To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Stare ogłoszenia - science-fiction.com.pl

Rafał - 29 Czerwca 2007, 08:51

Trzeba było na normalne studia się zapisać. Ja tam się nauczyłem dużo pożytecznych rzeczy: pierwszy bznesik (upadł po tygodniu bo cały towar został wypity), zdobywanie pożywienia w warunkach bojowych (rusza się, to mięcho się rusza), więcej nie zdradzę :wink:

To co z tą stroną? Mogę jakoś pomóc?

hrabek - 29 Czerwca 2007, 08:55

Co znaczy normalne? Sugerujesz, ze moje byly nienormalne? W sumie to daleko od prawdy nie jestes ;)
Adashi - 29 Czerwca 2007, 11:48

matisadzik, :bravo Absolutny standard i od tego trzeba zacząć, IMHO.
matisadzik - 29 Czerwca 2007, 12:53

Więc tak... Widzę to tak. Albo klasyczne boczne menu jak teraz jest (ale w lepszej oprawie) albo tylko pasek do nawigacji pod nagłówkiem... Opcja pierwsza jest chyba lepsza. Poratujcie mnie jakimiś szkicami tego jak to widzicie, czy czymś w tym stylu.
Pako - 29 Czerwca 2007, 13:37

Kiedy to Ty się do dizajnu zabrałeś ;)
Osobiście lewe menu mi pasuje.... chociaż ostatnio spodobały mi się podnagłówkowe ;) Ale to pewno tylko hormony :P ;)
Co być powinno? Nr bieżący, nry archiwalne, kontakt, zasady współpracy, dział z tapetami/dodatkami jakimiś i to chyba na tyle ;)
U góry _niewielkie_ logo, ew button jakiś do forum. W kolorystyce jakieś jasnej, nieskomplikowanej. Tło pod tekstem se darować ;)

Ixolite - 29 Czerwca 2007, 14:02

NURS by sie wypowiedział...

Ja to bym był generalnie za tym, żeby to jakoś porządnie zrobić. Ale w sumie nie ja podejmuję decyzje...

matisadzik - 29 Czerwca 2007, 14:24

Nudzi mi sie to i w coś chce se łapska wsadzić. Jak sie za dizajn brać nikt nie chce to ja muszę... Nie chcę ale muszę ;P:

No to na NURSA czekamy...

matisadzik - 2 Lipca 2007, 21:15

Nowego skina zaaplikowałem... Jakie wrażenia?
Studnia - 2 Lipca 2007, 21:31

Dla mnie jako laika robi niezłe wrażenie. Pomijając za małe napisy w menu i te żółte napisy na górze jakieś takie niewyraźne. Ale kolorystyka mi się podoba.
joe_cool - 2 Lipca 2007, 21:43

matisadzik, dodaj sobie linka do podpisu, to będzie łatwiej śledzić Twoje aktualizacje.
a ogólnie to niezłe, tylko faktycznie trochę za małe napisy.

NURS - 2 Lipca 2007, 22:05

jestem. matsadzik, pracujemy nad stroną, choc może tego na zewnątrz nie widac. Ja się na tym kompletnie nie znam, ale jeśli chcesz być pomocny, to daj znak na pw.
matisadzik - 3 Lipca 2007, 11:28

Mi ta "wybierałka" też nie leży w kontekście, ale skoro piękno rodzi się w bólach... Poszperam w czcionkach i coś innego (czytelniejszego/większego)... Kolejne zmiany powinny być już widoczne dziś wieczorem...
Godzilla - 3 Lipca 2007, 11:32

Moim zdaniem czerwony kolor jest na dłuższą metę męczący. Jeżeli do przeczytania są tylko jednozdaniowe informacje, OK. Ale dłuższe teksty trudno będzie czytać. I rzeczywiście przydałby się większy font, zwłaszcza przy rozdzielczości mojego monitora.
matisadzik - 3 Lipca 2007, 11:35

Już się robi. Co do tła... Gładkie nawet fajne, ale zaraz coś innego sie zdziała...
Rafał - 3 Lipca 2007, 11:41

Ubrać toto w grafikę i niech hula. Reszta wyjdzie w praniu.
Godzilla - 3 Lipca 2007, 11:42

Super, że coś się z tą stroną nareszcie dzieje. Bardzo tego brakowało. Tylko właśnie stonowałabym kolorystykę. Myślę, że będzie lepsze wrażenie, bo zalew kolorów zwykle trąci amatorszczyzną. Poza tym strona będzie czytelniejsza. Podobała mi się czcionka w starym SF, ale tego pewnie lepiej nie przywracać, bo się Ares o prawa przyczepi. A taka niby-komputerowa dobrze by się nadawała.

A zresztą, co ja się tam znam.

GAndrel - 3 Lipca 2007, 11:49

Chciałem tylko napisać, żebyście się za bardzo nie przywiązywali do PHP-fusion. :mrgreen:
matisadzik - 3 Lipca 2007, 12:06

Tego CMS'a użyłem bo akurat miałem go pod ręką i szybko mi idą w nim modyfikacje.
GAndrel - 4 Lipca 2007, 17:43

Potrzebni chętni do zapełnienia nowej strony treścią. Na razie archiwalną. Ochotnicy proszeni o kontakt poprzez PW.
Adashi - 4 Lipca 2007, 19:44

Oki webmastah GAndrel, ale o co konkretnie chodzi...?
GAndrel - 4 Lipca 2007, 20:25

Po prostu na nową stronę, trzeba przenieść to co było na starej.
Ixolite - 4 Lipca 2007, 20:36

A jest już nowa?
gorat - 4 Lipca 2007, 20:47

Co się pytasz? Błogosławieni ci, co nie widzieli, a uwierzyli :P:
Jasne :)

Adashi - 4 Lipca 2007, 20:59

GAndrel napisał/a
Po prostu na nową stronę, trzeba przenieść to co było na starej.

Kopiuj & Wklej :? Notatnik Rulez!

agnieszka_ask - 4 Lipca 2007, 21:08

Eno, a gdzie flaga na Zielonej Górze :cry: ja też kcem flagę, może być nawet taka malutka
Ixolite - 4 Lipca 2007, 21:08

A gdzie jest nowa strona? O_o
Adanedhel - 4 Lipca 2007, 21:09

agnieszka_ask, chodzi Ci o tę mapę forumowiczów?
GAndrel - 4 Lipca 2007, 21:17

agnieszka_ask napisał/a
Eno, a gdzie flaga na Zielonej Górze :cry: ja też kcem flagę, może być nawet taka malutka

Na Mapę flagi nanoszą sami zainteresowani. :mrgreen:

agnieszka_ask - 4 Lipca 2007, 21:19

GAndrel napisał/a
Na Mapę flagi nanoszą sami zainteresowani.

łokurde i teraz będę musiała szukać tych wszystkich cyferek przypisanych zielonej górze :|

GAndrel - 4 Lipca 2007, 21:25

Nie musisz. Dwuklik centruje mapę w miejscu dwukliku. Suwakiem przybliżasz i oddalasz. Na dole współrzędne same się aktualizują. Twoim zadaniem jest jeszcze tylko wpisać opis, który pojawi się w chmurce i kliknąć "Dodaj". Do zobaczenia na mapie. :)

Partner forum