Konwenty dawno minione - Falkon 2011 - bogowie przyjęli wyzwanie!
ilcattivo13 - 20 Września 2011, 14:00
W Sarmacie zrobili oddzielną salkę/i dla palących. Z drugiej strony - może tubylcy jakiś lepszy lokal zapodadzą? Szukałem w sieci, ale wyrzuca mi tylko trzy lokale na Starym Mieście - Szewca (jak poczytałem komentarze z tego lata, to mi się odechciało tam zachodzić), Sarmatę i jakieś dżezowe cuś , a przecież jak się chodziło, to tych lokali było więcej...
gorim1 - 21 Września 2011, 20:51
Kasiek całkowicie i absolutnie cie popieram sala dla niepalących koniecznością w mojej obecności już jest ...
ilcattivo13 - 21 Września 2011, 20:55
znaczy, że będziesz?
Falkon - 22 Września 2011, 11:11
Swój udział w Falkonie potwierdzili kolejni pisarze oraz Legion 501st, wyzwanie przyjął kolejny bóg, ogłoszony został kolejny konkurs - tym razem dla miłośników Gier Fabularnych. Poznaliśmy szczegóły dotyczące bloku gier bitewnych oraz gier komputerowych...
Wszystko szło świetnie... Aż do wczoraj - na 50 dni przed Falkonem - kiedy rozpętała się WOJNA BOGÓW!
dalambert - 22 Września 2011, 11:14
Falkon, Ej że
To coś między Huberetem a Zimniakiem to TYŻ Milenka Wójtowicz , czy taki komputerowy wic
Falkon - 24 Września 2011, 13:13
@dalambert:Ej że co? ... Między Huberathem a Zimniakiem to Lewandowski, plus 10 do spostrzegawczości i dzięki za uwagę.
Na kogo głosujecie? Do końca Wojny Bogów pozostało tylko 6 dni.
ilcattivo13 - 24 Września 2011, 13:54
Falkon napisał/a | Na kogo głosujecie? Do końca Wojny Bogów pozostało tylko 6 dni. |
Już głosowaliśmy. Tutaj. I nie chce się więcej
shenra - 24 Września 2011, 17:49
Co wygrało?
ilcattivo13 - 24 Września 2011, 18:21
Frankly, my Dear, I don't give a damn
Falkon - 25 Września 2011, 14:24
Na obecną chwilę wygrywa Baron Samedi (ponad 200 głosów) i jeśli nic się nie zmieni, on będzie reklamował w tym roku Falkon na plakatach.
Kasiek - 30 Września 2011, 14:01
gorim1 napisał/a | Kasiek całkowicie i absolutnie cie popieram sala dla niepalących koniecznością w mojej obecności już jest ... |
No wiesz, ja w ciąży unikam papierosów jak mogę i mimo że posiedziałabym z Wami jak najdłuzej, bo nie wiem, kiedy następna okazja będzie, to jednak jeśli będzie tam dym - ja wychodzę Po prostu nie mogę
ilcattivo13 napisał/a | może tubylcy jakiś lepszy lokal zapodadzą? |
Spokojnie, przejdę się tam w przyszłym tygodniu poprzeglądam wszelkie lokale i znajdę coś fajnego, a może i jakiś rabacik wynegocjuję. Jak zwykle nas się zwali ze 40 osób, tak?
ilcattivo13 - 30 Września 2011, 18:59
Kasiek - byłoby super na 30 - 40 (w sumie, to może nawet 30 by wystarczyło). No, chyba że któryś z Autorów przyprowadzi ze sobą armię wielbicieli - tak jak to było w zeszłym roku
Kasiek - 1 Października 2011, 05:53
Okazało się, że mamy znajomego właściciela lokalu. Muszę z nim pogadać, z tym, że to lokal tak właśnie na 30, max 40 osób, więc mielibyśmy na wyłączność, no ale musimy dużo pić, zeby się gość nie zawiódł
mBiko - 1 Października 2011, 08:28
Kasiek napisał/a | no ale musimy dużo pić, zeby się gość nie zawiódł |
Sądzę, że:
a) nie jest chyba problemem żeby zgromadziła się taka ilość chętnych
b) poziomem spożycia nie odbiegamy chyba od średniej
ilcattivo13 - 1 Października 2011, 13:26
Kasiek - a jak z cenami? I czy mają Perłę?
Kasiek - 1 Października 2011, 16:02
No ba Perłę mają, oczywiście, w końcu to miasto perły, rzadko który lokal jej nie ma.
Cytat | Sądzę, że:
a) nie jest chyba problemem żeby zgromadziła się taka ilość chętnych
b) poziomem spożycia nie odbiegamy chyba od średniej
|
Dlatego dałam na końcu uśmieszek, kto jak kto, ale my nie siedzimy nad jedną szklaneczką coca coli przez pół nocy.
Dziś w salonie sukien ślubnych okazało się, że narzeczony właścicielki otwiera nowy lokal tuż przy teatrze Osterwy, parę kroków od Bramy krakowskiej i od razu nam chciała dać zniżkę na poprawiny Więc jeszcze tam zobaczę, jak to będzie wyglądać.
ilcattivo13 - 1 Października 2011, 20:06
Kasiek napisał/a | ...rzadko który lokal jej nie ma. |
Teraz też powinnaś dodać winka. Bo w całej mojej historii wyjazdów na Falkon, tylko w jednym jedynym lokalu mogłem napić się Perły - rok temu, gdy noc przed Falkonem spędziłem w motelu i tam był bar, który właściciel otworzył specjalnie dla mnie A na Starym Mieście, jeśli gdzieś zachodziliśmy, to Perły nie było ani razu
Ale o.k., jeden warunek z dwóch lokal spełnia. Jeśli jeszcze ta Perła nie kosztuje więcej niż 6pln za 0,5l, to bierzemy.
Kasiek - 2 Października 2011, 08:40
O matko, to Perła może tyle kosztować? Chyba w Gdańsku
Nie powinna, poza tym spróbuję wynegocjować jakieś zniżki .
ilcattivo13 - 2 Października 2011, 22:18
No tam, gdzie byliśmy ostatnio (Sarmata?) Warka kosztowała bodajże 7pln. A to jest... ekhm... daleko do o.k. (że zacytuję pana Marcelusa)
Toudisław - 4 Października 2011, 08:01
http://www.falkon.co/falk...=131&Itemid=144
Noclegi są. Ktoś by się tym zajął
ilcattivo13 - 4 Października 2011, 14:17
właśnie, może w tym roku ktoś by zastąpił tego niekompetentnego załatwiacza z lat ostatnich? Zwłaszcza, że w tym roku może się nie wyrabiać na zakrętach
Lowenna - 4 Października 2011, 20:10
Akredytacja zapłacona. Ktoś chętny na wspólny pokój z wredną wiedźmą?
Martva - 4 Października 2011, 20:16
Lowenna, ja i shenra się wybieramy, jakby co.
ilcattivo13 - 4 Października 2011, 20:23
ja raczej też I tak trzeba zebrać 6-7 osób, żeby przyjęli rezerwację
mBiko - 4 Października 2011, 20:33
W ciągu kilku dni powinienem wiedzieć, czy dam radę.
Martva - 4 Października 2011, 20:35
ilcattivo13, Virgo się wybierał, smert nie wiem, możesz się spróbować z nimi skontakcić.
ilcattivo13 - 4 Października 2011, 20:41
Martva napisał/a | Virgo się wybierał |
A niech mnie szczur popieści... Normalny zdrowy cud...
Chyba, że go wysyłają jako obsługę stoiska i będzie musiał być przez cały konwent trzeźwy
Kasiek - 5 Października 2011, 16:00
Rezerwujcie, rezerwujcie Będzie impreza
mBiko, mam nadzieję, że się uda
Już się nie mogę doczekać...
ilcattivo13 - 8 Października 2011, 16:15
No to kto się podejmie rezerwacji internatu?
Virgo C. - 8 Października 2011, 18:20
ilcattivo13 napisał/a | A niech mnie szczur popieści... Normalny zdrowy cud...
Chyba, że go wysyłają jako obsługę stoiska i będzie musiał być przez cały konwent trzeźwy |
Jadę prywatnie, w jednej robocie już poinformowani, w drugiej dam info w poniedziałek i nie ma bata, żebym się nie pojawił
|
|
|