To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - David Weber: cykl o Honor Harrington

Rodion - 18 Grudnia 2007, 16:57

Ja powiedziałbym że tak w trzech czwartych.
A pytanko do koleżeństwa mam takie:

Na jednym z okrętów floty greysońskiej cyklicznie odbywały sie pewnezawody. na czym one polegały i czym sie kończyły?

Edit: Upsss... już trzy strony :wink:

hjeniu - 18 Grudnia 2007, 17:24

Odpowiem zanim dalambert się zjawi :mrgreen: Zjazd na workach po ziemniakach rurą transportową, a kończyły się licznymi obrażeniami :D
Rodion - 18 Grudnia 2007, 17:28

:bravo :bravo dawaj dalej :lol:
hjeniu - 18 Grudnia 2007, 17:35

Oprócz Nimitza i jego pakietu ratunkowego, Honor zabierała pewną pamiątkę - Co to było?
Rodion - 18 Grudnia 2007, 17:42

Obecnie lekko nadpalona plakietka z zawodów lotniarskich.
Adanedhel - 18 Grudnia 2007, 18:16

Przestaję za wami nadążać :lol:
Rodion - 18 Grudnia 2007, 18:48

:twisted: To scignij Ixa i odśwież sobie ;P:
Adanedhel - 18 Grudnia 2007, 19:07

Nie o to. Ale gdy tylko zajrzę tu to pytanie zadane a odpowiedź podana... Nie mam szans się wykazać :evil:
Sandman - 18 Grudnia 2007, 20:10

Mam to samo dzisiaj :)
hjeniu - 18 Grudnia 2007, 20:54

Rodion, a ty na co czekasz? Zapodawaj, ludzie się niecierpliwią :mrgreen:
Ixolite - 18 Grudnia 2007, 21:17

Ja tu zerkam, ale nie chce sobie spojlerować - jeszcze nie skończyłem cyklu a widze tu pytania z dalszych części :roll:
Adanedhel - 18 Grudnia 2007, 21:18

Z dalszych części, z czterech tomów opowiadań, z serii pobocznych...
Ixolite - 18 Grudnia 2007, 21:47

No wlasnie :D
Rodion - 19 Grudnia 2007, 01:06

No dobra. Ile rozumnych ras można spotkać w uniwersum Honor?
dalambert - 19 Grudnia 2007, 08:18

Wspominają o kilku, ale narracyjnie funkcjonują;
Semafory zplanety "Medusa"/system Basilck/
Warczaki z "Hope" - niegdyś bardzo rozumne obecnie rasa specjalnej troski.
No i oczywiście Futrzaki sześciołape telepatyczne ze Sphinksa drzewnymu kiciusiami zwane.
Skoro Rodion, się jeszcze nie obudzil to:
Pytanie dla ZNAWCÓW ; Jak nazywał się pierwszy dowodzony przez HH okręt zdolny do lotów w nadprzestrzeni?
Pytanie dla początkujących: Jaki byl zestaw kolorów dominujący w mundurach Royal Mancitorian Navy?
Chlopcy i dziewczynki do boju za Honor i Królową!!!!

Kruk Siwy - 19 Grudnia 2007, 09:55

dalambert, nie wprowadzaj swoich porządków... znaczy delikatnie mówiąc bałaganu. Po udzieleniu odpowiedzi czekamy grzecznie na zatwierdzenie tejże.
Poniał?
Niech żyje Cesarz!

dalambert - 19 Grudnia 2007, 10:03

Kruk Siwy napisał/a
Niech żyje Cesarz!
A który?
Tu rządzi Królowa , aRodion, właśnie się na bok drugi przewraca . lub świńskim truchtem do roboty drepcze, to jakoś ruch w interesie utrzymać rzeba, hej ;P:

Kruk Siwy - 19 Grudnia 2007, 10:07

Stary, ale nie tak. Rozumiem niecierpliwośc tego co ci zostało z umysłu. Ale nie wprowadzaj bordelu. Serio mówię. Tu nie piekarnia.
A Cesarz jest jeden i na pohybel Wintonom nudziarzom jednym.

dalambert - 19 Grudnia 2007, 10:42

Bordel rzecz piękna gdy obsługa zacna.Precz z Buonapartem, a Andermany drętwe są zaś
Jej Wysokość Elzbieta III i tak Miłościwie Nam Panuje hhuurrraaaaaa!!!!!

Rodion - 19 Grudnia 2007, 10:44

Zatwierdzam. Ku chwale Imperatora!
dalambert - 19 Grudnia 2007, 10:51

Rodion napisał/a
Zatwierdzam. Ku chwale Imperatora!

Dancke shoen Wasze Wieliczestwo - pytania zadane wyżej do roboty chlopcy, ty zaś Rodion, jako nadworny Malarz domu Winton szkicuj temat ; Jak naprawdę treecaty wyglądaly ? bo wizja wydłużonego kiciusia wydaje się wątpiwa, to zresztą szersza sprawa Panowie Altory - łatwo pisać o sześcio łapych czy czterorękich ,ale wymyślić jak ta anatomia funkcjonowala to już nie laska patrz właśnie treecaty czy Szumowiniaki z "Marszy" / Marsz w dłąb lądu, ku morzu, ku gwiazdom/.

Kruk Siwy - 19 Grudnia 2007, 10:59

Wizualizację kupy treccata też dla szanownego podać na tacy? Myśleć czytelnicy myśleć!
Rodion - 19 Grudnia 2007, 11:01

At! Nie tylko tam pojawia sie ten problem: "Jak to niby ma działać? I czemu to cos sie nie potyka o własne łapy?" A Bill Bohater Galaktyki?
Treecat? Kurcze. Zdublowane stawy barkowe? :roll:

dalambert - 19 Grudnia 2007, 11:17

Kruk Siwy napisał/a
Myśleć czytelnicy myśl

A Ałtory to nie łaska jakoś nie slyszałem jeszcze o trójszpadlowym grabarzu / no może z wyjątkiem Mirra pomyslow/ i dobrze :mrgreen: Rodion, otóż to jak? zdublowane stawy to na pierwszy obraz nasuwa się widok czegoś cholernie szerokiego w barach, albo jedne łapy pod drugimi i przeszkadzają sobie nawzajem / hinduskie wielołape boginie to dobrze jeno w brązie egzystują / ot co !

Ixolite - 19 Grudnia 2007, 11:20

Mnie to się zawsze wyobraża jako skrzyżowanie wydłużonego kocurka z budową ciała na kształt centaura, ale to dość "giętkie" wyobrażenie, bo nie mam pojęcia jak by to fizycznie mogło wyjść :o
dalambert - 19 Grudnia 2007, 11:25

Ixolite napisał/a
ale to dość giętkie wyobrażenie, bo nie mam pojęcia jak by to fizycznie mogło wyjść

no i właśnie dlatego do Rodion, sie zwracamy, bylo nie bylo rysownik znakomity, a i wyobraźnię stosowną posiada. :)

Rodion - 19 Grudnia 2007, 11:42

Gdzieś tam wspomina szanowny autor cyklu iż treecaty posiadały dwie pary łap chwytnych. No to pierwsze co sie nasuwa to dwie obręcze barkowe, jedna za drugą połączone paroma dodatkowymi kręgami i w jakiś sposób synchronizowane. Podumam nad anatomia takiego stworka :roll:
dalambert - 19 Grudnia 2007, 11:54

Rodion napisał/a
treecaty posiadały dwie pary łap chwytnych

hmm, ja pamiętam "Przednie łapy chwytne" i "parę chwytnych łap". że o chwytnym, a puszystym ogonie nie wspomnę. ale myśl Wasze,
Co jest cała reszta pytanka zadane a mysleć się nie chce !
Przypomnę,że łatwe pytanko brzmi : Jaka była kolorystyka mundurów Royal Mancitorian Navy ?
a trudniejszego to sobie wczesniej poszukajcie leniuchy!!!
dodałem o13,02.

Ixolite - 19 Grudnia 2007, 14:15

O ile dobrze pamiętam to dominujący był czarny.
dalambert - 19 Grudnia 2007, 14:34

Bardzo ciepło / białych kapitańskich beretów i czerwonych plakietek ze zlotą mancitorą mozemy nie uwzględniać/ ale ten drugi kolor to....?

Partner forum