Ludzie z tamtej strony świata - Magda Kozak
Hubert - 11 Kwietnia 2008, 10:58
Madzik napisał/a | Nie pisałam też niczego nowego przez jakiś czas, stosując survival wiejski w praktyce. Ale NURS się zawziął i zagrabił jeden tekst do najnowszego numeru - gorat, mam nadzieję, że Ci podejdzie, bo ponoć pasiopodobny. Ale, wiadomo - Pasia jest tylko jedna. |
NURS w innym temacie napisał/a |
Magda Kozak - Sznurki przeznaczenia - fantasy Madzika. Krwawe.
|
To Pasia taka krwawa?
deSAD - 23 Maj 2008, 20:26
Błgam, wydajcie tego Nikta bo mnie rodzina zlinczuje.
Ja kupuję książki i rezszta pożycza je ode mnie. Biedni nauczyciele, czy cuś.
Ciągle pytaja o nowy tom o wampirach.
Błagam boję się do domu jeździć:)
Zaczeli już SMSamie straszyć.
Poratuj Madziu:)
Dabliu - 24 Maj 2008, 18:11
Ale Nikt chyba się jeszcze redaguje. I to od dawna. I chyba nieprędko się zredaguje, bo redachturka zawalona robotą...
gorat - 24 Maj 2008, 18:19
Ale napisany przynajmniej, napisany?
Adanedhel - 24 Maj 2008, 18:22
Napisany jak najbardziej. Ale nim zostanie wydany minie jeszcze z 5 miesięcy co najmniej.
deSAD - 26 Maj 2008, 11:17
grunt, że napisany:)
A cierpliwość cechą Bogów:)
Kruk Siwy - 27 Czerwca 2008, 08:09
Niom. Widzałem wczoraj Madzik. Śliczna jak zawsze a na dodatek nominowana do Zajdla!
Gratulacje i wsiego dobrego Pisarko Kozak!
mawete - 27 Czerwca 2008, 12:27
Madzik:
Agi - 27 Czerwca 2008, 12:31
Gratuluję!
Kasiek - 30 Czerwca 2008, 13:11
Gratulujemy wszyscy
Navajero - 8 Lipca 2008, 13:16
Gratuluję
Kruk Siwy - 14 Sierpnia 2008, 17:58
No i tak, przeczytałem Renegata choć przysięgałem sobie że zrobię to dopiero po ukazaniu się trzeciego tomu. Jednak po rozmowie z Madzik nadzieja na szybkie ukazanie się tomu zamykającego rozwiała się jako sen złoty. Tak więc mając w perspektywie kolejki do lekarzy i długie podróże sięgnąłem po Renia. I bardzo dobrze. Jest to znakomita książka rozrywkowa nie udająca że jest czymś innym. Nie każde zdanie w niej to aforyzm, autorka nie próbuje zbawić literatury i nie cuduje z językiem, nie próbuje czytelnikowi powiedzieć iże głupi on i niedouczony.
Świetna rozrywka i czapki z głów - Madzik przecież tak naprawdę całkiem niedawno zaczęła pisać na serio.
Czym nas jeszcze zaskoczy?
Krasnola - 14 Sierpnia 2008, 21:05
Kilka dni temu sięgnęłam po "Nocarza". Przyznam szczerze, że bez przekonania, "męska literatura" to jednak nie dla mnie... A tu szok. Książkę wchłonęłam w dwa dni, "Renegata" łyknęłam w jedną noc. Jak pisał Kruk - książka rozrywkowa i faktycznie zabawia doskonale! Język lekki, zgrabny, fabuła mknie do przodu w odpowiednim tempie. Nie czułam żadnego przesytu, ani niedosytu, mimo że troszkę mnie rozdrażnił fakt, że nie ma jeszcze trzeciego tomu
Sporo ludzi marudzi, że literatura rozrywkowa zalewa nam rynek fantastyczny, że brakuje naukowości, głębokich przemyśleń i pewnie jeszcze łaciny za mało. Jeśli jednak ta literatura rozrywkowa ma być na podobnym poziomie do tych książek, to ja jestem jak najbardziej za tym.
mawete - 17 Sierpnia 2008, 07:48
Że tak powiem - "a nie mówiłem?"
Krasnola - 17 Sierpnia 2008, 13:10
mawete napisał/a | Że tak powiem - a nie mówiłem? |
|To do mnie? Jak tak, to nie rozumiem
mawete - 17 Sierpnia 2008, 13:27
Krasnola: niekoniecznie do Ciebie... tak ogólnie - już dawno temu mówiłem, że dobre knigi
Dabliu - 17 Sierpnia 2008, 15:27
mawete, wszystko kwestią gustu. Zachwalać w ciemno nie sposób - dobre, niedobre - jednym przypasi, a innym nie
mawete - 17 Sierpnia 2008, 15:32
Dabliu: ale ja nie w ciemno - zanim napisałem to przeczytałem
Kruk Siwy - 22 Sierpnia 2008, 16:21
No nareszcie "Nikt" w zapowiedziach. Gratulacje!
Godzilla - 22 Sierpnia 2008, 19:26
Gdzie, w Fabryce? Dziś przeglądałam i jeszcze nic nie było! No to zaglądam znowu!
Edit: Jest!
Kasiek - 23 Sierpnia 2008, 12:00
Nie ma okładki Jestem ciekawa, kto ją będzie robił, czy Piotrek czy ktoś inny... A jeśli ktoś inny, to czy uda mu sie zrobić to w tej samej konwencji...
Kruk Siwy - 26 Sierpnia 2008, 15:47
Jest już okładka. Hm, czy ona mi się podoba...?
Godzilla - 26 Sierpnia 2008, 15:51
Mi jakoś niespecjalnie. Nie wiem czy głównie dlatego że odbiega od poprzednich, czy o co chodzi. W każdym razie na książkę czekam.
Kruk Siwy - 26 Sierpnia 2008, 15:52
No ba!
Aż pójdę sprawdzić czy to ten sam rysownik.
Wygląda że ten sam. Ciekawe.
gorat - 26 Sierpnia 2008, 17:16
Okładka mocno prześwietlona, chyba światłem słonecznym... hihihi.
Agi - 26 Sierpnia 2008, 19:05
Madzik gratuluję nominacji i oczywiście czekam na trzeci tom opowieści o Vesperze.
Chal-Chenet - 26 Sierpnia 2008, 20:09
No to chyba muszę w końcu zakupić oba wąpierze tomy. Bo póki co czytałem tylko to co było w SFFH, a zewsząd dochodzą słuchy, że to dobre.
No i gratuluję nominacji!
mawete - 26 Sierpnia 2008, 20:35
Gratulacje
Godzilla - 26 Sierpnia 2008, 20:52
Madzik - 26 Sierpnia 2008, 21:06
Doprawdy, wzruszonam...
(chlip, chlip).
Tutaj na tym za**piu byłam przekonana, że świat o mnie zapomniał. A jednak myliłam się. O jak dobrze się tak czasem pomylić...
Dziękuję za tę przemiłą niespodziankę!
P.S. A okładka mnie się straaasznie podoba. No ale chyba jestem nieobiektywna...
|
|
|