Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 3 Września 2007, 23:44
Jak z toba, Piechu, powaznie rozmawiać, skoro teatralnymi gestami domagasz się odpowiedzi na stawiane pytania, notorycznie ignorując ich zamieszczanie, i okazujesz lekceważenie rozmówcom, udając, ze nie widzisz ich pytań, które psują mantrę powtarzaną wciąż przez ciebie.
Przykro mi, ale nie bede mial czasu na dalsze oczekiwanie na odpowiedzi w tej dyskusji. Radze ci jednak wsluchac się w słowa bohaterów twojej bajki a potem spojrzeć na ich czyny. Żadna dyskusja nie pokaze ci tak dobitnie kto tu jest prawdziwym kłamcą, jak taki prosty dowód.
A na koniec - zdefiniuj ,ale sobie, przejawy dyktatury w Rosji i na Białorusi. Nie stalinowską i hitlerowską menażerię. I porównaj je z tym, o czym dzisiaj mowa w naszym kraju. Zauważysz mnóstwo zadziwiających koincydencji.
EOT z mojej strony na spory czas.
Piech - 4 Września 2007, 01:17
NURS napisał/a | EOT z mojej strony na spory czas |
O! Obraził się. Ty weź i daj spokój.
Strasznie fantastyczne te teorie o Kaczyńskim jako źródle przecieku i o Kaczmarku kryjącym Kaczyńskiego. Dla mnie to jest logika taka, no... trochę inna.
Kaczmarka wzięli, wiedząc że to kawał ...syna, ale myśleli, że będzie lojalny. To niestety standardowa praktyka w polityce: Yes, he is a son of a bitch, but he is our son of a bitch. Nie jest to słuszne ani nawet skuteczne, moim zdaniem. Lepszą zasadą jest: Nie zadawaj się z plewami, bo wróble cię zjedzą. Ale mało kto to stosuje.
Mówisz, że Ziobro złamał prawo nagrywając Leppera na swój kieszonkowy dyktafon? Naprawdę? I poważnie masz do niego o to żal? Gdyby Ziobro nie nagrał Leppera, to by nie mógł udowodnić, że Lepper kłamliwie go oskarża, a opozycja stanęłaby murem za Lepperem. Nie dlatego, że Lepper jest wiarygodny, ale dlatego, że gada anty-PiS. To jest wojna totalna, bez jakichkolwiek zasad. W takich warunkach należy nosić w kieszeni dyktafon.
Cytat | Ziobro steruje śledztwem, w którym jest jednym z podejrzanych |
Bo Lepper go oskarżył?
Cytat | Komisja przed wyborami. |
Komisje są fajne. Ciągną się miesiącami i można przed nimi bezkarnie kłamać.
Cytat | Reasumując, nic nie ma na rzeczy. |
Naprawdę nic nie widzisz? Naprawdę?
Fidel-F2 - 4 Września 2007, 07:11
Piech napisał/a | To jest wojna totalna, bez jakichkolwiek zasad. W takich warunkach należy nosić w kieszeni dyktafon. | i jesli o mnie chodzi to tu jest pies pogrzebany
w *beep* mam PiSowskie wojenki, chłopaki nie zajmują sie niczym innym
a nasza gospodarka jak leżała tak leży a to, tym razem oni, też maja w *beep*
głupie buce
Rafał - 4 Września 2007, 09:01
A ja z innej beczki, nie uważacie, że największym problemem PO jest Tusk? Niewyrazisty, nie umiejący przemawiać, sprawiający wrażenie małego, fajtłapowatego, skrzywdzonego Jasia? Jak tu glosować na takiego lidera?
PO powinna Tuska poświęcić i dać na czoło wyrazistą postać, idealny byłby Dutkiewicz, gdyby tylko dał się namówić, a wiem, ze podchody pod niego robi i PO i PIS.
Gustaw G.Garuga - 4 Września 2007, 09:27
Piech napisał/a | O! Obraził się. Ty weź i daj spokój. |
To Ty weź i opowiadaj na posty bez poganiania
Rafale, ja to zawsze mówiłem i nadal mówię. Niestety, Tusk się zapiekł na stołku lidera i nie da się wysiudać, póki nie zrzuci go któraś kolejna porażka wyborcza. Pomimo całej nieudolności Kaczora na stanowisku prezydenta, wcale nie jestem pewien, czy Tusk wygra z nim kolejne starcie.
Martva - 4 Września 2007, 09:47
Piech, ale społeczeństwo jest głupie. Weź sobie kiedyś włącz TV w porze wysokiej oglądalności i obejrzyj parę programów (próbowałam tak ostatnio z rok temu, ale wątpię żeby sie coś zmieniło). To są durne programy robione dla durnych ludzi, i naprawdę przykro mi to mówić. O tym ze bodajże 1/3 Polaków nie czyta w ciągu roku ani jednej książki też powinnam wspomnieć?
Nie mówię że całe, ale większość.
mad - 4 Września 2007, 12:09
Zgadzam się z Rafałem. Gdyby Tusk był politykiem z jajami potrafiłby wykorzystać PiSowską zawieruchę. Rzecz w tym, że facet gada ciągle to samo jak nakręcona papuga. Absolutnie niczym w tym się nie różni od Ziobry.
Inna rzecz, że dawno powinien stracić przywództwo w PO. W cywilizowanych demokracjach lider przegrywający prezydenturę i wybory (mimo doskonałych sondaży) od razu oddaje swoje stanowisko. Nasuwa się wniosek: może to właśnie PO jest partią bardziej wodzowską niż PiS. Nikt nie ośmieli się zakwestionować Tuska, bo wylot z partii murowany.
Tomcich - 4 Września 2007, 12:15
mad - która w Polsce partia nie jest wodzowska - Samoobrona, LPR, LiD? - inna sprawa to jakość tych 'wodzów'.
Gustaw G.Garuga - 4 Września 2007, 12:18
Problem w tym, że z samej nazwy PO winna być obywatelska. A tymczasem dopiero przy okazji wyborów w mediach zaczynają się często pojawiać posłowie inni, niż Tusk, Komorowski i Rokita.
mad - 4 Września 2007, 13:04
Wyjątkowo się z Gustawem zgadzam. Ewenement.
NURS - 4 Września 2007, 14:00
Cytat | Piech napisał/a | NURS napisał/a | EOT z mojej strony na spory czas |
O! Obraził się. Ty weź i daj spokój. |
nie obrazilem sie, nawet ogloszenie dlaem, czemu mnie nie bedzie, ale bebnia we mnie priwami
Cytat | Strasznie fantastyczne te teorie o Kaczyńskim jako źródle przecieku i o Kaczmarku kryjącym Kaczyńskiego. Dla mnie to jest logika taka, no... trochę inna. |
bo to fantastyka, ja mowie o tym, ze Kaczmarek jest trybem w maszynie stworzonej przez Kaczynskiego. ani slowa o przecieku, bo po grzyba przeciek, skoro cala akcja byla robiona bez głowy i nie mogla byc zakonczona.
Cytat | Mówisz, że Ziobro złamał prawo nagrywając Leppera na swój kieszonkowy dyktafon? Naprawdę? I poważnie masz do niego o to żal? Gdyby Ziobro nie nagrał Leppera, to by nie mógł udowodnić, że Lepper kłamliwie go oskarża, a opozycja stanęłaby murem za Lepperem. Nie dlatego, że Lepper jest wiarygodny, ale dlatego, że gada anty-PiS. To jest wojna totalna, bez jakichkolwiek zasad. W takich warunkach należy nosić w kieszeni dyktafon. |
Tak, mam żal, bo państwo ma stac na prawie a nie mafii.
minister sprawiedliwosci ma prawo łamać prawo. O to mi chodziło, dokładnie o to. Ciekawe co by było, gdyby ktoś inny jego nagrał. Przypomne, że nagrał Leppera wtegy, gdy wojny nie bylo jeszcze, co jest dowodem na to, że albo nagrywal wszystkich, albo, że szykowali akcje na Leppera już dużo wczesniej.
Cytat | Cytat | Ziobro steruje śledztwem, w którym jest jednym z podejrzanych |
Bo Lepper go oskarżył? |
Zamiast nazwisk dam ci funkcje - Wicepremier, ministr rolnictwa, wicepremier minister szkolnictwa, minister spraw wewnetrznych, a za chwile pewnie jeszcze ktos sie znajdzie. Przypomne, ze do wejscia do blidy wystarczylo zeznanie, poszlakowe jednej pani.
popatrz na Gonzalesa.
Cytat | Cytat | Komisja przed wyborami. |
Komisje są fajne. Ciągną się miesiącami i można przed nimi bezkarnie kłamać. |
Ojej, ale jak kopały komuchów to zacierales rączki. Jak cudnie wyglądał Dorn, mowiac o uwaleniu cimoszewicza, a spojrzmy co mowil wtedy
Cytat | Cytat | Reasumując, nic nie ma na rzeczy. |
Naprawdę nic nie widzisz? Naprawdę? |
|
widze kit dla oczu zaślepionych. Uwierzylbym, gdyby pokazano calosc, a nie fragmenty pasujace do tezy. Dzisiaj sporo na ten temat mowiono, i nawet mądrze. Ta cala opowiesc prokuratury jest cudna teoria spiskowa, nikt nikomu nic tym nie udowodni, prócz tego, ze sie znali i informowali wzajemnie, procz tego, ze w rzadzie PiS panuje atmosfera zastraszenia i podsluchow
Opierasz swoje wywody na kilku szczegolach - kaczmarek sklamal w punkcie a wiec do z jest niewiarygodny. ziobro klamal, lamal prawo, ale w jakże szlachetnych pobudek, musimy mu wierzyć
wybacz, ale nadal nie dales odpowiedzi na moje pytanie, na czym polega owa prowokacja ABC, skoro sami podrobili kwity, ktore powinni podrabiac lapowkarze? bo to jest klucz do calosci. Odpowiedz, prosze.
mad - 4 Września 2007, 15:16
Chyba obaj jesteście trochę zaślepieni. Jeden w jedną, drugi w drugą stronę
A głosować nie ma na kogo
Piech - 4 Września 2007, 15:42
NURS napisał/a | wybacz, ale nadal nie dales odpowiedzi na moje pytanie, na czym polega owa prowokacja ABC, skoro sami podrobili kwity, ktore powinni podrabiac lapowkarze? bo to jest klucz do calosci. Odpowiedz, prosze. |
Mam wiedzieć na czym polegała prowokacja CBA? Sorry, nie wiem.
Prokuratura twierdzi, że facet w ministertwie rolnictwa już przeliczał pieniądze dane mu jako łapówkę, a potem dostał cynk i się wycofał. Tyle słyszałem.
ihan - 4 Września 2007, 17:44
No tak. Takie przeliczenie 3 mln mogło chwilę potrwać.
mad - 4 Września 2007, 18:26
Ile egzemplarzy SFFiH można by za to kupić
mawete - 4 Września 2007, 20:06
mad napisał/a | Ile egzemplarzy SFFiH można by za to kupić |
I na flaszeczke dla NURSa by starczyło
Agi - 4 Września 2007, 20:24
Flaszeczkę sam sobie kupi, jak taki nakład będzie miał
Na tematy polityczne przestaję dyskutować, bo mam obrzydzenie
ihan - 4 Września 2007, 20:31
To już wiem, jakie środowisko będzie celem następnej akcji antykorupcyjnej CBA. Nastawiam budzik na 5.30, żeby zdążyć zęby umyć. I spakuję jakieś, książki, żeby mieć pod ręką.
Alex - 5 Września 2007, 11:01
Agi55 napisał/a | Na tematy polityczne przestaję dyskutować, bo mam obrzydzenie |
u mnie obrzydzenie przechodzi w skrajne ubawienie, tak falami Nie powiem, żebym nie próbowała zrozumieć czegoś z tego informacyjnego bełkotu, ale nie powiem też, że mam zamiar łamać sobie nad tym niepotrzebnie głowę.
Moja mała teoria jest taka, że wszyscy - począwszy od Leppera, Kaczmarka, Ziobry itd. - tak nakłamali, ponaciągali prawdę, pozakrywali co niewygodne, że stworzyli zupełnie alternatywną rzeczywistość i wszyscy są dla mnie nieautentyczni
mad - 5 Września 2007, 11:41
No i proszę! Trzy ostatnie posty "polityczne" pochodzą od Kobiet. Może tak byście wzięły się za tę naszą politykę?
Na pewno będzie piękniej i bardziej subtelnie.
NURS - 5 Września 2007, 13:25
Piech napisał/a | NURS napisał/a | wybacz, ale nadal nie dales odpowiedzi na moje pytanie, na czym polega owa prowokacja ABC, skoro sami podrobili kwity, ktore powinni podrabiac lapowkarze? bo to jest klucz do calosci. Odpowiedz, prosze. |
Mam wiedzieć na czym polegała prowokacja CBA? Sorry, nie wiem.
Prokuratura twierdzi, że facet w ministertwie rolnictwa już przeliczał pieniądze dane mu jako łapówkę, a potem dostał cynk i się wycofał. Tyle słyszałem. |
wyjaśnie ci. jak przychodzisz do kogoś, że mu coś załatwisz, to nie polega na tym, że ja ci dam wszystkie kwity, a ty zaniesiesz do podstemplowania - a tutaj jest dokladnie taka sytuacja, ABC zrobilo kwity, czyli przekret, a facet liczyl pieniadze... tylko za co? bo w swietle prawa, to on nawet wajchy nie zrobil. mial tylko zaniesc otrzymane od kogos kwity do urzedu. te same kwity klepnieto by nawet bez jego posrednictwa.
Teraz rozumiesz w czym problem. to nie mialo prawa sie udac, jedynym sposobem na umoczenie Leppera, bylo spalenie akcji, w mysl jak rzucasz gownem, to zawszze cos do obrzucanego przylgnie
A na deser wiadomosc z dzisiaj. policja w akcji przeciw pedofilom zwinela tymochowicza i zarekwirowala mu sprzet. Slusznie!
tylko dzisiaj niemiaszki podały, ze jego na liscie do przeszukania nie bylo.
Znaczy sie, Łukasznekizm pełną gęba. Juz ktoś czyta o czym gaworzył z Samoobrońcami
ciekawe kto...
ihan - 5 Września 2007, 13:50
mad napisał/a | No i proszę! Trzy ostatnie posty polityczne pochodzą od Kobiet. Może tak byście wzięły się za tę naszą politykę? :!:
Na pewno będzie piękniej i bardziej subtelnie. |
Niby dlaczego? Chyba ważniejsza jest mądrość, rozsądek i umiejętność dostrzegania możliwości kompromisów, cóż ma to wspólnego z płcią? Znam sporo kobiet, które wcale by ani piękniej i bardziej subtelnie nie rządziły i równie sporo mężczyzn,którzy jak najbardziej by sie do tego nadawali.
Martva - 5 Września 2007, 13:56
Też mi przyszło do głowy, ze umiem się zachowywać dużo mniej pięknie i subtelnie, niż spora ilość facetów
Zgadzam się, ze więcej powinno być kobiet w polityce, ale uzasadnienie...
Alex - 5 Września 2007, 15:07
mad napisał/a | No i proszę! Trzy ostatnie posty polityczne pochodzą od Kobiet. Może tak byście wzięły się za tę naszą politykę?
Na pewno będzie piękniej i bardziej subtelnie. |
Proponuję nie generalizować, bo to niebezpieczne Mam jeszcze świeżo w pamięci moją byłą (w 95% na szczęście byłą) klasę, dodam jeszcze - babską klasę (profil humanistyczny, dwa razy udało się zainicjować debatę o polityce na WOSie w ciągy trzech lat ). Miałam 25 koleżanek, 7 kolegów, z czego o polityce dało się porozmawiać z dwoma koleżankami i dwoma kolegami. Niedojrzałość? Brak wiedzy, często elementarnej (zdarzył się przypadek, że osoba nie wiedziała, kim jest Renata Beger)?
A przystawmy to sobie do naszego sejmu. Statystyka wyjdzie identyczna, tylko zamieńmy proporcje mężczyzn i kobiet. Naprawdę.
Gustaw G.Garuga - 5 Września 2007, 20:30
Niedawno słyszałem prezentera radiowego, który zapraszając do studia trzy publicystki rzekł coś w rodzaju: mamy taką sytuację w polityce, że nie starcza zmysłu analitycznego, potrzebna jest intuicja. Jedna z pań zapytała, czy on chce powiedzieć, że kobietom zmysłu analitycznego brak, co ów pan przemilczał... Chciał dobrze, ale wyszło jak zwykle. Nie wątpię, że facet jest za równouprawnieniem, tylko że doszczętnie banalne stereotypy wciąż zeń wyłażą...
Fidel-F2 - 5 Września 2007, 21:52
Gustaw G.Garuga, a ty znowu swoje
Gustaw G.Garuga - 5 Września 2007, 22:00
Tak, tak. I do tego oczywiście nie mam racji
Fidel-F2 - 5 Września 2007, 22:00
jak zwykle
Gustaw G.Garuga - 6 Września 2007, 10:32
Lubię wyborów czas, bo poza wzbudzającymi ambiwalentne drżenie nowymi możliwościami pojawiają się także tabuny nowych, nigdy wcześniej nie widzianych posłów. Można się przekonać, z kogo składają się szeregi, stojące karnie za opatrzonymi do znudzenia liderami
dalambert - 6 Września 2007, 13:33
panowie 30 % dla PiS 24 % dla platformy, a wy co na larum nie bijecie , za pióra nie chwytacie toż nieprzyjaciel przy urnach staje a wy gdzie...?
|
|
|