To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Magda Kozak

Hubert - 11 Kwietnia 2008, 10:58

Madzik napisał/a
Nie pisałam też niczego nowego przez jakiś czas, stosując survival wiejski w praktyce. Ale NURS się zawziął i zagrabił jeden tekst do najnowszego numeru - gorat, mam nadzieję, że Ci podejdzie, bo ponoć pasiopodobny. Ale, wiadomo - Pasia jest tylko jedna.

NURS w innym temacie napisał/a

Magda Kozak - Sznurki przeznaczenia - fantasy Madzika. Krwawe.

To Pasia taka krwawa? :)

deSAD - 23 Maj 2008, 20:26

Błgam, wydajcie tego Nikta bo mnie rodzina zlinczuje.
Ja kupuję książki i rezszta pożycza je ode mnie. Biedni nauczyciele, czy cuś.
Ciągle pytaja o nowy tom o wampirach.
Błagam boję się do domu jeździć:)
Zaczeli już SMSamie straszyć.
Poratuj Madziu:)

Dabliu - 24 Maj 2008, 18:11

Ale Nikt chyba się jeszcze redaguje. I to od dawna. I chyba nieprędko się zredaguje, bo redachturka zawalona robotą...
gorat - 24 Maj 2008, 18:19

Ale napisany przynajmniej, napisany?
Adanedhel - 24 Maj 2008, 18:22

Napisany jak najbardziej. Ale nim zostanie wydany minie jeszcze z 5 miesięcy co najmniej.
deSAD - 26 Maj 2008, 11:17

:( grunt, że napisany:)
A cierpliwość cechą Bogów:)

Kruk Siwy - 27 Czerwca 2008, 08:09

Niom. Widzałem wczoraj Madzik. Śliczna jak zawsze a na dodatek nominowana do Zajdla!
Gratulacje i wsiego dobrego Pisarko Kozak!

mawete - 27 Czerwca 2008, 12:27

Madzik: :bravo
Agi - 27 Czerwca 2008, 12:31

Gratuluję! :D
Kasiek - 30 Czerwca 2008, 13:11

Gratulujemy wszyscy :)
Navajero - 8 Lipca 2008, 13:16

Gratuluję :)
Kruk Siwy - 14 Sierpnia 2008, 17:58

No i tak, przeczytałem Renegata choć przysięgałem sobie że zrobię to dopiero po ukazaniu się trzeciego tomu. Jednak po rozmowie z Madzik nadzieja na szybkie ukazanie się tomu zamykającego rozwiała się jako sen złoty. Tak więc mając w perspektywie kolejki do lekarzy i długie podróże sięgnąłem po Renia. I bardzo dobrze. Jest to znakomita książka rozrywkowa nie udająca że jest czymś innym. Nie każde zdanie w niej to aforyzm, autorka nie próbuje zbawić literatury i nie cuduje z językiem, nie próbuje czytelnikowi powiedzieć iże głupi on i niedouczony.
Świetna rozrywka i czapki z głów - Madzik przecież tak naprawdę całkiem niedawno zaczęła pisać na serio.
Czym nas jeszcze zaskoczy?

Krasnola - 14 Sierpnia 2008, 21:05

Kilka dni temu sięgnęłam po "Nocarza". Przyznam szczerze, że bez przekonania, "męska literatura" to jednak nie dla mnie... A tu szok. Książkę wchłonęłam w dwa dni, "Renegata" łyknęłam w jedną noc. Jak pisał Kruk - książka rozrywkowa i faktycznie zabawia doskonale! Język lekki, zgrabny, fabuła mknie do przodu w odpowiednim tempie. Nie czułam żadnego przesytu, ani niedosytu, mimo że troszkę mnie rozdrażnił fakt, że nie ma jeszcze trzeciego tomu :P
Sporo ludzi marudzi, że literatura rozrywkowa zalewa nam rynek fantastyczny, że brakuje naukowości, głębokich przemyśleń i pewnie jeszcze łaciny za mało. Jeśli jednak ta literatura rozrywkowa ma być na podobnym poziomie do tych książek, to ja jestem jak najbardziej za tym.

mawete - 17 Sierpnia 2008, 07:48

Że tak powiem - "a nie mówiłem?" :mrgreen:
Krasnola - 17 Sierpnia 2008, 13:10

mawete napisał/a
Że tak powiem - a nie mówiłem?

|To do mnie? Jak tak, to nie rozumiem :)

mawete - 17 Sierpnia 2008, 13:27

Krasnola: niekoniecznie do Ciebie... tak ogólnie - już dawno temu mówiłem, że dobre knigi :D
Dabliu - 17 Sierpnia 2008, 15:27

mawete, wszystko kwestią gustu. Zachwalać w ciemno nie sposób - dobre, niedobre - jednym przypasi, a innym nie :mrgreen:
mawete - 17 Sierpnia 2008, 15:32

Dabliu: ale ja nie w ciemno - zanim napisałem to przeczytałem :D
Kruk Siwy - 22 Sierpnia 2008, 16:21

No nareszcie "Nikt" w zapowiedziach. Gratulacje!
Godzilla - 22 Sierpnia 2008, 19:26

Gdzie, w Fabryce? Dziś przeglądałam i jeszcze nic nie było! No to zaglądam znowu!

Edit: Jest! :bravo

Kasiek - 23 Sierpnia 2008, 12:00

Nie ma okładki :( Jestem ciekawa, kto ją będzie robił, czy Piotrek czy ktoś inny... A jeśli ktoś inny, to czy uda mu sie zrobić to w tej samej konwencji...
Kruk Siwy - 26 Sierpnia 2008, 15:47

Jest już okładka. Hm, czy ona mi się podoba...?
Godzilla - 26 Sierpnia 2008, 15:51

Mi jakoś niespecjalnie. Nie wiem czy głównie dlatego że odbiega od poprzednich, czy o co chodzi. W każdym razie na książkę czekam.
Kruk Siwy - 26 Sierpnia 2008, 15:52

No ba!
Aż pójdę sprawdzić czy to ten sam rysownik.

Wygląda że ten sam. Ciekawe.

gorat - 26 Sierpnia 2008, 17:16

Okładka mocno prześwietlona, chyba światłem słonecznym... hihihi.
Agi - 26 Sierpnia 2008, 19:05

Madzik gratuluję nominacji i oczywiście czekam na trzeci tom opowieści o Vesperze.
Chal-Chenet - 26 Sierpnia 2008, 20:09

No to chyba muszę w końcu zakupić oba wąpierze tomy. Bo póki co czytałem tylko to co było w SFFH, a zewsząd dochodzą słuchy, że to dobre.

No i gratuluję nominacji! :bravo

mawete - 26 Sierpnia 2008, 20:35

Gratulacje :bravo
Godzilla - 26 Sierpnia 2008, 20:52

:bravo :bravo :bravo :D
Madzik - 26 Sierpnia 2008, 21:06

Doprawdy, wzruszonam...
(chlip, chlip).
Tutaj na tym za**piu byłam przekonana, że świat o mnie zapomniał. A jednak myliłam się. O jak dobrze się tak czasem pomylić...

Dziękuję za tę przemiłą niespodziankę! :lol:

P.S. A okładka mnie się straaasznie podoba. No ale chyba jestem nieobiektywna... :wink:

Partner forum