To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Stare ogłoszenia - Update forum.

Godzilla - 27 Marca 2006, 13:41

Jeszcze jedno pytanko: po jakim czasie nieaktywności jest się wylogowanym z forum? Bo ja się już dzisiaj logowałam chyba z pięć razy.
Słowik - 27 Marca 2006, 13:45

Nie dostaję powiadomień w śledzonych tematach. Zapisałem jeszcze raz maila w profilu, odznaczyłem też i zaznaczyłem spowrotem obserwowane tematy, ale nic to nie dało.
Romek P. - 27 Marca 2006, 13:55

nightingale napisał/a
Nie dostaję powiadomień w śledzonych tematach. Zapisałem jeszcze raz maila w profilu, odznaczyłem też i zaznaczyłem spowrotem obserwowane tematy, ale nic to nie dało.

Mam tak samo: zero powiadomień. A od wczoraj bawię sie w potwierdzanie, że chcę powiadomienia :D

Ciekawe, czy cytowanie zwykłe działa...? :)

Logan - 27 Marca 2006, 13:56

Proszę teraz sprawdzić powiadomienia.
gorat - 27 Marca 2006, 13:58

Czas zalogowania do poprawki. Poprzednio była godzina, teraz wyrzuca po... kwadransie?
Logan - 27 Marca 2006, 14:01

Cytat
Czas zalogowania do poprawki. Poprzednio była godzina, teraz wyrzuca po... kwadransie?

Zrobione, ustawione na godzinę.

Słowik - 27 Marca 2006, 14:06

Nie dostałem powiadomienia z tego tematu, więc u mnie dalej nie działają.
Romek P. - 27 Marca 2006, 14:18

nightingale napisał/a
Nie dostałem powiadomienia z tego tematu, więc u mnie dalej nie działają.

Też nie mam powiadomień.
Za to forum chyba dziaa trochę szybciej teraz.

Aha, szerokość mam OK.

Aga - 27 Marca 2006, 14:23

A czeeeeeeeeeeeeeeeeemu nie działa cytowanie?
Logan - 27 Marca 2006, 14:25

Cytat

A czeeeeeeeeeeemu nie czytamy dokładnie?

Powiadomienia powinny już działać.

Romek P. - 27 Marca 2006, 14:28

Logan napisał/a
Cytat

A czeeeeeeeeeeemu nie czytamy dokładnie?

Powiadomienia powinny już działać.

Cytowanie zwykłe działa w końcu, czy nie? :)

Dostałem powiadomienie do skrzynki, ale... jak kliknąłem URL,to mnie poczęstowało takim komunikatem: "Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie"

Na piechotkę odnalazłem ten wątek, żeby Loganowi sprawić przyjemność ;D

Ciekawe, czy mnie powiadomi, że dostałem bana :)

Słowik - 27 Marca 2006, 14:29

Super, powiadomienia dochodzą. Ale, kiedy otwieram temat forum z klienta poczty ustawia mnie na pierwszy nieczytany post - ok, natomiast kiedy wchodzę ze strony głównej na posty nieprzeczytane i klikam na jakiś temat, wątek otwiera mi się od góry, a nie na pierwszym Nieczytanym poście.
Logan - 27 Marca 2006, 14:30

Cytat
Dostałem powiadomienie do skrzynki, ale... jak kliknąłem URL,to mnie poczęstowało takim komunikatem: Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie

Zgadza się, napisałem posta testowego i go usunąłem.

Aga - 27 Marca 2006, 14:31

Ja chyba ślepa jestem, ale nie widzę... No nic. Trudno.
Logan - 27 Marca 2006, 14:33

Cytat
Ja chyba ślepa jestem, ale nie widzę... No nic. Trudno.

W temacie "Błędy forum" jest napisane że cytowanie nie działa prawidłowo i jaka jest tego przyczyna.

Słowik - 27 Marca 2006, 14:38

No to się jeszcze poskarżę trochę :)
Przed updatem mój klient poczty (gmail) grupował maile z powiadomieniami z jednego tematu w ciągu danego dnia. Teraz powiadomienia przychodzą i ustawiają się grzecznie jedno pod drugim. Nie grzebałem nic w ustawieniach klienta. Teraz w nagłówku powiadomienia mam cały adres info@science-fiction.pl, wcześniej było tylko info, nie wiem czy to ma związek...

NURS - 27 Marca 2006, 14:48

nowe wynalazki... grrr
Czarny - 27 Marca 2006, 14:48

Wszystko teraz ładnie się mieści, ale grafie się dostało. Paskuda, fe.
Romek P. - 27 Marca 2006, 14:48

Logan napisał/a
Cytat
Dostałem powiadomienie do skrzynki, ale... jak kliknąłem URL,to mnie poczęstowało takim komunikatem: Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie

Zgadza się, napisałem posta testowego i go usunąłem.

Dobra, teraz przyszło kolejne powiadomienie, więc chyba to jest OK.

Mam inne pytanie: czy wątki sprzed rewolucji należy sobie zaznaczyć ponownie czy te ustawienia pozostały?

EDIT: 1444 post. Mam nadzieję, że jednak przeżyję :D

Logan - 27 Marca 2006, 15:17

Cytat
Mam inne pytanie: czy wątki sprzed rewolucji należy sobie zaznaczyć ponownie czy te ustawienia pozostały?

Pewnie trzeba zaznaczać ponownie... Nawet raczej na pewno trzeba zaznaczać ponownie. Zalecam sprawdzenie manualne. :mrgreen: Duża część ustawień została zresetowana przy aktualizacji.

Zaznaczam jednakże, że aktualizacja była naprawdę konieczna. Zarówno ze względu na większe bezpieczeństwo forum jak i na fakt, iż kod php forum został tak zoptymalizowany, że naprawdę szybkość powinna wzrosnąć o ok. 30%.

Romek P. - 27 Marca 2006, 15:28

Logan napisał/a
Cytat

Pewnie trzeba zaznaczać ponownie... Nawet raczej na pewno trzeba zaznaczać ponownie. Zalecam sprawdzenie manualne. :mrgreen: Duża część ustawień została zresetowana przy aktualizacji.

Dobra, się zrobi :)

Logan napisał/a
Zaznaczam jednakże, że aktualizacja była naprawdę konieczna. Zarówno ze względu na większe bezpieczeństwo forum jak i na fakt, iż kod php forum został tak zoptymalizowany, że naprawdę szybkość powinna wzrosnąć o ok. 30%.

U mnie forum działa szybciej. A pytałem, jak wiesz, bo epwno nie tylko ja mam pozaznaczane te powiadomienia :)

Ziuta - 27 Marca 2006, 15:32

Dajcie mu troche czasu, roboty jest od groma.
Pomarancze rulez!

gorat - 27 Marca 2006, 15:44

Najwięcej użytkowników 27 było obecnych 10-03-2006, 14:17 Administrator • Junior Admin • Moderator

W tym tekście są jakieś martwe linki.

Logan - 27 Marca 2006, 15:47

Cytat
Najwięcej użytkowników 27 było obecnych 10-03-2006, 14:17 Administrator • Junior Admin • Moderator

W tym tekście są jakieś martwe linki.

Tzn? Jest taka funkcja, ale żadnego Junior - Admina na forum nie ma. Może kiedyś będzie...

gorat - 27 Marca 2006, 15:48

Mam na myśli to, że na głównej w ciągu Administrator • Junior Admin • Moderator wyrazy są zlinkowane do czegoś, co nie działa.
Logan - 27 Marca 2006, 15:49

Z drugiej strony goracie - czy komuś to przeszkadza? Nie obraź się, ale toż to pierduły są...
gorat - 27 Marca 2006, 15:53

Mi jednak nie pasi, jak coś nie rusza się, w pustkę prowadzi i w ogóle... :oops:
Poważniejsza byłaby (powinna być) na pewno kwestia emotów. Może warto dodać (zamienić) dotychczasowego grina (kolor obecnego obrazka zresztą nie pasuje do nazwy) oraz "uśmiech z językiem"? Tj. obecny języczek proszę zachować, bo fajny :P , ale dopominam się też o poprzedni.

Gustaw G.Garuga - 27 Marca 2006, 16:00

Mnie nigdy strona nie mieścila się w oknie - na suwaku mam ok. 1 cm. luzu i zawsze przycinam kawalek awatara, żeby złapać ostatnie literki postów. Przyzwyczaiłem się już. A mr.green powinien być zielony!

Nieprędko się kolor buźki zmieni bo jak widzę Logan nie jest online. Barrrddzo mi się ten aspekt update'a podoba!

gorat - 27 Marca 2006, 16:02

Mr.yellowa można zostawić, ale mr.green ma wrócić!
Tak właśnie.

Pako - 27 Marca 2006, 16:11

Dobra. Forum działa względnie, te daty tylko (wczoraj, dziś) do poprawki i powinno być ok. Aktualki zawsze są przydatne, także się nie czepiam :) Dobra robota w sumie :)

Partner forum