To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

ihan - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:21

Piech napisał/a
Co trzeba zrobić, żeby zostać doradcą prezydenta ds. mężczyzn?

Piechu, sugerujesz, że prezydent nie jest mężczyzną i potrzebuje doradcy? No, nie spodziewałam się po tobie takich oskarżeń :)

GAndrel napisał/a
Bardziej PO by u mnie straciła gdyby przyjęła Marcinkiewicza.

W sumie racja. Gość poza "yes, yes, yes" niczym sie nie wykazał, a ma najwyższe notowania, bo nic nie robiąc nie miał okazji niczego spieprzyć.

Gustaw G.Garuga - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:21

NURS napisał/a
A co ma piernik do wiatraka? :-)

Mąkę, będącą produktem troski o wynik dylematu: przekład dla natrętnego wydawcy czy numer dla żądnych nowych opowiadań czytelników :mrgreen:

Rokita nie był z mojej bajki, ale bez niego PO przesuwa się w lewo i jeśli chce pokonać PiS, musi powalczyć o elektorat LiDu. Nie zwiększy przez to ogólnej ilości głosów w puli dla centrum i centrolewicy i ich ewentualnej przyszłej koalicji. Z Rokitą i tą bardziej prawicową otoczką wokół niego PO mogła uszczknąć parę procent PiSowi. Tych parę procent, które mogą zadecydować o tym, czyje będzie na wierzchu. Ja naprawdę nie chcę wieczorem 21 października oglądać wrednie uśmiechniętej miny Kaczyńskiego...

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:22

Jutro córka prezydenta poprze PO, to dopiero zacznie sie jazda.
ihan - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:23

Martva napisał/a
Piech napisał/a

Obiecać że Twój mąż, jeden z liderów konkurencyjnej partii, zrezygnuje z kandydowania?

Oj Martva, ale wtedy musiałabyś być gejem. To nie z tą opcją.

lavojtek - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:23

NURS napisał/a
wolisz Bendera i Sobecką?

Nie lubie ekstremistow czy to z prawa czy to z lewa :)

Martva - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:25

ihan napisał/a

Aśtam, czepiasz się małych szczególików :mrgreen:

EDIT: poza tym to nie ja, to Piech :)

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:25

Gustaw G.Garuga napisał/a
NURS napisał/a
A co ma piernik do wiatraka? :-)

Mąkę, będącą produktem troski o wynik dylematu: przekład dla natrętnego wydawcy czy numer dla żądnych nowych opowiadań czytelników :mrgreen:

Rokita nie był z mojej bajki, ale bez niego PO przesuwa się w lewo i jeśli chce pokonać PiS, musi powalczyć o elektorat LiDu. Nie zwiększy przez to ogólnej ilości głosów w puli dla centrum i centrolewicy i ich ewentualnej przyszłej koalicji. Z Rokitą i tą bardziej prawicową otoczką wokół niego PO mogła uszczknąć parę procent PiSowi. Tych parę procent, które mogą zadecydować o tym, czyje będzie na wierzchu. Ja naprawdę nie chcę wieczorem 21 października oglądać wrednie uśmiechniętej miny Kaczyńskiego...

ale własnie rzecz idzie o beton prawicowy, który musi przejsc na strone PiS. Wejście na listy takich cudaków jak Sobecka czy Bender pozycjonuje PiS calkiem na prawo. PO ma szanse, jeśli zacznie zbierac centrum aż do lewej. ale niekoniecznie lewo. a to moze zrodzic taki trojpodzial 30-40-30 liczac od prawej. Oczywiscie dane wyjsciowe pomniejszane i powiekszane w stopniu rozdrobnienia.

Gustaw G.Garuga - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:25

NURS napisał/a

To ta, co jej mąż jest z LiDu? Coś mi się obiło o uszy...

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:25

lavojtek napisał/a
NURS napisał/a
wolisz Bendera i Sobecką?

Nie lubie ekstremistow czy to z prawa czy to z lewa :)

PO moze tez nie lubi, oni sa co najwyzej oszolomami z centrum :-)

lavojtek - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:28

Jakby byli z centrum to by mieli u mnie wieksze "fory". Wyrazna tendencja sciagania na lewo nie wrozy nic dobrego. Predzej czy pozniej dolacza do kliki postkomuchow i Tusk radosnie wezmie w ramiona Kwasniewskiego.
ihan - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:29

Martva napisał/a
ihan napisał/a

Wiesz Martva, musisz zacząć uważasz na słowa, bo sporo ryzykujesz :)

Co do pozycjonowania na prawo, czy się przesłyszałam, czy pan premier mówił, że prawa pracownicze są za małe i trzeba ukrócić panoszenie się pracodawców?

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:30

Mając wybór, Bender, Kwach, też bym wybral Kwacha :-)
sorry, ale sa pewne róznice, PiS i Rydzyk opierają się o ścianę z prawej, zagnietli juz giertycha i jego hitlerjugend, ale z lewej jest jeszcze sporo miejsca, PO dopiero wchodzi na rózowe pole, nie czerwone.

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:31

ihan napisał/a
Martva napisał/a
ihan napisał/a

Wiesz Martva, musisz zacząć uważasz na słowa, bo sporo ryzykujesz :)

Co do pozycjonowania na prawo, czy się przesłyszałam, czy pan premier mówił, że prawa pracownicze są za małe i trzeba ukrócić panoszenie się pracodawców?

nie mylisz się. juz dawno mówiłem PiS=PZPRbis. Prtzynajmniej pod wzgledem gospodarczym.

Ziuta - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:32

NURS napisał/a
sporo z was nawet nie wie, o czym traktuje Miś

W 89 mało kto z was wiedział, na czym polega demokracja. :evil:

ihan napisał/a

Kumpel mi coś mówił o lewicy pobożnej i bezbożnej – cos w tym jest :)

lavojtek - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:33

NURS napisał/a
Mając wybór, Bender, Kwach, też bym wybral Kwacha

A ja zadnego z powyzszych. Jeden to idiota a drugi to ... idiota do kwadratu. Dopasuj sam :D

Piech - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:33

ihan napisał/a
Piech napisał/a

Piechu, sugerujesz, że prezydent nie jest mężczyzną i potrzebuje doradcy? No, nie spodziewałam się po tobie takich oskarżeń :)

Jak jest doradca ds. kobiet, to chyba powinien być doradca ds. mężczyzn. Znaczy wakat w Warszawie jest. Ale chyba się nie załapię.

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:35

lavojtek napisał/a
NURS napisał/a
Mając wybór, Bender, Kwach, też bym wybral Kwacha

A ja zadnego z powyzszych. Jeden to idiota a drugi to ... idiota do kwadratu. Dopasuj sam :D

widzisz, pewnie obu widziales tylko w telewizorze :-) Obawiam się, że jednak jest miedzy nimi różnica i to tak duża, jak himalaje i row marianski. Na korzyśc Kwacha.

ihan - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:35

Ziuta napisał/a
Kumpel mi coś mówił o lewicy pobożnej i bezbożnej – cos w tym jest :)

Czyli tak naprawdę możemy wybrać lewicę albo lewicę? Normalnie aż się w głowie kręci od nadmiaru możliwości.

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:37

socjalistow nacjonalistow i socjalistow internacjonalistow
Ziuta - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:38

ihan: witaj w Matriksie :D
lavojtek - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:38

NURS napisał/a
Na korzyśc Kwacha.

Chyba to ze jest mlodszy i bardziej wyszczekany. Chopciaz i z tym mam watpliwosci po wywiadzie dla Vanity Fair i zalosnych probach odkrecenia. Przypomina mi sie incydent z "goleniem" i calowaniem ziemi przez Siwca! Pozalowania godne.

Madar - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:39

NURS napisał/a

J. Kaczyński wyhodował żmiję na łonie brata?

lavojtek - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:40

ihan napisał/a
Czyli tak naprawdę możemy wybrać lewicę albo lewicę? Normalnie aż się w głowie kręci od nadmiaru możliwości.

Stanal mi przed oczami obraz Oleksego na kleczniku przed Obrazem albo Joli K. uczestniczacej we mszy :lol:

Easy - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:40

NURS napisał/a
Mając wybór, Bender, Kwach, też bym wybral Kwacha :-)

Jest jeszcze jedna możliwość. Polskie Stronnictwo Ludowe.
Bendera szczerze pisząc nie znam, a nie mam ochoty jakoś szukać jego życiorysu. Podobno to jakiś łotr i łajza, nie wiem, nie znam się.
Kwacha kiedyś lubiłem. Kiedyś.

Prawica-oszuści
Lewica-złodzieje
Amen.

ihan - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:41

Ziuta napisał/a
ihan: witaj w Matriksie :D

Nawet fajnie, bo lubię białe króliki.
Taki dziś dzień skojarzeń mam, ciekawe co też jutro PO wyciągnie z kapelusza, zgodnie z obietnicą o sobotniej niespodziance: trzeciego bliźniaka, który przejdzie na stronę PO?

edit: techniczny, związany z ilością postów "pomiędzy"

NURS - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:43

lavojtek napisał/a
NURS napisał/a
Na korzyśc Kwacha.

Chyba to ze jest mlodszy i bardziej wyszczekany. Chopciaz i z tym mam watpliwosci po wywiadzie dla Vanity Fair i zalosnych probach odkrecenia. Przypomina mi sie incydent z goleniem i calowaniem ziemi przez Siwca! Pozalowania godne.

Tego z Vanity tez nie rozumiem, chociaz jak nie lubisz Kwacha, to żeby nawet okazalo się, ze nie to powidzial i tak nie uwierzysz.
Natomiast jak na 10 lat, jeden incydent (Charków), bo to z Siwcem to wybacz, chyba tylko w Radio M moze obruszać, wcale nie wiele, zważywszy ile wpadek zaliczyl obecny Prezymier.
A Bender nawet w Oswięcim nie wierzył :-)

Gustaw G.Garuga - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:43

Co to za pani?

Cytat
Bardzo szanuję decyzję mojego męża - powiedziała Nelly Rokita na antenie TVN24. - Nie jestem upoważniona, by ujawniać całą prawdę. Wszyscy wiemy, jak Rokita był traktowany w PO - dodała żona polityka.
- Jest mi smutno, że kiedy chce pracować dla prezydenta, dla polskich kobiet, ze strony dworu Tuska są takie zagrywki - powiedziała N. Rokita.
Na antenie TVN24 pochwaliła Zbigniewa Ziobrę.

Piąta kolumna? "Nie jestem upoważniona", a potem kawa na ławę: 'wiadomo, jak był traktowany', "dwór Tuska" itd. Niby to dalej Rokita i dalej osoba publiczna, ale zamienił stryjek... :(

Piech - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:44

Toż ja już dawno temu tu pisałem:
Cytat
To jest to o czym pisałem wcześniej: PO i postkomuna coraz jawniej grawitują ku sobie. Dobrze, że w końcu jest to widoczne, gdyż ujawnia to sztuczny podział polskiej sceny politycznej i czyni ją bardziej czytelną.

Ale kto by mnie tam słuchał...

Easy - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:45

NURS napisał/a
Natomiast jak na 10 lat, jeden incydent (Charków)

Ale za to bardzo poważny. Wstyd, panie Kwaśniewski.

Gustaw G.Garuga - 14 Wrzeœśnia 2007, 22:45

Piechu, czy mi się zdaje, czy takie prognozy nie padały też z innych ust tutaj? Toż wielu, włącznie ze mną, takiej koalicji oczekiwało!

Partner forum