Najnowszy numer - Numer 42 - w kioskach około 1 kwietnia
xan4 - 2 Kwietnia 2009, 08:40
bo tak naprawdę, jeżeli to prawda to NURS pisał o zmianie naczelnego ale i o zmianie wydawcy, zastrzyku nowego kapitału, to jest zastanawiające, dlatego nie może to być osoba znikąd, bo skąd kasa
Godzilla - 2 Kwietnia 2009, 08:43
Wróci z urlopu, to mu wywiercimy dziurę w brzuchu.
gorat - 2 Kwietnia 2009, 08:44
Urlop w idealnym momencie, hihi
Jest Studnia w zasięgu?
Rafał - 2 Kwietnia 2009, 08:47
ihan napisał/a | Rafale, jesteś okrutny. |
Ups, to nie jest kontynuacja 1.04?
ihan - 2 Kwietnia 2009, 08:49
Cóż, są tematy z których się nie żartuje.
Rafał - 2 Kwietnia 2009, 08:54
No to sorki, z KTL będę żartował na poważnie i w odosobnieniu. Oki, cosik sobie przypomniałem, już pisałaś kiedyś o nim.
Last Viking - 2 Kwietnia 2009, 08:59
Najbardziej prawdopodobne jest to, że SFFiH przejmie koncern medialny AGORA S.A., a redaktorem naczelnym zostanie Adam Michnik. Nie muszę dodawać, że koncern jest właścicielem „Gazety Wyborczej”, „Metra”, a także współwłaścicielem kilkunastu rozgłośni radiowych i pism kolorowych. Według teorii spiskowych dzięki takiej polityce, pewne wpływowe kręgi usiłują sterować zachowaniami społecznymi, a inspiracją jest psychohistoria stworzona przez Hari Seldona z powieści Asimova „Fundacja”. Kilka lat temu AGORA próbowała wejść na rynek telewizji i czyniła starania między innymi o pozyskanie Polsatu, ale to się nie udało. Ostatnie działania to próby pozyskania środowiska odbiorców fantastyki, gdyż wiadomo, że w tej grupie drzemie największy potencjał, a wynikiem wypuszczenie na rynek cyklu powieści Lema. Logiczne, że następnym celem strategicznym, etapem ekspansji jest periodyk drukujący literaturę fantastyczną.
Godzilla - 2 Kwietnia 2009, 09:27
Last Viking, nie wiem czy żartujesz czy nie, ale jeśli to nie 1 kwietnia, to naprawdę obawiam się takiej możliwości.
Edit: a może to będą np. Kosiki, a nie jakiś wszechwładny moloch?
Dunadan - 2 Kwietnia 2009, 10:51
Jeśli to nie pierwszokwietniowy żart to... NURS - teraz wiem jak czuli się użytkownicy Minolty kiedy ta ogłosiła zatrzymanie działu foto i jego sprzedaż koncernowi Sony - srali w gacie za przeproszeniem tak jak ja teraz Mam nadzieję jednak że ta nowa firma to będzie Sony, bo Soniacz zrobił wiele dla systemu Minolty I będę edycje limitowane SFFH wypuszczane przez Carl Zeiss
jewgienij - 2 Kwietnia 2009, 10:57
Na stówę weźmie Fabryka Słów, wystarczy poczytać na stronie o planowanej ekspansji.
Co do naczelnego, to może Marek Żelkowski( związany z pismem, w dodatku sam autor), a może Michał Cetnarowski?( na Zamiastconie długo nawijał z szefem) Pasowali by.
Kruk Siwy - 2 Kwietnia 2009, 11:01
Takie coś oznaczałoby raczej koniec forum. W jakim celu miałby je NURS utrzymywać? A Fabryka ma własne, co prawda raczej martwe. (Bez obrazy Martva).
Agi - 2 Kwietnia 2009, 11:03
Może zanim zaczniemy grzebać Forum, poczekajmy na powrót NURSA i jakieś konkretne informacje.
Kruk Siwy - 2 Kwietnia 2009, 11:07
Dobry pogrzeb nie jest zły. Odpowiednią ceremonię wymyślę.
Ale - kończę na tym.
Na razie.
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2009, 11:08
czy wy macie NURSa za czubka?
Agi - 2 Kwietnia 2009, 11:08
Fidel-F2, wyjaśnij swą głęboką myśl
Kruk Siwy - 2 Kwietnia 2009, 11:09
Podywagować zawsze można. A czubków Ci na forum u nas dostatek.
Godzilla - 2 Kwietnia 2009, 11:11
Fabryka ma forum? Niby gdzie? Bo nie widzę.
Jakby mieli zamykać nasze forum, to lepiej niech je w całości podwieszą pod swoją stronę
Kruk Siwy - 2 Kwietnia 2009, 11:12
Godzilla, wpisz w gugla Fabryka Slów Forum i na bank wyskoczy.
Godzilla - 2 Kwietnia 2009, 11:18
No tak, nieoficjalne, bez dostępu ze strony głównej... Tematy w zasadzie wyłącznie fabryczne, bez tutejszej spamozy. Stu trzydziestu użytkowników. W najbardziej uczęszczanym dziale jest coś ok. 200 postów. Ludzie nie straszcie mnie.
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2009, 11:19
Agi, no bez jaj
Agi - 2 Kwietnia 2009, 11:21
Fidel-F2, masz wyłączność na robienie jaj?
Pisałam wczoraj:
Agi napisał/a | Wstępniak prima-aprilisowy nieco... |
i nadal to podtrzymuję. I to też:
Agi napisał/a | Może zanim zaczniemy grzebać Forum, poczekajmy na powrót NURSA i jakieś konkretne informacje. |
Last Viking - 2 Kwietnia 2009, 11:26
Wydaje się wielce prawdopodobne, że po przejęciu periodyku przez AGORĘ, forum SFFiH znajdzie się na portalu gazeta.pl pomiędzy "Forum - Kobieta" a "Forum - Moje dziecko", ewentualnie zostanie podciągnięte pod dział motoryzacja i hobby.
W każdym bądź razię ja już przeradagowuję moje przyszłe teksty, aby miały wydźwięk ideologicznie zbliżony do pogladów Adama Michnika.
No cóż, takie życie...
Godzilla - 2 Kwietnia 2009, 11:26
No tak, on od początku podawał datę 1 kwietnia. Ale w końcu ludzie kupują pismo różnie - wczoraj, dzisiaj, jutro, i Prima Aprilis już się skończył. Tak że pozostaje nam czekać aż NURS wynurzy się z ciepłych mórz południowych.
Kto pierwszy skoczy mu do gardła?
Adon - 2 Kwietnia 2009, 12:04
Z drugiej strony dopiero co pytałem NURSa o coś technicznego związanego z pismem, to odpowiedział, że "na razie nie może mi powiedzieć". Coś się może święci jednak?
Dabliu - 2 Kwietnia 2009, 14:55
andre napisał/a | Fabryka to weźmie...znaczy to hipoteza |
Wielce prawdopodobna, zważywszy na to, że Fabryka na wiosnę pączkuje, kwitnie, rozdwaja się i mnoży.
Choć Kosikowie też są prawdopodobni.
Kruk Siwy napisał/a | Takie coś oznaczałoby raczej koniec forum. W jakim celu miałby je NURS utrzymywać? A Fabryka ma własne |
Nieoficjalne i niemal kompletnie martwe; dla wydawnictwa zdaje się ono nie istnieć.
Godzilla napisał/a | No tak, on od początku podawał datę 1 kwietnia. Ale w końcu ludzie kupują pismo różnie - wczoraj, dzisiaj, jutro, i Prima Aprilis już się skończył. |
Ale...
NURS napisał/a | jak jest miesięcznik to prima aprilis jest cały miesiąc, trudno okreslić kiedy kto go kupi - równie dobrze moze to być 25 kwietnia, bo z 10 procent ludzi kupuje w tak późnym terminie. A wyjdzie w okolicy pierwszego. już jest w obróbce, zeby zdążyć. Ostatnio nie ma żadnych opóźnień., |
Więc to może być jednak żart.
Ziuta - 2 Kwietnia 2009, 14:55
Last Viking napisał/a | W każdym bądź razię ja już przeradagowuję moje przyszłe teksty, aby miały wydźwięk ideologicznie zbliżony do pogladów Adama Michnika.
No cóż, takie życie... |
Jeśli SF miałaby przejąć Agora, to wymarzonym redaktorem byłby Wojciech Orliński. No, chyba że Adam M. chce sobie znaleźć jakąś spokojną przystań na stare lata
Godzilla - 2 Kwietnia 2009, 15:02
Dajcie mi już spokój z tą Agorą Jeszcze tego brakowało.
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2009, 15:03
Agi, nie mam ale nijak osobiście do Ciebie się nie odnioslem
Agi - 2 Kwietnia 2009, 15:12
Fidel-F2, znaczy, nie ma tematu.
Ja nie mam do Ciebie pretensji, Ty nie masz do mnie, wszystko gra.
Ziuta - 2 Kwietnia 2009, 15:13
Godzilla napisał/a | Dajcie mi już spokój z tą Agorą Jeszcze tego brakowało. |
Jest jeszcze tle opcji! Może Rydzyk, może Urban, może jakaś szycha z Nowego Jorku, Polonus z milionami, któy w 1981 nawiał z Polski z tomikiem Zajdla w kieszeni i do dziś ma sentyment?
|
|
|