Mechaniczna pomarańcza [film] - Kreskówki (i nie tylko), stare lub nowe.
Adashi - 26 Lutego 2008, 19:32
Martva napisał/a | nie, główny bohater mnie denerwował, poza tym to było o sportach zbiorowych których od dziecka serdecznie nie znosiłam |
Koszykówkę pamiętam, ale był też ping-pong i szermierka, dyscypliny raczej indywidualne, a bohater, no cóż kobiety lubią wysokich facetów
Martva napisał/a | A jak mnie będziesz prowokować, to Cię palne w końcu |
To z sympatii, ostatnio prosiłaś, abym napisał coś z czym będziesz się mogła nie zgodzić
May - 26 Lutego 2008, 19:41
Martva, powinnas wspomniec jak nalogowo ogladalysmy Czarodziejke z Ksiezyca (dla towarzystwa Marcinowi oczywiscie!)
I jeszcze HeMana
Martva - 26 Lutego 2008, 20:05
Ja pamiętam tylko koszykówkę, a sportów zbiorowych nie lubię jeszcze bardziej niż indywidualnych (wada wzroku i w ogóle)
A czyja mówię że Cię palnę z antypatii?
May napisał/a | Martva, powinnas wspomniec jak nalogowo ogladalysmy Czarodziejke z Ksiezyca |
Nie przesadzaj z ta nałogowością, nie miałam zielonego pojęcia o fabule i musiałaś mi tłumaczyć
Ale Czarodziejka z Księżyca jest fajna jak się chce zadać Złe Pytanie na jakimś konkursie
May napisał/a | I jeszcze HeMana |
Nie pamiętam z niego totalnie nic, poza tygrysem bojowym. Chyba byłam za młoda żeby pamiętać, znaczy fabułę, bo że leciało i że chowałam się do kuchni i podglądałam zza drzwi to pamiętam
Hubert - 26 Lutego 2008, 20:10
Cytat | Ale Czarodziejka z Księżyca jest fajna jak się chce zadać Złe Pytanie na jakimś konkursie |
Na przykład?
Adashi - 26 Lutego 2008, 20:14
Martva napisał/a | Nie pamiętam z niego totalnie nic, poza tygrysem bojowym. |
Na potęgę Posępnego Czerepu!
Mam władzę!
Nie pamiętasz?
Albo Szkieletora?
Martva - 26 Lutego 2008, 20:19
Cytat | Na przykład? |
Nie chce mi się szukać, proste typu 'Czy czarodziejka z Jowisza była blondynką?' a trudne było o grupę krwi którejś.
Adashi, to pamiętam, i to jest jedyne, co pamiętam. HeMan był blondynem, był tygrys, Szkieletor i jakaś laska. Koniec.
mistique - 26 Lutego 2008, 20:24
Ej, dziewczyny, a którą czarodziejką byłyście?
Adashi - 26 Lutego 2008, 20:30
Martva napisał/a | HeMan był blondynem |
I w cywilu miał na imię Adam, hehe
Ach, z tego wszystkiego aż sobie openingu poszukałem. He-Man Ten motyw muzyczny, normalnie mam dreszcze
Albo Gigi La Trottola lub Generał Daimos - o matko, uwielbiam ten j-popowy kawałek w czołówce i w ogóle jak dla mnie klasyka anime z gatunku mecha
mistique - 26 Lutego 2008, 20:37
Ej, Generał Daimos to było to, to było też wzruszające Nie wiem czemu wydawało mi się, że to takie o piłce nożnej. Jeszcze pamiętam Bię (czy jak to odmienić)
Martva - 26 Lutego 2008, 20:39
mistique napisał/a | Ej, dziewczyny, a którą czarodziejką byłyście? |
Ja żadną, May w tym siedziała głębiej
mistique - 26 Lutego 2008, 20:40
Martva napisał/a | Ja żadną, May w tym siedziała głębiej |
A stawiałabym na to, że musiałaś być z Marsa. Ja z Merkurego oczywiście.
Martva - 26 Lutego 2008, 20:55
A co, ruda była?
mistique - 26 Lutego 2008, 21:01
Mars? Mie, brunetka. Klasycznie rudej to tam w sumie nie było, Jowisz była szatynką. No i księżniczka Kakyū i Chibi-Chibi.
W sumie to Galaxia w tej swojej prawdziwej formie, nie tej złej, była ruda.
Edit: no, do połowy ruda
Martva - 26 Lutego 2008, 21:05
Totalnie żadnej nie pamiętam, ale żeby zrobić kreskówkę z masą lasek i nie dać żadnej rudej, to dyskryminacja
GrapeVine - 26 Lutego 2008, 21:10
Jajć, akurat tych Czarodziejek nie oglądałam, za to już w 'starości' udało mi się trafić przypadkiem na parę odcinków 'Witch', tam była i ruda, i blondynka, nawet jedna bohaterka miała pasemka jakby teraz przypadał mój okres dziecięcy to zapewne dałabym się porwać szałowi tej kreskówki
mistique - 26 Lutego 2008, 21:15
Ale za to dwie miały niebieskie włosy a jedna różowe GrapeVine, Witch to jednak nie ta klasa co Sailor Moon...
Martva - 26 Lutego 2008, 21:21
mistique napisał/a | Ale za to dwie miały niebieskie włosy a jedna różowe |
ale rude występują w przyrodzie częściej niż różowe i niebieskie, śmiem twierdzić, foch (do twórców serialu)
ilcattivo13 - 26 Lutego 2008, 22:26
a czy nikt nie pamięta Dicka Wredniaka i psa Bełkota (Bałwana w zależności od wersji)? Wg. mnie jedyna jajcarska animowanka z HB. Chociaż widać wyrażny wpływ "Merrie Melodies/Looney Tunes"
Anonymous - 26 Lutego 2008, 22:31
O! Ostatnio usiłowałam sobie przypomnieć, jak nazywał się ten pies. Dzięki:)
ilcattivo13 - 26 Lutego 2008, 22:36
Miria napisał/a | O! Ostatnio usiłowałam sobie przypomnieć, jak nazywał się ten pies. Dzięki:) |
nie zamaco, pocelam się na łoprzyść.
Taselchof - 27 Lutego 2008, 10:19
Dastardly i Muttley
gorat - 29 Lutego 2008, 11:37
Ktoś pamięta francuską produkcję w postapokaliptycznych klimatach, nadawaną pewnego czasu gdzieś koło 15? TVP3 chyba, ale nie męczyć mnie - kojarzę tylko, że TVP1 to nie była.
marekz - 29 Lutego 2008, 11:50
gorat napisał/a | Ktoś pamięta francuską produkcję w postapokaliptycznych klimatach, nadawaną pewnego czasu gdzieś koło 15? TVP3 chyba, ale nie męczyć mnie - kojarzę tylko, że TVP1 to nie była. |
To na pewno "Biały Delfin Um".
gorat - 29 Lutego 2008, 12:14
Ten delfin to szataństwo jakieś, a nie postapo...
Taselchof - 29 Lutego 2008, 13:32
mhm a może coś bliżej bo ja jakoś nie kojarzę
Kostucha Drang - 29 Lutego 2008, 14:12
Najstarsza bajka jaka pamietam to BARBAPAPA.
Barbapapa i jego pobratymcy byli istotami plastelinopodobnymi -co pozwalało im przybierac dowolne formy. Pamietam, że B. potrafił np. przekształcic się w domek i sam się w nim schować.
gorat - 29 Lutego 2008, 15:15
Taselchof, do kogo to?
Tyle pamiętam. Nooo... końcówka taka w wirze niebieskim była... eee... jak to szło?..
mistique - 29 Lutego 2008, 15:31
Masz może na myśli Ulissesa?
http://www.youtube.com/watch?v=fgJ4qYP44Rk
http://pl.wikipedia.org/w...al_animowany%29
gorat - 29 Lutego 2008, 15:35
NIE.
Wiecie, co oznacza postapo? Zgodnie z tym serialem, o którym piszę, są to choćby: zniszczone budynki, liczne wraki samochodów, enklawy spokoju i porządku, ciągła walka, współistnienie broni białych i "technicznych", obecność wysoko zaawansowanych technologii dostępnych dla naprawę nielicznych.
Ulisses pasuje tutaj? No powiedz.
mistique - 29 Lutego 2008, 15:40
Tutaj (do twojej definicji) nie, ale tak ogólnie do postapo: możnaby sie zastanwiać.
A w jakich latach by to miało być nadawane? Mniej więcej oczywiście.
|
|
|