Powrót z gwiazd - Dzień bez emotikona.
Słowik - 28 Marca 2006, 11:29
Cytat | Logan: I aby wspomóc silną wolę emotikony będą wyłączone odgórnie. |
Otóż to, silną wolę trzeba kształtować umiejętnie
Vesper - 28 Marca 2006, 12:05
MSZ*, emotikony to próba oddania "tonu głosu mówcy" w formie graficznej... faktem jest, że na gg i innych IMach nadużywane jest wiele z nich (u mnie np. nagminnie w oknie rozmowy wyskakują "jęzorki", co ciekawsze, głównie z cyberust przedstawicielek płci odmiennej od mojej... kto by pomyślał...), ale zawsze można je wyłączyć i zostają wtedy jeno dwukropki, średniki, nawiasy, literki D i P i tak dalej...
Jeden dobrze użyty emotikon potrafi wyrazić więcej niż całe zdanie.
No ale, skoro to miałaby być nowa świecka tradycja...
(takie ładne imię dla dziewczynki, prawda)
*Moim Skromnym Zdaniem (ang. IMHO)
GAndrel - 28 Marca 2006, 14:43
Logan napisał/a | Osobiście proponuję 2 kwietnia. Niedziela. I aby wspomóc silną wolę emotikony będą wyłączone odgórnie. |
Tzn. że będzie to tylko dzień bez emotikonów graficznych i będzie można używać tych zbudowanych ze znaków interpunkcyjnych i liter?
Logan - 28 Marca 2006, 14:47
Żadnych emotikonów, nawet w postaci dwukroków, nawiasów i kresek. Pure text.
Vykosh - 28 Marca 2006, 14:50
To nie wyłaczaj co to za motywacja jak sie nie da
Anonymous - 28 Marca 2006, 14:59
Logan napisał/a | Żadnych emotikonów, nawet w postaci dwukroków, nawiasów i kresek. Pure text. |
A jak się wyłamię, to co?
Pako - 28 Marca 2006, 15:29
To znaczy że aspołeczna jesteś
Akcja to akcja, kto chce sie dołąćza. Ale im nas bedzie więcej, tym lepiej. No i akcję oczywista rozciągamy wtedy i na gg/tlena czy co tam kto ma, gdzie tam nie pisze. Cała polska bez emotek
Anonymous - 28 Marca 2006, 17:23
Pako napisał/a | To znaczy że aspołeczna jesteś |
Żadna nowość.
Pako napisał/a | Akcja to akcja, kto chce sie dołąćza. |
Zwłaszcza, ze emoty mają byc wyłączone "odgórnie"?
Jak ja lubie takie odgórne zarządzenia. Tym bardziej, że mój stosunek do tematu jest dokładnie taki, jak dzejesa. Napisał dokładnie to, co ja chciałam napisać.
Pako - 28 Marca 2006, 20:01
Emoty będą wyłączone, to znaczy, że nie pokażą się mordki, ale pokaże się znaczek ":P" zamiast Czyli emoty będą, ale nie będa sygnowane ikonkami. Ale też jestem przeciwko temu, łatwiej będzie przemycić emotkę, jeśli nie zmieni się ona zaraz w ikonkę, a tak to bedzie można szybko piętnoać wyłamujacych sie
Co do podejścia - mam podobnie. Ale akcja to akcja, można zobaczyć, co z tego wyrośnie Niekoneicznie od razu przystosowywać sie na stałe
Anonymous - 28 Marca 2006, 20:03
Pako napisał/a | Ale akcja to akcja, można zobaczyć, co z tego wyrośnie |
To ja w tym dniu nie będę się odzywać. W ramach akcji - protestacyjnej.
Pako - 28 Marca 2006, 20:17
Ale to nie prostest będzie, bo nikt o tym nie będzie wiedział. Po prostu nie zauważymy, żę Cię nie ma
Trza wpaść i zobaczyć jak jest.. takie akcje bywają fajne Ciekaw jestem ile nieporozumień wyniknie tego dnia
Anonymous - 28 Marca 2006, 20:21
Pako napisał/a | Ale to nie prostest będzie, bo nikt o tym nie będzie wiedział. |
Ważne, że JA będę wiedziała. A ewentualne nieporozumienia obejrzę sobie później.
Pako - 28 Marca 2006, 20:26
Oj.. i obraziła się na akcję.. a ładnie to tak Mirio kochana się obrażać? Nie lepiej zbierać doświadczenia? Będziesz potem dzieciakom na lekcji mówiła, jak ciężo jest żyć bez emotek
(czego uczysz?)
elam - 28 Marca 2006, 21:22
a ja sie zgadzam z Miria, i wcale to nie jest nauczycielska solidarnosc. Nic na sile. nie narzucac. to tak, jak dzien bez samochodu - czasami karetka musi przejechac. i nie wszyscy sa ZA, a Logan, jesli nie jest tyranem, nie powinien odgornie emotikonow blokowac.
Vened - 28 Marca 2006, 21:37
To fakt. Wizja odgornego blokowania jakos do mnie nie przemawia.
elam - 28 Marca 2006, 21:41
- SLYSZYSZ, LOGAN? ??
dzejes - 28 Marca 2006, 21:46
Zawsze możemy ogłosić dzień bez forum
Co prawda trzy osoby to trochę mało, ale zawsze...
elam - 28 Marca 2006, 22:04
ja wcale nie mowie, ze w dniu bez emotikona nie bede pisac... wrecz przeciwnie..
a wiecie, mozna tez tak :
o o
I
V
krzywy ten usmiech, bo krzywy, ale zawsze jest
dzejes - 28 Marca 2006, 22:11
O_o
(_!_)
Heh, nowe grafitti.
Tak się rodzi forumowy cyber-punk
Pako - 28 Marca 2006, 22:12
No... strasznie krzywy
Wiecie - mi się tam pomysł podoba Fajna akcja, dopóki jednorazowa. No i Logan już chyba emot nie zablokujesz, co nie ?
Emilia - 28 Marca 2006, 22:13
A ja wstawię co będę chciała jeśli zechcę. A znając siebie to zechcę. Jak sobie pomyślę o zakazie to już chcę.
I zrobię taką zabawę jak ta:
e-Kstremistka
elam - 28 Marca 2006, 22:14
(O O)
v
U
a offtopujac troszeczke (troszeczke...:) ) czy ktos mi moze wytlumaczyc, tak na marginesie, jak sie robi takie fajne emotikony??
w ogole, jak sie robi kursywe, pogrubienie, emotikony itp, w tekscie, jesli nad okienkiem tekstowym nie ma opcji, jak tu?
to do mojego bloga..
GAndrel - 29 Marca 2006, 07:07
elam napisał/a | (...) czy ktos mi moze wytlumaczyc, tak na marginesie, jak sie robi takie fajne emotikony??
w ogole, jak sie robi kursywe, pogrubienie, emotikony itp, w tekscie, jesli nad okienkiem tekstowym nie ma opcji, jak tu?
to do mojego bloga.. |
Jeżeli chcesz to zrobić na forum bazującym na phpBB to tu masz Przewodnik BBCode.
A jeżeli poza forum to tu masz kurs HTML dla zielonych
Lu - 29 Marca 2006, 08:35
Cytat | Źle jest mieć z katem na pieńku. Jeszcze gorzej z mode-gorat-orem :> |
Miria: a czy emotikony w podpisie też trzeba będzie usunąć 2 kwietnia ?
Romek P. - 29 Marca 2006, 09:09
dzejes napisał/a | Zawsze możemy ogłosić dzień bez forum
Co prawda trzy osoby to trochę mało, ale zawsze... |
Dwie do jednej Logan pewno dotrze, żeby osobiście przekonać o zaletach braku emotek
Ja bym potraktował to jako ćwiczenie. Co prawda wydawało mi sie, że umiem bez emotek, ale jakoś się przywyczaiłem, co widać po moich postach... i chętnie na jeden dzień zmuszę się do pisania bez żadnych wspomagaczy
Romek P. - 29 Marca 2006, 09:10
Emilia napisał/a | A ja wstawię co będę chciała jeśli zechcę. A znając siebie to zechcę. Jak sobie pomyślę o zakazie to już chcę.
I zrobię taką zabawę jak ta:
e-Kstremistka |
Spojrzałem na ten emotikon i pomyślałem, że pomyliłem fora
Rodion - 29 Marca 2006, 09:12
Jeszcze tylko zmienimy nazwe tej akcji na "Dzien ponuraka z cieżka depresja" i wszystko będzie OK.
elam - 29 Marca 2006, 15:05
GAndrel, dziekuje
Rodion, tu nie chodzi o ponuractwo, tylko Logan wyskoczyl z odgornym blokowaniem, a nawet sam inicjator dnia bez emotikona jest przeciw - ludzie maja dobra wole, a nie chca czuc sie do czegos zmuszeni.
Anonymous - 29 Marca 2006, 15:06
elam napisał/a | ludzie maja dobra wole, a nie chca czuc sie do czegos zmuszeni. |
O to to. Mam alergię na zakazy i nakazy i nic na to nie poradzę.
Rodion - 29 Marca 2006, 16:24
Elam, to ironia byla taka.
|
|
|