To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Numer 05 - 11.03.2006

NURS - 9 Marca 2006, 23:21

Tez mnie to dziwi. No co z wami, po co sie starałem, żeby przed klubem numer trafil pod plafon?!
Aga - 10 Marca 2006, 14:43

Muszę babci powiedzieć, żeby zakupiła. W poniedziałek w kioskach, powiadacie? No to kicha, bo babcia będzie u nas w niedzielę, a potem to już nie wiem kiedy :cry: Za trzy tygodnie pewnie. Trudno się mówi. Najwyżej mi to pocztą prześle :P
Rodion - 11 Marca 2006, 11:24

Nie wiem jak w Lublinie czy Wrocławiu, ale na mroźnej północy numer 5, mimo ze jest sobota, jest dostepny! :bravo :bravo :bravo
Haletha - 11 Marca 2006, 12:22

Już jeeeest! :)))
Rafał - 11 Marca 2006, 12:36

A ja jeszcze nie mam! Próbuję namówić żonę na wyskok do Bielan, wmawiam jej niewinnie płaszczyk z Orsaya i jak się uda wpadnę oczywiście do Empiku i zapoluję. Kurczę do jakich podstępów trzeba się uciec aby zdobyć ten SF.... O kosztach nie wspomnę .. :wink: :mrgreen:
NURS - 11 Marca 2006, 12:50

W Bielau też powinien być :-)
Rafał - 11 Marca 2006, 12:51

GDZIE?????
Logan - 11 Marca 2006, 12:51

Zobaczymy jak się poczta sprawi...
NURS - 11 Marca 2006, 12:55

Rafał napisał/a
GDZIE?????

to oddział wrocławski. wyprowadź łabędzia na spacer po miescie, i popytaj :-) sugeruję saloniki prasowe i kioski Ruchu ew Kolportera.

Lu - 11 Marca 2006, 12:56

Rafał napisał/a
wmawiam jej niewinnie płaszczyk z Orsaya i jak się uda wpadnę oczywiście do Empiku i zapoluję. Kurczę do jakich podstępów trzeba się uciec aby zdobyć ten SF.... O kosztach nie wspomnę ..

A więc stało się... wartość rynkowa SFFiH znacznie przewyższa wartość nominalną, umieszczoną na pojedynczym egzemplarzu. Jeśli Rafał jest gotów wydać kilka stówek żeby zdobyć najnowszy numer...nonono :mrgreen:

Rodion - 11 Marca 2006, 13:04

Lu napisał/a

A więc stało się... wartość rynkowa SFFiH znacznie przewyższa wartość nominalną, umieszczoną na pojedynczym egzemplarzu. Jeśli Rafał jest gotów wydać kilka stówek żeby zdobyć najnowszy numer...nonono

Musisz także uwzględnic wartości niewymierne, takie jak osobiste poświęcenie jednostki pragnacej dostac w swoje łapki nowy numer!
Np. ja. Zamiast poslać, w ten mroźny poranek na zakupy, córe z listą poleceń.
Pełen pświęcenia osobiście walczyłem z lodem i wiatrem. 8)

gorat - 11 Marca 2006, 13:31

Mam piątkę. I nie zdążyłem zagłosować :(((( "Żertwa" została :(
Zauważyłem już, że na liście nie ma "Archipelagu" Żelkowskiego. Ale co tam, i tak mało kto to widział/zobaczy...

Ziuta - 11 Marca 2006, 13:34

Kupiłem! Okładce przyjrzałem się dokladnie – ładna. Tylko się uporam z naukami, to wezmę się do czytania.
NURS - 11 Marca 2006, 13:38

gorat napisał/a
Mam piątkę. I nie zdążyłem zagłosować :( ((( Żertwa została :(
Zauważyłem już, że na liście nie ma Archipelagu Żelkowskiego. Ale co tam, i tak mało kto to widział/zobaczy...

Głosowanie nadal trwa. do pełnego miesiąca.
A uzupełnienia do listy prosze podawać na bieząco. W poniedziałek wystawię uzupełniona listę na forum i na stronie. Update w pismie bedzie w kolejnym numerze.

gorat - 11 Marca 2006, 13:40

Słowik - 11 Marca 2006, 13:44

Wie ktoś czy nowy numer jest już w Krakowie ?
Ziuta - 11 Marca 2006, 13:58

nightingale napisał/a
Wie ktoś czy nowy numer jest już w Krakowie ?

Na sto procent jest. Właśnie zakupiłem :)

Słowik - 11 Marca 2006, 14:09

Oooo bombeczka :D już pędzę do kiosku/empiku/gdziekolwiek - znajdę, skoro wiem, że już jest.
Lu - 11 Marca 2006, 14:48

Gorat: obawiam się, że znalazłeś się po niewłaściwej stronie aparatu... :roll:
gorat - 11 Marca 2006, 16:32

Lu napisał/a
Gorat: obawiam się, że znalazłeś się po niewłaściwej stronie aparatu...

A kto (co) na tym forum jest ważny? :P
I nie z dużej litery tylko :roll:

Lu - 11 Marca 2006, 16:59

gorat napisał/a
A kto (co) na tym forum jest ważny?

Człowiek, goracie, człowiek jest zawsze najważniejszy.

A zaraz potem moderator. 8)

gorat - 11 Marca 2006, 17:19

Lu napisał/a
Człowiek, goracie, człowiek jest zawsze najważniejszy.

No cóż, ta odpowiedź jest offtopem.
:lol:

Ziuta - 11 Marca 2006, 17:35

Przeczytałem właśnie Dębskiego. Uff, ciekawe, włąsciwie mało było w tym alternatywnej rzeczywistości, równie pasowałaby "nasza" przyszłość (za 40-60 lat).
A gry wywiadów jak zwykle strasznie pokombinowane.

Rodion - 11 Marca 2006, 17:37

Ziuta napisał/a
Przeczytałem właśnie Dębskiego. Uff, ciekawe, włąsciwie mało było w tym alternatywnej rzeczywistości, równie pasowałaby nasza przyszłość (za 40-60 lat).
A gry wywiadów jak zwykle strasznie pokombinowane.

No to mamy relacje na zywo z pola boju: Czytelnik vs. SFFiH ! 8)

elam - 11 Marca 2006, 17:56

ja przepraszam, ze tak sie wyrwe z pytaniem; ale na jakis czas wypadlam z tematu, a za duzo postow, zeby szukac odpowiedzi: nie ma juz ankiet, jaki tekst danego numeru podobal sie najbardziej? nie ma i nie bedzie?
why? :)

gorat - 11 Marca 2006, 17:59

elam napisał/a
ja przepraszam, ze tak sie wyrwe z pytaniem; ale na jakis czas wypadlam z tematu, a za duzo postow, zeby szukac odpowiedzi: nie ma juz ankiet, jaki tekst danego numeru podobal sie najbardziej? nie ma i nie bedzie?
why?

Zostały przeniesione do Literatury. Przynajmniej na razie, bo są dalsze plany :)
A ten pełny miesiąc to... do jutra zdążę?

NURS - 11 Marca 2006, 18:03

Podzieliłem te wątki, żeby było czyściej. Publicystyka jest publicystyce, to literatura w literaturze powinna się znajdować.
elam - 11 Marca 2006, 18:08

ach dziekuje. juz tam zagladam.
:)

Godzilla - 11 Marca 2006, 20:18

Warszawa, Empik w Arkadii: jest!
Lambert - 12 Marca 2006, 02:08

Ja tu niestety rzadko zaglądam, więc muszę nadrobić zaległości- mawete i Rodionie, dziękuję Waszmościom zadobre chęci, ale moje problemy z numerem 4 tkwiły nie w dostępności (egzemplarzy SFFH Ci u mnie dostatek, aż za bardzo nawet- wstyd mi za moje małe zarzycie :? ), a w moich zasobach finansowych. Z tego też powodu numer 5 posiądę z opóźnieniem, ale, jakem już raz rzekł, za nic nie pozwolę sobie go przegapić :)

Partner forum