Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
hrabek - 10 Lipca 2014, 07:39
No i jest jeszcze prawy dolny róg ekranu (za datą i zegarkiem), skoro już rozmawiamy o metodach alternatywnych. Jak się najedzie, to pokazuje się pulpit z przezroczystym obrysem otwartych okien, a jak się dodatkowo kliknie, to okna się minimalizują.
Adon - 10 Lipca 2014, 15:48
gorbash napisał/a | nureczka, kumpel przed sekunda odkrył dodatkowy sposób na pokazywanie pulpitu w Win7.
Łapiesz jakąś aplikacje za pasek i potrząsasz kilka razy. Pokazuję się pulpit. Potrząsasz jeszcze raz, wraca poprzedni układ.
Wot, technika... |
Nie polecam tej metody gdy sie pracuje na kilku ekranach - zrobi burdel.
Pako - 10 Lipca 2014, 15:55
Teraz wszyscy klepią Win+D bo modnie, ale kiedyś się używało Win+M i też działało (i działa dalej na win 7 ) I "walttabować" się można bezpośrednio, chociaż to już żmudniejsza robota.
znaczy - cholernie popularna funkcjonalność że tyle skrótów
hrabek - 10 Lipca 2014, 16:00
Tylko, że Win+M jest permanentne, a Win+D jak wciśniesz ponownie, to okienka wracają na miejsce.
Pako - 10 Lipca 2014, 16:53
Śprytne, o tym chyba nie wiedziałem (znaczy może wiedziałem, ale zapomniałem )
nureczka - 10 Lipca 2014, 17:02
Wszystkim zaangażowanym w dyskusję serdecznie dziękuję za pomoc!
Chyba sobie spiszę na kartce, tyle jest możliwości
Fidel-F2 - 11 Lipca 2014, 06:29
Potrzebuję trzyosobowego namiotu na kilkudniowy spacer. Dobrze, żeby nie był za ciężki i za drogi ale z drugiej strony nie chcę dziadostwa, które po dwóch rozłożeniach się rozsypie albo przemoknie od mgły. Zupełnie się na tym nie znam. Ktoś poradzi jakiś konkretny model/markę/albo opowie o parametrach i takich tam? Dobrze, żeby się w nim zmieściły w środku, na noc, dwa plecaki.
mBiko - 11 Lipca 2014, 08:58
Ja używam dużego Fiord Nansen (Gotlandia IV). Jestem bardzo zadowolony z parametrów i jakości, ale jest to zdecydowanie namiot duży i chyba za ciężki do noszenia. Nie pamiętam ceny, ale nie była chyba najniższa. Służy mi już kilka lat i jak dotąd żadnych problemów, proponuję przyjrzeć się mniejszym namiotem z tej serii.
Fidel-F2 - 11 Lipca 2014, 09:36
Thx
nureczka - 11 Lipca 2014, 15:03
Jest pewna strona www, którą muszę śledzić i jak najszybciej reagowac na zmiany. W efekcie przez cały dzień stukam w F5 niczym radiotegrafista.
Czy jest jakiś program, który by za mnie stronę sparwdzał i w razie czego wysyłał info w formie maila, wyskakującego okienka albo czegoś w tym rodzaju?
hrabek - 11 Lipca 2014, 15:06
A co to za strona, z jakimiś informacjami? Może RSS?
nureczka - 11 Lipca 2014, 15:14
Konkretnie
http://olx.pl/oferty/?q=mops
hrabek - 11 Lipca 2014, 15:19
Możesz śmiało wstawić ten adres do czytnika RSS, będzie ci wrzucał najnowsze wpisy jak tylko się pojawią na stronie.
Ja używam News Blura (www.newsblur.com), w nagłówku karty pokazuje ilość nieprzeczytanych newsów, więc jak tylko się coś pojawi od razu zmieni się liczba i będziesz widziała. Ja mam na stałe otwarte w jednej z kart.
nureczka - 11 Lipca 2014, 15:25
Dzięki!
Fidel-F2 - 14 Lipca 2014, 10:17
mBiko napisał/a | proponuję przyjrzeć się mniejszym namiotem z tej serii. | Kupiłem Fjord Nansen Utila 3 osobowy
dzięki jeszcze raz
mBiko - 14 Lipca 2014, 12:50
QCF!
Lowenna - 15 Lipca 2014, 09:33
Przepraszam, kto mi powie, jak wygląda sytuacja prawna jeżeli dziewczyna kończy 18 lat w grudniu a w listopadzie ma urodzić dziecko? Jak wygląda sprawa opiekuna prawnego? Nam mamą i maleństwem
Rafał - 15 Lipca 2014, 09:41
Nigdy nie było z tym problemów, ale tu wybitnie czas działa na korzyść.
Lowenna - 15 Lipca 2014, 10:10
Ale w takim razie opiekunem prawnym dniu urodzenia staje się babcia czy niekoniecznie?
LadyBlack - 15 Lipca 2014, 10:42
Wygląda na to, że tak - rodzice przejmują rodzicielską władzę prawną lub wyznaczony przez sąd kurator http://www.mjakmama24.pl/...y,173_342.html.
Nigdy się tym nie interesowałam i w sumie ma to sens, aczkolwiek gdzieś miałam takie niepoparte niczym wrażenie, że skoro 17-latki, które wychodzą za mąż zyskują prawną pełnoletność, to gdy rodzą dzieci, też powinny władzę rodzicielską dostać, bo to w sumie kwestia kilku/kilkunastu miesięcy.
W przypadku mam poniżej 17 lat, jednak ktoś powinien je prawnie reprezentować.
A tu jednak inaczej jest. Dobrze wiedzieć.
Lowenna - 15 Lipca 2014, 10:52
Dzięki Trochę poszukałam i już wiem znacznie więcej
Witchma - 9 Sierpnia 2014, 16:36
Czy ktoś się może orientuje, jak wygląda sytuacja współwłaściciela samochodu po śmierci właściciela? Co trzeba zrobić, żeby sprzedać taki samochód?
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2014, 16:46
jeśli ma kilku spadkobierców to może być interesujące
Witchma - 9 Sierpnia 2014, 16:56
Przy założeniu, że spadkobiercy (w liczbie 3, z czego jeden jest współwłaścicielem) nie roszczą sobie żadnych praw i zgadzają się całkowicie na sprzedaż.
Agi - 9 Sierpnia 2014, 19:26
Witchma, tak, czy inaczej trzeba przeprowadzić postępowanie spadkowe.
Witchma - 10 Sierpnia 2014, 06:48
Agi, dzięki, tak sądziłam.
Lowenna - 10 Sierpnia 2014, 07:25
Spotkałam się z sytuacją, gdy "dzień przed śmiercią" samochód został sprzedany.
ketyow - 12 Sierpnia 2014, 15:31
Czy ktoś jeszcze otrzymał od allegro kupon 50 zł zniżki na zakupy? Faktycznie za dowolne zakupy od 100 zł obniżą mi koszt do zapłaty o pięć dyszek? Chyba dopiero to wdrażają, bo nigdzie nie ma regulaminu. Może jestem królikiem doświadczalnym, bo chyba nie rozdaliby po 50 zł każdemu.
ketyow - 14 Sierpnia 2014, 12:33
Jak ktoś otrzymał, to radzę uważać. Ekipa allegro napisała mi mailowo, że niby nie ma żadnych haczyków, wystarczy zrobić zakupy i wybrać kupon przed zapłatą. Oczywiście - nie jest to możliwe. Zrobiłem zakupy, których normalnie bym nie zrobił i nie mogę kuponu nijak wykorzystać. Na razie napisałem do nich maila i czekam na odpowiedź, ale wygląda na to, że to jakieś naciąganie w stylu "jest jeszcze pięć warunków wymaganych do wykorzystania kuponu, o których nigdzie nie informujemy". A teraz muszę świecić oczami przed sprzedawcą czemu nie płacę od razu.
EDIT: Zaczęło działać. Przy okazji wyczarował się z kapelusza regulamin, oczywiście dziś dostawałem maila to nie było ani słowa...
figurant - 22 Sierpnia 2014, 11:33
Nie mogę się zdecydować na telefon komórkowy. Wstępnie wybrałem trzy.
htc 310
motorola moto e
kazam thunder q 4.5.
Który wybrać?
|
|
|