Park marzeń [gry] - Wiedźmin
Taselchof - 26 Sierpnia 2012, 21:25
od wczoraj pewnie Guild Wars 2
ilcattivo13 - 26 Sierpnia 2012, 21:30
ale GW2 to też onlajn
Matrim - 26 Sierpnia 2012, 22:14
Ziuta napisał/a | Co jest obecnie największą konkurencją dla Wiedźmina? W co teraz się grywa? |
Czy te pytania mają być rozpatrywane razem, czy oddzielnie? Bo w drugim przypadku na drugie pytanie mogę śmiało powiedzieć Football Manager. Ewentualnie Świat odpowie FIFA lub inne Call of Duty
W dziale fantasy cRPG Witcher póki co konkurencję ma niewielką, bo wydawcy poszli w klimaty bardziej SF - Mass Effect, Fallouty, czy nowy Deus Ex. Większość zapowiedzi potwierdza taką tendencję, więc wynika z tego że konkurencją dla Wiedźmina jest Wiedźmin. Mógł powalczyć Dragon Age, ale mu nie wyszło.
Ale... Niedawno była zdaje się premiera Dark Souls na PC, czyli najtrudniejszego konsolowego RPG ostatnich lat. Nie jest to ta sama nisza, co Wiedźmin, ale podobny klimat. Minus cała fabuła
Homer - 26 Sierpnia 2012, 23:21
Nie ma konkurencji, co potwierdziły nagrody.
A skoro polecanki robimy to proponuje edycje GOTY Arkham City", ale tylko jeśli lubi się klimaty Batmana i Alana Wake (ale nie ten spinooffowy strzelaniec American Nightmare tylko zwykłego) - jeśli lubi się klimaty Kinga.
Farin - 27 Sierpnia 2012, 18:30
Cytat | Ale... Niedawno była zdaje się premiera Dark Souls na PC, czyli najtrudniejszego konsolowego RPG ostatnich lat. Nie jest to ta sama nisza, co Wiedźmin, ale podobny klimat. Minus cała fabuła |
W DS jakoby Fabuła jest prowadzona dość oryginalnie. Nie ma tam dialogow wyjasniających co i jak czy też przerywników itp. rzeczy. Wszystkiego można się dowiedzieć z opisów np. przedmiotów jakie się znajduje w czesie gry :]
Choć z tego co się orientuję nie warto w tej chwili kupowac tego Porta, bo jest zrobiony tragicznie. Fuszerka tutaj ściga fuszerke. Proponuję wstrzymac się jakiś minimum miesiąc i zaraz po zakupie zaopatrzyc sięw fix-y od moderów :]
Homer - 28 Kwietnia 2013, 10:31
Pojarajmy się trochę.
http://www.gram.pl/news/2...dzminie-3.shtml
Ja się "jaram" w każdym razie
Homer - 10 Czerwca 2013, 22:55
W końcu sie mocniej można pojarać.
http://www.youtube.com/wa...d&v=TZ_G6XiHoUA
ketyow - 22 Czerwca 2013, 10:55
No to jak już dokupiłem drugą część Wiedźmina, to wypadałoby i przejść pierwszą. Grałem w nią kiedy wyszła i ładowanie się gry trwało 10 minut, ale podobno to poprawili. Ale jeśli wczytywanie trwa dłużej niż 5 sekund, to i tak będzie denerwujące, więc mam pytanie, jeśli ktoś może sprawdzić - czy save'y dużo na dysku zajmują albo czy zawierają dużo plików? Bo jeśli tak, to wstrzymam się parę dni z instalacją i wrzucę jak przyjdzie nowy dysk SSD.
Edit: A jednak znalazłem swoje stare save'y - mało zajmują i mało plików. W takim razie to jednak nie dysk, a procesor będzie obciążany przy ładowaniu.
Homer - 14 Sierpnia 2013, 10:10
Teraz to się zaczynam jarać naprawdę...
http://www.youtube.com/watch?v=Ga3sOInpuCI
Matrim - 14 Sierpnia 2013, 11:00
Wredni są, jeszcze rok trzeba czekać.
morham - 14 Sierpnia 2013, 14:46
meeeee toooooooo
Homer - 14 Sierpnia 2013, 22:50
A tu PL 1080p
http://www.youtube.com/watch?v=WY5Sw4oa-kk
feralny por. - 15 Sierpnia 2013, 10:13
No muszę przyznać, że robi wrażenie.
ivaine - 15 Sierpnia 2013, 11:59
Świetne.
Tylko szkoda, że trzeba zakupić lepszy sprzęt
Adon - 15 Sierpnia 2013, 12:16
Gdzieś widziałem newsa wczoraj, że głos imperatorowi Nilfgaardu w angielskiej wersji Wiedźmaka ma dawać Charles Dance.
Dabliu - 19 Sierpnia 2013, 15:24
I jak zwykle... wiedźmak jakoś się z PS3 nie lubi
Jeśli się nie szarpnę na PS4, to znowu nie zagram...
Adon - 19 Sierpnia 2013, 19:52
Zagraj na piecu.
Ja gram właśnie wieśmaka jedynkę i niestety postarzał się. :/
morham - 19 Sierpnia 2013, 20:22
Adon napisał/a | Zagraj na piecu.
Ja gram właśnie wieśmaka jedynkę i niestety postarzał się. :/ |
W jakim sensie?
Graficznie?
Bo ta gra ma klimatu za 5 innych.
Adon - 19 Sierpnia 2013, 20:25
Grafika jest przyzwoita, ale wygląda dość biednie przy Wiedźmaku dwójce. Za to irytujące są cięte przejścia między scenami i sekwencjami (przynajmniej na początku), którym brak zwykłej płynności. I nie jest to wina sprzętu, tylko ewidentna niedoróbka.
Dabliu - 19 Sierpnia 2013, 21:16
Adon napisał/a | Zagraj na piecu. |
Nie mam pieca. A lapek wieśmaka nie uciągnie.
Homer - 11 Marca 2014, 18:52
Wiedźmin 3 --> luty 2015
Od samego początku prac nad trzecią częścią Wiedźmina przyświeca nam idea stworzenia gry, która będzie kwintesencją i ukoronowaniem naszych 11-to letnich doświadczeń przy tworzeniu RPG-ów. Jednocześnie chcemy, żeby Wiedźmin 3 Dziki Gon wyznaczał nowe granice kreatywności i wpłynął na rozwój całego gatunku. Ale oczywiście najważniejsze jest to, żeby gracze mogli przeżyć niezapomniane przygody w wielkim i otwartym świecie. To dla was zadbaliśmy o to, żeby fabuła toczyła się w naturalny, filmowy sposób przy jednoczesnym zachowaniu pełnej wolności wyboru, a całość posiadała spektakularną oprawę audio-wizualną. Zdajemy sobie sprawę, że są to bardzo ambitne założenia, ale energia twórcza całego zespołu połączona z możliwościami technicznymi obecnych platform pozwoliły na ich realizację. Tak gigantyczny projekt wymaga szczególnej uwagi w ostatniej fazie prac, ręcznego dopieszczenia najdrobniejszych detali i wielokrotnego testowania.
Patrząc na to co udało nam się dotychczas osiągnąć stanęliśmy przed wyborem ostatecznej daty premiery. Decyzja była trudna, jednak po dogłębnym przemyśleniu oczywista. Grę mogliśmy wydać zgodnie z pierwotnym planem pod koniec tego roku, ale uznaliśmy, że dodatkowe kilka miesięcy umożliwi nam uzyskanie jakości, z której będziemy w pełni zadowoleni i jakiej oczekują od nas gracze. Tym samym wyznaczyliśmy datę premiery gry Wiedźmin 3 Dziki Gon na luty 2015.
Drodzy gracze, zdajemy sobie sprawę, że wielu z Was chciałoby jak najszybciej zagrać w Wiedźmina. Przepraszamy, że będziecie musieli poczekać nieco dłużej niż pierwotnie zakładaliśmy. Wierzymy, że jak już ten czas minie okaże się, że było warto. Wierzymy, że sprostamy pokładanym w nas nadziejom, a Wiedźmin 3 Dziki Gon stanie się jedną z najlepszych gier RPG dostarczając Wam dużo wspaniałej rozrywki.
Drodzy akcjonariusze, czujemy odpowiedzialność jaka na nas spoczywa i dziękujemy za zaufanie jakim nas obdarzyliście. Jesteśmy przekonani, że jakość jest najważniejszym czynnikiem wpływającym na sukces gry, a nasza decyzja jest słuszna również z biznesowego punktu widzenia.
Zarząd CD Projekt S.A.
Homer - 8 Czerwca 2014, 22:14
Tak jakoś cichaczem nadeszło E3 i nowa konferencja CD Projekt RED...
A tam data wydania:
24 II 2015
Porządny nowy trailer na gameplay'u:
http://www.youtube.com/watch?v=WxrnGjUNDoc
(w angielskiej wersji Cysorzem jest sam Charles Dance)
I ujawnienie zawartości wydań:
https://cdp.pl/wiedzmin-3
Przy czym preorder kolekcjonerki rozszedł się w niecałe dwa dni...
(zostały jeszcze wersje na XBOX ONE)
Całe szczęście przypadkiem trafiłem na relacje... .
Farin - 9 Czerwca 2014, 14:49
Szczęśliwie dla mnie edycja kolekcjonerska zaklepana :]
Tutaj bonus z piosenką z treilera:
https://www.youtube.com/w...d&v=fss8oTimjoQ
Witchma - 9 Czerwca 2014, 16:45
Ja się obędę bez wersji kolekcjonerskiej, ale na zwykłą się zapisałam. W razie gdybym przegapiła premierę
Farin - 9 Czerwca 2014, 17:06
Witchma napisał/a | Ja się obędę bez wersji kolekcjonerskiej, ale na zwykłą się zapisałam. W razie gdybym przegapiła premierę |
Dość interesująco zrobili z wersją K. Płaci się dopiero na 3 tygodnie przed premierą. Plus zanim ogłosili zapisy wystawili na światło nowy zwiastun no i wszyscy rzucili się na to jak na świeże bułeczki. Dzięki temu na allegro są już ogłoszenia o sprzedaży produktu, za którego nie dość nikt jeszcze nie zapłacił to jeszcze go nie ma ! To się nazywa biznes :]
Adon - 9 Czerwca 2014, 17:39
A teraz zróbcie szybkie obliczenia ile zarobili na samej edycji kolekcjonerskiej w dwa dni. Już im się projekt zwrócił?
Natomiast wkurzony nadal jestem, że nie mogłem sobie po ludzku zamówić gry z polskiej strony. Jak się zdecydowałem na kombinowanie z proxy to już było po ptokach. Zamówiłem sobie z amazona, ale cena jakieś 150pln wyższa.
dalambert - 9 Czerwca 2014, 17:42
Przeczytajcie uważnie wymaganie sprzętowe. karta graficzna to jakiś kosmos cenowy I czy to biega pod Windows 7 ?
Adon - 9 Czerwca 2014, 17:51
A gdzie one są, bo chya ślepy jestem?
To co widziałem to wymagania do ustawień na high i wcale nie były jakieś nie wiadomo jak powalające więc, jak zwykle, do grania na przyzwoitym poziomie też nic specjalnego nie będzie wymagane. Bez paniki proszę.
thinspoon - 9 Czerwca 2014, 17:59
Adon napisał/a | A gdzie one są, bo chya ślepy jestem?
To co widziałem to wymagania do ustawień na high i wcale nie były jakieś nie wiadomo jak powalające więc, jak zwykle, do grania na przyzwoitym poziomie też nic specjalnego nie będzie wymagane. Bez paniki proszę. |
Plus mają jeszcze sporo czasu na optymalizację. Ja w dwójkę grałem na bardzo słabym sprzęcie i dawał radę w 1080p, tyle że bez wodotrysków i z minimalnym AA,
dalambert - 9 Czerwca 2014, 20:18
Adon, wbiłem w gogla " wiedźmin 3" i wskoczyło mi parę odnośników " wiedźmin 3 wymagania" itp - sprawdź sobie - w ulotce reklamowej na pewno nie podadzą
A karta graficzna / solo/ 2500 zeta kosztuje.
|
|
|