji, to jest pomysł wart przemyślenia.
Agi - 13 Listopada 2008, 15:47
Moim zdaniem NURS powiedział wystarczająco jasno i wyraźnie, a elam chodziło o coś w rodzaju "sądowego zakazu" dla Dezertera666, który miał polegać na niezbliżaniu się do niej na odległość dwóch postów w jakimkolwiek wątku.
Uważam ciągnięcie tej dyskusji za "bicie piany". Chyba rzeczywiście założymy wątek "Basen z kisielem" i róbcie tam sobie co chcecie.
Nie zamierzam wykłócać się z każdym po kolei, a inicjatywę urealnienia opieki moderatorskiej popieram ze wszystkich sił.
Editt: lit.
Piech - 13 Listopada 2008, 15:50
Adashi napisał/a | Piech, elam chciała też, aby dezerter nie komentował żadnych jej postów w jakimkolwiek temacie, stąd apartheid, a czy ja się czegoś podobnego domagam? |
Aha.
Cytat | ABY NIE ZBLIZAL SIE DO MOJEGO WATKU,
I W OGOLE DO ZADNEJ MOJEJ WYPOWIEDZI NA ODLEGLOSC DWOCH POSTOW? |
To znaczy, Adashi, że apartheidem pachniała Ci tylko końcowa część jej prośby, a z pierwszą się zgadzałeś.
Adashi - 13 Listopada 2008, 15:52
Jaki temat nie otworzę, widzę te same posty, odpisałem w Filmach oczekiwanych
Agi - 13 Listopada 2008, 15:55
Piech, proszę odpuść
hrabek - 13 Listopada 2008, 15:55
To co, oglosi ktos konkurs na nowego moderatora?
Adashi - 13 Listopada 2008, 15:58
Po co konkurs, to funkcja mianowana chyba
Agi - 13 Listopada 2008, 15:58
hrabek, wytrzymajmy do powrotu NURSA, albo przynajmniej Jego pojawienia się na Forum, ja i tak nie mam kompetencji do nadawania rangi.
Wszystkich proszę o powściągliwość i litość dla moich nerwów.
Piech - 13 Listopada 2008, 15:59
Agi napisał/a | Piech, proszę odpuść |
Oki.
A tak w ogóle, to jestem pod wrażeniem wysokiego poziomu tego forum. Naprawdę. Tutejsze konflikty są bardzo łagodne.
Chciałbym zgłosić nominację hrabka na moderatora.
Adashi - 13 Listopada 2008, 16:00
Z mojej strony EOT w takim razie, za bardzo lubię Agi, by się przeze mnie miała denerwować
hrabek - 13 Listopada 2008, 16:02
Ja tez juz nic nie mowie. Dzieki, Piechu, za zaufanie.
Ale mam nadzieje, ze da sie wrocic do tematu jak Nurs zakonczy wojaze. Bo uwazam, ze sytuacja do tego dojrzala.
ihan - 13 Listopada 2008, 16:22
Do czego sytuacja dojrzała, że tak się zapytam? Przez długi czas był spokój, nagle dwóch gości się poprztykało, pourażali sobie ego, a innym ono urosło niemożebnie i już powód do rozszerzania moderatorstwa? Ludzie, litości. Naprawdę wokół dwóch panów forum się nie kręci, nie przesadzajmy. Za tydzień wszyscy zapomną.
Ah, gdybyście widzieli akcje panienek różowych na końskich forach, tutaj to bon-ton i kurtuazja całkowita.
jewgienij - 13 Listopada 2008, 19:07
He, he, Ihan mnie rozbawiła tym "końskim forum".
Kobietki mają rzeczywiście większy temperament niż Adashi pomnożony przez Fidela i podniesiny do potęgi zerowca
Biją się otwarcie albo nieotwarcie. Moja miła i przecudna też udziela się na kobiecym forum, które nazwały sobie "przyjaznym" i "bezkonfliktowym", spijają tam sobie z dzióbków, a potem przez telefon jedna do drugiej obrabiają tyłki, że siwy dym.
Godzilla - 13 Listopada 2008, 20:11
He he. To mi przypomina pewne trzy panie na stanowiskach, które swego czasu robiły za papużki-nierozłączki, wspólna praca, imprezki, prezenciki, ciasteczka, ale jak ktoś kiedyś zastał w knajpie dwie z tej trójki, to usłyszał że ta trzecia jest PKŚ... dla niewtajemniczonych: P***na Królewna Śnieżka
Agi - 13 Listopada 2008, 20:20
zielono mi
Lynx - 14 Listopada 2008, 00:22
Parafrazując: czytać hadko
ihan - 17 Marca 2009, 21:26
Poniewaz sprawa dojrzała i zasada na forum panuje, iż watki autorskie rządzą się własnymi prawami, to czy nie można by wprowadzić mozliwości moderowania swoich watków przez autorów? Tak jak na photoblogach np., gdzie można odrzucać niektóre komentarze.
|
|
|