Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Fidel-F2 - 4 Kwietnia 2014, 14:51
Zamontował mi się jakiś wirus reklamowy. Reklamy pojawiają mi się na forum, wewnątrz postów, non stop otwierają się jakieś strony z zakładami, grami i innym badziewiem, podświetlają się losowe wyrazy zmieniając się w linki. ESET non stop wykrywa i blokuje jakieś strony (głównie http://cdn.adnxs.com/idłu...gy8UYtg76tGuyt) ale nie wszystkie. Mam aktualnego ESETa SS6 ale jak widać nie radzi sobie z tym. Ktoś coś poradzi jak się pozbyć tego dziadostwa?
hrabek - 4 Kwietnia 2014, 14:54
Malwarebytes Antimalware, albo Spy Hunter.
Fidel-F2 - 4 Kwietnia 2014, 14:58
thx, popróbuję
Fidel-F2 - 4 Kwietnia 2014, 15:08
może działać równolegle z ESETem? nie będą się gryzły?
hrabek - 4 Kwietnia 2014, 15:14
Może, to zupełnie inne programy.
Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2014, 12:58
Zadziałało na chwilę. Potem reklamy znowu się pojawiły i ponowne czyszczenie MA nie pomogło. Fcuk!.
Rafał - 6 Kwietnia 2014, 14:19
A może ktoś zna stronę, na której można darmo sprawdzić przebieg auta po VIN?
gorat - 6 Kwietnia 2014, 14:56
Niezależne pytanie :
Szukam sklepów internetowych z prasą anglojęzyczną. Amazony brytyjski i amerykański mnie zawiodły - w przeciwieństwie do japońskiego nie mają w ofercie magazynów. Innych sklepów nie znam, na prenumeratę pism osobno nie chcę się zdawać.
Magnis - 6 Kwietnia 2014, 16:07
Fidel sprawdź czy nie masz jakiegoś dziwnego programu zainstalowanego, bo ściągając jakiś plik mógł być zaznaczony jako pobierz. Kiedyś miałem bodajże deltę (program do reklam), ponieważ nie odznaczyłem, że nie chcę jej. Musiałem pokombinować jak ją usunąć i usunąłem.
konopia - 6 Kwietnia 2014, 16:09
Barnes and Noble
http://www.barnesandnoble...-news/379003354
WHSmith
http://store.kobobooks.com/en-US/emagazines
Magnis - 6 Kwietnia 2014, 16:19
Fidel może spróbuj programem Spybot, który likwiduje różne zagrożenia jak programy adware, trojany czy wirusy.
Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2014, 16:27
Ok. Mam zainstalowany TheBlocker. Z Panelu sterowania nie da się odinstalować. Jest też w przeglądarce zainstalowane rozszerzenie TheBlocker którego nie da się usunąć.
thinspoon - 6 Kwietnia 2014, 16:56
Tu masz poradnik jak go wywalić
Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2014, 17:40
Nie działa ta metoda. Każą w niej odinstalować Blockera, czego nie da się zrobić.
thinspoon - 6 Kwietnia 2014, 18:01
Fidel-F2 napisał/a | Nie działa ta metoda. Każą w niej odinstalować Blockera, czego nie da się zrobić. |
W trybie awaryjnym spróbuj wywalić. a potem wyczyścić ślady w rejestrze.
Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2014, 18:18
nawet nie wiem co to ten rejestrt
Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2014, 18:35
Wykonałem z tych polecanek co się dało, co mogłem i potrafiłem i nic się nie zmieniło.
nureczka - 6 Kwietnia 2014, 18:42
Przeinstaluj Windowsa
No dobra, to chyba nie był najlepszy dowcip w moim życiu...
CzterySilnia - 6 Kwietnia 2014, 19:17
Poszedłem trochę na skróty i uznałem, że wcześniej wspomniane TheBlocker to niechciany program.
Żeby toto wywalić trzeba pobrać genialny program (którego sam używam) Revo Uninstaller
http://www.dobreprogramy....dows,12741.html - tu link do pobrania
Jest to wersja darmowa, obsługa banalna - ładuje Ci się lista zainstalowanych programów, wybierasz z listy -> odinstaluj i zaawansowane odinstalowywanie wybierasz.
Wywala wszystkie syfy z każdego miejsca w komputerze. Skuteczne
Lowenna - 6 Kwietnia 2014, 20:40
Mój lapek postanowił, że nie będę korzystała z internetu i wywala mnie z sieci Będzie tylko gorzej czy po prostu się przepracował?
CzterySilnia - 6 Kwietnia 2014, 20:47
Może kliknęłaś w któregoś F1/F2... Albo problem z netem odgórnie (czytaj gniew Największego Interneta). Ale i przepracowanie lapka może być przyczyną, bo na przykład się chłopina zgrzał. Ja osobiście używam podkładki chłodzącej i nie sprawa problemów mój drogi towarzysz.
Lowenna - 6 Kwietnia 2014, 20:52
Nie kliknęłam bo lampka od wifi się świeci cały czas. Net w telefonie z tego samego źródła mam. W dotyku cały jest chłodny. Szwagier będzie miał robotę przez święta
CzterySilnia - 6 Kwietnia 2014, 21:06
Zapewne będzie miał . Na odległość to ciężko stwierdzić co jest przyczyną.
gorat - 6 Kwietnia 2014, 21:25
B&N nie oferuje, Kobo w ogóle nic o wysyłce zaś nie ma, więc czy to na pewno sklep...?
Na pewno nikt nie widział odpowiedniego sklepu? Wierzę w Was
Iwan - 9 Kwietnia 2014, 09:54
ma ktoś rozeznanie w namiotach? na jakie firmy zwrócić uwagę a które można olać?
i nie chodzi mi o sprzęt z górnej półki bo na taki pewnie mnie nie stać
figurant - 12 Kwietnia 2014, 11:46
Czy w moim wieku mogę się jeszcze, dobrze, nauczyć angielskiego?
thinspoon - 12 Kwietnia 2014, 12:39
figurant napisał/a | Czy w moim wieku mogę się jeszcze, dobrze, nauczyć angielskiego? |
Nie, przykro mi.
joe_cool - 12 Kwietnia 2014, 13:51
figurant, a co dla Ciebie znaczy "dobrze"?
gorat - 12 Kwietnia 2014, 16:06
I would point out the same thing as thinspoon did, I suppose: if someone even asks if it is possible for him, it's clearly not possible for him and all hopes shall be abandoned...
...until it will eventually become possible. There is no contradiction, just psychology.
CzterySilnia - 13 Kwietnia 2014, 19:02
There's no psychological reason for him to not learn English without even trying, is there?
|
|
|