To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Gustaw G.Garuga - 11 Wrzeœśnia 2007, 20:02

Martva napisał/a
A nie dałoby sie wyrzucić z tego wątku ankiety lustracyjnej, która już jest mało aktualna, i zrobić ankiety wyborczej zamiast?

Tylko trza by ją zdjąć na czas ciszy wyborczej ;)

GAndrel napisał/a
Tylko że żeby dostać się do PE musiałby się zacząć dobrze kojarzyć w Polsce. ;)

Pęk, Giertych i ten, co to podskakiwał w Sejmie musieli się doooobrze kojarzyć :mrgreen:

agnieszka_ask - 11 Wrzeœśnia 2007, 20:05

Easy napisał/a
90% konfliktów w polityce bierze się z takich właśnie nieporozumień.

a powinien wyjść niezły ubaw :lol:

Easy - 11 Wrzeœśnia 2007, 20:44

agnieszka_ask napisał/a
Easy napisał/a

Politycy mają niezły ubaw. W tv tną się żyletkami, mieszają z błotem, a tak naprawdę w głębi ducha śmieją się i śmieją...

mawete - 11 Wrzeœśnia 2007, 20:45

Easy napisał/a
agnieszka_ask napisał/a
Easy napisał/a

Politycy mają niezły ubaw. W tv tną się żyletkami, mieszają z błotem, a tak naprawdę w głębi ducha śmieją się i śmieją...

Zdziwiony jesteś? :mrgreen:

Easy - 11 Wrzeœśnia 2007, 20:48

mawete napisał/a
Zdziwiony jesteś? :mrgreen:

Raczej zniesmaczony. Jak ja dojdę do władzy, to zobaczycie.

mawete - 11 Wrzeœśnia 2007, 20:50

Easy: mamy nadzieję, że nie zapomnisz o starych znajomych... :mrgreen: :twisted: :mrgreen:
Easy - 11 Wrzeœśnia 2007, 20:51

mawete napisał/a
Easy: mamy nadzieję, że nie zapomnisz o starych znajomych... :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Urzędów ci u nas pod dostatek.

mawete - 11 Wrzeœśnia 2007, 20:53

Easy: juz Cie lubie :mrgreen:
Słowik - 12 Wrzeœśnia 2007, 11:24

Chciałem wrzucić w awatar, ale ostatecznie mam na tapecie :D - Raczkowski rządzi.
Easy - 12 Wrzeœśnia 2007, 11:40

Radosław Sikorski wystartuje w wyborach z list PO - podaje TVN24

Słodko. Jeszcze tylko podkupią Borusewicza, Rokita zostanie przewodniczącym PO, wywalą Tuska i Schetynę i będę na Platformę mógł oddać mój jakże cenny i decydujący głos z czystym sercem.

GAndrel - 12 Wrzeœśnia 2007, 11:51

Ciekawe co na sobotę szykują? Ujazdowskiego przejmą?
Easy - 12 Wrzeœśnia 2007, 12:04

http://www.tvn24.pl/-1,1521095,wiadomosc.html

Alleluja! Nareszcie ktoś pomyślał rozsądnie! Gilowska, mimo iż jest blisko PiSu, nigdy nie zgadzała się na takie socjalistyczne bzdety.

GAndrel napisał/a
Ciekawe co na sobotę szykują? Ujazdowskiego przejmą?

Czyżbym o czymś nie wiedział? Co ma być w sobotę?

GAndrel - 12 Wrzeœśnia 2007, 12:20

Coś wielkiego. PO zapowiada, że pokaże jak rządził PiS. Spece od spekulacji spekulują, że pokazywać ma jakiś zdrajca z rządu.
Kruk Siwy - 12 Wrzeœśnia 2007, 12:22

Raczej coś smrodliwego na granicy rozkładu.
Niezła rzecz ta emigracja wewnętrzna.

dzejes - 12 Wrzeœśnia 2007, 13:44

Easy napisał/a

Alleluja! Nareszcie ktoś pomyślał rozsądnie! Gilowska, mimo iż jest blisko PiSu, nigdy nie zgadzała się na takie socjalistyczne bzdety.

A ona to ma najwięcej do powiedzenia...

Easy - 12 Wrzeœśnia 2007, 14:09

dzejes napisał/a
Easy napisał/a

A ona to ma najwięcej do powiedzenia...

Jako wicepremier i minister finansów MUSI mieć coś do powiedzenia.

http://wiadomosci.wp.pl/w...76&ticaid=14736

Paweł na wylocie. Szkoda, kompetentnych ludzi powinno traktować się inaczej.

dzejes - 12 Wrzeœśnia 2007, 14:14

A Marcinkiewicz jako PREMIER MUSIAŁ mieć tak dużo do powiedzenia. A Buzek jako PREMIER też. ;)
GAndrel - 12 Wrzeœśnia 2007, 14:17

Ech..., przydałaby się ordynacja większościowa.
Easy - 12 Wrzeœśnia 2007, 14:21

dzejes napisał/a
A Marcinkiewicz jako PREMIER MUSIAŁ mieć tak dużo do powiedzenia. A Buzek jako PREMIER też. ;)

Dobry argument (choć za czasów Buzka byłem za młody by się interesować polityką, więc się nie orientuję). Gilowska jednak aż tak miałka jak Marcinkiewicz nie jest i nie raz i nie dwa hamowała populistyczne zapędy co niektórych polityków z rządu.

dzejes - 12 Wrzeœśnia 2007, 14:33

Przykłady, gdy hamowała zapędy Kaczyńskiego proszę ;)
Easy - 12 Wrzeœśnia 2007, 14:37

Za rządów PiS jakoś ilość socjalnych bzdet nie wzrosła drastycznie, zresztą sam Kaczyński głównie obiecywał i mamił biednych, nigdy nie przekuwając tych obietnic w realne ustawy.
dzejes - 12 Wrzeœśnia 2007, 15:23

No to właśnie zaczął dotrzymywać obietnic. Całkiem poważnie zaczynam się zastanawać nad rozpoczęciem starań o status rezydenta w Nowej Zelandii. Cała procedura trwa nawet do dwóch lat, więc akurat mam szansę go uzyskać zanim g**** trafi w wentylator. Byłem w Budapeszcie dokładnie w dniach tych wielkich demonstracji - i gdyby to się w Polsce odbywało, to nie wierzę, że skończyłoby się tylko na skradzionym czołgu.
Gustaw G.Garuga - 12 Wrzeœśnia 2007, 22:02

No jestem ciekaw czy istotnie Marcinkiewicz przejdzie do PO. Byłoby to interesujące wzmocnienie prawego skrzydła Platformy. Inaczej niż Easy nie chciałbym, by to skrzydło przejęło w PO władzę (Rokita na przewodniczącego - veto!), ale wzmocnienia muskulatury owego skrzydła, zwłaszcza przed wyborami, bardzo oczekuję. Nie dlatego, że jest mi tam blisko, tylko dlatego, że PiS może jednak te wybory wygrać. I odpływ części elektoratu z PiS do PO może być w tej sytuacji zbawieniem. Czekam na potwierdzenie, a potem na Borusewicza i Zalewskiego :mrgreen:

A na Kwaśniewskiego jestem wściekły za nieodpowiedzialną wypowiedź. Kto pod kim dołki kopie... A po chińsku: to jak podać komuś broń wymierzoną we własną pierś. I ciekawe, jak jego słowa zinterpretowali niemieccy czytelnicy kolorowych magazynów :roll:

Easy - 12 Wrzeœśnia 2007, 23:46

Niby jest tak: http://wiadomosci.wp.pl/w...=1189633454.769

A naprawdę jest tak: http://wiadomosci.wp.pl/w...=1189633477.643

Kazik woli chyba przesiadywać w angielskich pubach...

Widział ktoś ostatnio Ziobrę? Dni mijają, a żadnej konferencji z jego udziałem nie było... Chory? To kto teraz łapie bandytów? Zbyszek, wróć!

Rafał - 13 Wrzeœśnia 2007, 08:51

dzejes: Nowa Zelandia to był i mój poważny target. Gdybym mocniej nie zapuścił korzeni tutaj, to kto wie? Oni trochę się izolują, formalności załatwiasz w ambasadzie Australii na Wyspach, kiedyś dostawałeś bilet, pracę i dom, teraz trochę gorzej, ale ogólnie nieźle. Chyba jedyne państwo w świecie, gdzie nie wpuszczają na stałe kolorowych. Jedno z trzech czy czterech, gdzie prowadzi się badania podstawowe (nauka, instytut zaawansowanych technologii), klimacik w sam raz, ocean, góry, władca pierścieni :wink: ;P:
GAndrel - 13 Wrzeœśnia 2007, 14:06

Internauci szybcy są. ;)

http://demotywatory.pl/plakat/full_2810.jpg

Słowik - 13 Wrzeœśnia 2007, 14:12

Ale o co chodzi?
GAndrel - 13 Wrzeœśnia 2007, 14:14

O nowy spot PiSu "Wiem k..., że nie biorą!".

http://wiadomosci.gazeta....69,4485275.html

Rafał - 13 Wrzeœśnia 2007, 14:20

Czytam sobie wypowiedzi Kaczyńskiego, zapoznaje się z najnowszym dokonaniem kinematografii PiSowskiej i dochodzę do wniosku, że PIS wypłynął na naszych najgorszych przywarach narodowych: bezinteresownej zawiści, podejrzliwości i z cieszenia się upadkiem "bliźniego"
Cytat
Nie w Polsce, tylko w Europie mamy dzisiaj do czynienia z sytuacją pewnego rodzaju hierarchii. Są takie grupy, o których nie wolno powiedzieć jednego krytycznego słowa. I są tacy, których można wyśmiewać w najbardziej wulgarny, obrzydliwy sposób i bez żadnych ograniczeń. I Polacy, i katolicy do tej grupy należą. Ktoś musi mieć odwagę powiedzieć temu stop - zauważa premier.

Dzielny obrońca uciśnionego narodu polskiego dokopie wrednej europie
Cytat
Premier przywołał zdarzenie, które doprowadziły do powołania Janusza Kaczmarka do rządu.
- Trzeba zacząć od momentu, kiedy mój brat, nie znając nikogo w prokuraturze, został ministrem sprawiedliwości. Szukał jakichś ludzi: z jednej strony Kazimierz Ujazdowski przedstawia mu Zbigniewa Ziobrę. Z drugiej strony ktoś proponuje mu Zbigniewa Wassermanna, a nieżyjąca już Franciszka Cegielska i Marek Biernacki sugerują mu Janusza Kaczmarka, który na tle innych robił wtedy za gwiazdę. To się bratu podobało - mówił premier.
- Tu rzeczywiście zostaliśmy, ja i mój brat, trafieni. Nikt nie sprawdzał głębiej
I tak narodziła się przysłowiowa podejrzliwość Kaczyńskich, a mogli przecież już wtedy sprawdzić głębiej...
Cytat
Zresztą opowieści o podejrzliwości Kaczyńskich to jedna z medialnych bajek - mówił dla Rzeczpospolitej [premier] (...)
ups.
Cytat
- Naszą zasługą jest to, że rozpoczęliśmy atak (...) Istotą jest to, że pchnęliśmy Polskę do przodu.
urrraaaa, za rodinu sa kaczynu...
Cytat
- Solorz, Walter - sądząc po tym, co pokazują ich telewizje - muszą nas bardzo nie lubić, to inna rzecz. (...) Zauważa również, że elita finansowa za nim nie przepada.
Biedny, mały Lesio, jak mi go szkoda, ciekawe czemu tak go wszyscy nie lubią? :twisted:
Może dlatego, że kłamie? Gdzie jest 3 mln mieszkań? Gdzie sa tysiące km autostrad? Co mnie obchodzą jego fobie i paranoje związne z poszukiewniem mitycznego gra.. znaczy się układu? Niech się układa, kij mu w oko, ja chcę tych mieszkań i autostrad :twisted:

Słowik - 13 Wrzeœśnia 2007, 14:20

Chyba słabo kojarzę dzisiaj :)
Ale ten nowy spot bardzo dwuznaczny jest, hehe. I niedookreślony, przecież PiS niedawno też był w opozycji :D

Partner forum