Najnowszy numer - Najlepsze opowiadanie w historii SF/SFFiH
Martva - 25 Października 2009, 13:08
mad, ja chyba czytałam wszystko (nawet przez Dukaja się przebijałam). Od pierwszego numeru
Ozzborn - 25 Października 2009, 13:13
Martva, szacun!
Martva - 25 Października 2009, 13:19
Dobra, przegapiłam 'Pod ziemią' Ewy Skuty, bo mi się wydawało że przeczytałam całość i wysłałam numer do Anglii. Ale całą resztę przeczytałam - pamiętam nawet jak nabyłyśmy z siostrą pierwszy numer na jakimś konwencie i było tam opowiadanie zupełnie nieznanego człowieka nazwiskiem Orbitowski, które wywarło na nas spore wrażenie
Ziemniak - 25 Października 2009, 13:23
Ja kupiłem pierwszy numer dzięki okładce, bardzo lubię takie klimaty. I od tej pory regularnie kupuję, brakuje mi tylko jednego numeru, który zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach. Jak się kiedyś zbiorę, to sobie oprawię, na razie nie mam czasu i odpowiedniej prasy (prasę się zrobi, gorzej z czasem )
Chal-Chenet - 25 Października 2009, 14:09
Mnie brakuje zdaje się trzech (SFFH). Przeczytałem większość opowiadań.
Witchma - 25 Października 2009, 14:10
Ja nie mam pierwszego, ostatnio uzupełniałam kolekcję. Ale zaległości spore
Fidel-F2 - 25 Października 2009, 16:18
Mam wszystkie, przeczytane wszystkie oprócz którejś Toy, nie zmogłem.
Chal-Chenet - 25 Października 2009, 16:53
U mnie pierwsza Toy kandyduje do dziesiątki najlepszych tekstów w historii "SF".
Martva - 25 Października 2009, 17:21
Chal-Chenet, też sobie pomyślałam że to jedno z opowiadań które najlepiej pamiętam
xan4 - 25 Października 2009, 17:52
Ja mam wszystkie numery i czytałem wszystkie opowiadania. Należę do gatunku ludzi, którzy nie przeczytane opowiadanie uważają za porażkę, pomimo faktu, że niekiedy same te opowiadania były porażką.
Iwan - 25 Października 2009, 18:02
no mnie niestety brakuje, pierwszej dwudziestki
Fidel-F2 - 25 Października 2009, 23:26
Martva napisał/a | Chal-Chenet, też sobie pomyślałam że to jedno z opowiadań które najlepiej pamiętam | Kononowicza też będe długo pamiętał
Stormbringer - 26 Października 2009, 11:24
Jeżu kolczasty, zanim nadrobię wszystkie zaległości, to chyba wystartuje plebiscyt z okazji dwusetnego numeru.
Rafał - 26 Października 2009, 11:46
Do czego mnie zmuszacie, skrętu kiszek przy typowaniu tej dychy dostałem, zostało mi z całej listy tak na oko 20 opowiadań i nijak nie mogłem przyciąć ich do wymaganej dziesiątki. No ale poszło, ciekawym czy moje typy pokryją się z wynikami.
hrabek - 26 Października 2009, 11:57
A mi jak w mordę strzelił dyszka wyszła w 10 minut. Ale prześpię się nad nią kilka dni, bo może coś mi się przypomni.
Rafał - 26 Października 2009, 12:01
Bardzo, ale to bardzo chętnie bym kupił zbiór tych opowiadań. Sterta gazet nie jest tak poręczna jak książeczka, a do wielu rewelacyjnych treści przy okazji typowania mam chęć powrócić.
xan4 - 26 Października 2009, 12:13
Co do zbioru opowiadań też jestem bardzo za. Dobry pomysł.
NURS - 26 Października 2009, 12:32
Spoko, spoko z tym zbiorem, cały czas cos się dzieje w tym kierunku.
A co do głosowań, nie spieszcie się, jak trzeba, przypomnijcie sobie teksty, czasu jest sporo.
Rafał - 26 Października 2009, 12:42
NURS napisał/a | A co do głosowań, nie spieszcie się, jak trzeba, przypomnijcie sobie teksty, czasu jest sporo. | Nie miałem żadnych problemów z wytypowaniem trzydziestki, bo poleciałem eliminacją. Z tych 30-tu zrobienie 20 też nie było kłopotem, ale dziesiątka, to sprawiło ból, wiele opowiadań które mi się nie zmieściły do dychy, w pełni zasługuje na uhonorowanie.
NURS - 26 Października 2009, 12:45
fakt faktem, ja niedawno robilem taką rzeźnie, zeby wybrac teksty ze starego sf-a do ewentualnej antologii. ciekaw jestem na ile nieznajomośc najstarszych numerów zmieni optyke głosowania. sporo z nas nie towarzyszyło pismu od początku.
Witchma - 26 Października 2009, 12:46
To może dwie osobne listy?
Rafał - 26 Października 2009, 12:52
NURS napisał/a | nieznajomośc najstarszych numerów zmieni optyke głosowania | Szlag, faktycznie, moja dycha to w sporej części kawałki z pierwszych numerów, np drugi i trzeci nr to u mnie aż trzy pozycje na liście.
NURS - 26 Października 2009, 16:11
bo to były numery.
Witchma - 26 Października 2009, 16:12
NURS, chcesz nam powiedzieć, że SF skończyło się na Kill 'em all?
NURS - 26 Października 2009, 16:14
nie, wtedy były całe pokłady niewykorzystanych, znakomitych tekstów. Można było przebierać.
Virgo C. - 26 Października 2009, 23:01
xan4 napisał/a | Należę do gatunku ludzi, którzy nie przeczytane opowiadanie uważają za porażkę, pomimo faktu, że niekiedy same te opowiadania były porażką. |
Przekaż mi odrobinę swojego samozaparcia, numer z września zeszłego roku ciągle leży na stercie do przeczytania, snów zniewolonych nijak zmęczyć nie mogę (co się zabiorę to góra na drugiej stronie odlatuje)
Słowik - 27 Października 2009, 16:05
Ja muszę nadrobić numery fabryczne, bo top ten jak na razie okupuje SF. A z opinii widać, że Jad może mi namieszać w rankingu.
mBiko - 29 Października 2009, 21:38
Na razie wytypowałem finałową trzydziestkę, z zawężeniem listy trochę zaczekam.
Posiadam wszystkie numery i czytałem wszystkie teksty za wyjątkiem numeru 48/09 (w trakcie czytania) i 49/09.
khamenei - 3 Listopada 2009, 13:55
Bardzo ciekawa inicjatywa. Szykuje się przejrzenie stery pism, notuję sobie bowiem w spisie treści, na ile oceniam dany tekst. Będę zatem szukał maksymalnych ocen i przypominał sobie, o czym dane opowiadanie było. Niestety z biegiem lat miesza mi się, co czytałem w SF, co w NF, co w MF, a co w książce, a co mnie się tylko przyśniło. I niestety sam tytuł i autor nierzadko mało mi mówią, mimo że utwór sam w sobie przedni.
A nie czytałem jedynie bieżącego numeru. Zdarzyło mi się natomiast nie przebrnąć przez jakiś tekst, w szczególności fragment czegoś większego.
NURS - 3 Listopada 2009, 14:05
zawsze możesz zapytać co to za tekst chodzi ci po głowie, może ktoś będzie pamiętał.
|
|
|