To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - Falkon 2011 - bogowie przyjęli wyzwanie!

ilcattivo13 - 20 Wrzeœśnia 2011, 14:00

W Sarmacie zrobili oddzielną salkę/i dla palących. Z drugiej strony - może tubylcy jakiś lepszy lokal zapodadzą? Szukałem w sieci, ale wyrzuca mi tylko trzy lokale na Starym Mieście - Szewca (jak poczytałem komentarze z tego lata, to mi się odechciało tam zachodzić), Sarmatę i jakieś dżezowe cuś , a przecież jak się chodziło, to tych lokali było więcej...
gorim1 - 21 Wrzeœśnia 2011, 20:51

Kasiek całkowicie i absolutnie cie popieram sala dla niepalących :D koniecznością w mojej obecności już jest ...
ilcattivo13 - 21 Wrzeœśnia 2011, 20:55

znaczy, że będziesz? :)
Falkon - 22 Wrzeœśnia 2011, 11:11

Swój udział w Falkonie potwierdzili kolejni pisarze oraz Legion 501st, wyzwanie przyjął kolejny bóg, ogłoszony został kolejny konkurs - tym razem dla miłośników Gier Fabularnych. Poznaliśmy szczegóły dotyczące bloku gier bitewnych oraz gier komputerowych...

Wszystko szło świetnie... Aż do wczoraj - na 50 dni przed Falkonem - kiedy rozpętała się WOJNA BOGÓW!

dalambert - 22 Wrzeœśnia 2011, 11:14

Falkon, Ej że :shock: :?:
To coś między Huberetem a Zimniakiem to TYŻ Milenka Wójtowicz , czy taki komputerowy wic ;P: :?:

Falkon - 24 Wrzeœśnia 2011, 13:13

@dalambert:Ej że co? ... Między Huberathem a Zimniakiem to Lewandowski, plus 10 do spostrzegawczości i dzięki za uwagę.

Na kogo głosujecie? Do końca Wojny Bogów pozostało tylko 6 dni.

ilcattivo13 - 24 Wrzeœśnia 2011, 13:54

Falkon napisał/a
Na kogo głosujecie? Do końca Wojny Bogów pozostało tylko 6 dni.

Już głosowaliśmy. Tutaj. I nie chce się więcej :wink:

shenra - 24 Wrzeœśnia 2011, 17:49

Co wygrało? :mrgreen:
ilcattivo13 - 24 Wrzeœśnia 2011, 18:21

Frankly, my Dear, I don't give a damn :mrgreen:
Falkon - 25 Wrzeœśnia 2011, 14:24

Na obecną chwilę wygrywa Baron Samedi (ponad 200 głosów) i jeśli nic się nie zmieni, on będzie reklamował w tym roku Falkon na plakatach.
Kasiek - 30 Wrzeœśnia 2011, 14:01

gorim1 napisał/a
Kasiek całkowicie i absolutnie cie popieram sala dla niepalących :D koniecznością w mojej obecności już jest ...

No wiesz, ja w ciąży unikam papierosów jak mogę i mimo że posiedziałabym z Wami jak najdłuzej, bo nie wiem, kiedy następna okazja będzie, to jednak jeśli będzie tam dym - ja wychodzę :( Po prostu nie mogę :(

ilcattivo13 napisał/a
może tubylcy jakiś lepszy lokal zapodadzą?

Spokojnie, przejdę się tam w przyszłym tygodniu poprzeglądam wszelkie lokale i znajdę coś fajnego, a może i jakiś rabacik wynegocjuję. Jak zwykle nas się zwali ze 40 osób, tak? :D

ilcattivo13 - 30 Wrzeœśnia 2011, 18:59

Kasiek - byłoby super na 30 - 40 (w sumie, to może nawet 30 by wystarczyło). No, chyba że któryś z Autorów przyprowadzi ze sobą armię wielbicieli - tak jak to było w zeszłym roku :D
Kasiek - 1 Października 2011, 05:53

Okazało się, że mamy znajomego właściciela lokalu. Muszę z nim pogadać, z tym, że to lokal tak właśnie na 30, max 40 osób, więc mielibyśmy na wyłączność, no ale musimy dużo pić, zeby się gość nie zawiódł :)
mBiko - 1 Października 2011, 08:28

Kasiek napisał/a
no ale musimy dużo pić, zeby się gość nie zawiódł

Sądzę, że:

a) nie jest chyba problemem żeby zgromadziła się taka ilość chętnych
b) poziomem spożycia nie odbiegamy chyba od średniej

ilcattivo13 - 1 Października 2011, 13:26

Kasiek - a jak z cenami? I czy mają Perłę?
Kasiek - 1 Października 2011, 16:02

No ba :P Perłę mają, oczywiście, w końcu to miasto perły, rzadko który lokal jej nie ma.

Cytat
Sądzę, że:

a) nie jest chyba problemem żeby zgromadziła się taka ilość chętnych
b) poziomem spożycia nie odbiegamy chyba od średniej

Dlatego dałam na końcu uśmieszek, kto jak kto, ale my nie siedzimy nad jedną szklaneczką coca coli przez pół nocy.

Dziś w salonie sukien ślubnych okazało się, że narzeczony właścicielki otwiera nowy lokal tuż przy teatrze Osterwy, parę kroków od Bramy krakowskiej i od razu nam chciała dać zniżkę na poprawiny :D Więc jeszcze tam zobaczę, jak to będzie wyglądać.

ilcattivo13 - 1 Października 2011, 20:06

Kasiek napisał/a
...rzadko który lokal jej nie ma.

Teraz też powinnaś dodać winka. Bo w całej mojej historii wyjazdów na Falkon, tylko w jednym jedynym lokalu mogłem napić się Perły - rok temu, gdy noc przed Falkonem spędziłem w motelu i tam był bar, który właściciel otworzył specjalnie dla mnie ;P: A na Starym Mieście, jeśli gdzieś zachodziliśmy, to Perły nie było ani razu :|

Ale o.k., jeden warunek z dwóch lokal spełnia. Jeśli jeszcze ta Perła nie kosztuje więcej niż 6pln za 0,5l, to bierzemy.

Kasiek - 2 Października 2011, 08:40

O matko, to Perła może tyle kosztować? :shock: Chyba w Gdańsku :P
Nie powinna, poza tym spróbuję wynegocjować jakieś zniżki .

ilcattivo13 - 2 Października 2011, 22:18

No tam, gdzie byliśmy ostatnio (Sarmata?) Warka kosztowała bodajże 7pln. A to jest... ekhm... daleko do o.k. (że zacytuję pana Marcelusa) :wink:
Toudisław - 4 Października 2011, 08:01

http://www.falkon.co/falk...=131&Itemid=144

Noclegi są. Ktoś by się tym zajął

ilcattivo13 - 4 Października 2011, 14:17

właśnie, może w tym roku ktoś by zastąpił tego niekompetentnego załatwiacza z lat ostatnich? :wink: Zwłaszcza, że w tym roku może się nie wyrabiać na zakrętach :roll:
Lowenna - 4 Października 2011, 20:10

Akredytacja zapłacona. Ktoś chętny na wspólny pokój z wredną wiedźmą?
Martva - 4 Października 2011, 20:16

Lowenna, ja i shenra się wybieramy, jakby co.
ilcattivo13 - 4 Października 2011, 20:23

ja raczej też :D I tak trzeba zebrać 6-7 osób, żeby przyjęli rezerwację :wink:
mBiko - 4 Października 2011, 20:33

W ciągu kilku dni powinienem wiedzieć, czy dam radę.
Martva - 4 Października 2011, 20:35

ilcattivo13, Virgo się wybierał, smert nie wiem, możesz się spróbować z nimi skontakcić.
ilcattivo13 - 4 Października 2011, 20:41

Martva napisał/a
Virgo się wybierał

:shock:
A niech mnie szczur popieści... Normalny zdrowy cud...

Chyba, że go wysyłają jako obsługę stoiska i będzie musiał być przez cały konwent trzeźwy ;P:

Kasiek - 5 Października 2011, 16:00

Rezerwujcie, rezerwujcie :) Będzie impreza

mBiko, mam nadzieję, że się uda :)

Już się nie mogę doczekać...

ilcattivo13 - 8 Października 2011, 16:15

No to kto się podejmie rezerwacji internatu? :wink:
Virgo C. - 8 Października 2011, 18:20

ilcattivo13 napisał/a
A niech mnie szczur popieści... Normalny zdrowy cud...

Chyba, że go wysyłają jako obsługę stoiska i będzie musiał być przez cały konwent trzeźwy

Jadę prywatnie, w jednej robocie już poinformowani, w drugiej dam info w poniedziałek i nie ma bata, żebym się nie pojawił :twisted:

Partner forum