Konwenty dawno minione - FALKON 2010 CYBER FALKON
feralny por. - 6 Września 2010, 19:07
Martva, jeżeli mogę coś zasugerować, to proponuję kostium a'la pani Borg ze Star Trecka.
Virgo C. - 6 Września 2010, 19:16
Ale taka całkiem Borg, czy Siedem z Dziewięciu?
feralny por. - 6 Września 2010, 19:19
Virgo C., no co za pytanie?
Virgo C. - 6 Września 2010, 19:26
A bo wiesz, pewnie fana cyberpunku bardziej by kręciła Seven of Nine jeszcze gdy była częścią roju
feralny por. - 6 Września 2010, 19:28
Virgo C., czy ja wyglądam na fana cyberpunku?
Virgo C. - 6 Września 2010, 19:34
Adashi też nie wygląda, a jest. Może się dobrze maskujesz
ilcattivo13 - 6 Września 2010, 21:45
Kruku, RD - cyberpunk, to w dużej mierze światy V-R. A tam wszystko jest dozwolone: hard s-f, średniowiecze, laski z dużymi bimbałami
RD napisał/a | Ilcattivo jezd bardziej tygrys! |
Czy ja naprawdę wyglądam jak Gorbas Wullie?
Martva - cyber-punk, to też korporacje. ubierzesz się w prosty ciemny żakiecik i spódniczkę piędź ponad kolana i będzie git. Tylko nie zapomnij o 35 letnim radzieckim kalkulatorze
Kruk Siwy - 7 Września 2010, 00:03
Cyberpunk to opowieści o tym jak mały kazio wyobraża sobie rozwój komputrów nie mając pojęcia jak działają mu współczesne. Plus opowieści dziwnej treści które podszywają się pod ten nurt reprezentując tak naprawdę ilcattivo13 napisał/a | hard s-f, średniowiecze, laski z dużymi bimbałami |
Już bardziej są podniecające i nośne zabójcze elektroluksy i mordercze ryjówki lesbijki. Howgh!
merula - 7 Września 2010, 09:06
kurczę, chciałabym zarobić na tę wycieczkę. niby jest jeszcze chwila, ale w sumie też i nie taka duża.
a strój korporacyjny nawet bym uskładała
Ziuta - 7 Września 2010, 12:07
Kruk Siwy, szkoda, że nie zawitałeś na cyberpunkowy panel na Polconie.
Kruk Siwy - 7 Września 2010, 12:12
Jak sam rozumiesz nie zawitałbym na niego gdyby nawet był to jedyny panel na tym konwencie.
RD - 7 Września 2010, 19:56
ilcattivo13 napisał/a | RD napisał/a | Ilcattivo jezd bardziej tygrys! |
Czy ja naprawdę wyglądam jak Gorbas Wullie? |
Nie pochlebiaj sobie . I nie widziałem, żebyś gdzieś miał szapeszkie ze Glasgowa.
ilcattivo13 - 7 Września 2010, 22:31
Kruku, dobry cyberpunk, to taka opowieść, na podstawie której mali i duzi Kaziowie-informatycy tworzą dzisiejsze i przyszłe systemy informacyjne. Pierwszy z brzegu przykład - "Neuromacer" Gibsona. Jak nie czytałeś, to tylko i wyłącznie Twoja strata.
RD - no to skoro nie jestem Gorbas, to i nie jezdem tygrys. Ale mogę być Trappem
Kruk Siwy - 7 Września 2010, 22:32
ilcattivo13, nie dałem rady. A próbowałem jakieś dwadzieścia lat temu. Mężnie zniosę tę stratę.
ilcattivo13 - 7 Września 2010, 22:45
a szkoda. Gdybyś znał się na dzisiejszej technice, to bo byś zobaczył, że rozwiązania wymyślone przez Gibsona już w większości są obecne w obecnej informatyce. Zostało jedynie zrobić porządne VR i sztuczną inteligencję. I poprawić sprzęg z kompem oraz budowę programów.
Kruk Siwy - 7 Września 2010, 22:53
Daj spokój chłopie, nudzą mnie te kawałki wypełnione technobełkotem. Nie ma musu lubienia wszystkiego. Mnie tam kusi do Jagusi a tyś dostał takiej manii że chcesz tylko od Stefanii.
I dobrze. A cyberkpunkowi niechaj ziemia i składnice taniej książki lekkimi będą.
RD - 8 Września 2010, 08:25
ilcattivo13 napisał/a | RD - no to skoro nie jestem Gorbas, to i nie jezdem tygrys. Ale mogę być Trappem |
Tak jest, panie Miller, sir.
ilcattivo13 - 8 Września 2010, 19:49
pal licho, w ostateczności mogę być Millerem. Też się tak potrafię zdenerwować i panikować
Vilya - 8 Września 2010, 21:10
Oddaj nam swą krew, a my Ci damy życie...
...na Cyber Falkonie 2010!
W tym roku Wasze umysły opanuje Cyber Falkon. Z tej okazji mamy dla Was propozycję nie do odrzucenia. W przyszłości krew nie będzie już nam potrzebna – cyborgi, SI, postludzie, hybrydy to nasze przeznaczenie. Wszyscy nie będziemy potrzebować życiodajnego szkarłatu, będziemy ponad to. Ale znajdą się ludzie potrzebujący. Skoro tak, to proponujemy Wam prosty deal: dajesz krew, zachowujesz kasę!
Każdy, kto w okresie 1 września 2010 r. – 31 października 2010 r. odda krew w dowolnym punkcie krwiodawstwa na terenie całego kraju i okaże przy akredytacji książeczkę Honorowego Dawcy Krwi, gdzie będzie ten fakt odnotowany, otrzyma zniżkę przy wejściu na Cyber Falkon 2010 (przy opłacie od czwartku na cały konwent) w wysokości 50%. Oznacza to, że koszt wejściówki dla krwiodawcy wyniesie tylko 20 zł!
Widzicie, że naprawdę warto. W ten sposób pomagając sobie, pomagacie innym. A przy tym dostaniecie też osiem czekolad w miejscu oddania krwi. Liczymy na Waszą decyzję!
Podstawowe informacje o krwiodawstwie możecie znaleźć pod linkami:
http://krewniacy.com.pl/?action=showCategory&id=21
http://krewniacy.com.pl/?action=showArticle&id=30
http://krewniacy.com.pl/?action=showArticle&id=106
Lowenna - 11 Września 2010, 16:00
W tym roku będę zdrowa i przyjadę. Od dziś zaczynam jeść czosnek i nacierać się spirytem. A może pić spiryt i nacierać się czosnkiem?
Uhhh. Ależ ja się stęskniłam za Lublinem i wami
ilcattivo13 - 11 Września 2010, 16:34
zdecydowanie pić spiryt i zagryzać czosnkiem. I nie myć zębów aż do Falkonu. A potem wpaść na Falkon i chuchając na orgów pytać się, czy w tym roku też zamierzają zrobić taką grandę z koszulkami, jak rok temu
Co, Vilya? Zamierzacie?
mawete - 13 Września 2010, 13:03
i znowu będziemy pić pod wiadomymi drzwiami
Robimy rezerwacje tam gdzie ostatnio? Kto się pisze na imprezę w "Sarmacie?" - jak zwykle po wręczeniu nagrody.
shenra - 13 Września 2010, 15:13
A jak nie wiem czy będę
Hubert - 13 Września 2010, 17:20
Postaram się być, jeśli dopisze czas i kasa.
mawete - 13 Września 2010, 17:20
shenra: Będziesz...
Martva - 13 Września 2010, 17:31
Przestałam byc pewna że się zjawię.
Hubert - 13 Września 2010, 17:33
Martva, łaj?
Martva - 13 Września 2010, 17:37
Tak się poskładało.
Hubert - 13 Września 2010, 17:37
Ech.
mawete - 13 Września 2010, 18:30
To będę pił sam. Nic na siłę.