Stare ogłoszenia - Update forum.
Godzilla - 27 Marca 2006, 13:41
Jeszcze jedno pytanko: po jakim czasie nieaktywności jest się wylogowanym z forum? Bo ja się już dzisiaj logowałam chyba z pięć razy.
Słowik - 27 Marca 2006, 13:45
Nie dostaję powiadomień w śledzonych tematach. Zapisałem jeszcze raz maila w profilu, odznaczyłem też i zaznaczyłem spowrotem obserwowane tematy, ale nic to nie dało.
Romek P. - 27 Marca 2006, 13:55
nightingale napisał/a | Nie dostaję powiadomień w śledzonych tematach. Zapisałem jeszcze raz maila w profilu, odznaczyłem też i zaznaczyłem spowrotem obserwowane tematy, ale nic to nie dało. |
Mam tak samo: zero powiadomień. A od wczoraj bawię sie w potwierdzanie, że chcę powiadomienia
Ciekawe, czy cytowanie zwykłe działa...?
Logan - 27 Marca 2006, 13:56
Proszę teraz sprawdzić powiadomienia.
gorat - 27 Marca 2006, 13:58
Czas zalogowania do poprawki. Poprzednio była godzina, teraz wyrzuca po... kwadransie?
Logan - 27 Marca 2006, 14:01
Cytat | Czas zalogowania do poprawki. Poprzednio była godzina, teraz wyrzuca po... kwadransie? |
Zrobione, ustawione na godzinę.
Słowik - 27 Marca 2006, 14:06
Nie dostałem powiadomienia z tego tematu, więc u mnie dalej nie działają.
Romek P. - 27 Marca 2006, 14:18
nightingale napisał/a | Nie dostałem powiadomienia z tego tematu, więc u mnie dalej nie działają. |
Też nie mam powiadomień.
Za to forum chyba dziaa trochę szybciej teraz.
Aha, szerokość mam OK.
Aga - 27 Marca 2006, 14:23
A czeeeeeeeeeeeeeeeeemu nie działa cytowanie?
Logan - 27 Marca 2006, 14:25
Cytat | A czeeeeeeeeeeeeeeeeemu nie działa cytowanie? |
A czeeeeeeeeeeemu nie czytamy dokładnie?
Powiadomienia powinny już działać.
Romek P. - 27 Marca 2006, 14:28
Logan napisał/a | Cytat | A czeeeeeeeeeeeeeeeeemu nie działa cytowanie? |
A czeeeeeeeeeeemu nie czytamy dokładnie?
Powiadomienia powinny już działać. |
Cytowanie zwykłe działa w końcu, czy nie?
Dostałem powiadomienie do skrzynki, ale... jak kliknąłem URL,to mnie poczęstowało takim komunikatem: "Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie"
Na piechotkę odnalazłem ten wątek, żeby Loganowi sprawić przyjemność ;D
Ciekawe, czy mnie powiadomi, że dostałem bana
Słowik - 27 Marca 2006, 14:29
Super, powiadomienia dochodzą. Ale, kiedy otwieram temat forum z klienta poczty ustawia mnie na pierwszy nieczytany post - ok, natomiast kiedy wchodzę ze strony głównej na posty nieprzeczytane i klikam na jakiś temat, wątek otwiera mi się od góry, a nie na pierwszym Nieczytanym poście.
Logan - 27 Marca 2006, 14:30
Cytat | Dostałem powiadomienie do skrzynki, ale... jak kliknąłem URL,to mnie poczęstowało takim komunikatem: Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie |
Zgadza się, napisałem posta testowego i go usunąłem.
Aga - 27 Marca 2006, 14:31
Ja chyba ślepa jestem, ale nie widzę... No nic. Trudno.
Logan - 27 Marca 2006, 14:33
Cytat | Ja chyba ślepa jestem, ale nie widzę... No nic. Trudno. |
W temacie "Błędy forum" jest napisane że cytowanie nie działa prawidłowo i jaka jest tego przyczyna.
Słowik - 27 Marca 2006, 14:38
No to się jeszcze poskarżę trochę
Przed updatem mój klient poczty (gmail) grupował maile z powiadomieniami z jednego tematu w ciągu danego dnia. Teraz powiadomienia przychodzą i ustawiają się grzecznie jedno pod drugim. Nie grzebałem nic w ustawieniach klienta. Teraz w nagłówku powiadomienia mam cały adres info@science-fiction.pl, wcześniej było tylko info, nie wiem czy to ma związek...
NURS - 27 Marca 2006, 14:48
nowe wynalazki... grrr
Czarny - 27 Marca 2006, 14:48
Wszystko teraz ładnie się mieści, ale grafie się dostało. Paskuda, fe.
Romek P. - 27 Marca 2006, 14:48
Logan napisał/a | Cytat | Dostałem powiadomienie do skrzynki, ale... jak kliknąłem URL,to mnie poczęstowało takim komunikatem: Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie |
Zgadza się, napisałem posta testowego i go usunąłem. |
Dobra, teraz przyszło kolejne powiadomienie, więc chyba to jest OK.
Mam inne pytanie: czy wątki sprzed rewolucji należy sobie zaznaczyć ponownie czy te ustawienia pozostały?
EDIT: 1444 post. Mam nadzieję, że jednak przeżyję
Logan - 27 Marca 2006, 15:17
Cytat | Mam inne pytanie: czy wątki sprzed rewolucji należy sobie zaznaczyć ponownie czy te ustawienia pozostały? |
Pewnie trzeba zaznaczać ponownie... Nawet raczej na pewno trzeba zaznaczać ponownie. Zalecam sprawdzenie manualne. Duża część ustawień została zresetowana przy aktualizacji.
Zaznaczam jednakże, że aktualizacja była naprawdę konieczna. Zarówno ze względu na większe bezpieczeństwo forum jak i na fakt, iż kod php forum został tak zoptymalizowany, że naprawdę szybkość powinna wzrosnąć o ok. 30%.
Romek P. - 27 Marca 2006, 15:28
Logan napisał/a | Cytat | Mam inne pytanie: czy wątki sprzed rewolucji należy sobie zaznaczyć ponownie czy te ustawienia pozostały? |
Pewnie trzeba zaznaczać ponownie... Nawet raczej na pewno trzeba zaznaczać ponownie. Zalecam sprawdzenie manualne. Duża część ustawień została zresetowana przy aktualizacji. |
Dobra, się zrobi
Logan napisał/a | Zaznaczam jednakże, że aktualizacja była naprawdę konieczna. Zarówno ze względu na większe bezpieczeństwo forum jak i na fakt, iż kod php forum został tak zoptymalizowany, że naprawdę szybkość powinna wzrosnąć o ok. 30%. |
U mnie forum działa szybciej. A pytałem, jak wiesz, bo epwno nie tylko ja mam pozaznaczane te powiadomienia
Ziuta - 27 Marca 2006, 15:32
Dajcie mu troche czasu, roboty jest od groma.
Pomarancze rulez!
gorat - 27 Marca 2006, 15:44
Najwięcej użytkowników 27 było obecnych 10-03-2006, 14:17 Administrator • Junior Admin • Moderator
W tym tekście są jakieś martwe linki.
Logan - 27 Marca 2006, 15:47
Cytat | Najwięcej użytkowników 27 było obecnych 10-03-2006, 14:17 Administrator • Junior Admin • Moderator
W tym tekście są jakieś martwe linki. |
Tzn? Jest taka funkcja, ale żadnego Junior - Admina na forum nie ma. Może kiedyś będzie...
gorat - 27 Marca 2006, 15:48
Mam na myśli to, że na głównej w ciągu Administrator • Junior Admin • Moderator wyrazy są zlinkowane do czegoś, co nie działa.
Logan - 27 Marca 2006, 15:49
Z drugiej strony goracie - czy komuś to przeszkadza? Nie obraź się, ale toż to pierduły są...
gorat - 27 Marca 2006, 15:53
Mi jednak nie pasi, jak coś nie rusza się, w pustkę prowadzi i w ogóle...
Poważniejsza byłaby (powinna być) na pewno kwestia emotów. Może warto dodać (zamienić) dotychczasowego grina (kolor obecnego obrazka zresztą nie pasuje do nazwy) oraz "uśmiech z językiem"? Tj. obecny języczek proszę zachować, bo fajny , ale dopominam się też o poprzedni.
Gustaw G.Garuga - 27 Marca 2006, 16:00
Mnie nigdy strona nie mieścila się w oknie - na suwaku mam ok. 1 cm. luzu i zawsze przycinam kawalek awatara, żeby złapać ostatnie literki postów. Przyzwyczaiłem się już. A mr.green powinien być zielony!
Nieprędko się kolor buźki zmieni bo jak widzę Logan nie jest online. Barrrddzo mi się ten aspekt update'a podoba!
gorat - 27 Marca 2006, 16:02
Mr.yellowa można zostawić, ale mr.green ma wrócić!
Tak właśnie.
Pako - 27 Marca 2006, 16:11
Dobra. Forum działa względnie, te daty tylko (wczoraj, dziś) do poprawki i powinno być ok. Aktualki zawsze są przydatne, także się nie czepiam Dobra robota w sumie
|
|
|