Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
GAndrel - 8 Września 2007, 14:46
Przez PO nie było koalicji PO PiS. Dodatkowo PO złośliwie, agresywnie, brutalnie, porażająco, leniwie, niemerytorycznie, kłamliwie ciągle krytykowała koalicję PiS, LPR, SO. To PO to ci inni szatani. ;>
Dabliu - 8 Września 2007, 15:02
Nigdy nie głosowałem na PiS, ale cieszyłem się, że to oni, a nie SLD dorwali się do władzy. Później przeżyłem szok, kiedy okazało się, że zawiązują sojusz z Ligą Patologicznych Rodzin i Samozadowoleniem. Straciłem resztki zaufania do tej partii. Tym bardziej, że ładując środki w CBA nic nie zdziałali, a tymczasem po tysiąckroć skuteczniejsze w tępieniu bandytyzmu CBŚ nie ma kasy nawet na długopisy i kawę, o nowoczesnych wozach nie mówiąc
Smutne jest jednak to, że naprawdę nie ma lepszej opcji w kraju, niż oni. To znaczy jest - UPR - ale to zbyt słaba partia, która nigdy nie podlizywała się wyborcom, nie mówiąc o tym, że ludzie wciąż kojarzą jej program (nie wiedzieć czemu) z prywatnymi poglądami Myszki Mikki, więc i tak się nie przebije.
Gdyby PiS był większą, silniejszą partią, to żadne oszołomy pokroju Leppera, Giertycha i Rydzyka nie byłyby jej potrzebne, a tak, niestety... Tym bardziej, że opozycja robi co może, żeby zdemonizować PiS jak się tylko da.
Z drugiej strony, PiS prezentuje osobliwą hybrydę jakiegoś dziwacznego socjalizmu z obyczajowym konserwatyzmem, co mi podwójnie nie odpowiada. Dobre w nich było to, że chcieli wyczyścić scenę polityczną ze złodziei i krętaczy. Niestety, nawet to im się nie udało.
Mam problem, bo naprawdę nie wiem, na kogo mam głosować. Pewnie jak zwykle na UPR, tylko co to da...?
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 15:07
Dabliu napisał/a | Z drugiej strony, PiS prezentuje osobliwą hybrydę jakiegoś dziwacznego socjalizmu z obyczajowym konserwatyzmem, co mi podwójnie nie odpowiada. Dobre w nich było to, że chcieli wyczyścić scenę polityczną ze złodziei i krętaczy. Niestety, nawet to im się nie udało. | jak się miało udać jak w dużej mierze saminależą do owego zbioru
lavojtek - 8 Września 2007, 15:08
Jako "obecny stan" mialem na mysli rozwiazanie parlamentu, podanie paleczki i nastepna setka w sztafecie.
Dabliu ma niewatpliwie racje, przynajmniej w kilku wymienionych kwestiach.
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 15:11
tak rozumiany obecny stan to chyba najlepsz rzecz jaką udalo się PIS w swojej kadencji wykonać
lavojtek - 8 Września 2007, 15:11
Fidel-F2 napisał/a | jak się miało udać jak w dużej mierze saminależą do owego zbioru |
A to dobre. To akurat ostatnie co mozna powiedziec o PiS w przeciwienstwie do takiego SLD, Samoobrony czy LPR. Nawet PO, ktorych uwazalem za "czysta" partie, tez sa skazeni.
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 15:13
lavojtek, Ty tak serio????
lavojtek - 8 Września 2007, 15:18
Fidel-F2 napisał/a | tak rozumiany obecny stan to chyba najlepsz rzecz jaką udalo się PIS w swojej kadencji wykonać |
Pewnie masz racje. LiS to byl zly pomysl i tak sie nie dalo rzadzic 4 lata.
Czy powaznie? Smiertelnie Jestem kaczysta od lat i jak juz nadmienilem w innym temacie nie jestem jak ta choragiewka obracana pierdnieciami "wiekszosci".
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 15:28
co ma większość do rzeczy? PiS załatwił sie sam swoją działlnoscią
czy poważnie? dziwi mnie twoje stanowisko bo ta partia (ja tak to widzę) to zbieranina szumowin bez cienia honoru, od braci zaczynając (którym to w pale się nie mieści, że to oni powinni stosować się do prawa a nie na odwrót) przez różnych Kurskich , na drobiazgu o PZPRowskim pochodzeniu kończąc.
lavojtek - 8 Września 2007, 15:30
Chyba cos ci sie pomylilo z SLD ewentualnie Samoobrona
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 15:31
to Bracia K i Kurski są w SLD albo w samoobronie? no patrz
edit: nie mówiąc już o tym, że brat prezydent to idiota dyplomowany ale to już wina natury
GAndrel - 8 Września 2007, 15:32
Ja się teraz tylko zastanawiam za czyją kasę JK robi w tej chwili kampanię? Pojechał na zalane południe, dał 11 mln i wygłosił propagandowe przemówienie. Na Kongresie Wsi Polskiej tez wyborcza mowa.
PKW chyba wyraźnie w tygodniu powiedziała, że ma nie prowadzić kampanii jako premier.
lavojtek - 8 Września 2007, 15:32
HE HE HE! Ty to masz riposte. Nie moge!
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 15:34
no teraz to nie mam nic do powiedzenia
Agi - 8 Września 2007, 16:04
lavojtek, gratuluję dobrego samopoczucia. Z oddali ma się jednak inną perspektywę i pracuje za inne pieniądze. Mieszkasz w karaju o stabilnej polityce wewnętrznej i dobrze funkcjonującej gospodarce, gdzie nie trzeba sobie żył wypruwać, jak się chce do czegoś dojść. Oszczędź proszę swoich zachwytów nad PISem.
Sorry, uważam że osoby, które wyjechały z kraju na stałe, podkreślam na stałe , nie powinny mieć prawa głosu w starej Ojczyźnie.
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 16:05
Agi55, trudne do weryfikacji raczej
Agi - 8 Września 2007, 16:09
Fidel-F2, wiem, ale szlag mnie trafia. Chyba mnie rozumiesz?
Fidel-F2 - 8 Września 2007, 16:21
wiem o co Ci chodzi (chyba ) ale mnie to średnio wzrusza, ja tam sobie swoją rzepkę skrobię
Gustaw G.Garuga - 8 Września 2007, 20:56
Wybory 21.X, a trzy dni wcześniej szczyt UE w sprawie traktatu reformującego. Dotąd Kaczyńscy nie mieli oporów przed wykorzystywaniem polityki zagranicznej do rozrób w kraju. I bardzo się obawiam, że tym razem nie będzie inaczej. Dla paru punktów procentowych rząd spowoduje kolejną katastrofę dyplomatyczną z konsekwencjami na lata.
lavojtek - 8 Września 2007, 22:15
Skad ty spadlas Agi55 ze obarczasz wina za cale zlo tylko i wylacznie PiS. Gdzie bylas przez ostatnie kilkadziesiat lat?
Na szczescie nie ty decydujesz czy bede glosowal czy nie a poza tym mam ta odrobine patriotyzmu, ktora powoduje ze pojde glosowac bo chce zeby w Polse bylo lepiej niz wtedy kiedy wyjezdzalem.
GAndrel - 8 Września 2007, 22:19
Czy zaczęło się już poprawiać?
agnieszka_ask - 8 Września 2007, 22:21
Agi55 napisał/a | Sorry, uważam że osoby, które wyjechały z kraju na stałe, podkreślam na stałe , nie powinny mieć prawa głosu w starej Ojczyźnie. |
podpisuje się obiema rękami!
ihan - 8 Września 2007, 22:29
lavojtku, możesz sobie głosować na kogo chcesz, ale jeśli nie jesteś na miejscu, na jakiej podstawie wiesz co tu się dzieje? Czy też masz jedynie wizję jak być powinno i chętnie uszczęśliwisz tych co zostali, ale sam już nie potrzebujesz z tego szczęścia korzystać?
Wiesz, mnie to jest naprawdę obojętne, ale zarzucanie innym, że patriota może głosować jedynie na PiS, to takie troszeczke dziecinne jest i wielu ludzi może urazić. Chyba, że patriotyzm ma polegać na węszeniu podstępów, sianiu nienawiści i szukaniu wrogów - bo wybacz, ale tak to wygląda dla ludzi, którzy być może mają tyle patriotyzmu, by nie wyjeżdżać. I wcale nie piszę o sobie, bo ze mnie akurat patriota marny.
A pod tym, by osoby, które nie mają zamiaru wracać jeszcze za kadencji sejmu, który wybierają, podpisuję się także.
lavojtek - 8 Września 2007, 22:31
GAndrel napisał/a | Czy zaczęło się już poprawiać? |
Najwyrazniej nie, o czym swiadczy obecna sytuacja.
Gratuluje Agi55 i agnieszka_ask. Postawa godna Romana i patologicznych rodzin. Moze od razu zabronic przyjazdow do kraju i sterroryzowac rodziny, ktore zostaly w Polsce.
ihan napisał/a | zarzucanie innym, że patriota może głosować jedynie na PiS, to takie troszeczke dziecinne jest i wielu ludzi może urazić. |
Prosze czytac ze zrozumieniem. Patriotyzm zobowiazuje do glosowania jako takiego. Ja bede glosowal na PiS ale na pewno sa tez na swiecie patrioci z PO, SLD czy LiSa.
ihan - 8 Września 2007, 22:37
No widzisz lavojtek, zaczęliśmy sie rozumieć. Twoje pomysły właśnie doskonale pasowałyby do PiSu, tak to wygląda od środka. I powiedz, niby dlaczego osoby z zewnątrz mają decydować o moim życiu, bo mają polski paszport? To już ich czyni wszystkowiedzącymi patriotami?
GAndrel - 8 Września 2007, 22:38
PiS rządził już dwa lata. Ile lat powinni jeszcze rządzić żeby poprawiać się zaczęło?
agnieszka_ask - 8 Września 2007, 22:40
Cytat | Gratuluje Agi55 i agnieszka_ask. Postawa godna Romana i patologicznych rodzin. Moze od razu zabronic przyjazdow do kraju i sterroryzowac rodziny, ktore zostaly w Polsce. |
widzę, że utrzymujesz wysoki poziom dyskusji
lavojtek - 8 Września 2007, 22:44
ihan to nie jest XIX wiek a Anglia nie jest tak daleko. My mamy ciagly kontakt np. z rodzicami.
GAndrel - jeszcze 2 Co oczywiscie nie jest gwarancja sukcesu poniewaz poprzedni rzad nic nie wskural przez cala kadencje.
lavojtek - 8 Września 2007, 22:46
agnieszka_ask napisał/a | widzę, że utrzymujesz wysoki poziom dyskusji |
Staram sie dorownac twojemu "podpisuje się obiema rękami"
agnieszka_ask - 8 Września 2007, 22:48
lavojtek napisał/a | [...]poprzedni rzad nic nie wskural przez cala kadencje. |
jasne, siedzieli na tyłkach całą kadencję i czekali na mannę z nieba. może i nie mają na kącie zbyt wielu wybitnych sukcesów, ale przynajmniej nie rozwalali gospodarki.
edit: to jeszcze musisz popracować, żeby dorównać (interpretacja dowolna)
|
|
|