Stare ogłoszenia - Spotkanie z Tfurcami.
Kruk Siwy - 12 Maj 2007, 12:22
Mówię o następnych tekstach... w zeszłym roku wzięliśmy na "warstat" tekścik niejakiego Michała Studniarka. A ma on ci na koncie opublikowaną i dość chwaloną powieść i wiele opowiadań.
Opowiadaniu zostało wytknięte sporo potknięć... Autor rozpatrzył uwagi i ... opowiadanko trafiło do antologii Klubu Tfurcóf.
To że debiutowałeś chłopie nie znaczy żeś już master of fight jako mawiają starożytni Słowianie.
Ale nie namawiam, bo to może nieźle zaboleć...
Adashi - 12 Maj 2007, 12:23
Dabliu, popełniłem trochę więcej niż jeden, ale wiecie-sami-rozumiecie, do stolycy mam nieco za daleko, wiem zaraz Kruk powie, że to mały szczegół, ale, no cóż...
edit:
Kruku, ależ ja tak wcale nie uważam, dopiero się uczę wszystkiego, zresztą człowiek uczy się całe życie.
Kruk Siwy - 12 Maj 2007, 12:27
Mały nie mały, ale taki wypad można skorelować z jakąś SKOFą na przykład. A za naukę trzeba płacić, podejrzewam że wypad do stolicy raz albo i dwa razy do roku - nie zrujnowało by kasy Pisarza Adashiego. Zwłaszcza, że na miejscu pewnie by go ktoś przytulił...
Adashi - 12 Maj 2007, 12:30
Zaczynam myśleć nad wyprawą do stolycy i wyglądam pewnie jak mój aktualny avik Kruku, ja wiem, że Ty mnie nie podpuszczasz Możliwe, że się zjawię, fajnie by było.
joe_cool - 12 Maj 2007, 12:38
Adashi napisał/a | i czytelników SFFiH, tak więc jest śnieżnobiały już normalnie |
oj, to ja chyba jeszcze nie skomentowałam! ale skometuję na pewno tylko niech mi się zachce wreszcie
Kruk Siwy - 12 Maj 2007, 12:51
Adashi, zastanów się na poważnie. I daj znać. Tu albo w moim wątku - jeżeli się wstydasz to na priva.
Tomcich - 12 Maj 2007, 13:35
Adashi napisał/a | stare wygi kontra młodzi gniewni |
Cytując Koftę
"...Czy na świecie wiele się zmieni
gdy z młodych gniewnych powstaną starzy wk**wieni?..."
Przepraszam nie mogłem się powstrzymać!
Adashi - 12 Maj 2007, 13:37
Tomcich, nie ma sprawy, ostatnio wszyscy tak mają
Kruk Siwy - 12 Maj 2007, 13:39
Ogólne rozwolnienie umysłowe. Chyba wszyscy użyli wojowniczej Xenny...
Azirafal - 13 Maj 2007, 14:06
Kruk Siwy napisał/a | A następny do golenia Żerań. |
Hihihi, a ja ostatnio dzięki znajomościom wszelakim i dziwnym dostałem jedno opko Żerania do sprawdzenia, skorekcenia i ocenienia Wióry leciały niczym z Bounty przy ostrej wyżerce Teraz, biedak, liże rany i szykuje ripostę na moje bezecne kalumnie i złośliwostki
Kruk Siwy - 13 Maj 2007, 14:11
My to robimy na zimno... a w każdym razie się staramy. Aczkolwiek czasami jest trochę uciechy. Podpytałem wczoraj Trashkę Kułakowską jak to było z tymi wątkami homo w tekście MrMorgensterna i dość się ubawiłem...
Azirafal - 13 Maj 2007, 14:21
Ej, nie no. Ja nie mówię, że byłem specjalnie złośliwy czy coś. Czy że emocje brały górę. Korekcę opowiadania własne i insze (podsyłane do nas, na Katedrę, do publikowania) już od paru lat, mimo wszystko. Podobnie jak większość recek i artykułów lądujących na Alei Komiksu (także część katedralnych) Jakieś tam doświadczenie mam, zatem Tak że mogę zapewnić, że korekta moja była na poważnie, normalna i rzeczowa (chyba ).
Kruk Siwy - 13 Maj 2007, 14:28
Chyba, hehe. Zupełnie inaczej patrzy się na tekst gdy:
a) ałtor może przywalić... choćby słowem ciężkim
b)sam za parę dni lub tygodni będziesz oceniany, także przez tegoż ałtora.
To znakomicie wpływa na rzeczowość i sprawiedliwość uwag... powściąga sadystyczne odruchy. Bezkarność w ocenianiu i dołowaniu tekstów (nie mówię że Ty to akurat czynisz) rozbestwia niektórych "krytyków" od siedmiu boleści, zwłaszcza sieciowych.
Anonymous - 13 Maj 2007, 14:59
Kruk Siwy napisał/a | Bezkarność w ocenianiu i dołowaniu tekstów (nie mówię że Ty to akurat czynisz) rozbestwia niektórych krytyków od siedmiu boleści, zwłaszcza sieciowych. | Zwłaszcza jak ałtor ma miękką d... i przejmuje się marnymi wypocinami takiego krytykanta (celowo użyłem tego słowa zamiast krytyka), na dodatek niektórzy za gnojenie debiutantów lub przyszłych debiutantów biorą pieniądze.
mistique - 14 Maj 2007, 21:08
Może głupie pytanie, ale każdy może coś wysłać? Czy trzeba spełnić jakieś warunki (oprócz oczywiście, opowiadania rokującego nadzieje na przyszłość)?
Kruk Siwy - 14 Maj 2007, 21:47
Jest jeden, jedyny problem - trzeba stawić się na egzekucję. To znaczy po przyjęciu tekstu do omawiania ustalamy termin spotkania w Paradox Cafe zazwyczaj w weekend. Autor osobiście czyta tekst (do 20) znormalizowanych stron wysłuchuje uwag, odpowiada na nie. Zresztą poczytaj wątek jest w nim wszystko wyjaśnione.
MrMorgenstern - 15 Maj 2007, 22:35
Kruk Siwy napisał/a | MrMorgenstern, odetchnąłem z ulgą... bałem się że metal nie zadźwięczy. Będziesz poprawiał tekst?
|
Owszem, Kruku, Już nawet zacząłem. Głupio by było się teraz poddać, nieprawdaż?
Kruk Siwy - 16 Maj 2007, 08:55
Prawdaż!
Kruk Siwy - 30 Maj 2007, 15:39
Na najbliższym spotkaniu warsztatowym będzie także Tomek Kołodziejczak. Drżyj Żeraniu!
MrMorgenstern - 30 Maj 2007, 18:00
Kruku, nie strasz
Kruk Siwy - 30 Maj 2007, 20:55
MrMorgenstern, ja też muszę mieć trochę zabawy...
Azirafal - 31 Maj 2007, 09:49
A co w nim strasznego? Inna sprawa, że nie wiem, jak korekci i wyżywa się na młodocianych autorach, a inna że człowiek jest sympatyczny, wygadany i można z nim pogadać
MrMorgenstern - 31 Maj 2007, 09:55
Nam bedzie przyjemnie, elokwentnie i w ogole
Kruk Siwy - 31 Maj 2007, 09:57
Ech to żart był. Prawie...Tomek jest fachowiec i w sposób sympatyczny, wygadany udowodni Ci w grzecznych słowach żeś g... rzadkiej klasy spłodził. Dla Twego dobra oczywiście.
Z przyjemnością widzę, że kadra starego KT zaczyna brać żywy udział w pomaganiu młodym i stad mój post.
MrMorgenstern - 31 Maj 2007, 10:07
Kruk Siwy napisał/a | w sposób sympatyczny, wygadany udowodni Ci w grzecznych słowach żeś g... rzadkiej klasy spłodził. |
A to chyba najbardziej boli?
Kruk Siwy - 31 Maj 2007, 10:09
I owszem. Ale jak deszcz pada to nie widać łez...
Nie ma że boli. Ważny jest tekst i prostowanie garbów tego tekstu.
Kruk Siwy - 2 Czerwca 2007, 23:24
No i po goleniu. To znaczy tekst Żerania został omówiony. KT się wyraźnie rozkręca. Było kilkanaście osób m.in Tomek Kołodziejczak, Kasia Urbanowicz i - co było dla mnie zaskoczeniem - Piotr Staniewski ten sam który uczył składać zdania RAZa Grzędowicza, Piekarę kiedy jeszcze KT nie istniał - w sławetnym Truście.
Żerań dostał ful wypas omówienie. I to z jednej strony dobrze, bo młody autor nauczył się jak sądzę paru rzeczy, ale z drugiej - to bolało - bo wiele jeszcze nauki przed nim. Jak już otrząśnie się z szoku może sam opowie jak odebrał pranie.
KT zmasakruje kolejny tekst za około miesiąc. Wciąż czekamy na poprawione teksty Bellatrix i MrMorgensterna.
Wg. ostatnich, co prawda niepotwierdzonych wieści Żerań przeżył. Odgraża się że on nam jeszcze napisze...
MrMorgenstern - 7 Czerwca 2007, 16:29
Kruk Siwy napisał/a | Jak już otrząśnie się z szoku może sam opowie jak odebrał pranie.
|
Przydaloby sie
Cytat | Wciąż czekamy na poprawione teksty Bellatrix i MrMorgensterna.
|
Moj juz na ukonczeniu Ale to Bellatrix ma pierwszenstwo
Bellatrix - 23 Września 2007, 23:59
hm. Tego. To kiedy i kto na nastepny ogien? ;p Bo cos sluchy chodzily, ze byl ktos do prania na wrzesien a tu ciiiiszaaaaa [ja swoje poprawilam jakby co ;D]
Kruk Siwy - 24 Września 2007, 09:21
Wakacje się kończą cóś będzie...
ale pracy dużo, weekend jeden tylko w tygodniu. Będę informować.
|
|
|