To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Angelus - 12 Grudnia 2007, 10:25

Szwedzka produkcja o templariuszach:tutaj

oraz nowa wersja Metropolis :wink:

Comar - 12 Grudnia 2007, 16:34

Machine Girl
Bez komentarza... :mrgreen:

Hubert - 12 Grudnia 2007, 17:33

Czekam na czwartą część Piratów z Karaibów. Może naiwny jestem i w ogóle, ale od dziecka mam hopla na punkcie pirackich klimatów, zaś trzecia część jakoś tak... przypadła mi bardzo do gustu.
Wiadomo, że będzie. Ale może ktoś zna dokładniejsze informacje - reżyser, data rozpoczęcia zdjęć/premiery?

Comar - 12 Grudnia 2007, 18:12

Na razie wiadomo tylko, że w ewentualnej 4 części prawie na pewno nie zagrają Keira i Orlando.
Scenarzyści natomiast są bardzo chętni. Podobnie Depp. Lecz zgodnie twierdzą, że potrzebują kilku lat odpoczynku. Tak więc za szybko czwartej części nie ujrzymy.

Martva - 12 Grudnia 2007, 18:19

Comar napisał/a
w ewentualnej 4 części prawie na pewno nie zagrają Keira i Orlando.

Hip hip, hura :) :bravo

Gustaw G.Garuga - 12 Grudnia 2007, 20:38

Też się raduję. Keira nie popisała się grą aktorską, byłem jej postacią w trójce mocno zmęczony.

Brak entuzjastycznej wymiany wrażeń daje mi do zrozumienia, że linkowany na poprzedniej stronie trailer Tarasa Bulby nikogo nie obszedł ;) Może dlatego, że to nie fantastyka? Tak czy owak, zachęcam do obejrzenia zdjęć z planu. Niestety nie ma na nich husarzy ze skrzydłami :wink:

Ziuta - 12 Grudnia 2007, 22:49

Bo, Gustawie, reakcje na taki film są u nas zawsze takie same:
a) /głosem pełnym świętego oburzenia/ antypolski, szmnatławy, ohydny film przekłamujący naszą piękna przyszłość
b) /ton wychowacy tłumaczącego opóxnionemu umysłowo dziecku/ owszem, są nieścisłości, ale to my mordowaliśmy, nacjonalistami byliśmy paskudnymi i dalej jesteśmy...

nuda panie

Gustaw G.Garuga - 13 Grudnia 2007, 09:52

Niby racja, jeno tu nawet takiej wymiany opinii nie było ;)
joe_cool - 13 Grudnia 2007, 15:29

ja czekam na Zaczarowaną: http://www.youtube.com/watch?v=CLdKwdGdZaI
:mrgreen:

mBiko - 13 Grudnia 2007, 22:39

joe_cool też się wybieram, a dla niepoznaki zabieram ze sobą żonę, że niby sie dla niej poświęcam ;P: .
Homer - 15 Grudnia 2007, 22:51

Gustaw G.Garuga napisał/a
trailer Tarasa Bulby nikogo nie obszedł

Mnie obszedł ! Zwłaszcza postać kusicielki, muzyka i wymachy szabelkami! :)
Zainteresowałem się, ale widzę, żę jeszcze prawie rok do premiery, czy tak?

elam - 15 Grudnia 2007, 23:02

mBiko napisał/a
joe_cool też się wybieram, a dla niepoznaki zabieram ze sobą żonę, że niby sie dla niej poświęcam ;P: .

a kiedy, kiedy, kiedy to wyjdzie w naszych kinach??

Gustaw G.Garuga - 16 Grudnia 2007, 10:15

Homerze, Taras Bulba ma być już wiosną :) Na http://www.film.gildia.pl...s_bulba/galeria można obejrzeć kilkadziesiąt zdjęć. Z tego, co wiem, sceny tortur rozgrywają się w Warszawie.
mBiko - 16 Grudnia 2007, 17:34

elam planowana data w Polsce to 18.01.08
Hubert - 17 Grudnia 2007, 19:38

Jeszcze do Piratów wracając (zapomniałem z różnych przyczyn wcześniej odpowiedzieć), myślę że te kilka lat odpoczynku może się bardzo, ale to bardzo ekipie przysłużyć. Pomysłów nałapią, wypoczęci będą. Same plusy.
A, jeszcze apetyt fanów się zaostrzy :twisted:

I chciałbym w końcu to 1612 zobaczyć. Żebrowski bez białych włosów i katany, a co najważniejsze jak schwartz-charakter może być ciekawy :)

elam - 17 Grudnia 2007, 20:57

znam kogos kto juz widzial, recenzja nie byla zbyt pochlebna. ze bardzo jednoznacznie, negatywnie ukazani Polacy; Zebrowski podobno bardzo dobrze gra "ale trudno wyciagnac cos z tak plaskiej postaci, jak jego".
Chal-Chenet - 17 Grudnia 2007, 21:47

Mimo cienizny jedynki czekam na AVP:Requiem. i mam nadzieję, że się nie zawiodę.
banshee - 17 Grudnia 2007, 21:58

Martva napisał/a
Comar napisał/a
w ewentualnej 4 części prawie na pewno nie zagrają Keira i Orlando.

Hip hip, hura :) :bravo

w pełni popieram :?

Gustaw G.Garuga - 17 Grudnia 2007, 22:06

elam napisał/a
znam kogos kto juz widzial, recenzja nie byla zbyt pochlebna. ze bardzo jednoznacznie, negatywnie ukazani Polacy; Zebrowski podobno bardzo dobrze gra ale trudno wyciagnac cos z tak plaskiej postaci, jak jego.

Opinie widać różne, bo ja czytałem, że niektórzy Rosjanie narzekają, że Polacy pokazani zostali wręcz zbyt godnie i politpoprawnie, a Rosjanie to wyszli jak dzikusy. Ponoć gorzej od Polaków ukazani zostali Ukraińcy - "pachołkowie u Polaków".

Adashi - 17 Grudnia 2007, 22:25

Sosnechristo, widziałem, opinię zapodałem w odpowiednim temacie ;) Teraz poczekamy na owego Tarasa.
Kruk Siwy - 19 Grudnia 2007, 14:24

Wyczytałem właśnie na Interii że Jackson będzie robił Hobbita. Ale nie jest jasno powiedziane czy będzie reżyserował czy producencił. Produkcja ma ruszyć w 2009 i ma być w dwóch częściach.
Kto dożyje - zobaczy.

Chal-Chenet - 19 Grudnia 2007, 16:02

No to świetnie. W takim razie dopisuję go do mojej listy most wanted.
Homer - 19 Grudnia 2007, 16:50

Hobbit - 2010 i 2011 - by Jackson
Iwan - 19 Grudnia 2007, 16:59

a o tym że Jackson ma sie tym zająć to słyszałem już przy pierwszej częsci WP ale potem jakoś na ten temat była martwa cisza to myślałem że to plotki
Adashi - 19 Grudnia 2007, 17:11

Nareszcie doszli do porozumienia, to teraz czekamy na Hobbita :D

Interia zapodaje też newsa odnośnie nowego Conana (King Conan), za kamerą John McTiernan, a w roli Conana być może znany z 300 Gerard Butler. Info tutaj.

Chal-Chenet - 19 Grudnia 2007, 18:07

A Arnie zagra jego odnalezionego ojca :D
Iscariote - 19 Grudnia 2007, 20:17

Własnie odkryłem, że już nadciąga produkcja wszechczasów :mrgreen: ;P:
Adashi - 19 Grudnia 2007, 20:40

Po obejrzeniu 1612, a co za tym idzie Żebrowskiego w roli czarnego charakteru, przypomniał mi się inny film, w którym aktor ten miał także kreować postać negatywną. A mianowicie Prawdziwa historia Janosika i Uhorcika
Info
Info2
Niestety film jest niczym oprogramowanie z kategorii vapoware, co oznacza, że poczekamy, jak na Toy Ziemiańskiego ;)
Co prawda, tutaj i tu tli się jakaś iskierka nadziei, że obraz jednak powstanie, ale spójrzcie kiedy te newsy zapodano :|
Żebrowski aka Skrzetuski vel Geralt miał zaś tam zagrać Huncagę. O nim i o Janosiku warto poczytać tutaj 8)

* * *
Jeszcze a'propos filmowego Hobbita, filmweb twierdzi, że to jednak Sam Raimi będzie reżyserował, a Peter Jackson będzie producentem... Info!

Chal-Chenet - 20 Grudnia 2007, 19:39

Zaraz zasiadam do 'Renaissance', filmu, który wg napisu na okładce dvd poszedł o krok dalej niż Sin City. Dlatego jestem bardzo ciekawy co z tego wyszło. Spodziewam się dobrego kina.
lavojtek - 31 Grudnia 2007, 13:35

Ja czekam na Cloverfield!!! Juz niedlugo :bravo
Nie podaje linkow poniewaz trailerow jest kilka i sa ogolnie dostepne np. na Youtube!

Partner forum