Powrót z gwiazd - Nobel śmobel
dzejes - 9 Października 2009, 10:59
Rany boskie... Przeczytałem to, co napisałeś i chciałem cię na zielono upomnieć, żebys przestał siać dezinformację, jak w przypadku Pitery. Ale coś mnie tknęło i najpierw sprawdziłem.
Szok. Ludzie walczą o wolność, gniją w więzieniach, są prześladowani, a Nobla dostał Obama, który nie spotkał się z dalajlamą. Katastrofa.
Ziuta - 9 Października 2009, 11:01
Kpina i tyle. Nie zdziwyłbym się, gdyby pozostali tegoroczni lureci wkurzyli się i zbojkotowali całą zabawę.
feralny por. - 9 Października 2009, 11:05
Ziuta napisał/a | Nie zdziwyłbym się, gdyby pozostali tegoroczni lureci wkurzyli się i zbojkotowali całą zabawę. | A ja bym się zdziwił, przecie to taka fajan zabawa jest.
Ziuta - 9 Października 2009, 11:07
No cholerka, podobno w Europie to my jesteśmy skretyniale zakochani w Ameryce.
Godzilla - 9 Października 2009, 11:09
Podobno już nie. A czym się różni Nobel od Ig-Nobla?
Ziuta - 9 Października 2009, 11:10
Wyszynkiem na gali.
feralny por. - 9 Października 2009, 11:12
Ziuta napisał/a | No cholerka, podobno w Europie to my jesteśmy skretyniale zakochani w Ameryce. | W "Ameryce", być może, ale sam Barak to co innego, nie prawdaż?
nureczka - 9 Października 2009, 11:12
Cytat | Aje jaja śmobel pokojowy Barak Obama dostał - to jakaś super kpina jest ! |
dalambert, mimo dość przeciwstawnych poglądów politycznych, tym razem zgadzam się z Tobą na 200%
Edit: cytowanie mi się rozjechało
hrabek - 9 Października 2009, 11:15
feralny por. napisał/a | nie prawdaż? |
To mówię ja, czepialski numer 3.
feralny por. - 9 Października 2009, 11:17
W takim razie wychodzę.
hrabek - 9 Października 2009, 11:21
Chodzi o nieutrwalanie błędnych wzorców językowych. Niezorientowani widzą i im się koduje, że tak jest dobrze. Wskazanie błędu nie jest atakiem przeciwko Tobie, tylko o informację, że to błąd i prawidłowo pisze się to inaczej.
Nie wychodź jeszcze
Zgaga - 9 Października 2009, 11:25
dalambert napisał/a | Aje jaja śmobel pokojowy Barak Obama dostał - to jakaś super kpina jest ! |
Zgadzam się. Pogięło ich zupełnie.
Godzilla - 9 Października 2009, 11:36
Już dawno osiągnęli odmienny stan świadomości. Nie wiem co musiałoby się stać, aby otrzeźwieli. W zasadzie wolę się nad tym nie zastanawiać.
NURS - 9 Października 2009, 11:42
A literacki, to przepraszam nie śmobel?
Generalnie te nagrody jakieś takie się porobiły dziwne.
Byłbym się precelkiem zakrztusił, gdybym mial precelka, jak zobaczyłem w TV info o noblu Obamy.
seba - 9 Października 2009, 11:45
dzejes napisał/a | Rany boskie... Przeczytałem to, co napisałeś i chciałem cię na zielono upomnieć, żebys przestał siać dezinformację, jak w przypadku Pitery. Ale coś mnie tknęło i najpierw sprawdziłem.
Szok. Ludzie walczą o wolność, gniją w więzieniach, są prześladowani, a Nobla dostał Obama, który nie spotkał się z dalajlamą. Katastrofa. |
Mnie to nie dziwi
Marcin Robert - 9 Października 2009, 11:46
Pokojowy Nobel to w ogóle karykatura nagrody. Skasować.
nureczka - 9 Października 2009, 12:16
A ja widzę głęboki sens tej nagrody. Dawno w żadnym temacie nie było takiej zgodności zdań na naszym forum. A więc zapanował POKÓJ.
hrabek - 9 Października 2009, 12:19
Słuchajcie, przecież sprawa jest oczywista. Pamiętacie jak neidawno Rosja była wojowniczo nastawiona i szykowała swoją odpowiedź na tarczę antyrakietową? Przecież te posunięcia mogły doprowadzić do wojny. Prezydent Obama powiedział, że tarczy nie będzie, Rosja się teraz szeroko uśmiecha, mówi, że kocha Amerykę. Przecież ta nagroda jest w pełni zasłużona.
Agi - 9 Października 2009, 12:34
W uzasadnieniu padło sformułowanie, że nagroda została przyznana za danie światu nadziei.
Marcin Robert - 9 Października 2009, 12:41
Ja też mogę dać światu nadzieję. Na przykład na to, że będę sikał pod prysznicem i w ten sposób zaoszczędzę cenną wodę. W przyszłości państwa nie będą musiały więc toczyć o nią wojen.
Agi - 9 Października 2009, 12:45
Marcin Robert, bez urazy, masz odrobinę mniejszy wpływ na losy świata niż prezydent USA.
Marcin Robert - 9 Października 2009, 12:48
Dlaczego? Ja naprawdę potrafię zużyć dużo wody.
hrabek - 9 Października 2009, 12:54
No właśnie. A tu chodzi o to czy potrafisz NIE zużyć bardzo dużo wody
gorbash - 9 Października 2009, 13:02
O czym tu mowa wogóle - tutaj pokojowy Nobel, a pół godziny temu Księżyc ostrzelali. I nie wiadomo czy nie odpowie ogniem.
MOFFISS - 9 Października 2009, 13:04
Agi napisał/a | W uzasadnieniu padło sformułowanie, że nagroda została przyznana za danie światu nadziei. |
o tak, zapewne USA ustabilizuje dostawy ropy dla Chin, niebawem atakując Iran, za posiadanie broni masowego rażenia. Chyba że, Sudan, bo przepowiednia fatimska mówi o synu szatana ze bliskiego wschodu.
Tak czy siak, bedzie lepiej, FED zadłuży tych, co nie są zadłużeni, a pozostałych obarczy dziedzictwem narodowym - długami do czwartego pokolenia.
Zresztą, co ja plotę, dolara za chwilę nie bedzie, tylko Yuan.
Rafał - 9 Października 2009, 13:32
Ręce opadają, w ramach protestu nie przyjmę Nobla w tym roku
Marcin Robert - 9 Października 2009, 13:37
Przyłączam się. Także nie przyjmę Nobla za sikanie pod prysznicem.
seba - 9 Października 2009, 14:23
Reakcje na nagrodę Nobla dla Obamy
Były prezydent Lech Wałęsa, laureat pokojowego Nobla: Tak szybko? Za szybko. Ale czasami Komitet Noblowski daje nagrodę, by zachęcić do działania. Prawdopodobnie chodzi o zachęcenie, by dalej w tę stronę maszerował.
Premier Donald Tusk: Zaskoczenie - oczywiście tak. Ciekawe, ale zaskakujące. Nie pytajcie mnie, czy ja dałbym Nobla prezydentowi Stanów Zjednoczonych. Nie przewiduję dla siebie w przyszłości roli rozdającego Noble.
Przewodniczący Komisji Europejskiej Jose Manuel Barroso: To hołd za przywiązanie prezydenta Obamy do wartości pokoju i postępu ludzkości (...), odzwierciedlenie nadziei, jakie wzbudził on swoją wizją świata bez broni atomowej.
Kanclerz Niemiec Angela Merkel: To bodziec dla prezydenta [Obamy] i dla nas wszystkich, by więcej robić dla pokoju.
Laureat pokojowego Nobla, szef MAEA Mohamed El Baradei: Jestem zachwycony. Przez mniej niż rok na urzędzie [Obama] zmienił sposób, w jaki patrzymy na nas samych i na świat, w którym żyjemy. Ożywił nadzieję na światowy pokój
Prezydent Francji Nicolas Sarkozy: To nagroda za przywrócenie Ameryki sercom ludzi na całym świecie.
Premier Włoch Silvio Berlusconi: Mój rząd wyraził dla niego [Obamy] uznanie pełnym przekonania aplauzem.
Republikański senator John McCain, rywal w wyborach prezydenckich: Łączę się z moimi rodakami, żeby wyrazić z tej okazji naszą dumę z prezydenta.
Ali Akbar Javanfekr, rzecznik prezydenta Iranu Mahmuda Ahmadineżada: Nie martwi nas to. Mamy nadzieję, że będzie to dla Obamy zachęta, by kroczył drogą do zapewnienia światu sprawiedliwości.
Były prezydent Martti Ahtisaari, ubiegłoroczny laureat: Nie osiągnęliśmy jeszcze pokoju na Bliskim Wschodzie. Wydaje się oczywiste, że [tą nagrodą] chcieli zachęcić Obamę do dalszych wysiłków. Życzę Obamie powodzenia.
Przywódca ujgurski Rebiya Kadeer, jeden z kandydatów do tegorocznej nagrody: Bardzo się cieszę. Przyznanie Nobla zwiększy oczekiwania wobec Obamy, że będzie się upominał o prawa człowieka na całym świecie.
Ghassan Khatib, rzecznik rządu Autonomii Palestyńskiej: Mam nadzieję, że to będzie dodatkowa motywacja dla jeszcze cięższej pracy na rzecz pokoju w naszym regionie.
Prezydent Izraela Szymon Peres: Niewielu przywódcom udało się zmienić nastrój świata w tak krótkim czasie.
http://www.rp.pl/artykul/..._dla_Obamy.html
Cytat | Alfred Nobel i tacy laureaci jego nagrody jak Woodrow Wilson muszą teraz przewracać się w grobie. |
Gustaw G.Garuga - 9 Października 2009, 14:58
No to jeszcze moja reakcja:
Wracam z pracy, dziewczyna pyta: Zgadnij, kto dostał pokojowego Nobla??? Ja: Hu Jia? Ona: Nie! Ja: Tsvangirai? Ona: Nie! Ja: No to kto? Ona: Obama! Ja:
Że Hu Jia nie dostał w zeszłym roku, to się jeszcze na upartego daje zrozumieć - nie chcieli rozwalać spraw okołoigrzyskowych. Ale teraz by już wypadało. Mimo całej mojej sympatii do Obamy, muszę powiedzieć, że to jest po prostu kpina.
Rudus - 9 Października 2009, 15:05
Proponuje dac IG nobla ludziom zasiadajacym w komisji nadajacej noble
|
|
|