To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie spotkania w Grodzie Kraka

shenra - 15 Wrzeœśnia 2010, 11:42

Dzianks za spotkanko. Poprawiłam sobie jakość zakwasów od pasa w górę :mrgreen: Wszelkim drążkom, parasolom, niskozawieszonym dyskusjom - grazie :mrgreen:

No to kiedy się widzimy? Aha i co do soboty to by trza ustalić o której i gdzie. :wink: Ozzy do tablicy :!: :!:

Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 12:30

Łoo dajcie spokój, bez sensu czasówka. Ślub jest o 14.00. Wujek Gógiel mówi, że jest jakieś 15min piechotą z dworca do tej Bazyliki Dominikanów -5min bo szybko chodzę +10 min, bo łatwo się gubię :P no więc trza by jakiś ciopong - i tu zaczynają się schody bo TLK jest 6.15 (aż to ja się nie poświęcę) i o 10.30 (co oznacza, że 13.30 wg rozkładu jest w Krk... tyle, że to pkp więc na 80% dojechałbym już po ślubie ;]). Jest jeszcze Interregio o 7.30, więc pewnie przed 11 jest na miejscu i pewnie w ten będę celował (ale nie ma ceny :/).

Oczywiście są w międzyczasie ekspresy i nawet myślałem czy nie podarować sobie odrobiny luksusu, ale jak zobaczyłem ceny to stwierdziłem, że aż tak dobrze to nie zarabiam ;P:

Także pierwsze szacunki:
11.00 - Ozi jak ta sierota rozgląda się po dworcu

międzyczas - coś by się zjadło + zakupy, bo młodzi zażyczyli sobie produkty spożywcze dla domu dziecka zamiast kwiatów

14.02 - Ozi w panice dobiega do cudem znalezionej bazyliki

koło 15 - Ozi ociera łzę wzruszenia i puder panny młodej z policzka i jest gotów by ruszyć w miasto (zapewne znowu głodny :P ).

Aczkolwiek to jest na tę chwilę - może ktoś znajomy będzie jechał autem.
Pociągi powrotne mam przed 23.00 po 2.00 i rano przed 9 i po 11 zależnie jak dobra będzie impreza i czy ktoś będzie chciał mnie przenocować ;)

shenra - 15 Wrzeœśnia 2010, 12:50

Czyli wstępnie 11 i 15. Nie jest źle.

Krakusy do tablicy!

Martva - 15 Wrzeœśnia 2010, 12:57

Ja dołączę później, rano się umówiłam wstępnie.
illianna - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:14

my pewnie bardzie po niż przed ;P:
Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:45

Jakby co to ja sobie przed poradzę - połażę, pozglądam (może z innymi znajomymi się ustawię), a jeślibym np. załapał się na podwózkę to wtedy będzie wypadało do ślubu pobejować z nimi. Na pewno umówmy się na "po" a co "przed" to wyjdzie jeszcze w praniu.

Tak sobie myślę, że dziwnie by było gdyby np. się okazało przy składaniu życzeń, że zapraszają na wesele albo coś ;) ...ale raczej marne szanse także luz ;P:

shenra - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:50

Ozzy weź nas w jajo nie rób. :mrgreen: Ale jakby co damy radę pić i bez Ciebie :twisted:
Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 13:56

No myślę, że sobie poradzicie... ale raczej będziecie narażeni na moje towarzystwo :twisted:

Martva, to co mi pożyczysz tym razem? ;P: :mrgreen:
Może Memnocha?

corpse bride - 15 Wrzeœśnia 2010, 18:29

nie było mnie we wtorek, bo po skończonej pracy poszłam do domu, jako, że sis nie pracowała, a na kłębuszek nie miałam kasy (na flaszkę tym bardziej, dalambercie). poza tym jakaś jestem depresyjna ostatnio, trudno mi się przemóc i iść do ludzi tak bez powodu/przymusu :/ maybe next time.

ozzborn, jeśli mogę coś poradzić, to idź sobie cały czas plantami z dworca (w lewo), aż dojdziesz. tytlko nie wiem, czy ta ulica od placu wsz. św. do gertrudy nie jest zamknięta przez remont (dla samochodów jest), więc na wszelki wypadek skręć w sienną w prawo po czym na końcu placu (małego rynku) w stolarską w lewo. wtedy jakbyś był za wcześnie możesz zatrzymać się na stolarskiej, to znaczy w pierwszym lokalu na stolarskiej po lewej idąc od małego rynku. to zacny lokal.

Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 18:40

corpse bride, dzięki zanotuję sobie :D

edit: o kurde, jak tak sobie jeszcze raz przeczytałem "idź z dworca w lewo plantami" to nagle dokładnie sobie przypomniałem tę trasę - a ostatnio szedłem tamtędy jakieś 6 lat temu!

brajt - 15 Wrzeœśnia 2010, 20:53

Cytat
wtedy jakbyś był za wcześnie możesz zatrzymać się na stolarskiej, to znaczy w pierwszym lokalu na stolarskiej po lewej idąc od małego rynku. to zacny lokal.

potwierdzam. kiedys podawano tam najlepszy browar w miescie - smocza glowa sie nazywal, ale niestety juz go nie produkuja.

jak Ci sie spieszy na ten slub, to zawsze Cie moge odebrac z dworca i zaatakujemy najlepszy skrot (szpitalna + stolarska).

z kolei jak tutejsza impreza sie wczesnie skonczy, a jeszcze bedziesz mial ochote sie bawic, to zapraszam na afterparty po koncercie jonsiego (wokalista sigur ros).

illianna - 15 Wrzeœśnia 2010, 21:11

Ozzborn, , ulica jest zamknięta dla samochodów, ale piesi maja już nowy chodniczek, także cały czas Plantami i w prawo Dominikańską wzdłuż muru klasztoru, w którego kościele masz ten ślub :D
mapka

a potem Katedra jest rzut beretem, prosto Pl. Dominikańskim, w lewo w grodzką i aż do Poselskiej i w prawo w Poselską o tu, nie kombinuj innej trasy do katedry, bo tam faktycznie są roboty drogowe i jest kiepsko.

Ozzborn - 15 Wrzeœśnia 2010, 23:02

dzięki kolejne rzeczy sobie notuję w dzienniczku :D
gorbash - 16 Wrzeœśnia 2010, 20:11

Piszemy się na popołudniowy turnus.
brajt - 16 Wrzeœśnia 2010, 23:34

hmm.. wlasnie wracam ze Stolarskiej, wiec wlasnie tam proponuje posiedziec w sobote, bo znow podaja smocza glowe, a ja glupi nawet o tym nie wiedzialem przez cale lata. ;)
illianna - 17 Wrzeœśnia 2010, 00:21

brajt, fajnie, tylko niektórzy nie mogą, nie chcą, nie lubią siedzieć w dymie i dlatego do 15 listopada Katedra, gdzie się nie pali jest cool, przynajmniej dla mnie, potem mogę przychodzić z chęcią gdzie indziej, bo będzie zakaz wszędzie.
brajt - 17 Wrzeœśnia 2010, 01:44

brrrr, palenie jest fuj

w takim razie czekam na info o porze spotkania. ja tak czy siak ok 23 musze sie zaopiekowac paroma zuczkami przyjezdnymi, ale na pewno sie w katedrze pojawie

shenra - 17 Wrzeœśnia 2010, 07:59

To co 15? W Katedrze? Zrobimy spisik :mrgreen:

1. i 2. illianna & sebastian bezdyskusyjnie
3. Ozzy siłą rzeczy
4. brajt odarty ze smoka
5. i 6. gorbash & nikto na drugą zmianę
7. agrafek zaciągnion
8. shenra jak mus to mus
9. Martva połączy się

O kimś zapomniałam? Ktoś jeszcze ma ochotę? Możliwość wykupienia biletów ogranioczna ;P: Kto śmignie info do smerta?

illianna - 17 Wrzeœśnia 2010, 08:57

shenra napisał/a
8. shenra jak mus to mus
ej ale nie znudziłaś się nami jeszcze :mrgreen: ?
shenra - 17 Wrzeœśnia 2010, 08:58

illianna napisał/a
ej ale nie znudziłaś się nami jeszcze :mrgreen: ?
No jeszcze nie :mrgreen: .
shenra - 18 Wrzeœśnia 2010, 22:49

Dzięki robaczki za urocze spotkanko, jak zwykle radośnie było was zobaczyć. :mrgreen: Ozzy, brajt sympatycznie było poznać osobiście. Zaglądajcie częściej. :twisted:
Ozzborn - 19 Wrzeœśnia 2010, 16:32

Ja również dziękuję, spotkanie było superaszcze! :D Miło było poznać osobiście tyle osób oraz zobaczyć już znajome ryjki :mrgreen:

PS. ale ładne dziewczyny macie w tym Krakowie (i nie mówię oczywista tylko i wyłącznie o kelnerkach, z których w co najmniej 2 się zakochałem ;) )

shenra - 19 Wrzeœśnia 2010, 16:41

Ozzborn napisał/a
ale ładne dziewczyny macie w tym Krakowie
Wiem, że ten kucyk mógł Cię zmylić, ale smert jest facetem :mrgreen:
dalambert - 19 Wrzeœśnia 2010, 16:54

shenra napisał/a
Wiem, że ten kucyk mógł Cię zmylić, ale smert jest facetem

Nie ma ludzi bez wad :mrgreen:

Ozzborn - 19 Wrzeœśnia 2010, 17:32

shenra, no trudno, ale on i tak ma swój słup, więc nie miałbym na co liczyć tak czy inaczej :mrgreen:
illianna - 19 Wrzeœśnia 2010, 17:52

Ozzborn, no wiadomo, że dziewczyny w Krakowie ładne, a chłopcy przystojni, że dodam od siebie :D
Dzięki wszystkim za spotkanie :D

brajt - 19 Wrzeœśnia 2010, 21:27

Ja dziekuje serdecznie za mozliwosc poznania was wszystkich, bardzo mile spedzony czas, bede wpadal czesciej. :)

A teraz zdjeciowa dokumentacja:

Dla fejsbukowców: album (dodałem same nicki, bo nie znam waszych profili)

Dla reszty bezposrednie linki: fotka 1 fotka 2 fotka 3

dalambert - 19 Wrzeœśnia 2010, 21:46

Ozzborn, czy to blaskiem bijące słoneczko w lewym dolnym rogu trzeciej fotki to TY :?: :!:
shenra - 19 Wrzeœśnia 2010, 21:56

dalambert, nooooo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ozzborn - 19 Wrzeœśnia 2010, 23:37

oj tam, oj tam... prześwietlone zdjęcie i tyle ;P:

a shenra, to sobie od początku spotkania grabi :twisted:

Partner forum