Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 14 Września 2007, 22:46
Piech napisał/a | Toż ja już dawno temu tu pisałem:
Cytat | To jest to o czym pisałem wcześniej: PO i postkomuna coraz jawniej grawitują ku sobie. Dobrze, że w końcu jest to widoczne, gdyż ujawnia to sztuczny podział polskiej sceny politycznej i czyni ją bardziej czytelną. |
Ale kto by mnie tam słuchał... |
bo ty jeden. IMO to jedyny rozsądny podzial, prawica oszolomiona macierewiczowo-kaczkowo-rydzykowa z jednej strony pośrodku obrotowy PSL i na lewo PO-LiD
GAndrel - 14 Września 2007, 22:47
Odświeżyłem "Kompas polityczny". Może pomoże stwierdzić co to prawica a co to lewica.
lavojtek - 14 Września 2007, 22:47
NURS napisał/a | zważywszy ile wpadek zaliczyl obecny Prezymier |
Prezymier nie jest umaczany w jakies metne sprawy typu Auganow itp.
I prosze cie NURS nie rob ze mnie jakiegos benderowca Moi rodzice dawno temu mysleli ze skoro jestem zacieklym przeciwnikiem USA to znaczy ze popieram ZSRR
To ze jestem PiSiorem nie oznacza ze jestem idiota
NURS - 14 Września 2007, 22:49
Easy napisał/a | NURS napisał/a | Natomiast jak na 10 lat, jeden incydent (Charków) |
Ale za to bardzo poważny. Wstyd, panie Kwaśniewski. |
Pokaż mi polityka, który nie palnał czegos podobnego. Fajnie jest gadać, jak sie siedzi w fotelu, nie bedę go usprawiedliwial, bo nie wiem dlaczego sie uchlał, choc jak znam ruskich i ich picie, to cięzko na nogach ustać. niemniej przeciwnicy Kwacha jak mantre wymieniaja tylko to, a facet 10 lat był na stołku i miał zawsze najwyższe zaufanie, o jakim marzyć moga pozostali. to sie nie bierze z nikąd. widocznie potrafil zapunktowac, nie ma w tym kraju 70% poskomuchów
Piech - 14 Września 2007, 22:49
Cytat | Piechu, czy mi się zdaje, czy takie prognozy nie padały też z innych ust tutaj? Toż wielu, włącznie ze mną, takiej koalicji oczekiwało! |
Nie pretenduje do odkrywczości ani wyłączności. Pamiętam tylko, jak irytowali się niektórzy forumowicze na ówczesne moje słowa.
NURS - 14 Września 2007, 22:53
lavojtek napisał/a | NURS napisał/a | zważywszy ile wpadek zaliczyl obecny Prezymier |
I prosze cie NURS nie rob ze mnie jakiegos benderowca Moi rodzice dawno temu mysleli ze skoro jestem zacieklym przeciwnikiem USA to znaczy ze popieram ZSRR
To ze jestem PiSiorem nie oznacza ze jestem idiota |
Chcesz powiedzieć, że Kwach jest umoczony w auganowa?
Dla twojej informacji, wołek musiał go cmoknac w dupe, przez bibulke, za to co wypisal na ten temat.
Twoja sprawa na kogo głosujesz, albo w kogo wierzysz, ale bluzgasz na ludzi, jak widać tylko dlatego, ze sa z innej opcji zadziwiające, że ludzie wierzą tylko w informacje oczerniające jedną strone.
BTW sam sie robisz Benderowcem, popierajac partię, która wystawia go jako numero uno na liscie. Sorry
lavojtek - 14 Września 2007, 22:55
NURS napisał/a | niemniej przeciwnicy Kwacha jak mantre wymieniaja tylko to, |
Bo to zrobil prezydent Polski w miejscu gdzie jego rodacy zostali pomordowani przez fundatorow jego bylej partii. W kazdym normalnym kraju leb by mu spadl w ciagu tygodnia (mowie o koncu kariery politycznej oczywicie).
ihan - 14 Września 2007, 22:56
Easy napisał/a | NURS napisał/a | Natomiast jak na 10 lat, jeden incydent (Charków) |
Ale za to bardzo poważny. Wstyd, panie Kwaśniewski. |
A czy ktoś neguje, że nie wstyd? A propos, niewiele wiemy o zachowaniu naszych umiłowanych choćby na szczycie w Brukseli, a zachowanie Fotygi i antyniemieckie wypowiedzi Kaczyńskiego któregoś (przepraszam, ale nie rozróżniam) też chwały nie przynoszą. Można się tak obrzucać nawzajem, tylko co z tego?
[quote="lavojtek"]
Jesteś pewien? A co ze sprawy Auganowa wynikło? I czy jesteś pewien, że obecny nie jest umoczony dlatego, że ma zasady, czy dlatego, że jest "za krótki"?
lavojtek napisał/a |
W kazdym normalnym kraju leb by mu spadl w ciagu tygodnia (mowie o koncu kariery politycznej oczywicie). |
W każdym normalnym kraju głowy by poleciały chociażby za taśmy Beger, by nie wyliczać dalej.
NURS - 14 Września 2007, 23:00
Akurat
bush opowiedzial calemu światu bajkę o tym, ze saddam ma srodki masowego przekazu, czy cos. wywołal wojne swiatową, w której jest milion ofiar mniej więcej, zgubiłem się w tym liczeniu.
Czy cos mu spadło prócz poparcia?
wybacz, ale w polityce mozna wiele, nawet kazac zabic milion turbaniarzy i pate tysięcy swoich obywateli i nic ci nie zrobia.
Easy - 14 Września 2007, 23:01
NURS napisał/a | niemniej przeciwnicy Kwacha jak mantre wymieniaja tylko to | ,
Ułaskawienie Siwca też nie było miłe... PiS fatalnie prowadzi politykę zagraniczną, ale przynajmniej nie podlizują się wszystkim, jak to Kwachu miał w zwyczaju.
NURS napisał/a | a facet 10 lat był na stołku i miał zawsze najwyższe zaufanie, o jakim marzyć moga pozostali. to sie nie bierze z nikąd. widocznie potrafil zapunktowac, nie ma w tym kraju 70% poskomuchów |
Jest taki koleś w PO, Grabarczyk się nazywa. Gdybym miał kiedyś wskazać, jak powinien wyglądać prezydent, to wskazałbym właśnie jego. Nie chodzi o jakieś polityczne zasługi czy życiorys, ale o sam wygląd. Tak samo Kwachu. Wypisz wymaluj:prezydent. Jak leciał samolotem na spotkanie z szychami Europy, to nie było wstydu. Naród go kochał, bo koleś pełnił dobrze rolę reprezentacyjną, nic nie potrafił załatwić, podlizywał się każdemu, ale ładnie wyglądał i miał dobrą prasę na zachodzie, rzadko oficjalnie wtrącając się do polityki krajowej.
Martva - 14 Września 2007, 23:04
Easy napisał/a | nic nie potrafił załatwić, |
Ale my mówimy o tym samym kolesiu, co weszliśmy za jego rządów do Unii i takich tam?
lavojtek - 14 Września 2007, 23:04
Wnikliwy obserwator zycia politycznego J.K.Mikke powiedzial ze wiele zlego mozna by mowic o kaczorach i ich parti ale nie to ze sa umaczani w jakies ciemne interesy jak np. Samoobrona czy SLD!
Uprzedzam riposte: tez nie kumam czemu Samoobrona znalazla sie w koalicji? Klasyczny samoboj!
NURS - 14 Września 2007, 23:04
Cytat | Easy napisał/a | NURS napisał/a | niemniej przeciwnicy Kwacha jak mantre wymieniaja tylko to | ,
Ułaskawienie Siwca też nie było miłe... PiS fatalnie prowadzi politykę zagraniczną, ale przynajmniej nie podlizują się wszystkim, jak to Kwachu miał w zwyczaju. |
nie Siwca tylko sobotki ale, ale, a gdzie mamy akta tej sprawy? może jednak było miłe. Kaczory piały, że to pokażą calemu światu. I co? I g.
Cytat | Cytat | NURS napisał/a | a facet 10 lat był na stołku i miał zawsze najwyższe zaufanie, o jakim marzyć moga pozostali. to sie nie bierze z nikąd. widocznie potrafil zapunktowac, nie ma w tym kraju 70% poskomuchów |
Jest taki koleś w PO, Grabarczyk się nazywa. Gdybym miał kiedyś wskazać, jak powinien wyglądać prezydent, to wskazałbym właśnie jego. Nie chodzi o jakieś polityczne zasługi czy życiorys, ale o sam wygląd. Tak samo Kwachu. Wypisz wymaluj:prezydent. Jak leciał samolotem na spotkanie z szychami Europy, to nie było wstydu. Naród go kochał, bo koleś pełnił dobrze rolę reprezentacyjną, nic nie potrafił załatwić, podlizywał się każdemu, ale ładnie wyglądał i miał dobrą prasę na zachodzie, rzadko oficjalnie wtrącając się do polityki krajowej. |
|
Przepraszam, a czy wiesz może od czego jest prezydent? Chyba ci się z Krzyżakami pomylil. to rzad jest od załatwiania, prezydent to taki kwiatek do kozucha, ma ładnie wyglądac udeptywac grunt i nic więcej nie moze. A co do polityki keajowej, to PiS zarzucamu mu ksywke veto-prezydent, co jawnie stoi w sprzeczności a twoja tezą |
ihan - 14 Września 2007, 23:05
Easy napisał/a | Tak samo Kwachu. Wypisz wymaluj:prezydent. Jak leciał samolotem na spotkanie z szychami Europy, to nie było wstydu. Naród go kochał, bo koleś pełnił dobrze rolę reprezentacyjną, nic nie potrafił załatwić, podlizywał się każdemu, ale ładnie wyglądał i miał dobrą prasę na zachodzie, rzadko oficjalnie wtrącając się do polityki krajowej. |
Wiesz Easy, można kogoś nie lubić, rozumiem. Ale lekko konfabulujesz, by użyć ładnych słów i nie dostać czerwonego paseczka pod nickiem.
Easy - 14 Września 2007, 23:07
NURS napisał/a | A co do polityki keajowej, to PiS zarzucamu mu ksywke veto-prezydent, co jawnie stoi w sprzeczności a twoja tezą |
PiS nazywa także każdego, kto głosuje na inną partię, osobą wspierającą front obrony przestępców. A Kwacha wielokrotnie nazywali nierobem.
PiS jest jedną wielką sprzecznością.
NURS - 14 Września 2007, 23:07
lavojtek napisał/a | Wnikliwy obserwator zycia politycznego J.K.Mikke powiedzial ze wiele zlego mozna by mowic o kaczorach i ich parti ale nie to ze sa umaczani w jakies ciemne interesy jak np. Samoobrona czy SLD!
Uprzedzam riposte: tez nie kumam czemu Samoobrona znalazla sie w koalicji? Klasyczny samoboj! |
Dżizas, prosze, nie schodźmy na ten poziom. Gdyby JKM był wart czegokolwiek, to by nie byl marginesem zycia politycznego. może przywołamy posla Nowaka, który głodowal 100 dni nie chudnąc. on tez mial ciekawe teorie
ihan - 14 Września 2007, 23:09
lavojtek napisał/a | Wnikliwy obserwator zycia politycznego J.K.Mikke powiedzial ze wiele zlego mozna by mowic o kaczorach i ich parti ale nie to ze sa umaczani w jakies ciemne interesy jak np. Samoobrona czy SLD!
|
No to jak taki autorytet się wypowiada, to chyba zmienię poglądy.
NURS - 14 Września 2007, 23:11
Easy napisał/a | NURS napisał/a | A co do polityki keajowej, to PiS zarzucamu mu ksywke veto-prezydent, co jawnie stoi w sprzeczności a twoja tezą |
PiS nazywa także każdego, kto głosuje na inną partię, osobą wspierającą front obrony przestępców. A Kwacha wielokrotnie nazywali nierobem.
PiS jest jedną wielką sprzecznością. |
PiS go tak nazwal bo vetowal ustawy rządów AWS. Chłopie czy ty aby w ogole wiesz o kim my tu gaworzymy? Kwasniewski, dwie kadencje, ok 70% poparcia spolecznego, coś, czego nikomu po 89 sie nie udalo osiagnąć i to niemal przez caly czas.
PiS jest populistycznym stadem, które wciela w życie hasło wodza: TKM.
Easy - 14 Września 2007, 23:12
ihan napisał/a | lavojtek napisał/a | Wnikliwy obserwator zycia politycznego J.K.Mikke powiedzial ze wiele zlego mozna by mowic o kaczorach i ich parti ale nie to ze sa umaczani w jakies ciemne interesy jak np. Samoobrona czy SLD!
|
No to jak taki autorytet się wypowiada, to chyba zmienię poglądy. |
Prawda jest taka, że to Mikke jest umoczony w ciemny interes. W końcu sprzedał się, byle tylko wejść do sejmu i startuje z listy LPR.
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2007, 23:14
Z tym statusem prezydenta w Polsce to nie jest tak prosto - nie jest oczywiście tak wpływowy jak francuski czy amerykański, ale tez nie takim czczym figurantem jak bodaj niemiecki. Nie jest tylko od podpisywania ustaw, ale może je wetować, i to veto niełatwo odrzucić. Jeśli chce, może sporo namieszać. Ale lepiej, żeby kontrolował raczej ("strażnik Konstytucji"), niż angażował się w bieżące spory.
NURS - 14 Września 2007, 23:14
Easy napisał/a | ihan napisał/a | lavojtek napisał/a | Wnikliwy obserwator zycia politycznego J.K.Mikke powiedzial ze wiele zlego mozna by mowic o kaczorach i ich parti ale nie to ze sa umaczani w jakies ciemne interesy jak np. Samoobrona czy SLD!
|
No to jak taki autorytet się wypowiada, to chyba zmienię poglądy. |
Prawda jest taka, że to Mikke jest umoczony w ciemny interes. W końcu sprzedał się, byle tylko wejść do sejmu i startuje z listy LPR. |
BTW Fundacja Solidarnośc i Telegraf to sa afery, a fakt, że sądzia, który w procesie FOZZ wylaczył te wątki pomimo komunistycznej przeszłości i to haniebnej, został wickiem u Ziobry wiele mówi o czystości tej ekipy.
Easy - 14 Września 2007, 23:15
NURS napisał/a | PiS jest populistycznym stadem, które wciela w życie hasło wodza: TKM. |
Tu się akurat zgadzam w 100%.
NURS - 14 Września 2007, 23:16
Gustaw G.Garuga napisał/a | Z tym statusem prezydenta w Polsce to nie jest tak prosto - nie jest oczywiście tak wpływowy jak francuski czy amerykański, ale tez nie takim czczym figurantem jak bodaj niemiecki. Nie jest tylko od podpisywania ustaw, ale może je wetować, i to veto niełatwo odrzucić. Jeśli chce, może sporo namieszać. Ale lepiej, żeby kontrolował raczej (strażnik Konstytucji), niż angażował się w bieżące spory. |
ale w polityce zagranicznej może tylko zatańczyc i zaspiewać przecież dokładnie to napisalem, co ty, tylko krocej, byl skuteczny w wetowaniu. moze warto by przywolac te ustawy, które wetował, zobaczymy czy destruowal prace, czy bronil rozumu.
lavojtek - 14 Września 2007, 23:16
Easy napisał/a | Kwacha wielokrotnie nazywali nierobem. |
Wole: rumiany nierob z palacu
NURS - 14 Września 2007, 23:16
lavojtek napisał/a | Easy napisał/a | Kwacha wielokrotnie nazywali nierobem. |
Wole: rumiany nierob z palacu |
a jak nazywaja obecnego?
Powinniście się w końcu zdecydowac, czy kwach był nierobem, czy destruktorem, który uwalal wszystko i niszczyl prawicowy rząd, bo to chyba wzajemnie się wyklucza.
Easy - 14 Września 2007, 23:18
NURS napisał/a | lavojtek napisał/a | Easy napisał/a | Kwacha wielokrotnie nazywali nierobem. |
Wole: rumiany nierob z palacu |
a jak nazywaja obecnego? |
Kartofel.
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2007, 23:22
NURSie, napisałeś:
Cytat | to rzad jest od załatwiania, prezydent to taki kwiatek do kozucha, ma ładnie wyglądac udeptywac grunt i nic więcej nie moze. A co do polityki keajowej, to PiS zarzucamu mu ksywke veto-prezydent, co jawnie stoi w sprzeczności a twoja tezą |
Ja zanegowałem tezę, że jest jak kwiatek do kożucha - bo może być kwiatkiem dość kolczastym. I zapowiada się, że jeśli powstanie koalicja PO-LiD, Lech będzie dość ciernisty - także w polityce zagranicznej. Nie tak dawno Lech bawił się w ministra spraw zagranicznych z hotline do brata-premiera. Gdyby to Jarosław był prezydentem, nie miałby problemu, by załatwić całe negocjacje za ministra SZ i premiera. Jeśli premierem będzie Tusk, to Lech podżegany przez brata może mu tu i ówdzie całkiem skutecznie podstawić nogę.
Madar - 14 Września 2007, 23:25
Uprzedzam riposte: tez nie kumam czemu Samoobrona znalazla sie w koalicji? Klasyczny samoboj! |
Przykładem tego nieumoczenia jest niejaki Maciej Zalewski
Easy - 14 Września 2007, 23:29
Gustaw G.Garuga napisał/a | Jeśli premierem będzie Tusk, to Lech podżegany przez brata może mu tu i ówdzie całkiem skutecznie podstawić nogę. |
Gdyby tak faktycznie było, to Kaczyński powinien stanąć przed Trybunałem Stanu (choć nie wiem, czy takie zachowanie to łamanie konstytucji), bo to by oznaczało, że prezydent ma gdzieś Polskę i własną (i brata) urażoną dumę stawia nad dobro narodu.
Wiem, napiszecie pewnie, że taki właśnie jest Kaczyński. Nie mam nic do kolesia. Jego brata nienawidzę, ale sam Lechu jest mi raczej obojętny.
lavojtek - 14 Września 2007, 23:32
Madar napisał/a | Przykładem tego nieumoczenia jest niejaki Maciej Zalewski |
Od kiedy to Zalewski nalezy do PiS?
|
|
|