Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - David Weber: cykl o Honor Harrington
Rodion - 18 Grudnia 2007, 16:57
Ja powiedziałbym że tak w trzech czwartych.
A pytanko do koleżeństwa mam takie:
Na jednym z okrętów floty greysońskiej cyklicznie odbywały sie pewnezawody. na czym one polegały i czym sie kończyły?
Edit: Upsss... już trzy strony
hjeniu - 18 Grudnia 2007, 17:24
Odpowiem zanim dalambert się zjawi Zjazd na workach po ziemniakach rurą transportową, a kończyły się licznymi obrażeniami
Rodion - 18 Grudnia 2007, 17:28
dawaj dalej
hjeniu - 18 Grudnia 2007, 17:35
Oprócz Nimitza i jego pakietu ratunkowego, Honor zabierała pewną pamiątkę - Co to było?
Rodion - 18 Grudnia 2007, 17:42
Obecnie lekko nadpalona plakietka z zawodów lotniarskich.
Adanedhel - 18 Grudnia 2007, 18:16
Przestaję za wami nadążać
Rodion - 18 Grudnia 2007, 18:48
To scignij Ixa i odśwież sobie
Adanedhel - 18 Grudnia 2007, 19:07
Nie o to. Ale gdy tylko zajrzę tu to pytanie zadane a odpowiedź podana... Nie mam szans się wykazać
Sandman - 18 Grudnia 2007, 20:10
Mam to samo dzisiaj
hjeniu - 18 Grudnia 2007, 20:54
Rodion, a ty na co czekasz? Zapodawaj, ludzie się niecierpliwią
Ixolite - 18 Grudnia 2007, 21:17
Ja tu zerkam, ale nie chce sobie spojlerować - jeszcze nie skończyłem cyklu a widze tu pytania z dalszych części
Adanedhel - 18 Grudnia 2007, 21:18
Z dalszych części, z czterech tomów opowiadań, z serii pobocznych...
Ixolite - 18 Grudnia 2007, 21:47
No wlasnie
Rodion - 19 Grudnia 2007, 01:06
No dobra. Ile rozumnych ras można spotkać w uniwersum Honor?
dalambert - 19 Grudnia 2007, 08:18
Wspominają o kilku, ale narracyjnie funkcjonują;
Semafory zplanety "Medusa"/system Basilck/
Warczaki z "Hope" - niegdyś bardzo rozumne obecnie rasa specjalnej troski.
No i oczywiście Futrzaki sześciołape telepatyczne ze Sphinksa drzewnymu kiciusiami zwane.
Skoro Rodion, się jeszcze nie obudzil to:
Pytanie dla ZNAWCÓW ; Jak nazywał się pierwszy dowodzony przez HH okręt zdolny do lotów w nadprzestrzeni?
Pytanie dla początkujących: Jaki byl zestaw kolorów dominujący w mundurach Royal Mancitorian Navy?
Chlopcy i dziewczynki do boju za Honor i Królową!!!!
Kruk Siwy - 19 Grudnia 2007, 09:55
dalambert, nie wprowadzaj swoich porządków... znaczy delikatnie mówiąc bałaganu. Po udzieleniu odpowiedzi czekamy grzecznie na zatwierdzenie tejże.
Poniał?
Niech żyje Cesarz!
dalambert - 19 Grudnia 2007, 10:03
Kruk Siwy napisał/a | Niech żyje Cesarz! | A który?
Tu rządzi Królowa , aRodion, właśnie się na bok drugi przewraca . lub świńskim truchtem do roboty drepcze, to jakoś ruch w interesie utrzymać rzeba, hej
Kruk Siwy - 19 Grudnia 2007, 10:07
Stary, ale nie tak. Rozumiem niecierpliwośc tego co ci zostało z umysłu. Ale nie wprowadzaj bordelu. Serio mówię. Tu nie piekarnia.
A Cesarz jest jeden i na pohybel Wintonom nudziarzom jednym.
dalambert - 19 Grudnia 2007, 10:42
Bordel rzecz piękna gdy obsługa zacna.Precz z Buonapartem, a Andermany drętwe są zaś
Jej Wysokość Elzbieta III i tak Miłościwie Nam Panuje hhuurrraaaaaa!!!!!
Rodion - 19 Grudnia 2007, 10:44
Zatwierdzam. Ku chwale Imperatora!
dalambert - 19 Grudnia 2007, 10:51
Rodion napisał/a | Zatwierdzam. Ku chwale Imperatora! |
Dancke shoen Wasze Wieliczestwo - pytania zadane wyżej do roboty chlopcy, ty zaś Rodion, jako nadworny Malarz domu Winton szkicuj temat ; Jak naprawdę treecaty wyglądaly ? bo wizja wydłużonego kiciusia wydaje się wątpiwa, to zresztą szersza sprawa Panowie Altory - łatwo pisać o sześcio łapych czy czterorękich ,ale wymyślić jak ta anatomia funkcjonowala to już nie laska patrz właśnie treecaty czy Szumowiniaki z "Marszy" / Marsz w dłąb lądu, ku morzu, ku gwiazdom/.
Kruk Siwy - 19 Grudnia 2007, 10:59
Wizualizację kupy treccata też dla szanownego podać na tacy? Myśleć czytelnicy myśleć!
Rodion - 19 Grudnia 2007, 11:01
At! Nie tylko tam pojawia sie ten problem: "Jak to niby ma działać? I czemu to cos sie nie potyka o własne łapy?" A Bill Bohater Galaktyki?
Treecat? Kurcze. Zdublowane stawy barkowe?
dalambert - 19 Grudnia 2007, 11:17
Kruk Siwy napisał/a | Myśleć czytelnicy myśl |
A Ałtory to nie łaska jakoś nie slyszałem jeszcze o trójszpadlowym grabarzu / no może z wyjątkiem Mirra pomyslow/ i dobrze Rodion, otóż to jak? zdublowane stawy to na pierwszy obraz nasuwa się widok czegoś cholernie szerokiego w barach, albo jedne łapy pod drugimi i przeszkadzają sobie nawzajem / hinduskie wielołape boginie to dobrze jeno w brązie egzystują / ot co !
Ixolite - 19 Grudnia 2007, 11:20
Mnie to się zawsze wyobraża jako skrzyżowanie wydłużonego kocurka z budową ciała na kształt centaura, ale to dość "giętkie" wyobrażenie, bo nie mam pojęcia jak by to fizycznie mogło wyjść
dalambert - 19 Grudnia 2007, 11:25
Ixolite napisał/a | ale to dość giętkie wyobrażenie, bo nie mam pojęcia jak by to fizycznie mogło wyjść |
no i właśnie dlatego do Rodion, sie zwracamy, bylo nie bylo rysownik znakomity, a i wyobraźnię stosowną posiada.
Rodion - 19 Grudnia 2007, 11:42
Gdzieś tam wspomina szanowny autor cyklu iż treecaty posiadały dwie pary łap chwytnych. No to pierwsze co sie nasuwa to dwie obręcze barkowe, jedna za drugą połączone paroma dodatkowymi kręgami i w jakiś sposób synchronizowane. Podumam nad anatomia takiego stworka
dalambert - 19 Grudnia 2007, 11:54
Rodion napisał/a | treecaty posiadały dwie pary łap chwytnych |
hmm, ja pamiętam "Przednie łapy chwytne" i "parę chwytnych łap". że o chwytnym, a puszystym ogonie nie wspomnę. ale myśl Wasze,
Co jest cała reszta pytanka zadane a mysleć się nie chce !
Przypomnę,że łatwe pytanko brzmi : Jaka była kolorystyka mundurów Royal Mancitorian Navy ?
a trudniejszego to sobie wczesniej poszukajcie leniuchy!!!
dodałem o13,02.
Ixolite - 19 Grudnia 2007, 14:15
O ile dobrze pamiętam to dominujący był czarny.
dalambert - 19 Grudnia 2007, 14:34
Bardzo ciepło / białych kapitańskich beretów i czerwonych plakietek ze zlotą mancitorą mozemy nie uwzględniać/ ale ten drugi kolor to....?
|
|
|