To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Koty, psy i inni pierzasto-futrzaści ulubieńcy.

Pucek - 23 Stycznia 2013, 10:43

Połowa stycznia ledwie a na suchej topoli (koło psiplacyku) łomotał czary dzięcioł. Jak karabin, krótkimi seriami.
Trenował, bo już wiosnę czuje?

Agi - 23 Stycznia 2013, 10:59

U mnie dzięcioł, ale w czerwonej czapeczce, do słoninki powieszonej na drzewie przylatuje. Któregoś dnia obserwowałam też akcję jakiegoś sporego drapieżnika, prawdopodobnie myszołowa sądząc po upierzeniu, który przy karmniku upolował wróbla, przysiadł na skalniaku i spokojnie go zjadł.
dalambert - 23 Stycznia 2013, 11:08

Agi, karmnik miejscem konsumpcji wielorakiej jest. Po co ganiać za wróblami jak se można karmnika przypilnować :wink:
fealoce - 28 Stycznia 2013, 09:31

Brat wyjechał i zostawił nam suczkę. Tata wczoraj się zarzekał, że mowy nie ma, żeby Tuluza spała w łóżku bo przecież ma bardzo wygodne posłanie (taka mięciutka materiałowa buda do postawienia w pokoju) no ale po tym, jak mała spryciara wskoczyła mu na kolana i zaczęła lizać po twarzy oczywiście skapitulował. No i Tula wyspała się świetnie, za to Tata nieco gorzej. :lol:
dalambert - 28 Stycznia 2013, 09:36

fealoce, nieźle się zaczyna, a durze toto :?:
fealoce - 28 Stycznia 2013, 09:39

11 kg więc nie jest źle, nawet jak się na człowieku położy :mrgreen:
Nasz kot tyle ważył :wink:

Magnis - 31 Stycznia 2013, 15:37

Coś o Mopsach :

:)

fealoce - 31 Stycznia 2013, 17:16

Tula ma swoje ulubione zabawki a najchętniej bawi się białym króliczkiem. Zabawa wygląda w ten sposób, że biega z nim, podrzuca w powietrze i morduje, zaczynając od głowy: w tym momencie króliczek nie ma już nosa, oczu i większości wypełnienia głowy. Zastanawiam się co by było, gdyby spotkała prawdziwego królika...
nureczka - 1 Lutego 2013, 21:12

Magnis, cudo!
merula - 2 Lutego 2013, 22:20

Magnis - 3 Lutego 2013, 13:57

Coś dla miłośników kotów :

Spodobał mi się :D .

I jeszcze jedno co bardzo fajnie wygląda ;) .

:D

charande - 6 Lutego 2013, 10:27

Moja wylizuje baranie skóry leżące na podłodze :D Ugniata je też łapami i mruczy. Chyba myśli sobie, że to takie wielkie, skołtunione zwierzę :D
ihan - 17 Lutego 2013, 10:09

Uwaga, uwaga, podobno dzisiaj jest dzień kota.
Witchma - 17 Lutego 2013, 10:21

A nie 19?
Fidel-F2 - 17 Lutego 2013, 10:49

dzisiaj jest dzień dziewiętnastki?
ihan - 17 Lutego 2013, 12:27

Nie wiem, takk mi powiedziała sąsiadka, gdy wpuszczała do bloku kota wracającego z porannego spaceru.
Witchma - 17 Lutego 2013, 12:37

ihan, faktycznie. Ale pamiętam, że kiedyś u nas był 19-ego.
Martva - 19 Lutego 2013, 17:45

Ryż tradycyjnie mrauczał pod moim krzesłem że chce na kolanka, a ja tradycyjnie wytarmosiłam go za głowę - a potem spojrzałam na dłoń, a ona cała we krwi. Chyba musiał się tłuc z innym kotem, bo ma rozwalony brzeg ucha, na szczęście mniej niż myślałam, mam nadzieję że się zagoi bez szaleństw (pamiętam że kiedyś mu podobna mała ranka ropiała i śmierdziała).
Chal-Chenet - 19 Lutego 2013, 23:55

Nowy kot w domu. Norweski. Potężny luj. Mam nadzieję, że dogada się z obecnym panem domu.
Witchma - 20 Lutego 2013, 08:53

Chal, zdjęcia norwega!
Chal-Chenet - 21 Lutego 2013, 16:04

Jak trochę ogarnie, wyluzuje, wyjdzie zza kanapy i przestanie syczeć na drugiego kota to zaraz wrzucę. ;)
merula - 24 Lutego 2013, 09:59

pies się zadamawia. po pół roku mieszkania zaczyna delikatnie powarkiwać na nieznanych gości. oczywiście, jak jest z nami, bo solo to pozwala się z domu wyprowadzić :twisted:

no i się zupełnie jedzeniowo zbiesił. uznaje tylko chrupki Frolik, inne w ząbki kłują, żadne Royal Caniny, Eukanuby, Puriny - leżą w misce i nawet namoczone rosołem nie bardzo znikają. dobrze, że sporo naturalnego zjada.

za to jeszcze nie widziałam psa, który by tak chleb i kefir lubił.

Agi - 24 Lutego 2013, 10:35

Kama uwielbia chleb, a tak pociesznie trzyma kromkę w łapkach, że muszę to kiedyś sfotografować.
nureczka - 24 Lutego 2013, 17:59

Dla mieszkańców (albo raczej mieszkanek) Trójmiasta

Magnis - 1 Marca 2013, 16:09

Ten pies tak ładnie się uśmiecha :

Znowu coś o mopsach :

:D

Blue Adept - 12 Marca 2013, 07:22

Co Szkot nosi w torebce: :wink:

Lynx - 12 Marca 2013, 10:30

Mój "piesot" ostatnimi dniami odmawiał wychodzenia z domu na dłuższe spacery. Było zimno i tak wiało, że biegusiem załatwiał swoje potrzeby jak najbliżej domu i szybko ciągnął mnie do domu. Szczytem było wieczorne wyjscie- wybiegł przed blok - podniósł łapę przy najbliższym krzaczku i zawrócił. Trwało to minutę. :mrgreen:
I to usprawiedliwia określenie "psia pogoda".

merula - 16 Marca 2013, 16:10

Lynx - 16 Marca 2013, 17:03

Kot pudełkowy :mrgreen:
corpse bride - 16 Marca 2013, 20:27

Podobno niektóre koty potrafią korzystać z toalety. Odkąd się o tym dowiedziałam wyszkolenie tak Rudzika i Petroneli stało się moim marzeniem. Mój pomysł był taki, żeby pod klapę od kibla wsadzać najpierw miskę ze żwirkiem, a jak już się nauczą, to wyjąć miskę. Potem znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/wckici-...3097825671.html
Czyli ta sama idea, tylko udoskonalona. Mają też forum szkoleniowe, ale tylko chyba dla tych, co już kupili. Czy ktoś z was ma może doświadczenia z uczenia kotów tej zacnej sztuki?

Partner forum