Najnowszy numer - Numer 05 - 11.03.2006
NURS - 9 Marca 2006, 23:21
Tez mnie to dziwi. No co z wami, po co sie starałem, żeby przed klubem numer trafil pod plafon?!
Aga - 10 Marca 2006, 14:43
Muszę babci powiedzieć, żeby zakupiła. W poniedziałek w kioskach, powiadacie? No to kicha, bo babcia będzie u nas w niedzielę, a potem to już nie wiem kiedy Za trzy tygodnie pewnie. Trudno się mówi. Najwyżej mi to pocztą prześle
Rodion - 11 Marca 2006, 11:24
Nie wiem jak w Lublinie czy Wrocławiu, ale na mroźnej północy numer 5, mimo ze jest sobota, jest dostepny!
Haletha - 11 Marca 2006, 12:22
Już jeeeest! :)))
Rafał - 11 Marca 2006, 12:36
A ja jeszcze nie mam! Próbuję namówić żonę na wyskok do Bielan, wmawiam jej niewinnie płaszczyk z Orsaya i jak się uda wpadnę oczywiście do Empiku i zapoluję. Kurczę do jakich podstępów trzeba się uciec aby zdobyć ten SF.... O kosztach nie wspomnę ..
NURS - 11 Marca 2006, 12:50
W Bielau też powinien być
Rafał - 11 Marca 2006, 12:51
GDZIE?????
Logan - 11 Marca 2006, 12:51
Zobaczymy jak się poczta sprawi...
NURS - 11 Marca 2006, 12:55
Rafał napisał/a | GDZIE????? |
to oddział wrocławski. wyprowadź łabędzia na spacer po miescie, i popytaj sugeruję saloniki prasowe i kioski Ruchu ew Kolportera.
Lu - 11 Marca 2006, 12:56
Rafał napisał/a | wmawiam jej niewinnie płaszczyk z Orsaya i jak się uda wpadnę oczywiście do Empiku i zapoluję. Kurczę do jakich podstępów trzeba się uciec aby zdobyć ten SF.... O kosztach nie wspomnę .. |
A więc stało się... wartość rynkowa SFFiH znacznie przewyższa wartość nominalną, umieszczoną na pojedynczym egzemplarzu. Jeśli Rafał jest gotów wydać kilka stówek żeby zdobyć najnowszy numer...nonono
Rodion - 11 Marca 2006, 13:04
Lu napisał/a |
A więc stało się... wartość rynkowa SFFiH znacznie przewyższa wartość nominalną, umieszczoną na pojedynczym egzemplarzu. Jeśli Rafał jest gotów wydać kilka stówek żeby zdobyć najnowszy numer...nonono |
Musisz także uwzględnic wartości niewymierne, takie jak osobiste poświęcenie jednostki pragnacej dostac w swoje łapki nowy numer!
Np. ja. Zamiast poslać, w ten mroźny poranek na zakupy, córe z listą poleceń.
Pełen pświęcenia osobiście walczyłem z lodem i wiatrem.
gorat - 11 Marca 2006, 13:31
Mam piątkę. I nie zdążyłem zagłosować :(((( "Żertwa" została :(
Zauważyłem już, że na liście nie ma "Archipelagu" Żelkowskiego. Ale co tam, i tak mało kto to widział/zobaczy...
Ziuta - 11 Marca 2006, 13:34
Kupiłem! Okładce przyjrzałem się dokladnie – ładna. Tylko się uporam z naukami, to wezmę się do czytania.
NURS - 11 Marca 2006, 13:38
gorat napisał/a | Mam piątkę. I nie zdążyłem zagłosować ((( Żertwa została
Zauważyłem już, że na liście nie ma Archipelagu Żelkowskiego. Ale co tam, i tak mało kto to widział/zobaczy... |
Głosowanie nadal trwa. do pełnego miesiąca.
A uzupełnienia do listy prosze podawać na bieząco. W poniedziałek wystawię uzupełniona listę na forum i na stronie. Update w pismie bedzie w kolejnym numerze.
gorat - 11 Marca 2006, 13:40
Słowik - 11 Marca 2006, 13:44
Wie ktoś czy nowy numer jest już w Krakowie ?
Ziuta - 11 Marca 2006, 13:58
nightingale napisał/a | Wie ktoś czy nowy numer jest już w Krakowie ? |
Na sto procent jest. Właśnie zakupiłem
Słowik - 11 Marca 2006, 14:09
Oooo bombeczka już pędzę do kiosku/empiku/gdziekolwiek - znajdę, skoro wiem, że już jest.
Lu - 11 Marca 2006, 14:48
Gorat: obawiam się, że znalazłeś się po niewłaściwej stronie aparatu...
gorat - 11 Marca 2006, 16:32
Lu napisał/a | Gorat: obawiam się, że znalazłeś się po niewłaściwej stronie aparatu... |
A kto (co) na tym forum jest ważny?
I nie z dużej litery tylko
Lu - 11 Marca 2006, 16:59
gorat napisał/a | A kto (co) na tym forum jest ważny? |
Człowiek, goracie, człowiek jest zawsze najważniejszy.
A zaraz potem moderator.
gorat - 11 Marca 2006, 17:19
Lu napisał/a | Człowiek, goracie, człowiek jest zawsze najważniejszy. |
No cóż, ta odpowiedź jest offtopem.
Ziuta - 11 Marca 2006, 17:35
Przeczytałem właśnie Dębskiego. Uff, ciekawe, włąsciwie mało było w tym alternatywnej rzeczywistości, równie pasowałaby "nasza" przyszłość (za 40-60 lat).
A gry wywiadów jak zwykle strasznie pokombinowane.
Rodion - 11 Marca 2006, 17:37
Ziuta napisał/a | Przeczytałem właśnie Dębskiego. Uff, ciekawe, włąsciwie mało było w tym alternatywnej rzeczywistości, równie pasowałaby nasza przyszłość (za 40-60 lat).
A gry wywiadów jak zwykle strasznie pokombinowane. |
No to mamy relacje na zywo z pola boju: Czytelnik vs. SFFiH !
elam - 11 Marca 2006, 17:56
ja przepraszam, ze tak sie wyrwe z pytaniem; ale na jakis czas wypadlam z tematu, a za duzo postow, zeby szukac odpowiedzi: nie ma juz ankiet, jaki tekst danego numeru podobal sie najbardziej? nie ma i nie bedzie?
why?
gorat - 11 Marca 2006, 17:59
elam napisał/a | ja przepraszam, ze tak sie wyrwe z pytaniem; ale na jakis czas wypadlam z tematu, a za duzo postow, zeby szukac odpowiedzi: nie ma juz ankiet, jaki tekst danego numeru podobal sie najbardziej? nie ma i nie bedzie?
why? |
Zostały przeniesione do Literatury. Przynajmniej na razie, bo są dalsze plany
A ten pełny miesiąc to... do jutra zdążę?
NURS - 11 Marca 2006, 18:03
Podzieliłem te wątki, żeby było czyściej. Publicystyka jest publicystyce, to literatura w literaturze powinna się znajdować.
elam - 11 Marca 2006, 18:08
ach dziekuje. juz tam zagladam.
Godzilla - 11 Marca 2006, 20:18
Warszawa, Empik w Arkadii: jest!
Lambert - 12 Marca 2006, 02:08
Ja tu niestety rzadko zaglądam, więc muszę nadrobić zaległości- mawete i Rodionie, dziękuję Waszmościom zadobre chęci, ale moje problemy z numerem 4 tkwiły nie w dostępności (egzemplarzy SFFH Ci u mnie dostatek, aż za bardzo nawet- wstyd mi za moje małe zarzycie ), a w moich zasobach finansowych. Z tego też powodu numer 5 posiądę z opóźnieniem, ale, jakem już raz rzekł, za nic nie pozwolę sobie go przegapić
|
|
|