Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Gustaw G.Garuga - 11 Września 2007, 20:02
Martva napisał/a | A nie dałoby sie wyrzucić z tego wątku ankiety lustracyjnej, która już jest mało aktualna, i zrobić ankiety wyborczej zamiast? |
Tylko trza by ją zdjąć na czas ciszy wyborczej
GAndrel napisał/a | Tylko że żeby dostać się do PE musiałby się zacząć dobrze kojarzyć w Polsce. |
Pęk, Giertych i ten, co to podskakiwał w Sejmie musieli się doooobrze kojarzyć
agnieszka_ask - 11 Września 2007, 20:05
Easy napisał/a | 90% konfliktów w polityce bierze się z takich właśnie nieporozumień. |
a powinien wyjść niezły ubaw
Easy - 11 Września 2007, 20:44
agnieszka_ask napisał/a | Easy napisał/a | 90% konfliktów w polityce bierze się z takich właśnie nieporozumień. |
a powinien wyjść niezły ubaw |
Politycy mają niezły ubaw. W tv tną się żyletkami, mieszają z błotem, a tak naprawdę w głębi ducha śmieją się i śmieją...
mawete - 11 Września 2007, 20:45
Easy napisał/a | agnieszka_ask napisał/a | Easy napisał/a | 90% konfliktów w polityce bierze się z takich właśnie nieporozumień. |
a powinien wyjść niezły ubaw |
Politycy mają niezły ubaw. W tv tną się żyletkami, mieszają z błotem, a tak naprawdę w głębi ducha śmieją się i śmieją... |
Zdziwiony jesteś?
Easy - 11 Września 2007, 20:48
mawete napisał/a | Zdziwiony jesteś? |
Raczej zniesmaczony. Jak ja dojdę do władzy, to zobaczycie.
mawete - 11 Września 2007, 20:50
Easy: mamy nadzieję, że nie zapomnisz o starych znajomych...
Easy - 11 Września 2007, 20:51
mawete napisał/a | Easy: mamy nadzieję, że nie zapomnisz o starych znajomych... |
Urzędów ci u nas pod dostatek.
mawete - 11 Września 2007, 20:53
Easy: juz Cie lubie
Słowik - 12 Września 2007, 11:24
Chciałem wrzucić w awatar, ale ostatecznie mam na tapecie - Raczkowski rządzi.
Easy - 12 Września 2007, 11:40
Radosław Sikorski wystartuje w wyborach z list PO - podaje TVN24
Słodko. Jeszcze tylko podkupią Borusewicza, Rokita zostanie przewodniczącym PO, wywalą Tuska i Schetynę i będę na Platformę mógł oddać mój jakże cenny i decydujący głos z czystym sercem.
GAndrel - 12 Września 2007, 11:51
Ciekawe co na sobotę szykują? Ujazdowskiego przejmą?
Easy - 12 Września 2007, 12:04
http://www.tvn24.pl/-1,1521095,wiadomosc.html
Alleluja! Nareszcie ktoś pomyślał rozsądnie! Gilowska, mimo iż jest blisko PiSu, nigdy nie zgadzała się na takie socjalistyczne bzdety.
GAndrel napisał/a | Ciekawe co na sobotę szykują? Ujazdowskiego przejmą? |
Czyżbym o czymś nie wiedział? Co ma być w sobotę?
GAndrel - 12 Września 2007, 12:20
Coś wielkiego. PO zapowiada, że pokaże jak rządził PiS. Spece od spekulacji spekulują, że pokazywać ma jakiś zdrajca z rządu.
Kruk Siwy - 12 Września 2007, 12:22
Raczej coś smrodliwego na granicy rozkładu.
Niezła rzecz ta emigracja wewnętrzna.
dzejes - 12 Września 2007, 13:44
Easy napisał/a | http://www.tvn24.pl/-1,1521095,wiadomosc.html
Alleluja! Nareszcie ktoś pomyślał rozsądnie! Gilowska, mimo iż jest blisko PiSu, nigdy nie zgadzała się na takie socjalistyczne bzdety.
|
A ona to ma najwięcej do powiedzenia...
Easy - 12 Września 2007, 14:09
dzejes napisał/a | Easy napisał/a | http://www.tvn24.pl/-1,1521095,wiadomosc.html
|
A ona to ma najwięcej do powiedzenia... |
Jako wicepremier i minister finansów MUSI mieć coś do powiedzenia.
http://wiadomosci.wp.pl/w...76&ticaid=14736
Paweł na wylocie. Szkoda, kompetentnych ludzi powinno traktować się inaczej.
dzejes - 12 Września 2007, 14:14
A Marcinkiewicz jako PREMIER MUSIAŁ mieć tak dużo do powiedzenia. A Buzek jako PREMIER też.
GAndrel - 12 Września 2007, 14:17
Ech..., przydałaby się ordynacja większościowa.
Easy - 12 Września 2007, 14:21
dzejes napisał/a | A Marcinkiewicz jako PREMIER MUSIAŁ mieć tak dużo do powiedzenia. A Buzek jako PREMIER też. |
Dobry argument (choć za czasów Buzka byłem za młody by się interesować polityką, więc się nie orientuję). Gilowska jednak aż tak miałka jak Marcinkiewicz nie jest i nie raz i nie dwa hamowała populistyczne zapędy co niektórych polityków z rządu.
dzejes - 12 Września 2007, 14:33
Przykłady, gdy hamowała zapędy Kaczyńskiego proszę
Easy - 12 Września 2007, 14:37
Za rządów PiS jakoś ilość socjalnych bzdet nie wzrosła drastycznie, zresztą sam Kaczyński głównie obiecywał i mamił biednych, nigdy nie przekuwając tych obietnic w realne ustawy.
dzejes - 12 Września 2007, 15:23
No to właśnie zaczął dotrzymywać obietnic. Całkiem poważnie zaczynam się zastanawać nad rozpoczęciem starań o status rezydenta w Nowej Zelandii. Cała procedura trwa nawet do dwóch lat, więc akurat mam szansę go uzyskać zanim g**** trafi w wentylator. Byłem w Budapeszcie dokładnie w dniach tych wielkich demonstracji - i gdyby to się w Polsce odbywało, to nie wierzę, że skończyłoby się tylko na skradzionym czołgu.
Gustaw G.Garuga - 12 Września 2007, 22:02
No jestem ciekaw czy istotnie Marcinkiewicz przejdzie do PO. Byłoby to interesujące wzmocnienie prawego skrzydła Platformy. Inaczej niż Easy nie chciałbym, by to skrzydło przejęło w PO władzę (Rokita na przewodniczącego - veto!), ale wzmocnienia muskulatury owego skrzydła, zwłaszcza przed wyborami, bardzo oczekuję. Nie dlatego, że jest mi tam blisko, tylko dlatego, że PiS może jednak te wybory wygrać. I odpływ części elektoratu z PiS do PO może być w tej sytuacji zbawieniem. Czekam na potwierdzenie, a potem na Borusewicza i Zalewskiego
A na Kwaśniewskiego jestem wściekły za nieodpowiedzialną wypowiedź. Kto pod kim dołki kopie... A po chińsku: to jak podać komuś broń wymierzoną we własną pierś. I ciekawe, jak jego słowa zinterpretowali niemieccy czytelnicy kolorowych magazynów
Easy - 12 Września 2007, 23:46
Niby jest tak: http://wiadomosci.wp.pl/w...=1189633454.769
A naprawdę jest tak: http://wiadomosci.wp.pl/w...=1189633477.643
Kazik woli chyba przesiadywać w angielskich pubach...
Widział ktoś ostatnio Ziobrę? Dni mijają, a żadnej konferencji z jego udziałem nie było... Chory? To kto teraz łapie bandytów? Zbyszek, wróć!
Rafał - 13 Września 2007, 08:51
dzejes: Nowa Zelandia to był i mój poważny target. Gdybym mocniej nie zapuścił korzeni tutaj, to kto wie? Oni trochę się izolują, formalności załatwiasz w ambasadzie Australii na Wyspach, kiedyś dostawałeś bilet, pracę i dom, teraz trochę gorzej, ale ogólnie nieźle. Chyba jedyne państwo w świecie, gdzie nie wpuszczają na stałe kolorowych. Jedno z trzech czy czterech, gdzie prowadzi się badania podstawowe (nauka, instytut zaawansowanych technologii), klimacik w sam raz, ocean, góry, władca pierścieni
GAndrel - 13 Września 2007, 14:06
Internauci szybcy są.
http://demotywatory.pl/plakat/full_2810.jpg
Słowik - 13 Września 2007, 14:12
Ale o co chodzi?
GAndrel - 13 Września 2007, 14:14
O nowy spot PiSu "Wiem k..., że nie biorą!".
http://wiadomosci.gazeta....69,4485275.html
Rafał - 13 Września 2007, 14:20
Czytam sobie wypowiedzi Kaczyńskiego, zapoznaje się z najnowszym dokonaniem kinematografii PiSowskiej i dochodzę do wniosku, że PIS wypłynął na naszych najgorszych przywarach narodowych: bezinteresownej zawiści, podejrzliwości i z cieszenia się upadkiem "bliźniego"
Cytat | Nie w Polsce, tylko w Europie mamy dzisiaj do czynienia z sytuacją pewnego rodzaju hierarchii. Są takie grupy, o których nie wolno powiedzieć jednego krytycznego słowa. I są tacy, których można wyśmiewać w najbardziej wulgarny, obrzydliwy sposób i bez żadnych ograniczeń. I Polacy, i katolicy do tej grupy należą. Ktoś musi mieć odwagę powiedzieć temu stop - zauważa premier. |
Dzielny obrońca uciśnionego narodu polskiego dokopie wrednej europie
Cytat | Premier przywołał zdarzenie, które doprowadziły do powołania Janusza Kaczmarka do rządu.
- Trzeba zacząć od momentu, kiedy mój brat, nie znając nikogo w prokuraturze, został ministrem sprawiedliwości. Szukał jakichś ludzi: z jednej strony Kazimierz Ujazdowski przedstawia mu Zbigniewa Ziobrę. Z drugiej strony ktoś proponuje mu Zbigniewa Wassermanna, a nieżyjąca już Franciszka Cegielska i Marek Biernacki sugerują mu Janusza Kaczmarka, który na tle innych robił wtedy za gwiazdę. To się bratu podobało - mówił premier.
- Tu rzeczywiście zostaliśmy, ja i mój brat, trafieni. Nikt nie sprawdzał głębiej | I tak narodziła się przysłowiowa podejrzliwość Kaczyńskich, a mogli przecież już wtedy sprawdzić głębiej...
Cytat | Zresztą opowieści o podejrzliwości Kaczyńskich to jedna z medialnych bajek - mówił dla Rzeczpospolitej [premier] (...) | ups.
Cytat | - Naszą zasługą jest to, że rozpoczęliśmy atak (...) Istotą jest to, że pchnęliśmy Polskę do przodu. | urrraaaa, za rodinu sa kaczynu...
Cytat | - Solorz, Walter - sądząc po tym, co pokazują ich telewizje - muszą nas bardzo nie lubić, to inna rzecz. (...) Zauważa również, że elita finansowa za nim nie przepada.
| Biedny, mały Lesio, jak mi go szkoda, ciekawe czemu tak go wszyscy nie lubią?
Może dlatego, że kłamie? Gdzie jest 3 mln mieszkań? Gdzie sa tysiące km autostrad? Co mnie obchodzą jego fobie i paranoje związne z poszukiewniem mitycznego gra.. znaczy się układu? Niech się układa, kij mu w oko, ja chcę tych mieszkań i autostrad
Słowik - 13 Września 2007, 14:20
Chyba słabo kojarzę dzisiaj
Ale ten nowy spot bardzo dwuznaczny jest, hehe. I niedookreślony, przecież PiS niedawno też był w opozycji
|
|
|