To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Kruk Siwy - 30 Sierpnia 2007, 11:28

Potężny off top ale muszę zapytać: skąd?!
Rafał - 30 Sierpnia 2007, 11:31

Kurcze jaja sobie robicie, a mi się widzi niedziela bez teleranka. Pierdykną stan wyjątkowy jak nic. Po kiego ci...la władowali świadków komisji do pierdla? Rozgonią sejm i będą nowe "wybory".
Gwynhwar - 30 Sierpnia 2007, 11:32

Rafał, a wiesz co to jest mania prześladowcza?
Rafał - 30 Sierpnia 2007, 11:38

No co, horrorów nie lubisz czytać :mrgreen:
hjeniu - 30 Sierpnia 2007, 11:39

Kruku z góry :mrgreen: Gwynhwar to, że masz manie prześladowczą, wcale nie znaczy, że nikt za tobą nie chodzi ;P:
Gwynhwar - 30 Sierpnia 2007, 11:42

hjeniu napisał/a
Gwynhwar to, że masz manie prześladowczą, wcale nie znaczy, że nikt za tobą nie chodzi ;P:

Ani, że chodzi :wink:

mawete - 30 Sierpnia 2007, 15:55

Moim zdaniem zrobili głupotę. Chcieli odwrócić uwagę od siebie a tylko dodali wiarygodności świadkom...
Gwynhwar: nie bądź taka pewna, nie wydaje mi się żeby to co powiedział Rafał nt. niedzieli bez teleranka było takie nieprawdopodobne dla naszych "władców" :D

Ziuta - 30 Sierpnia 2007, 16:15

Przyznaję bez bicia, że przez ostatnie dni wolałem od oglądania wiadomości, pociupać na kompie albo oglądnąć film. Teraz już nic nie rozumiem, co się dzieję i dochodzę do wniosku, że należałoby wszystkich postawić pod murem.
Kruk Siwy - 30 Sierpnia 2007, 16:17

Ja to stara świna jestem... ale na kompie to tego jeszcze nie robiłem. Opowiesz?
Będzie znacznie przyjemniej posłuchać niż dowolnych wiadomości w publiktorach.

Ziuta - 30 Sierpnia 2007, 16:21

No, pociupać. W grę jakąś. :) Zaświadczam, że to mniej przyjemne od innych uciech ducha, ale o wiele bardziej od oglądania telewizji.
Gwynhwar - 30 Sierpnia 2007, 16:27

mawete napisał/a
Gwynhwar: nie bądź taka pewna, nie wydaje mi się żeby to co powiedział Rafał nt. niedzieli bez teleranka było takie nieprawdopodobne dla naszych władców

Zasadniczo chodziło mi o manię prześladowczą partii rządzącej :)

NURS - 30 Sierpnia 2007, 16:47

A jaką panikę na giełdzie wywołali ogłoszeniem aresztowania Krauzego. Chłop w godzinę popłynął na 800 milionów. I chyba o to chodziło a nie jakieś zamykanie, bo mu *beep* zrobią.
Gustaw G.Garuga - 30 Sierpnia 2007, 18:25

"Pociupać" a "pociupciać" dwie zupełnie różne sprawy.

W kwestii głównej się nie wypowiadam. No bo co tu można powiedzieć.

Agi - 30 Sierpnia 2007, 18:26

Że wszystko pociupciali...
Fidel-F2 - 30 Sierpnia 2007, 19:55

nareszcie wątek przybiera słuszne barwy
ihan - 30 Sierpnia 2007, 22:55

Rafał napisał/a
Kurcze jaja sobie robicie, a mi się widzi niedziela bez teleranka.

Rafał, nie strasz, bo właśnie zaczęli puszczać kolejny sezon "Zaginionych". A tak to przez miesiąc będzie tylko o "dwóch takich, co ukradli Księżyc".

Gustaw G.Garuga - 31 Sierpnia 2007, 06:49

Nawet tego mogą nie pokazać - już raz zdjęli w ostatniej chwili :mrgreen:
ocset - 31 Sierpnia 2007, 12:03

NURS napisał/a
A jaką panikę na giełdzie wywołali ogłoszeniem aresztowania Krauzego. Chłop w godzinę popłynął na 800 milionów. I chyba o to chodziło a nie jakieś zamykanie, bo mu *beep* zrobią.

wczoraj popłynał na 960 milionów, dzisiaj już odzyskał 150 milionów.
podobno krauze ma karte kredytową na której miesięczny limit debetowy wynosi milion.

Piech - 31 Sierpnia 2007, 12:29

NURS napisał/a
Chłop w godzinę popłynął na 800 milionów.

Co znaczy popłynął? Jeżeli nie kupował ani nie sprzedawał, jego udziały pozostają niezmienione. Tracimy lub zyskujemy finansowo tylko w przypadku transakcji.

Duke - 31 Sierpnia 2007, 12:37

ocset napisał/a
wczoraj popłynał na 960 milionów, dzisiaj już odzyskał 150 milionów

Co nie zmienia faktu że na parę ładnych baniek jest w plecy. Jak znam życie to złoży pozew i wygra odszkodowanie od skarbu państwa. Czyli znowu musimy płacić za czyjąś paranoje lub brak kompetencji. :x

Gwynhwar - 31 Sierpnia 2007, 18:37

Polecam artykuł Żakowskiego w najnowszej Polityce.
Dekalog Wyborczy dla ludu ciemnego, odpowiada na wiele pytań dotyczących genezy aktualnego stanu rzeczy :|

Jako ciekawostkę dodam komentarz mojego kolegi z pracy. Sparafrazował on spot PiSu puszczany od jakiegoś czasu w TV.
Cytuję: Dwa lata temu postawiliśmy przed sobą cel- roznieść to wszystko w *beep*. Od dwóch lat żyje nam sie lepiej. Mieszkamy w Londynie.
Ile w tym smutnej prawdy.

GAndrel - 31 Sierpnia 2007, 23:06

Kaczmarek, Kornatowski, Netzel. Kłamali. Ale dlaczego? Czyżby Kaczmarek "krył" Lecha Kaczyńskiego? Taka moja antypisowska teoria. ;)
ihan - 31 Sierpnia 2007, 23:09

GAndrel, nie jesteś odosobniony w teoriach. Sporo moich znajomych z zapartym tchem oczekuje na wzajemne, braterskie aresztowania.
GAndrel - 31 Sierpnia 2007, 23:20

Ja po prostu nie mogę zrozumieć co ma Kaczmarek czy Krauze do Leppera. Dlaczego mieliby go ostrzegać? Bo cała ta dzisiejsza konferencja miała to właśnie pokazać. Kaczmarek jest źródłem przecieku. Teraz tylko czekam na motyw.
Gustaw G.Garuga - 1 Wrzeœśnia 2007, 09:09

Kaczmarek nie mógł być źródłem przecieku, bo jako minister spraw wewnętrznych nie miał prawa tej wiadomości posiadać. A zatem musiał ją otrzymać od kogoś, kto prawo do jej posiadania miał. I to ten ktoś jest źródłem przecieku. Kaczmarek jest tylko jednym z ogniw łańcucha, który zaczyna się gdzie indziej.
GAndrel - 1 Wrzeœśnia 2007, 09:26

Właśnie.

I teraz tylko prokuratura musi zrobić druga konferencje i pokazać na niej gdzie, kiedy i od kogo Kaczmarek dowiedział się o akcji. Przed wizyta u Krauzego był w pałacu prezydenckim. Wcześniej w Ministerstwie Sprawiedliwości. Czyli sprawdzania nie jest dużo.

No i jeszcze muszą podać motyw.

ihan - 1 Wrzeœśnia 2007, 10:15

Wybory są rzeczywiście wysoce prawdopodobne, bo inaczej trudno wytłumaczyć taki podział pieniędzy przez rząd. W końcu wsparcie RM trzeba zdobyć. Jawna bezczelność i nawet nie udawanie, że stara się zachować pozory. Pewnie, w taki sposób będzie można się chwalić, że zwiększyło się finansowanie nauki.
Gwynhwar - 1 Wrzeœśnia 2007, 11:41

To może zaczniemy nosić szczoteczki do zębów w tylnych kieszeniach spodni?
mawete - 1 Wrzeœśnia 2007, 16:59

Gustaw G.Garuga napisał/a
Kaczmarek nie mógł być źródłem przecieku, bo jako minister spraw wewnętrznych nie miał prawa tej wiadomości posiadać.

Dokładnie.
GAndrel: zastanawiam sie jakie haki ma zbysiu zero ziobro na kaczki

//edit: Gwynhwar: a nie nosisz? :shock: :twisted:

GAndrel - 1 Wrzeœśnia 2007, 17:37

Niby się okazuje, że jednak miał prawo. Albo Ziobro coś kręci, ale znowu jest burdel w ustawach. Swoją droga to dziwne, że trzeba BOR usuwać z drogi prowokatorom. BOR jest tylko od ochrony fizycznej?

Partner forum