Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
mawete - 14 Października 2008, 21:57
Wróciłem ze szkolenia nawet chętny do roboty, oczywiście do domu... po *beep* wracałem?
Iwan - 15 Października 2008, 07:11
ostatni dzień urlopu, jutro do roboty
Agi - 15 Października 2008, 08:04
Dentysta znowu mi krzywdę zrobił - aua
Witchma - 15 Października 2008, 08:13
Agi, oddaj mu... to niemoralne brać kasę za robienie komuś krzywdy.
Ja mam wizytę we wtorek
merula - 15 Października 2008, 08:57
wczorajsza awaria dostawcy netu lekko mnie zirytowała.
choć z drugiej strony zrobiłam z dzieckiem kącik czytelniczy i skończył lekturę.
Witchma - 15 Października 2008, 12:08
Jedyne okulary, w których wyglądałam (prawie) jak człowiek kosztowały 220 zł, a jak bym nie liczyła, to wychodzi mi, że nie mogę tyle wydać
ilcattivo13 - 15 Października 2008, 13:53
i tak masz lepiej, bo ja wyglądam źle w każdych. Na szczęście jeszcze nie muszę nosić korekcyjnych, wystarczy raz na ół roku kupić większy monitor
Witchma - 15 Października 2008, 14:25
ilcattivo13, ja po przeciwsłoneczne poszłam
ilcattivo13 - 15 Października 2008, 14:36
toć i ja tylko o przeciwsłonecznych piszę
a jeśli chodzi o ich kupowanie, to kupuję zawsze najtańsze, bo i tak niszczę od 3 do 5 par w czasie sezonu. Więc jak bym kupował jakieś drogie Polaroidy, to bym naprawdę był wk****wiony...
Witchma - 15 Października 2008, 14:45
No te ostatnie miałam ponad dwa lata A że zapłaciłam za nie jakieś 60 zeta, to inwestycja była niezła
Martva - 15 Października 2008, 16:48
Upadłe gg
dzejes - 15 Października 2008, 18:13
Rozmowa z doradcą finansowym.
Spokojnie, spokojnie, pieniądze rzecz nabyta...
hjeniu - 15 Października 2008, 18:59
ilcattivo13, moja koleżanka w pracy - dalekowidzka tą metodą zwiększała odległość od monitora, aż jej się skończył pokój i musiała iść do okulisty
ilcattivo13 - 15 Października 2008, 20:47
na szczęście dalekowidztwo na razie mi nie grozi
Witchma - 16 Października 2008, 10:35
Opóźnienie przelewu
Duke - 16 Października 2008, 12:10
Audyt wewnętrzny.
Wzieli zatrudnili tępą pipetę która patrzy w dokumenciki i raban robi że przecinek nie jest postawiony w tym miejscu co trzeba i że na prywatnych wewnętrznych notatkach róznie pisze. A i podpisy na dokumentach nie są identycze. Weź tu tłumacz pipecie... Żeby chociaż jedna z drugą miała choć odrobinę merytorycznej wiedzy na temat tego co sprawdza. Po co jej mózg jak ma procedurę i zadatki na średniowiecznego inkwizytora. A ty się weź i tłumacz. Grrrr
ilcattivo13 - 16 Października 2008, 16:21
ludzie (zwłaszcza Ci biedni), którzy nie chcą należnych im pieniędzy
"Biedny bo głupi, głupi bo biedny"?
mawete - 16 Października 2008, 19:06
Duke: zapytaj ją czy słyszała po co jest audyt i czy wie co to jest tzw. wartość dodana...
Duke - 17 Października 2008, 09:09
mawete, ja pracuje w pewnej radosnej instytucji finasowej która jest związana światowymi standartami. Te standarty wymuszają audyt pod kontem poprawności decyzji. Tyle teori. W praktyce trafia ci się niedoru$%^a pi@#$a je#$na dowolnej płci z przerostem ambicji za to bez wiedzy merytoryczej i szarpie Ciebie o to że np: margines jest o 2 mm za szeroki, albo że wewnętrzną notatke napisałeś Tahomą a tu stoi w instrukcji napisane że powinien być Times (tylko że system ma na stałe ustalona Tahomę 11), a Twoja pieczątka jest o 3 stopnie wychylona w lewo. Wszystko oczywiście w odpowiedniej oprawie, odpowiednio monitowane, a najgorsze jest że potem Twoja ocena (i premia) zależy od wyników audytu. A wynik może być tylko "Satysfakcjonujący" albo "Niestaysfakcjonujacy".
Witchma - 17 Października 2008, 09:15
| Duke napisał/a | | standartami. Te standarty |
Rzeczywiście jakaś kosmiczna instytucja
W wq... mnie poczta (cóż za niespodzianka) Książki wysłane w pn i wt jakoś nie dotarły, za to przyszła przesyłka ze środy...
Piech - 17 Października 2008, 10:16
| Duke napisał/a | | W praktyce trafia ci się niedoru$%^a pi@#$a je#$na dowolnej płci z przerostem ambicji za to bez wiedzy merytoryczej i szarpie Ciebie o to że np: margines jest o 2 mm za szeroki, albo że wewnętrzną notatke napisałeś Tahomą a tu stoi w instrukcji napisane że powinien być Times |
Duke, ta "niedoru$%^a pi@#$a je#$na dowolnej płci", wymagając czcionki Times narusza przepisy antymonopolowe. Jest to czcionka licencjonowana, a przecież nie każdy musi używać oprogramowania Microsoft.
ihan - 17 Października 2008, 11:19
Gdyby ktoś z krakusów wybierał się do Smaków świata na Szewskiej: jedzenie jadalne, ale obsługa od zawsze mało sympatyczna. Klientów traktują raczej jako niedoinformowanych debili. I wczoraj, mimo, ze wg wywieszki lokal czynny do 22, o 21.40 zostałyśmy wyproszone. Ale przynajmniej 1 plus, papierosami zbyt nie śmierdzi.
mawete - 17 Października 2008, 14:24
Duke:
1. moja zona jest audytorem,
2. byłem ostatnio na szkoleniu które obejmowało m.in. audyt - uczył nas jeden z najlepszych fachowców w Polsce i opowiadał miedzy innymi o właśnie takich przypadkach. Mówił raczej niemiło o takich audytorach...
ilcattivo13 - 19 Października 2008, 09:32
wk****wiają mnie Zysk i Ska oraz ISA. Wydają po jednym, góra dwa tomy z cyklu. W dodatku rozpoczynają wszystkie cykle autora i koniec. A potem następny autor na warsztat.
Witchma - 19 Października 2008, 09:41
ilcattivo13, to ja do tej listy chcę dodać Videograf II
Adashi - 19 Października 2008, 10:05
ilcattivo13, jakieś konkrety, tytuły
Kruk Siwy - 19 Października 2008, 11:43
he, he Fabryka wydała książkę wmawiając czytelnikom że to całość. A to połowa pierwszego tomu trylogii. Ach ile wątków tajemniczych i ile artystycznych niedopowiedzeń.
Urwał nać!
Chal-Chenet - 19 Października 2008, 12:07
W Empiku był tylko jeden egzemplarz "Terroru" z cholernie pogiętą okładką.
W Powszechnej i Arsenalu nie było w ogóle. I to wszystko w centrum. Się wkurzyłem, nie lubię kupować książek przez internet, nie lubię czekać na przesyłkę.
Witchma - 19 Października 2008, 12:09
Chal, zamów sobie w sklepie internetowym Empiku - zapłacisz mniej, a odebrać możesz sobie w salonie
Chal-Chenet - 19 Października 2008, 12:13
Też będzie trzeba czekać aż zamówią...
Ale to być może jest jakaś opcja. Tylko żeby mi nie dali tej jednej, pogiętej, która jest na stanie...
|
|
|