To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Koty w szortach - głosujemy do 10.XII

dziko - 8 Grudnia 2012, 22:22

shenra, NN - dzięki za głosy! :)

Do rozstrzygnięcia jeszcze dwa dni, może dobijemy do trzydziestki głosujących.

merula - 9 Grudnia 2012, 10:27

ode mnie głos na Zabobony i Sługa koci.
terebka - 9 Grudnia 2012, 10:37

Czarny kot, Rewolucja (zapominając na chwilę o tym paskudnym czymś, udającym puentę :twisted: ) , Zabobony
Freja - 9 Grudnia 2012, 15:31

Punkt idzie na szorta - Sługa Koci
dziko - 9 Grudnia 2012, 17:35

merula, terebka, Freja - dzięki!

Ostra rywalizacja w końcówce, wszystko się może zdarzyć. Do rozstrzygnięcia pozostało niecałych trzydzieści godzin 8)

Matrim - 9 Grudnia 2012, 20:39

Zabobobobobony.

Najładniej napisane. Tak jakoś ładnie się przemyka. Być może i o kocie, ale na pewno koci w stylu.

Alien - 10 Grudnia 2012, 12:03

Mój głos wędruje na - "Sługa Koci". "Kolacja" podobała mi się najbardziej, ale jest za krótka, a ja lubię delektować się posiłkiem ;P: Sporo, niestety, "zgrzytów" w tekstach :wink:
tullia - 10 Grudnia 2012, 19:28

Kolacja i Sługa Koci
dziko - 10 Grudnia 2012, 22:47

Jeszcze raz dziękuję wszystkim piszącym i głosującym! 6 szortów i 34 głosy to niezły wynik, oby tak dalej :)

Co i jak:

Miejsce czwarte, tuż pod podium:
Czarny Kot – Ginnar
Rewolucja – Sauron
W ciemności pluska – messiash

Brązowy zacny medal:
Zabobony – Adrianna :bravo

Srebro, czyli imperium kontratakuje:
Sługa Koci – baranek :bravo :bravo

Złoto dla miłośnika krótkich form krótkich:
Kolacja – dalambert :bravo :bravo :bravo

dalambercie - do dzieła! 8)

Adrianna - 10 Grudnia 2012, 22:52

Ha! Coś tak czułam, że to Dalambert! :mrgreen:

Gratulacje dla zwycięzcy :bravo :bravo :bravo i dla baranka :D

I dziękuję za głosy na Zabobony. Miło mi, że się komuś spodobało :)

baranek - 10 Grudnia 2012, 23:21

Brawa dla wszystkich, którym się chciało :bravo :bravo :bravo
Dziękuję za głosy.

Matrim - 10 Grudnia 2012, 23:32

O jak ładnie :)

Gratulacje całej ekipie!

Działaj, dalambercie! :)

dalambert - 11 Grudnia 2012, 00:09

Po pierwsze dzięki wszystkim głosującym. oczywiście szczególnie na mój żart.
Bo to miał być żarcik. po temacie edycji spodziewałem się mnóstwa "kotolubnych" szortów i ogólnego "wysypu kociarstwa"
I gdy dumałem co z tym zrobić przypomniał mi się niejaki ALF prawdziwy miłośnik, a nawet smakosz kotów, no i dalej poleciało.
Co do długości opowiastki, a nawet zarzutu oszustwa to .... no właśnie to i myśleć ludzie, myśleć jak mawiał pewien ZWIERZAK.

Temat edycji już podaję to :
Duch tyż człowiek

a jak wiadomo i ludzie i duchy różne bywają.
Warunki edycji tradycyjnie 3500 znaków, dolnego limitu NIE MA ;P: może być i po dwa na łebka JAKBY KOGO MUZA KOPŁA

Termin dwu tygodniowy zapodam po konsultacji z Agi bo równo za dwa tygodnie to Wigilia wypada więc może dać wam jeszcze dni parę i 28 zakończyć zbieranie licznych dzieł waszych.

Brawo dla wszystkich biorących udział :bravo , dziękuję za współuczestnictwo w tej edycji :D

Agi - 11 Grudnia 2012, 07:30

dalambercie, gratuluję sukcesu!
Gratuluję wszystkim Autorom!

dalambercie, temat edycji wraz z terminem (myślę, że 27 jest dobrym terminem) wpisz do ogólnego wątku spodenkowego oraz do Tematów edycji.

Selena - 11 Grudnia 2012, 11:13

Gratuluję.
Temat mi niemiły, ale nieźle Wam poszło :bravo :bravo :bravo

Martva - 11 Grudnia 2012, 11:15

Gratulacje!

Kurczę, udało mi się przegapić termin głosowania. A wcześniej - rozpoznać baranka.

dalambert - 11 Grudnia 2012, 11:16

Selena, Duch duchowni nie równy - kombinuj :wink:
mesiash - 11 Grudnia 2012, 11:33

No dobra, to skoro już się wydało kto popełnilł grafomaństwo, kilka słów wyjaśnienia:

Jakiś czas temu kupiłem kotu jakąś pastę, która ma zapobiegać wymiotom od kłaczków. Pasta ta zawiera lecytynę, a kot wyczuwa ją z drugiego pokoju i prawie że się dławi połykając ją. Tak sobie myślę że to sprawka lecytyny, bo w jakimś żarciu innym kocim było kiedyś jakieś inne białko o podobnej nazwie, i też działało na kota niesamowicie przyzywająco. Dodatkowo lecytyna ma właściwości pobudzające aktywność niektórych obszarów mózgu, stąd mój pomysł że zeżarcie całego opakowania będzie miało ciekawe skutki. Oczywiście wdarłą mi się literówka, ale do ciekawych wniosków Was zaprowadziła. Wersja z kotem wysyłającym SMSa "nie przyjeżdżaj" była, i rzeczywiście zostało po niej zdanie z kluczami trochę bez sensu. Tyle.

Gratulacje dla dalamberta i reszty podium. :bravo

terebka - 11 Grudnia 2012, 14:47

Gratulacje szortowej kociej Ekipie, z naciskiem na podium i miejsce pierwsze.

:bravo

Następny temat już zaczyna do mnie mówić. Bravo dalambert!

dalambert - 11 Grudnia 2012, 14:50

terebka, i bardzo dobrze, można o przewadze ducha nad materią, albo materii nad duchem i oczywiście co komu serce dyktuje :D
shenra - 11 Grudnia 2012, 15:08

dalambert, no moje najszczersze gratulacje :bravo :bravo Świetnie :mrgreen:

Pozostałym szortopiścom również brawa :D

hijo - 11 Grudnia 2012, 18:33

dalambert, Gratuluję zwycięstwa. Pozostałym dziękuję za ciekawą edycję konkursu.
Arya - 12 Grudnia 2012, 09:06

Gratulacje :bravo :bravo :bravo
Alien - 12 Grudnia 2012, 13:47

Gratulacje dla WSZYSTKICH :bravo :bravo :bravo
Sauron - 13 Grudnia 2012, 17:45

:bravo :bravo :bravo Gratulacje wszystkim!
A ja przyznaję, że mój szort był kompletnie nieprzemyślany, napisany w parę godzin przed końcem czasu, żeby odwlec na chwilę konieczność robienia rzeczy przydatnych (w tym przypadku uczenia się na klasówkę).

Kruk Siwy - 13 Grudnia 2012, 20:28

Znaczy totalnie zlekceważyłaś czytelników. Brawo.
Sauron - 13 Grudnia 2012, 20:59

Dziękuję.
ihan - 13 Grudnia 2012, 23:09

No proszę, proszę. Brawo autorom i autorkom. Niech żyją! dalambercie, gratulacje.
Ginnar - 14 Grudnia 2012, 00:48

Dziękuje za głosiki, dziękuję za każdą uwagę, mam nadzieję że nikt kto przeczytał mojego szorta nie poczuł że lepiej było zrobić cokolwiek innego jak np. pranie ręczne skarpetek. W przyszłości obiecuje coraz lepsze teksty jeszcze raz dziękuję!
Dalamber gratuluje wygranej ;)

Partner forum