Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Karl - 5 Sierpnia 2009, 00:27
Ziuta, na coś trzeba umrzeć... Niech więc będzie to-to chociaż przyjemne!
dareko - 5 Sierpnia 2009, 00:37
Karl, przyjemna kamica?
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2009, 06:15
a po co ta gadka skoro jutro i tak wszystkich nas przejedzie smochód
Ziemniak - 5 Sierpnia 2009, 07:21
Jeden?
Ozzborn - 5 Sierpnia 2009, 10:34
Fidel, na tę okazję kupił baaardzo duży samochód
Lynx - 5 Sierpnia 2009, 10:47
Generalnie zdroworozsądkowe to dla mnie nie przejmować się czymś czego i tak nie mogę zmienić.
dareko - 5 Sierpnia 2009, 10:55
Lynx, no ale masz wplyw na to co wkladasz do gara, nie?
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2009, 10:57
dareko, nie masz bo i tak musisz uwierzyć w to co ci powiedzą, nawet jak sam wychodujesz to do końca wszystkiego nie możesz być pewien
dareko - 5 Sierpnia 2009, 11:18
Fidel-F2, oczywiscie. Choc nie do konca. To zawsze jest jakas kalkulacja ryzyka. Ogolnie staram sie unikac chemii, ale tez nie wariuje na tym punkcie. Poza jednym przypadkiem, kiedy staralem sie bardziej. Do pierwszych przcierow corki staralem sie zdobyc jak najzdrowsze skladniki. Po miesko jezdzilem na wies (kroliki, drob) a warzywka nawet sam posadzilem na dzialce.
Kruk Siwy - 9 Sierpnia 2009, 18:56
Czy ktoś był ostatnio w Empiku? Półki stoją na wpół puste. Same drugie albo trzecie tomy czegoś, brak wielu pozycji. Chyba nastąpił ciąg dalszy przepychanek z hurtowniami i wydawcami.
Przygnębiające wrażenie.
xan4 - 9 Sierpnia 2009, 19:15
Kruku, byłem dzisiaj w Silesii i fantastyki i to polskiej masa, nawet nie wiedziałem, że jakieś pozycje powychodziły, więc może zależy to od punktu.
Kruk Siwy - 9 Sierpnia 2009, 19:19
A ja byłem w centrum Warszawy w jednym z największych. Jutro będę w Krakowie to zobaczę co i jak w smoczogrodzie.
ilcattivo13 - 9 Sierpnia 2009, 20:00
w Suwałkach też "bo-nędza". Książek polskich autorów wystarczyło na 2 półki (a normalnie powinien być prawie cały regał). Ale może to spowodowane tym, że moja koleżanka (kierowniczka działu książki) dopiero kilka dni temu wróciła z urlopu. Będę w tym tygodniu, to sprawdzę czy się poprawiło.
Ambioryks - 12 Sierpnia 2009, 14:18
Żeby nie zaśmiecać tematu "Wydarzyło się..." w dziale "Historia":
Dziś jest 250 rocznica bitwy pod Kunowicami w dzisiejszym województwie lubuskim. 12 sierpnia 1759 połączone siły austriacko-rosyjskie rozgromiły armię pruską Fryderyka II, która straciła 5 tys. zabitych, 13 tys. rannych i mnóstwo dział. Obok bitew pod Jeną i Auersedt podczas wojen napoleońskich, była to najpoważniejsza klęska Prus w całej ich historii.
Chal-Chenet - 12 Sierpnia 2009, 22:37
Wie ktoś może czy poza pajacykiem, okruszkiem i polskim sercem są podobne tego typu strony?
dalambert - 12 Sierpnia 2009, 22:52
Ambioryks, nareszcie jakiś sensowny post
Lynx - 12 Sierpnia 2009, 23:03
dareko, niby tak, ale... Jak miałam możliwość to uprawiałam sama warzywka na skrawku udostępnionej ziemi, choć po 5 latach "wymówiono mi". Co do mięska. Jak już wspomniałam wszystko zależy od zasobności portfela. Gdybym miała wybór- w tej samej cenie zakupić "swojskie" i "pędzone" to wybrałabym swojskie, choćby ze względu na smak.
Kruk Siwy, trochę w namiotach z "tanią książką" i całkiem przyzwoicie w księgarni, choć nie wszystko co bym chciała zobaczyć. Ale w mojej księgarni jak poproszę to mi sprowadzą- więc raczej nie mam problemu jak mnie na zakup książki stać.
Adashi - 14 Sierpnia 2009, 17:26
Chal-Chenet napisał/a | Wie ktoś może czy poza pajacykiem, okruszkiem i polskim sercem są podobne tego typu strony? |
Jakieś posadź drzewo czy cuś... i http://www.habitat.pl/klikacz.php# or something.
Chal-Chenet - 14 Sierpnia 2009, 18:13
Dzięki.
gorbash - 24 Sierpnia 2009, 17:25
Nauka życia numer 13115: przed wizytą u stomatologa w miarę możliwości nie oglądać "Hellraisera".
Stoniu - 24 Sierpnia 2009, 17:31
gorbash napisał/a | Nauka życia numer 13115: przed wizytą u stomatologa w miarę możliwości nie oglądać Hellraisera. |
A dlaczego nie?
gorbash - 24 Sierpnia 2009, 17:36
Jakiś taki nieufny się zrobiłem po tym filmie.
Stoniu - 24 Sierpnia 2009, 17:38
Wiesz jakby stomatolog zaczął bawić się jakąś kostką to rozumiem. Chyba, że masz skojarzenia cenobici-lekarze .
gorbash - 24 Sierpnia 2009, 17:43
A tu luźne nawiązanie
http://www.cracked.com/ph...ved-in-minutes/
ihan - 25 Sierpnia 2009, 09:46
Uprowadzenia przez UFO to był dopiero początek.
illianna - 25 Sierpnia 2009, 09:48
NARESZCIE!!!
nie luibię PiSowców, ale tym razem jestem bardzo za tym projektem
ihan - 25 Sierpnia 2009, 09:53
Hmmm, i myślisz, że to coś zmieni? W jakiś sposób brak prawa jazdy uniemożliwia jazdę samochodem? I jeszcze społeczeństwo ma ich utrzymywać w wiezieniu? Może lepiej by było np. wprowadzić obowiązek odprowadzania 1/10, 1/25 lub jakiejś innej części dochodów do końca życia na jakąś fundację, ściągane przez komornika, jeśli ktoś nie będzie chciał. Może wprowadzić np. jazdę po pijanemu do grzechów ciężkich, ekskomunikować sprawców wypadków zwłaszcza śmiertelnych.
illianna - 25 Sierpnia 2009, 10:02
ihan, no nie wierzę, że to zmiani wszystko, ale może chociaż trochę, a to już coś,
ihan napisał/a | wprowadzić obowiązek odprowadzania 1/10, 1/25 lub jakiejś innej części dochodów do końca życia na jakąś fundację, ściągane przez komornika, jeśli ktoś nie będzie chciał. |
to co proponujesz możnaby zastosować dla tych jeżdżacych dalej bez prawka, nawet jak trzeźwi są, no i teraz mają być te bransoletki na nogę dla niektórych więźniów, to może też nie rozwiązałoby wszystkiego, ale przynajmniej by życie niektórym zatruło, np taka bransoletka i nakaz zgłaszania się 2 razy dziennie na komisariat na badanie alkomatem zamiast więzienia, tańsze to i działałoby proifilaktycznie dość dobrze
ihan napisał/a | Może wprowadzić np. jazdę po pijanemu do grzechów ciężkich, ekskomunikować sprawców wypadków zwłaszcza śmiertelnych. | i kto by sie wtedy na tacę zrzucała, ha ha, tożby kościół zbankrutował
nie można się poddać, bo niczego by sie nie dało zrobić, np. podobny argument można by zastosować do chorych na pedofilię, że nawet jak mają zakaz pracy z dziećmi, to i tak dziecko na ulicy znajdą, ale chyba razcej wszyscy są zgodni, że zakaz powinni mieć
ihan - 25 Sierpnia 2009, 10:10
illianna, ale zakaz pracy z dziećmi da się egzekwować, a zakaz prowadzenia pojazdów już nie. Nic się nie robi żeby zmienić mentalność, ot słyszę, w jakimś polskim serialu Ranczo, czy coś, pijaczki spod sklepu są pokazywani jako miejscowi filozofowie. Miłe chłopy co sobie popijają piwko. Tak się poskładało, że konie trzymamy u takiego pijaczka i widzę jak to środowisko wygląda. Odmóżdżeni, z przeżartymi wódą mózgami, śmierdzący i obsikani, prymitywy nie widzący problemu w zabieraniu cudzej własności. Jeżdżą pijani rowerami (to pikuś), ale też motorami, samochodami i ciągnikami, i nikt, cała wieś, nie widzi w tym problemu. Bo to "takie dobre chłopy są, tylko piją". Nawet te telenowele mogłyby choć trochę zmienić, bo kto do tych ludzi dociera? Ksiądz i telewizja. Karanie bez zmiany mentalności nic nie zmieni, a zwiększy tylko sferę korupcji przy spisywaniu protokołów z wypadków.
Adashi - 27 Sierpnia 2009, 20:42
ihan napisał/a | ot słyszę, w jakimś polskim serialu Ranczo, czy coś, pijaczki spod sklepu są pokazywani jako miejscowi filozofowie. Miłe chłopy co sobie popijają piwko. | ihan napisał/a | widzę jak to środowisko wygląda. Odmóżdżeni, z przeżartymi wódą mózgami, śmierdzący i obsikani, prymitywy |
serial jest z przymrużeniem oka, to raz. Dwa, od kiedy fakt, że chłop za kołnierz nie wylewa uprawnia do użycia takich epitetów? Aż muszę się napić Kolejka mamrota dla wszystkich
|
|
|