To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

GAndrel - 10 Wrzeœśnia 2007, 22:44

Ej, ludzie. Czytajcie dokładnie. Cimoszewicz kandydować będzie do Senatu.

A do Senatu mamy wybory większościowe z jedną listą na okręg. Można być kandydatem niezależnym.

dzejes - 10 Wrzeœśnia 2007, 23:03

Easy napisał/a

Jeszcze chwila i oddam głos na Krajową Partię Emerytów i Rencistów, no bo na kogo innego?

Znaczy poprzesz Millera? :mrgreen:

mad - 10 Wrzeœśnia 2007, 23:20

Easy proponuje akt desperacji. Tak ŁATWO to nie ma :wink:
Easy - 10 Wrzeœśnia 2007, 23:23

Miller mówił też, że prawdopodobnie nie wystartuje z list Krajowej Partii Emerytów i Rencistów.

Ha, KPEiR to partia ludzi czystych, Miller nie ma wstępu.
Szkoda, że Macierewicz rozwiązał Ruch Patriotyczny, jest jeszcze Partia Kobiet, ale tam same feministki...

http://partiaea.blog.onet.pl/

Hmm, a może na Ęą?

Czarny - 11 Wrzeœśnia 2007, 07:12

Ja zawsze głosowałem na UPR (jeśli była taka okazja), ale w takim przypadku niedzielę 21.10.2007r. mam całkowicie wolną :mrgreen:
Gustaw G.Garuga - 11 Wrzeœśnia 2007, 07:37

W newsie, jaki linkowałem, nie było owej ważkiej informacji, że Cimoszewicz wybiera się do Senatu. Może Jarucka coś namieszała i przybiła faksymile ;)

O mariażu (mezaliansie?) UPR i LPR już informowałem i kiedy przeszło bez echa, zdawało mi się, że forumowi upeerowcy rzecz ze wstydu przemilczeli :P

A w ogóle ciekawe, że pośród nas jest spora nadreprezentacja zwolenników LiD i UPR w stosunku do poparcia w społeczeństwie.

mawete - 11 Wrzeœśnia 2007, 07:54

Gustaw G.Garuga napisał/a
A w ogóle ciekawe, że pośród nas jest spora nadreprezentacja zwolenników LiD i UPR w stosunku do poparcia w społeczeństwie.

moim zdaniem jest to drobna nadinterpretacja, ale zobaczymy po wyborach. :wink:

Gustaw G.Garuga - 11 Wrzeœśnia 2007, 08:05

Niestety ankieta w wątku "Wybory" (NB gdzie PiS jest znacznie niedoreprezentowany) jest w dużej mierze bezużyteczna, bo źle skonstruowana, ale wnosząc z jakiejś dawniejszej ankiety i rozmów, to IMO tak właśnie jest :)

Co zaś do Millera (tak mi się przypomniało), to niech się nie wygłupia z partią emerytów, tylko niech odczeka trochę i startuje w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Tam się tak źle nie kojarzy, polityków zna, ma szansę zrobić coś pożytecznego.

GAndrel - 11 Wrzeœśnia 2007, 08:13

Co zaś do Millera (tak mi się przypomniało), to niech się nie wygłupia z partią emerytów, tylko niech odczeka trochę i startuje w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Tam się tak źle nie kojarzy, polityków zna, ma szansę zrobić coś pożytecznego.

Tylko że żeby dostać się do PE musiałby się zacząć dobrze kojarzyć w Polsce. ;)

Rafał - 11 Wrzeœśnia 2007, 08:19

Czarny napisał/a
Ja zawsze głosowałem na UPR (jeśli była taka okazja), ale w takim przypadku niedzielę 21.10.2007r. mam całkowicie wolną

Czarny, a ja apeluje do ciebie, weź i zagłosuj na jedną z dwóch konkurencyjnych wobec PISu drużyn. Jeszcze kilka lat temu też głosowałem na UPR, ale przejrzałem na oczy stwierdzając, że mój głos na UPR oznacza w rzeczywistości głos na SLD, albo o zgrozo jakiś AWS. Zostanie w domu to samo. Twoja postawa to głos na PIS ty kaczysto :twisted: Wybór jest prościutki: albo PO albo LID. Do LIDu mam najdalej (jakas taka awersja do komuchów, chociaż wielu z nich to fajni kumple, ale rządzić nie powinni) do PO mam też wiele zastrzeżeń, ale akurat znam jednego i równy z niego gość - ma zatem mój głos.

Czarny - 11 Wrzeœśnia 2007, 08:33

Rafał, ale dla mnie bez różnicy, którzy złodzieje tam siedzą (UPR też trochę straciło w mych oczach :( ). Dla mnie to jedna banda.
GAndrel - 11 Wrzeœśnia 2007, 08:41

Patrzysz ze zbyt dużej odległości i obraz Ci się zamazuje. Przyjrzyj się bliżej a zauważysz różnice. ;)
Czarny - 11 Wrzeœśnia 2007, 08:43

Jeżeli do różnic potrzebna jest lupa czy mikroskop, to sam rozumiesz :wink:
hjeniu - 11 Wrzeœśnia 2007, 08:49

Najlepszy byłby celownik optyczny... na SWD :mrgreen:
GAndrel - 11 Wrzeœśnia 2007, 09:01

Ja jestem patriotą, więc wybieram Tora. Dobre po polskie. :mrgreen:
Martva - 11 Wrzeœśnia 2007, 09:27

Niestety ankieta w wątku Wybory (NB gdzie PiS jest znacznie niedoreprezentowany) jest w dużej mierze bezużyteczna, bo źle skonstruowana, ale wnosząc z jakiejś dawniejszej ankiety i rozmów, to IMO tak właśnie jest :)

A nie dałoby sie wyrzucić z tego wątku ankiety lustracyjnej, która już jest mało aktualna, i zrobić ankiety wyborczej zamiast?

Dabliu - 11 Wrzeœśnia 2007, 15:16

Rafał napisał/a
Twoja postawa to głos na PIS ty kaczysto :twisted: Wybór jest prościutki: albo PO albo LID.

O zgrozo! To ja już wolałbym PiS :shock:

Rafał - 11 Wrzeœśnia 2007, 15:18

JAROSŁAW KACZYŃSKI ODWOŁANY !!!

TUTAJ mozna przeczytać o awanturze zakończonej odwołaniem Jarosława Kaczyńskiego ze stanowiska.

Aż mi ciarki przeszły po plecach, ech, nie powiem więcej.

Easy - 11 Wrzeœśnia 2007, 15:25

Cóż za szczęście, że to nie chodziło o TEGO Jarosława Kaczyńskiego. Polska może odetchnąć z ulgą.
Haletha - 11 Wrzeœśnia 2007, 15:42

Rafał, a już się przestraszyłam... ;)
dzejes - 11 Wrzeœśnia 2007, 15:44

Ależ to są mali ludzie. O tacy ->.<-
mawete - 11 Wrzeœśnia 2007, 18:00

dzejes: nietety nie masz racji.... oni są mniejsi...
Easy - 11 Wrzeœśnia 2007, 18:24

Za to wielcy duchem.
Gustaw G.Garuga - 11 Wrzeœśnia 2007, 19:27

GAndrel napisał/a
- Szczyt chamstwa?
- Zagłosować na PiS i wyjechać z kraju.

Ten kawał ma bliźniaka:
- Szczyt naiwności?
- Zagłosować na PiS i zostać w kraju.
;P:

Easy - 11 Wrzeœśnia 2007, 19:35

http://wiadomosci.wp.pl/w...27&ticaid=14723

Tak sobie myślę... Skoro dla wygrania wyborów PiS wciąga na listy "ruskich agentów", to i może dla Lucyfera kiedyś znajdzie się miejsce?

Adanedhel - 11 Wrzeœśnia 2007, 19:40

Easy napisał/a
to i może dla Lucyfera kiedyś znajdzie się miejsce?

Ekhem... Nie w tej partii :wink:

Easy - 11 Wrzeœśnia 2007, 19:42

Adanedhel napisał/a
Easy napisał/a

Jasne, tak samo jak przenigdy PiS nie miał wchodzić w koalicję z Samoobroną...

agnieszka_ask - 11 Wrzeœśnia 2007, 19:50

Easy napisał/a
Adanedhel napisał/a:
Easy napisał/a:
Jasne, tak samo jak przenigdy PiS nie miał wchodzić w koalicję z Samoobroną...

hehe, chyba się nie zrozumieliście :wink: :mrgreen:

Adanedhel - 11 Wrzeœśnia 2007, 19:53

Raczej na pewno :wink:
Easy - 11 Wrzeœśnia 2007, 19:55

Adanedhel napisał/a
Raczej na pewno :wink:

90% konfliktów w polityce bierze się z takich właśnie nieporozumień.

Partner forum