To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Słowik - 24 Sierpnia 2007, 11:57

Premier :D
mawete - 24 Sierpnia 2007, 20:30

Gustaw G.Garuga: ja będę głosował na Sierakowską, Kurczuka, albo Pawełka, zależy kogo wystawią... Jakbym miał głosować na Millera czy Oleksego to bym się zastanawiał. Mocno zastanawiał.
Gustaw G.Garuga - 24 Sierpnia 2007, 21:12

Ja poczekam, kogo wystawi LiD i PO, i zastanowię się na spokojnie. Problem w tym, że w lokalnym PO bryluje moja dawna szefowa, której członkostwo żadnej partii chluby nie przynosi. Ale dam im szansę :)
Tomcich - 25 Sierpnia 2007, 13:56

W chwili obecnej mam obrzydzenie do polityki i polityków. Poczekam i zobaczę kto będzie wystawiony z jakiej partii i wtedy wybiorę ma kogo zagłosuję. Pewnie znowu będzie mniejsze zło. :roll: W chwili obecnej łatwiej mi powiedzieć na kogo głosować nie będę. :mrgreen:
dzejes - 25 Sierpnia 2007, 15:01

A ja postuluję o połączenie tego wątkuz rozmowali religijnymi. Oglądałem wczoraj (dzisiaj) zakończenie wielkiego czytania (przed piątą) i mam wrażenie, że w polskiej polityce robi się mistycznie.
GAndrel - 25 Sierpnia 2007, 19:58

I jak się podobały dzisiejszy wystąpienia?

Mi najbardziej się podobał fragment, w którym JK stwierdził, że Kaczmarek to latami przygotowywany agent III RP.

Czarny - 25 Sierpnia 2007, 20:20

A po co czekacie na nazwiska i tak wejdą chyba Ci z górki listy. U nas głosuje się na partie nie na nazwiska :?
GAndrel - 25 Sierpnia 2007, 20:31

Program ĘĄ zapowiada się ciekawie. Albo szczerze co najmniej. ;)
Tomcich - 25 Sierpnia 2007, 21:47

Czarny napisał/a
A po co czekacie na nazwiska i tak wejdą chyba Ci z górki listy.

Ale nazwiska z górki listy też są ważne. Miller i Oleksy na czele listy LiDu na pewno nie przekona mnie do głosowania na nich.

GAndrel - 25 Sierpnia 2007, 22:29

Czarny napisał/a
A po co czekacie na nazwiska i tak wejdą chyba Ci z górki listy. U nas głosuje się na partie nie na nazwiska :?

Bo ludzie ciągle są nieświadomi tego, że do Parlamentu wchodzi się według ilość zdobytych głosów, a nie według kolejności na liście wyborczej.

Gustaw G.Garuga - 26 Sierpnia 2007, 12:22

A mnie najbardziej podobały się królewskie fanfary :mrgreen:
GAndrel - 26 Sierpnia 2007, 12:39

Fanfary przegapiłem :(
Czarny - 26 Sierpnia 2007, 14:09

GAndrel napisał/a
Bo ludzie ciągle są nieświadomi tego, że do Parlamentu wchodzi się według ilość zdobytych głosów, a nie według kolejności na liście wyborczej.

Skoro w to wierzysz :wink:

GAndrel - 26 Sierpnia 2007, 14:41

A są świadomi?
Gustaw G.Garuga - 27 Sierpnia 2007, 09:05

Najlepsze było, jak wczoraj Kuchciński (tak, ten Kuchciński) wchodził do studia TVN24 i gruchnęły fanfary :lol: Prezenterka mówiła, że to niby po to, żeby przypomnieć mu atmosferę konwencji, ale przecież była to oczywista - i słuszna! - kpina z pisowskiego zadęcia :mrgreen:
GAndrel - 28 Sierpnia 2007, 11:45

Usłyszałem fanfary. Oczywiście w Szkle Kontaktowym. Przy okazji się wszyscy dowiedzieli, że te fanfary to plagiat.
Gustaw G.Garuga - 28 Sierpnia 2007, 13:40

A z czego?
GAndrel - 28 Sierpnia 2007, 15:13

Z sygnału olimpiady Atlanta 1996 jakiejś amerykańskiej stacji telewizyjnej.

http://www.tvn24.pl/2069624,0,0,1,1,wideo.html

Gustaw G.Garuga - 28 Sierpnia 2007, 16:52

No patrz! A brzmiało jak fanfary dla Kazimierza Wielkiego :wink:
GAndrel - 29 Sierpnia 2007, 18:15

Może ktoś mnie oświecić na jakim tle Marcinkiewicz może być sfrustrowany?
Gustaw G.Garuga - 29 Sierpnia 2007, 22:14

Na fanfarowej (fanfaronadowej?) konwencji PiSu Kaczor słowem o nim nie wspomniał. Można było odnieść wrażenie, że od początku to on rządził, a Kazimierz się po prostu nie zdarzył. Szczerze mówiąc, ja też tę postać słabo pamiętam... Stąd frustracja. Nie moja oczywiście :mrgreen:
Rafał - 30 Sierpnia 2007, 10:15

Cytat
Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego zatrzymała Janusza Kaczmarka - podała TVN 24. ABW odmawia komentarza, ponieważ rzecznik Agencji jest na urlopie. Do zatrzymania doszło około godziny 7. Zatrzymany został również Konrad Kornatowski i Jaromir Netzel.
Najprawdopodobniej szef CBŚ Jarosław Marzec nie został zatrzymany tylko dlatego, że jak podało RMF FM, ABW go szuka.

Mój komentarz: O ku..wa :shock: koniec komentarza.

agnieszka_ask - 30 Sierpnia 2007, 10:19

Gustaw G.Garuga napisał/a
Można było odnieść wrażenie, że od początku to on rządził, a Kazimierz się po prostu nie zdarzył.

Właściwie to tak było. Marcinkiewicz miał bardzo ograniczoną władzę, a o wszystkim decydował Kaczyński zza jego pleców. Nie zmienia to jednak faktu, że był ludzki i miedzy ludźmi, i dlatego właśnie społeczeństwo tak go polubiło. Szkoda, że został wyrzucony, jak zużyta chusteczka.
(Czasem mi się nawet zdarzyło przymknąć oko na to, że jest z PiSu :wink: )

Rafał - 30 Sierpnia 2007, 10:38

Pomyślcie, zastanówcie się i zobaczcie: Kaczyńscy działają jak agenci obcego państwa.

Czyim agentem jest Kaczyński?

Kruk Siwy - 30 Sierpnia 2007, 10:45

Dody Elektrody? Bo ich wypowiedzi mają tyleż sensu...
hjeniu - 30 Sierpnia 2007, 10:51

Kruku nie obrażaj Dody. Jak ona kiedyś zabierze to IQ z domu, to...
Kruk Siwy - 30 Sierpnia 2007, 10:56

hjeniu, ja wiem, że Ty za inne spore walory Ją cenisz... ale jeżeli pan K nie jest agentem pani D to inne przypuszczenia są zgoła ponure.
hjeniu - 30 Sierpnia 2007, 11:07

Za IQ ją cenię - nówka, nieśmigana :mrgreen: A za Kaczyńskimi stoi Kaczka Dziwaczka - nikt większy się nie schowa :lol:
Kruk Siwy - 30 Sierpnia 2007, 11:08

A siedmiu imperialistycznych KRASNOludków?
hjeniu - 30 Sierpnia 2007, 11:24

Śnieżka by wystawała.

Partner forum