Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Kasiek - 8 Czerwca 2008, 21:47
Ja bym zapytała, czy mogę rozmawiać z pracodawcą tej pani, a jeśli okazałoby się, że to jej sklep, to uderzyłabym do Federacji Konsumentów. I udupiła panienkę.
Nie martw się monstrualny potworze, znajdziesz coś dla mamy jeszcze
Martva - 8 Czerwca 2008, 22:00
| Cytat | | Co to jest kruszon?... |
Owoce z białym winem, bardzo upraszczając. Coś między kompotem a drinkiem. Pochłonęłam właśnie szklaneczkę, wyjadłam owoce i boję się wstać...
| Kasiek napisał/a | | a jeśli okazałoby się, że to jej sklep, to uderzyłabym do Federacji Konsumentów. |
No chyba tak się okazało.
Ale ona ma takie podejście z tego co zdążyłam przeczytać (prosisz o 70E, a ona Ci przynosi naręcze staników 75D bez słowa komentarza). Cóż, mam nadzieję że ją rynek zweryfikuje
Dunadan - 8 Czerwca 2008, 22:05
Martva,
| Cytat | | Owoce z białym winem, bardzo upraszczając. Coś między kompotem a drinkiem. |
O fuj... albo albo
| Cytat | | i kruszon trzeba było podprawiać wódką |
Tak już lepiej.
May - 9 Czerwca 2008, 19:32
| Martva napisał/a | | Lał deszcz, było zimno, postanowiłam się poudzielać towarzysko. Nie wiem kto wymyślił hawajskość, ale tak naprawdę w konwencji (powiewne kiecki & kwiaty we włosach) to tylko średnia i ja byłyśmy, reszta się ubrała normalnie, na szczęście przynajmniej girlandy miały. Całkiem sympatycznie było. |
Hawaje w porze deszczowej, hehe...
Wrzuc fotki!
Sheila - 9 Czerwca 2008, 19:46
Aby nie umniejszać mego sukcesu mailowego wkleję tylko odpowiedź od Samanty:
| Cytat | Dzień Dobry Pani
Otrzymałem z firmy Pani maila w sprawie incydentu w sklepie w Poznaniu. Jestem Przedstawicielem Handlowym obsługującym Poznań i będę interweniował w tej sprawie w sklepie. Proszę o kontakt telefoniczny aby dowiedzieć się więcej o obsłudze w tym sklepie. Ze swojej strony mogę obiecać, że dołożę wszelkich starań aby nasze klientki były zadowolone zarówno z produktu jak i z obsługi w sklepie.
Z poważaniem
Filip Szczepański |
Jutro dzwonię!
Agi - 9 Czerwca 2008, 19:57
Sheila,
Kasiek - 9 Czerwca 2008, 20:32
Brawo dziewczynko! Nie płacz już, tylko działaj
Martva - 9 Czerwca 2008, 21:19
| May napisał/a | | Wrzuc fotki! |
Nie.
Sheila, nieźle A do KrisLine mam ochotę napisać żeby mnie zatrudnili na stanowisku odpisywacza na maile, posiadam kulture osobistom i w ogóle
Kasiek - 10 Czerwca 2008, 17:28
http://www.bravissimo.com...lour=Buttermilk
Właśnie dostałam od mojego Szczęścia na urodziny. 30G. Bosskie. Niemal idealnie kompatybilne. I od razu obalam teorię że dobrze dobranego rozmiaru nie da się rozpiąć jedną ręką. Da się. Sprawdzone przed chwilą
Martva - 10 Czerwca 2008, 18:52
O, to jest ta wyjątkowo mało maskaradkowa maskaradka? Dlaczego ja nie dostaję niemal idealnie kompatybilnych staników na urodziny od kogokolwiek?
Umieram trochę. Spotkałam się ze znajomą, pożarłyśmy lody, pozbyłam się jednej pary kolczyków na jej rzecz (żony dwóch polskich pisarzy fantastycznych chodzą w moich kolczykach, ha!), resztę pudełka zaniosłam do pracy średniej. A, i postresowałyśmy ekspedientkę w bieliźniaku, w sumie miła była, wspomniała że ciężko zdobyć miseczki E i F i wyraźnie mi współczuła jak jęczałam że chciałabym mieć 75B Obejrzałam sobie nowy model Gai, Melanie , ale ponieważ jest uszyty dokładnie tak samo jak trzy moje pozostałe staniki z tej firmy, to nie zdecydowałam się przymierzać. Fakt że niezupełnie miękki, tylko półusztywniany, ale też miski szyte z dwóch części, szerokie ramiączka ozdobione pętelkami, wysoko zabudowany. W sumie poza kolorem i kawałkiem gąbki niewiele się różni od Giorginy która owszem, jest wygodna, ale wystaje mi spod wszystkiego i lekko stożkuje.
ihan - 10 Czerwca 2008, 19:05
| Kasiek napisał/a | | I od razu obalam teorię że dobrze dobranego rozmiaru nie da się rozpiąć jedną ręką. Da się. Sprawdzone przed chwilą :twisted: :twisted: :twisted: |
Wrzuć filmik.
Kasiek - 10 Czerwca 2008, 20:33
| ihan napisał/a | | Wrzuć filmik. |
Nie.
To moje.
ihan - 10 Czerwca 2008, 20:37
I co przypuszczasz, że ktoś ci na słowo uwierzy? Twoje, nie twoje czekamy na dowody.
ilcattivo13 - 11 Czerwca 2008, 13:28
ihan, nie bądźmy zachłanni - zdjęcia wystarczą
Martva - 11 Czerwca 2008, 15:38
Proszę mi tu dziewcząt nie molestować, chłopaki
Fotkę z różą zrobiłem
Poza tym robienie naszyjników do północy strasznie wyczerpuje twórczo i nawet fasetowane ametystowe kulki nie pomagają.
Dunadan - 11 Czerwca 2008, 15:51
Martva, ciut przejarana ale mimo to... ładna. Dodał bym efekt soft-focus ( http://www.ndreview.com/i...t_focus_lrg.jpg ) ale to już spore grzebanie przy zdjęciu no i nie każdemu by się spodobało...
Coś mi się wydaje że robienie naszyjników do północy jest mniej wyczerpujące niż uczenie się ergonomii do północy
agnieszka_ask - 11 Czerwca 2008, 15:54
| Martva napisał/a | Fotkę z różą zrobiłem |
ooo! ja mam strasznie podobną, tylko w kolorze - ale chyba jeszcze spróbuję cz-b, bo efekt świetny
Martva - 11 Czerwca 2008, 16:56
| Dunadan napisał/a | | ciut przejarana |
No może trochę przesadziłam przy obrabianiu, starałam się żeby mi nie było widać świństw na twarzy Poza tym jak widzę hasło 'Curves' to nie mogę się opanować
| Dunadan napisał/a | | Dodał bym efekt soft-focus |
Usiłowałam znaleźć różnicę między tymi zdjęciami, ale nie znalazłam. Ale ja jestem ślepa
| Dunadan napisał/a | Coś mi się wydaje że robienie naszyjników do północy jest mniej wyczerpujące niż uczenie się ergonomii do północy |
Cóż, nie poświęcę się i nie będę się uczyć ergonomii żeby porównać, naucz się robić naszyjniki to się przekonamy
| agnieszka_ask napisał/a | | ooo! ja mam strasznie podobną, |
No przypuszczam że nie jest to jakiś świeży i oryginalny temat
| agnieszka_ask napisał/a | | ale chyba jeszcze spróbuję cz-b, bo efekt świetny |
Większość moich portretów zdecydowanie zyskuje po zsepiowaniu albo zczarnobializowaniu... Tylko koloru włosów wtedy nie widać, bu
BTW nie wiecie czy w GIMPie się zrobić tak żeby zostawić jeden kolor naturalny i zrobić resztę czarno-białą? albo w ACDSee? I jak? Bo moja siostra może zrobić coś takiego na poziomie aparatu, ale mój jest za prosty na takie zabawy
Dunadan - 11 Czerwca 2008, 17:09
No dobra, coś bardziej widocznego:
http://www.onlyphotoshop....iques-c-14.html
Czyli taka delikatna mgiełka... sa specjalne obiektywy i filtry do czegoś takiego ale w dobie fotografii cyfrowej łatwo to osiągnąć w Photoshopie...
MilleniumFalcon - 11 Czerwca 2008, 17:24
| Martva napisał/a | BTW nie wiecie czy w GIMPie się zrobić tak żeby zostawić jeden kolor naturalny i zrobić resztę czarno-białą? albo w ACDSee? I jak? Bo moja siostra może zrobić coś takiego na poziomie aparatu, ale mój jest za prosty na takie zabawy |
Kilka dni temu ktoś o to samo pytał na FF i jedna z użytkowniczek rzuciła link do tutoriala
Ziemniak - 11 Czerwca 2008, 17:50
Martva napisał/a:
| Cytat | BTW nie wiecie czy w GIMPie się zrobić tak żeby zostawić jeden kolor naturalny i zrobić resztę czarno-białą? albo w ACDSee? I jak? Bo moja siostra może zrobić coś takiego na poziomie aparatu, ale mój jest za prosty na takie zabawy |
Wszystko się da Podrzuć mi zdjęcie na maila to pokombinuję
ilcattivo13 - 11 Czerwca 2008, 17:51
| Dunadan napisał/a | Coś mi się wydaje że robienie naszyjników do północy jest mniej wyczerpujące niż uczenie się ergonomii do północy |
albo składanie rozbabranego obiektywu Helios-44M - zwłaszcza, jeśli to ktoś inny rozbabrał, a we krwi szumi Kadarka
Martva - 11 Czerwca 2008, 18:06
| Dunadan napisał/a | | Czyli taka delikatna mgiełka... |
Uhm
| MilleniumFalcon napisał/a | | Kilka dni temu ktoś o to samo pytał na FF i jedna z użytkowniczek rzuciła link do tutoriala |
O, dzięki w życiu bym na to sama nie wpadła, wiem jak się tam kadruje, zmniejsza i kontrastuje
| Ziemniak napisał/a | Podrzuć mi zdjęcie na maila to pokombinuję |
Ale ono jeszcze nie istnieje, pytanie było przyszłościowe
Ziemniak - 11 Czerwca 2008, 18:42
A to z różą?
Martva - 11 Czerwca 2008, 18:50
W tym z różą nie ma specjalnie dużo ciekawych kolorów
EDIT: Ale jak Ci bardzo zależy, to mogę wysłać
Ziemniak - 11 Czerwca 2008, 18:57
Dawaj
Dunadan - 11 Czerwca 2008, 19:03
Martva, to mnie też wyślij i zobaczymy czyje lepsze będzie
Martva - 11 Czerwca 2008, 19:18
No dobra.
Mam nadzieję że się nie rąbnęłam i nie wysłałam nic z niecenzuralnego tajnego katalogu
Dunadan - 11 Czerwca 2008, 19:40
Martva, co ty dokładnie chcesz abym z tą fotką zrobił?
Martva - 11 Czerwca 2008, 19:49
Ale ja nie mówię że chcę żebyś coś z nią zrobił, chciałeś to dostałeś
|
|
|