To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

hrabek - 9 Lutego 2009, 13:28

gorat: w device managerze, wchodzisz w IDE/ATA ATAPI Controllers i tam we wlasciwosciach (prawdopodobnie drugi Primary IDE Channel) sprawdz jaka masz wartosc. U mnie dla dysku jest Ultra DMA Mode 5, dla nagrywarki Ultra DMA Mode 2.
Słowik - 9 Lutego 2009, 13:30

Rozliczał się już ktoś przez jakiś program dostępny w sieci i może polecić?
Gugiel wywala milion programów, ale wolałbym jakiś sprawdzony namiar.

gorat - 9 Lutego 2009, 13:46

Mam wszędzie "DMA jeśli dostępne" i w jednym główne DMA 5, podrzędne DMA 4.
Znacie jakieś programy do nagrywania freeware/OS/GNU itp.?

hrabek - 9 Lutego 2009, 13:48

xp burner - prosty, ale darmowy

Bardzo czesto w Chipach czy innych PC Worldach jest Ashampoo Burning Software, bardzo fajny

Adon - 9 Lutego 2009, 13:49

Pako napisał/a
Trzeba też jednak czasem spojrzeć, bo nie wiedzieć czemu niekiedy po ściągnięciu pliku po prostu nie rozpoczyna następnego tylko stoi w miejscu. Nie wiem czemu, może to wina rapida - na pewno dzieje się tak gdy rapid nie pozwala na ściąganie darmowym userom bo im łącze się zapchało.

Tak bywało w starszych wersjach, obecnie się nie zdarza - jak się łącze zapcha, to jDownloader posłusznie czeka, aż znów będzie mógł ściągać.

gorbash - 9 Lutego 2009, 13:54

Pako napisał/a
No i przy każdym starcie automatycznie aktualizacje z rapida ciągnąc chce... Bóg wie po co, skoro i bez nich śmiga dobrze, a ich dociągnięcie nie poprawia błędów.

Adon napisał/a
Tak bywało w starszych wersjach, obecnie się nie zdarza - jak się łącze zapcha, to jDownloader posłusznie czeka, aż znów będzie mógł ściągać.

Czyli jednak aktualizacje coś poprawiają... ;)

gorat - 9 Lutego 2009, 13:59

hrabek: właśnie mam CD Burnera ;) Aszampuza nie znalazłem.
Na boczku: jDownloader? Sprawdzę, bo smaka robicie.

hrabek - 9 Lutego 2009, 14:01

No mi tak narobili, ze az Winterfresha musialem w paszczeke zarzucic, bo mi slina caly czas ciekla.
Ziemniak - 9 Lutego 2009, 14:07

Słowik napisał/a
Rozliczał się już ktoś przez jakiś program dostępny w sieci i może polecić?

Ja używam od lat tego i jestem bardzo zadowolony.

Słowik - 9 Lutego 2009, 14:13

Dzięks ziom.
Virgo C. - 9 Lutego 2009, 17:31

gorat napisał/a
Aszampuza nie znalazłem.

Słabo szukałeś :P
Sam używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony. Ani razu się nie zdarzyło by nagrał coś źle lub nie nagrał w ogóle :)

hrabek - 9 Lutego 2009, 19:25

sluchajcie, ja chyba za glupi jestem. Probuje odpalic tego jdownloadera, ale ni cholery nie wiem, jak to dziala. Moze nie to sciagnalem? Czy moze mi ktos, jak krowie na rowie wylozyc jak to sie je? Moze byc na priva, zeby tu nie zasmiecac. Czy ten jdownloader to takie male stukilowe archiwum, ktore po rozpakowaniu sklada sie z htmla i appleta javy?
Pako - 10 Lutego 2009, 09:28

Ni. jDownloader u mnie to 5megowe archiwum zip z jakimiś pluginami, toolami, libami itp, do tego dwa jary i jeden exe. Odpalam standardowo przez exe i śmiga.
Wiesz, można zrobić na dwa sposoby - ściągnąć z oficjalnej strony albo ściągnąc z rapida już jakąś wersję ustawioną i te pe, ale osobiście stosuję pierwszą wersję i jest żyleta.
http://jdownloader.org/pl/download/index stąd pobieram, chyba z uploaded.com. Teraz patrzę, że im się archiwum rozrosło już do 9 mega, sam se chyba ściągnę nową wersję ;)
A dalej jest prosto, odpalasz, dodajesz linki i włączasz ściąganie. Do tego można przejrzeć opcje oczywiście poustawiać, ale mi się wydaje, że całość jest raczej zrozumiała.
Po prostu nie to zaciągnąłeś ;)

hrabek - 10 Lutego 2009, 10:14

Dzieki, juz mi gorbash wczoraj poradzil. Ale i tak dzieki za pomoc. Nie ten program sciagalem, chociaz z opisu wygladal podobnie. Wczoraj juz odpalilem i wszystko dziala super. Przez noc sciagnelo co chcialem.
Ixolite - 10 Lutego 2009, 10:56

gorat napisał/a
hrabek: właśnie mam CD Burnera ;) Aszampuza nie znalazłem.

ImgBurn

merula - 10 Lutego 2009, 20:11

czy ktoś mi powie, na ilu wzgórzach leży Gniezno?
Piech - 10 Lutego 2009, 22:10

merula napisał/a
czy ktoś mi powie, na ilu wzgórzach leży Gniezno?

Tu ktoś napisał, że na siedmiu.
http://turystyka.gazeta.p...69,2021490.html
Zupełnie jak Rzym.

merula - 10 Lutego 2009, 22:13

dzięki

dziecko będzie miało swoją szansę na konkursie

gorat - 11 Lutego 2009, 18:14

Z nagrywarką nadal problem. Zmieniłem firmware - zmian nie spostrzegłem, chyba że na gorsze ;) Czyszczenie wnętrza dało niewiele, jedna płyta poszła, kolejne nadal albo z błędem, albo Power Area Calibration Error... Zostaje jeszcze inny program do nagrywania, zmiana ustawień systemu (włączenie nagrywania przez niego) i... coś jeszcze poza buleniem kasy? :|
Ziemniak - 11 Lutego 2009, 22:02

Jak po wyczyszczeniu lasera dalej masz Power Area Calibration Error to raczej oznacza zgon, laser się skończył i tyle. Nowa nagrywarka nie majątek, a nerwów szkoda :idea:
Ziuta - 12 Lutego 2009, 13:54

Czy spotkał się ktoś z następująca sytuacją? - system i Nero nie widzą nagrywarki DVD. Sam napęd działa, komputer traktuje go jako zwykły DVD-ROM. Męczę się już trochę, ale niczego nie wymyśliłem.
gorbash - 12 Lutego 2009, 14:17

Z Nero miałem taki problem kiedy kupiłem nową nagrywarkę, a używałem starego Nero. Ale system? Hmmm....
Ziuta - 12 Lutego 2009, 14:40

A nie, sorry, mój błąd. System jednak widzi, że to jest nagrywarka. Czyli to wina nerona?
gorbash - 12 Lutego 2009, 14:50

Ja tak miałem. Spróbuj czegoś darmowego do nagrywania byle było w miare nowe.
ihan - 14 Lutego 2009, 17:46

Czy ktoś wie, czy od czasu transplantacji Walentynek na nasz grunt wzrosła liczba listopadowych porodów? czy ktos prowadzi takie statystyki?
Agi - 14 Lutego 2009, 17:54

ihan, liczysz na przyrost skorpionów? :mrgreen:
ihan - 14 Lutego 2009, 19:13

Ba, wiadomo, że Skorpiony są najlepsze. Moja Szefowa, ja i reszta załogi to wyłącznie Skorpiony.
Agi - 14 Lutego 2009, 20:25

To był warunek zatrudnienia?
ihan - 15 Lutego 2009, 10:16

Agi, skąd wiedziałaś? To tajemnica :mrgreen:
Agi - 15 Lutego 2009, 11:07

Jestem Skorpionem :wink:

Partner forum