Powrót z gwiazd - Sondaż Wyborczy
Anko - 2 Października 2006, 13:46
Czarny: Cytat | UPR - Mądrze gada, a żart zawierał w sobie bardzo wiele prawdy. | W takim razie to "mądre gadanie" i "bardzo wiele prawdy" są przykre dla tej nieco większej połowy ludzkości (nawet jeśli jest to większość deprecjonowana, choć nie chciałabym tak zakładać).
dareko - 2 Października 2006, 15:08
Od ostatnich wyborow jakos nei zmienilem zdania, bede glosowl na PO i nie bedzie to wybor mniejszego zla.
Dabliu - 2 Października 2006, 17:45
Anko:
Cytat | Widzicie, ja podałam cytat (ze źródłem, żeby nie było, że z palca wyssany) autorstwa przywódcy tej partii. Ale jakoś nikt nie zauważył w tym cytacie żadnego zagrożenia... Dziwi mnie tak wielkie poparcie dla UPR, skoro jej przywódca tak się wypowiada np. o roli kobiet (ach, no, ja głupia, przecież UPR popierają głównie mężczyźni... ) czy o demokracji. |
Widzisz, Anko. Po pierwsze, Korwin-Mikke nie jest już przywódcą UPR-u. Nie jest nawet aktywnym członkiem tej partii. Właśnie ze względu na zbyt niepoprawne wypowiedzi na tematy, które dla samej partii właściwie nie są ważne (rola kobiet na ten przykład, to już czyste chciejstwo autora cytatu).
Uwierz mi, że jako umiarkowany sympatyk UPR-u, chciałbym widzieć kobiety w kraju nie cierpiące jakiejkolwiek dyskryminacji...
A co do demokracji, to IMO durny system (niekoniecznie istnieje lepszy, niestety). Ktoś mówi Ci, jak masz żyć, tylko dlatego, że jest w większości.
Równie dobrze banda dresów odbierając Ci siłą torebkę, miałaby słuszność, bo ich jest wielu, a ty jedna...
Vened - 2 Października 2006, 19:53
Dabliu napisał/a | Widzisz, Anko. Po pierwsze, Korwin-Mikke nie jest już przywódcą UPR-u. |
No własnie, ludzie sie tu wypowiadaja jak to lubia UPR i Korwina a to obecnie sprzeczne pojecia. Mikkego koledzy wywali juz dawno. Rok temu startowal w wyborach na liscie Platforma Wyborcza Janusza Korwin-Mike (czy jakos tak to sie nazywalo). Co ciekawe na czele list w 5 okregach byli czlonkowie najblizej rodziny Korwina (tzn. on sam, zona i dzieci)
Niedlugo przed rozstaniem sie z UPR Mikke wystapil przed studentami z mojego wydzialu. Musze tu zaznaczyc ze wtedy i ja, i wielu moich kolegow bardzo go lubilsmy (glosowalem na niego w 2001, gdy startowal z wroclawia do senatu). Niestety, "na zywo" gadal jak potluczony i zostal wysmiany. Byc moze mial szanse byc czyms wiecej niz folklor, ale coz, nie wyszlo.
NURS - 3 Października 2006, 00:12
ja mam podobne wrażenia z obcowaniem z myszka Mikke. O ile w zgrubszych zasadach gadał mądrze, to wszczegółach sie gubił. Olałem faceta kiedy zaczą ł rzucać pomysły na samoobciażanie składkami ubezpieczeń. To ciekawy pomysł, ale większość sie nie ubezpieczy, bo po co wydawać kasę, a gdy sie zestarzeja, to trzeba eutanazje wprowadzić.
Pomysły pomyslami, ale trzeba patrzeć realnie (wbrew nazwie partii)
dzejes - 3 Października 2006, 10:40
A ja proponuję taki test
Oczywiście upraszcza sprawę, jednak może stanowić pewien punkt odniesienia przy dalszych kłót/d dyskusjach
Mój wynik
Pozwoliłem sobie domalować strzałkę - pokazuje mniej więcej ewolucję moich pogladów w czasie
Fidel-F2 - 3 Października 2006, 11:11
a u mnie
Economic Left/Right: -3.13
Social Libertarian/Authoritarian: -1.85
nie tak libaralnie ale znacznie bardziej na lewo niż dzejes
nie wiem jak wstawić diagram
Słowik - 3 Października 2006, 11:15
Kompas Słowika
Pod obrazkiem jest link do wydruku, wtedy otwiera się w osobnym oknie.
Piech - 3 Października 2006, 12:04
Mój wynik, prawie na środku:
Economic Left/Right: -0.13
Social Libertarian/Authoritarian: 0.67
Urbaniuk - 3 Października 2006, 13:22
Na wykresie ogólnym jestem koło Angeli Merkel
Economic Left/Right: 4.25
Social Libertarian/Authoritarian: 1.64
http://www.politicalcompa...c=4.25&soc=1.64
A swoją drogą w samym teście sa przekłamania. Moim zdaniem przeciwieństwem społecznego liberalizmu, nie jest autorytaryzm tylko konserwatyzm.
Urbaniuk - 3 Października 2006, 13:23
się mi ciągle wkleja po dwa razy. czemu?
Dabliu - 3 Października 2006, 13:31
The Political Compass
Economic Left/Right: 2.63
Social Libertarian/Authoritarian: -1.44
Mój kompas
NURS - 3 Października 2006, 13:55
Cholera a ja jestem w miejscu B16 i to chyba nawet dość dokładnie
joe_cool - 3 Października 2006, 15:27
mówiłam, że jestem lewicowym liberałem... niedaleko od dalai lamy
http://www.politicalcompa...-2.13&soc=-5.90
Anonymous - 3 Października 2006, 18:35
Och, Joe, miałam prawie identyczny wynik!
Tomcich - 3 Października 2006, 19:24
He, ja mam najbliżej do Nelsona Mandeli.
http://www.politicalcompa...-6.63&soc=-2.21
Piech - 3 Października 2006, 19:32
Niby powinienem być zadowolony, że wypadłem z dala od Hitlera i Stalina, ale tak blisko tego starego nudziarza Romana Prodiego też mi nie w smak. Czy już tak ze mną źle? Ej, coś jest nie tak z tym sondarzem.
Vened - 3 Października 2006, 20:17
Pytania sa tendencyjne
NURS - 3 Października 2006, 20:23
E, tam mam szanse na bycie papim
Nexus - 3 Października 2006, 20:24
Hmm... czy dla gościa ze snajperką taki wynik jest do przyjęcia?
Red dot
Dabliu - 3 Października 2006, 20:38
Nexus:
Cytat | Hmm... czy dla gościa ze snajperką taki wynik jest do przyjęcia?
Red dot |
Ojoj... nie trafiłeś
P.S. Strasznie dużo socjalistów na forum
Nexus - 3 Października 2006, 20:50
Może nie zrozumiałem pytań Sądziłem, że zjadę trochę niżej, w kierunku anarchizmu utopijnego
Fenris - 3 Października 2006, 20:51
Ja na PO głosowałem raz w życiu, kiedy w drugiej turze wyborów prezydenckich miałem "wybór" Tusk lub Kaczyński , oprócz tego zawsze stawiam na lewicę i tak jest i tym razem.
Może wreszcie przestaną tchórzyć i zajmą się tym co ich wyborcy wymagają, oby tak było.
joe_cool - 3 Października 2006, 21:07
hłe, hłe, socjaliści się ujawniają... i lewacy też i, tfu, liberały
Nexus, bliziutko!
EDIT: a, no i piątka, Miria!
dzejes - 3 Października 2006, 22:43
Rany boskie, same komuchy na forum!
McCarthy! Potrzeba nam McCarthy'ego!
Fidel-F2 - 4 Października 2006, 05:07
A Kurski nie wystarczy?Wszystko wytropi, nawet jak czegoś nie ma.
NURS - 4 Października 2006, 10:13
spoko jeża. Jest dowód na piśmie, żeśmy komuchowaci (red doty), znaczy, ze nie jesteśmy
Jakby nie było dowodu...
Swoją drogą ciekawy parlament byśmy wybrali
Umie ktoś przeliczyć na ilość miejsc?
Vened - 4 Października 2006, 12:08
Tak na oko, to by bylo jakies 300 miejsc dla PO, 110 dla lewicy i po 25 dla PiS i UPR.
NURS - 4 Października 2006, 14:22
Władza absolutna dla Diobłów i kaczków z eksportu
merula - 5 Października 2006, 19:43
Ja na PO bym głosowała.
Od czasów KLD jedna z niewielu opcji zdroworozsądkowych i wyważonych , oczywiscie "zasadniczo".
JKM w mej młodości zaraził mnie liberalizmem, ale niestety pozostawił z tą skłonnością.
Coraz cięższe czasy dla "myślących na własny rachunek"
|
|
|