To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Heroes

Ixolite - 23 Listopada 2006, 11:40

Spojlery, spojlery, jak ktoś jeszcze nie oglądał ostatniego odcinka, niech nie czyta :)

Sylar to zdaje się całą masę fajnych zdolności posiada.

Co do murzyna, to nie do końca rozumiem, o co ci chodzi. Murzyn może blokować cudze zdolności (czego dowiadujemy się w odcinku, w którym tatusiek z murzynem porywają policjanta), ale chyba nie robi tego automatycznie, tak jak młodszy Petrelli pożyczając umiejętności innych. Starszy Petrelli im uciekł bo go nie zatrzymywali, nie wiadomo co z nim chcieli zrobić przecież. Wogóle niewiele wiadomo o organizacji tatuśka. A ta panna, co powstrzymała Sylara, ma zdolność "przekonywania" - użyła jej żeby zmusić Izaka do namalowania kolejnego obrazu i w ostatnim odcinku do zatrzymania Sylara.

Czy Sylar nie jest taki potężny? No nie wiem, może dowiemy się czegoś więcej w kolejnym odcinku :)

hrabek - 23 Listopada 2006, 11:49

A jakie jeszcze zdolnosci posiada Sylar? Moim zdaniem wszystkie one wynikaja z telekinezy.
Ciekawe kiedy u nas zaczna to puszczac. W sumie ogladac w TV nie bede, ale zastanawiam sie, czy nie kupic sobie na DVD, tylko zeby polskie napisy mialy. A u nas na DVD nikt nie wypusci serialu, ktory nie lecial w TV, stad pytam.

Chcialem zachecic moja zone do ogladania, ale ona co wejdzie to akurat albo ktos lezy we krwi (tydzien temu kelnerka), albo komus wlasnie wyciaga mozg (cheerleaderce), albo ktos inny lezy z zebrami na wierzchu (Claire). Ma pecha ta moja zona. Z drugiej strony nie musze sie bawic w sciaganie napisow ;)

Kirasz - 23 Listopada 2006, 11:54

Moze Sylar jak je co je przejmuje umiejtnosci innych "bohaterow"...
Ixolite - 1 Grudnia 2006, 21:35

Oglądał już ktoś 10 odcinek?
elam - 1 Grudnia 2006, 21:40

ogladal, a bo co?? :mrgreen:

w 10tym odcinku:
- dowiemy sie, dlaczego Hiro nie wrocil do Ando i nie uratowal kelnerki:
- dlaczego bratowa Petera jezdzi na wozku inwalidzkim;
- skad sie wziela Jessica, czyli dark side of Nikki
- poznamy Sylara
...
fajny odcinek

Ixolite - 1 Grudnia 2006, 21:44

Bo nie wiedziałem czy spojlerować :D

Nie no, już myślałem, że się jakoś wypoziomował styl narracji, kiedy już poznaliśmy bohaterów i zawiązała się akcja, a tu znowu skok w bok i fajne podejście od zupełnie innej strony :)

Z mocą Hiro ciekaw jestem jak to jest - czy to on kontroluje moc, czy to moc kontroluje jego...

Ogólnie parę rzeczy się wyjaśniło, ale też i sporo niewiadomych znowu się pojawiło. No i ciekaw jestem kiedy się wyjaśni sprawa aresztowania młodszego Petrelli.

elam - 1 Grudnia 2006, 21:53

:) chyba w kolejnym, bo pod koniec odcinka do tego wrocili...
szkoda kelnerki.
mysle, ze to przez ten pocalunek Hiro sie teleportowal... :)

no dobra, nie spojlerujmy :)
piszemy kodem :)

Ixolite - 1 Grudnia 2006, 22:45

Kelnerki jakoś mniej szkoda, odkąd wyjaśniła Hiro, dlaczego nie chce z nim uciec, choć nadal trochę szkoda, bo fajna. A do pocałunku to chyba nie doszło, nie?
Ariah - 2 Grudnia 2006, 09:50

Nie doszło, biedak się rozkojarzył i teleportował tuz przed :wink:

Eden w długich włosach wygladała lepiej niż 6 miesięcy później, pierwszy lot Nathana był tragiczny w skutkach -- wogóle cały odcinek był świetny, co tu dużo gadać. :mrgreen:

elam - 2 Grudnia 2006, 16:27

a ciekawe, ze wszystko sie tak nagle zaczelo, te 6 miesiecy temu.
ciekawe, dlaczego?

Ixolite - 2 Grudnia 2006, 17:34

No nie wszystko. Zauważ, że niektórzy mieli moce od dawna, u innych ujawniły się w wyniku dramatycznych przeżyć, a jeszcze inni (tak jak policjant albo ten radioaktywny gość) zostali prawdopodobnie "zaszczepieni" w niewyjaśnionych jeszcze okolicznościach.

Tyle tylko, że główna (chwilowo) oś fabuły koncentruje się wokół wydarzeń, które zaczęły się te 6 miesięcy temu. A wydarzenia te i tak poznajemy dzięki Hiro, który cofa się w czasie, ale tak jak wspomniałem, nie do końca jest jasne czy to on się sam cofa, czy może raczej zostaje cofnięty...

Kirasz - 4 Grudnia 2006, 10:46

Ixolite - "zaszczepieni" w niewyjaśnionych jeszcze okolicznościach.
Chodzi ci ze ta ich moc byla im dana :D
Ogladnij dokladnie odcinek 10 Scena policjanta z jego wybranka, ona mysli "Jestes moim Bohaterem" a nie mowi.
Po drugie zanim go "porwal" ojczulek "pomponiary" on juz mial ta szmoc.
Raczej oni go oznakowali, ich.

Ixolite - 4 Grudnia 2006, 10:50

Może i tak? Choć w czasie przesłuchania radioaktywnego, wyraźnie mówili, że ich umiejętności ujawniły się po tym jak stracili przytomność, a wcześniej widzieli pomagiera tatuśka. Może wcześniej ich moce były "uśpione" i zostały tylko aktywowane?
Kirasz - 4 Grudnia 2006, 11:05

Policjanta sie to nie tyczy...bo jak pamietam stracil przytomnosc prubujac przeczytac mysli tego afroamerykanina.
A z chodzaca atomowka...moze nie zabardzo sobie zdawal sprawe, bo kto z nas na codzien lata z licznikiem promieniowania po miescie ;) W sumie to takie gdybanie.

Comar - 4 Grudnia 2006, 12:11

Dlaczego policjanta miałoby się to nie tyczyć? Przecież sam opowiadał, że właśnie w takich okolicznościach zyskał swe moce - stracił przytomność i obudził się jako telepata. A to, że parę miesięcy później ktoś znowu go uśpił i przebadał nie ma nic do rzeczy - ot taki przegląd okresowy :wink: albo coś w ten deseń.
elam - 6 Grudnia 2006, 21:36

Heroes wymiataja !!!! :bravo
niestety, teraz, po 11tym odcinku bedzie chyba miesieczna przerwa. ojejeku, jejku, jej.
a tyle sie znowu dzieje :)

to chyba najlepszy serial tego roku.

Ixolite - 6 Grudnia 2006, 22:11

Noooo... 22 stycznia dopiero następny odcinek :cry:
Ariah - 7 Grudnia 2006, 09:49

Biedna, głupiutka Eden -- tyle powiem.

Biedny Peter.

I prosze mnie uszczypnąć, ale kiedy Peter i Claire sa razem w kadrze -- az iskrzy! (A ona ma dopiero 17 lat... A on 30. Kurczę. To nielegalne.)

Hiro: "Muszę jakoś zdobyć ten miecz..."
No, i "Co jesli nadepnę na jakiegos robaka?" (I zagrzmiał grom...)

hjeniu - 7 Grudnia 2006, 10:04

Ariah, trzydziestolatek też może mieć coś z życia :mrgreen:

edit: Jak mawiał Himilschbach: "Może mieć i 14 byleby staro nie wyglądała" :wink:

Kirasz - 7 Grudnia 2006, 10:32

Dziwny w sumie byl ten odcinek wiecej pytan niz...ale dobry.
Ixolite - 7 Grudnia 2006, 13:01

Bo to przed przerwą, podnoszą napięcie :)

Przypomniała mi się jeszcze jedna fajna scenka z poprzedniego odcinka - kiedy Hiro orientuje się, że cofnął się o 6 miesięcy, to co mówi? "Great Scott!" :mrgreen:

elam - 7 Grudnia 2006, 21:02

eee Ariah, bez przesady, Peter nie moze miec 30 lat, najwyzej 23- no gora 25 :) przeciez pol roku temu pielegniarzem zostal, pewnie po jakiejs szkole pielegniarskiej jest.
Eden narozrabiala...
no i Haitanczyk interesujacy. To, co mowi Claire. niby pracuje dla jej ojca, a przeciez....

ok, dosc spojlerow :D

Ariah - 7 Grudnia 2006, 21:17

elam, sądziłam z wieku Milo Ventimiglia, czyli aktora;)

Osobiście daję Peterowi jakieś 25 latek... (Co nadal jest nielegalne. Słodkie, ale nielegalne :mrgreen: )

Hiro + miecz = OTP.

Co do Eden -- w sumie narozrabiała, w dobrej wierze... Ale jej ostatni ruch byc może uratował świat.

A wizja Petera -- nie spojerując -- dziwaczna. Intrygująca :twisted: I jak tu teraz czekać do 22 stycznia?

elam - 7 Grudnia 2006, 21:21

jej, a ja musze sprawdzic gdzies, ile lat ma i jak sie nazywa aktor, co gra Mohindrea....

mniaaaaaaaaaaaammmmmmm........ :mrgreen:

Homer - 7 Grudnia 2006, 21:36

Wizja nie jest dziwaczna, ale ciekawe kto ma taką zdolność?

Czyżby Sylar wchłonął kogoś takiego i Peter jeszce jest pod oddziaływaniem? Ale niee w końcu Claire była u niego w międzyczasie.

Tak więc wizja całkiem, całkiem, tylko pókic o z kapelusza wzięte to, że on ją miał.

A swoją drogą w tej wizji pojawili się sami "hirosy" + była dziewczyna Izaka. Więc jakie ma ona zdolności ;> ?

NURS - 7 Grudnia 2006, 21:59

Wiecie, może peter spotka tego radioaktywnego i jak się zdenerwuje, to nie będzie umiał powstrzymać reakcji.
Comar - 7 Grudnia 2006, 22:47

Tak sobie kombinuję, że może spotkanie Sylara, który ma przecież kupę mocy, wywołało u Petera małe zwarcie i mu się niegdyś pozyskanymi mocami od Hiro i/lub Isaaca czknęło. A przy okazji to "zwarcie" osłabiło go fizycznie i dlatego tak źle się czuł.
NURS - 8 Grudnia 2006, 00:20

Ale jemu te moce nie bardzo zostają. Latać bez brata nie może.
Comar - 8 Grudnia 2006, 09:10

Aha, czyli Nathan oprócz latania ma także zdolność jasnowidzenia albo nawet przenoszenia się w przyszłość? Nie? No to skąd Peter nagle się wziął w przyszłości?
A chodziło mi o to, że przy spotkaniu z Sylarem tak mu się porobiło, że aż mu się "odbiło" niegdyś używanymi mocami, lub nawet pozyskał moc zmieniania swego DNA, przez co Peter mógł odruchowo sobie walnąć kilka mocy na stałe, ale to już chyba za bardzo kombinuję.

Ariah - 8 Grudnia 2006, 10:27

Ja tam Comara teorię uważam za całkiem, całkiem.

Chyba, że -- o czym nie wiemy -- w celi obok Petera aklurat przebywał nasz znajomy radioaktywny człowiek (on tez miał kaszel, prawda?) i Peter 'nawciągał' się mocy do granic wytrzymałości...

A i tak teorię Comara wolę :mrgreen:

Partner forum