Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 14 Września 2007, 14:53
W kuluarach cichosza, na mównicach cichosza
Nie ma Miodowicza i nie ma Dobrosza
Tu cichosza, tam cicho, szaro, brudno i zima
Nie ma Czarneckiego i nie ma Gowina
Po cichu, po wielkiemu cichu
Idu sobie, i idu, i idu, i patrzu i widzu
W rękach, głowach cichosza, w ustach, w oczach cichosza
Nie ma samobrońców i nie ma PiSowian
Tu cichsza, tam cicho, szaro brudno i śnieży
Nie ma partyjniaków i nie ma młodzieży
Na ulicach cichosza, na chodnikach cichosza
Nie ma Gosiewskiego i nie ma Dobrosza
Tu cichsza, tam cicho, szaro brudno i śnieży
Nie ma partyjniaków i nie ma młodzieży
Tu cichosza, tam cicho i w ogóle nic nie ma
Wiosna to, czy lato, jesień albo zima
enjoy!
mawete - 14 Września 2007, 16:48
NURS: boskie
NURS - 14 Września 2007, 17:29
miałem chwilę wolnego od tłumaczenia
GAndrel - 14 Września 2007, 18:29
Wygląda jakby PiS miał jakiś uraz na punkcie korupcji. Za mało im oferowali czy co?
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2007, 19:40
Taką manię, obsesję i paranoję w polskiej polityce to ja widzę po raz pierwszy. I mam nadzieję, że ostatni.
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2007, 19:44
NURS napisał/a | miałem chwilę wolnego od tłumaczenia |
A strona nadal nie zaktualizowana Byle tylko numer poszedł już do druku...
Easy - 14 Września 2007, 20:37
http://www.tvn24.pl/-1,1521324,wiadomosc.html
Platforma właśnie straciła mój głos. To jest partia, którą popierałem z Rokitą na pokładzie, a tak...
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2007, 20:40
No to pięknie.
Młody platformista z Krakowa Kosch pewnie się cieszy, że przyczynił się do odebrania swojej partii paru procent głosów. Takiego rozgłosu PO było trzeba.
Martva - 14 Września 2007, 21:02
Słuchałam dziś w Trójce wywiadu z Nelly, jednym uchem, myślę że jej nie lubię.
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2007, 21:08
Kto by ją tam lubił za przybliżenie zwycięstwa PiSu.
No i jest bomba. Ciekawe, czy sobotnia bomba planowa zamaskuje lej po niespodziewanej piątkowej.
Martva - 14 Września 2007, 21:14
'A co pani sądzi o nowym spocie PiSu?'
'Na pewno jest lepszy niż czarna propaganda uprawiana przez PO!'
Easy - 14 Września 2007, 21:16
Nie dziwię się, że ludzie nie chodzą na wybory...
Na kogo tu głosować, no na kogo? Chciałem na UPR, to się sprzedali i związali z LPR, chciałem na PO, to Rokita zrezygnował? Na PiS? Gdyby nie Ziobro i ich socjalistyczne zapędy. Na LiD? Obłudnicy, a ja na obłudników nie mam zamiaru głosować.
Skończy się na tym, że zagłosuję za PSL. Mniejsze zło, ot tyle.
Ziobro w TVN24. Normalnie widać, że koleś ledwo się powstrzymuje przed wybuchem radości. No tak, w Krakowie w końcu PiS teraz pewnie rozniesie na strzępy PO.
Gustaw G.Garuga - 14 Września 2007, 21:18
A miało być takie piękne starcie...
mawete - 14 Września 2007, 21:45
Easy: ja na obłudników...
NURS - 14 Września 2007, 21:47
Gustaw G.Garuga napisał/a | NURS napisał/a | miałem chwilę wolnego od tłumaczenia |
A strona nadal nie zaktualizowana Byle tylko numer poszedł już do druku... |
A co ma piernik do wiatraka?
BTW PO idzie na lewo, IMO ta akcja przygotowuje otwarcie na lewą stronę. a to jedyna mozliwośc na sprawowanie rzadów po tych wyborach.
Swoja dorą chichiot historii - człowiek który popełnil najgorsza zbrodnie, może za wyjątkiem morderstwa teraz bedzie tym, ktory go tak okreslil
Easy - 14 Września 2007, 21:50
mawete napisał/a | Easy: ja na obłudników... |
Wolna wola, nie pochwalam, ale i nie potępiam.
GAndrel - 14 Września 2007, 21:51
A z drugiej strony bez Rokity koalicja PO PiS jest teraz jeszcze mniej prawdopodobna.
W moim okręgu do Sejmu ma niby startować mój były wiceburmistrz. Nie lubię go a startuje z listy PO.
mawete - 14 Września 2007, 21:51
Easy: tak na seio. Podoba mi się takie podejście. Jakby jeszcze do kilku osób to dotarło...
NURS - 14 Września 2007, 21:56
Też o tym mówię, GAndrelu, Nelly teraz chlapneła, że zrobila to, niejako żeby wyjśc na kozla ofiarnego. Czyli rzecz była przygotowana - rokita przegrał i musial odejśc, takie wyjście jest honorowe wobec ludzi z zewnatrz. jesli nie będzie bruździł dawnej partii (wątpliwe, Nelka juz bruździ) to jej nie zaszkodzi za bardzo.
mozna się wiec podziewać, że PO juz wie, że nie wygra sama, a POPiS byłby dla niej samobójstwem po tym, co sie dzialo ostatnio. Zależnie od skladu, jaki wejdzie, bedzie POPSL, POLiD albo PSLPiS.
Usunięcie Rokity było konieczne, zeby otworzyć się na lewą stronę.
Easy - 14 Września 2007, 22:04
NURS napisał/a | Usunięcie Rokity było konieczne, zeby otworzyć się na lewą stronę. |
Platforma nie jest nic lepsza od Prawa i Sprawiedliwości. Kaczyński zarzekał się, że nie będzie koalicji z Lepperem.
Platforma też się zarzekała, że nie będzie koalicji z SLD.
I tu kłamcy i tam kłamcy.
ihan - 14 Września 2007, 22:07
No to ja znowu jakaś dziwna jestem, bo PO bez Rokity podoba mi się dużo, dużo bardziej niż z. Co nie oznacza, że nadmiernie mi się podoba. A Nelly Rokita, każdy ma prawo do własnych wyborów, ale pozwolicie, że nie każdy będę gorąco popierać. Cóż, kobiety nie przestaną mnie chyba zadziwiać. Najgorsze jest to, że dalej jestem w punkcie wyjścia: wiem na kogo nie głosować, tylko niestety wybory wymagają wskazania na kogo chcę, a nie na kogo nie. Szkoda.
Martva - 14 Września 2007, 22:07
Nelly bruździ i pewnie będzie bruździć dalej, ona jest okropnie antyplatformowa z tego co dziś udało mi sie usłyszeć.
A koalicja PO-LiD mi sie podoba, Mężydło ma u mnie strasznego plusa za wypowiedź o takiej możliwości - że nie jest ważna przeszłość, tylko przyszłość.
NURS - 14 Września 2007, 22:16
a jaki mamy wybór?
Szpiegomaniackie państwo PiS, w którym każdy z nas może okazać się wrogiem, olifantem, oligarchą, albo filatelista i trzeba będzie kupic radio które odbiera tylko jedna stacje.
POwrót układu, który rządzil kiedys, i jesli odrzucić fobie antykomunistyczne, które są zgraną płyta dzisiaj - sporo z was nawet nie wie, o czym traktuje Miś, a w LiD jest tylu opozycjonistow, co i poskomuchów - daje szanse na normalniejsze życie. Zamiast radia można miec dekoder N.
i jedni i drudzy nepotyzuja i kradną, więc to kryterium odpada.
GAndrel - 14 Września 2007, 22:16
PiS tyle lat straszyło koalicją POSLD, samo wchodząc w koalicją z SO i LPR, że teraz koalicja POLiD jakoś mnie nie ziębi. Bardziej PO by u mnie straciła gdyby przyjęła Marcinkiewicza.
Piech - 14 Września 2007, 22:17
Co trzeba zrobić, żeby zostać doradcą prezydenta ds. mężczyzn?
NURS - 14 Września 2007, 22:18
Marcinkiewicz nadal by się do napędzenia elektoratu centrowego, on mogłby zmienic losy kampanii, oczywiscie agresywnie i dobrze prowadzony. jazda na plycie pojednania pod skrzydlami PO taki mini PO-płóPiS. I 40% murowane.
lavojtek - 14 Września 2007, 22:18
NURS napisał/a | Usunięcie Rokity było konieczne, zeby otworzyć się na lewą stronę. |
No to przyszla koza do woza. Panu Rokicie gratuluje ze w pore wysiadl z ze skrecajacego w lewo POjazdu!
edit: jak wiadomo skrecajac w lewo ida na tzw. czolowke
NURS - 14 Września 2007, 22:19
Piech napisał/a | Co trzeba zrobić, żeby zostać doradcą prezydenta ds. mężczyzn? |
nazywać sie diobeł, albo Rokita, albo Boruta. Cos takiego chyba. I miec krewnych w PO
NURS - 14 Września 2007, 22:19
lavojtek napisał/a | NURS napisał/a | Usunięcie Rokity było konieczne, zeby otworzyć się na lewą stronę. |
No to przyszla koza do woza. Panu Rokicie gratuluje ze w pore wysiadl z ze skrecajacego w lewo POjazdu! |
wolisz Bendera i Sobecką?
Martva - 14 Września 2007, 22:19
Piech napisał/a | Co trzeba zrobić, żeby zostać doradcą prezydenta ds. mężczyzn? |
Obiecać że Twój mąż, jeden z liderów konkurencyjnej partii, zrezygnuje z kandydowania?
|
|
|