To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 26 Lipca 2007, 12:14

Nie są, jak spojrzysz na całość ich działan, widać, że ta cała wizjonerskość jest wmawiana. Ilośc potknięć wskazuje raczej na fakt, że oni są typowymi populistami, mówią ludziom to, w co ci chcą wierzyć, otaczają się miernotami, które nie fikają, kiedy wódz da rozkaz, nawet idiotyczny, wycinają każdego możliwego przeciwnika, i robią w gacie przed silniejszymi.
Nawet obiektywnie przyglądając się ostatniemu rokowi rządów nie znajdziesz praktycznie żadnego pola, na którym odnieśliby sukces, własny sukces. Bo zmniejszenie bezrobocia, czy dobry stan gospodarki zawdzięczamy czemuś zupełnie innemu. Większość ich sztandarowych pomysłów to granda, która wyjdzie, jak zostaną odsunięci od władzy - patrz raport macierewicza, te wszystkie CBA i spektakularne aresztowania z pominięciem swojaków, mianowania ludzi bez kompetencji na najważniejsze stanowiska w gospodarce, Netzel, ten bełkocacy prezez PKO, że wymienię tylko kilka celnych posunięć.

Gustaw G.Garuga - 26 Lipca 2007, 12:47

"Sukces" w Brukseli żadnym sukcesem nie był, rząd zawalił wcale nie taki zły pomysł, narobił syfu, ale przed samym sobą twierdzić musi, że był to sukces, bo inaczej nie potrafi. Jednak na miejscu ludzi, którym zależy na integracji europejskiej, tak tą porażką Kaczyńskim przed nosem bym nie wymachiwał. Jeszcze przyznają, że rzeczywiście dali ciała, i zablokują ratyfikację. A Europa potrzebuje tego traktatu jak ryba wody.
NURS - 26 Lipca 2007, 13:30

Europa, gustawie, da sobie z tym radę i bez nas. Po prostu poczekają chwilę, aż my sobie poradzimy az jakiś lis zeżre kaczki, a potem temat powróci, już na spokojnie.
Gustaw G.Garuga - 26 Lipca 2007, 19:09

Tylko chciałoby się, żebyśmy sensownie uczestniczyli w budowie Europy, a nie byli tymi, na których patrzy się z pobłażaniem i czeka, aż dorosną... Ale z Twojej wypowiedzi przebija optymizm - i dobrze :)
NURS - 27 Lipca 2007, 00:39

Żaden tam optymizm, kiedys w Ziemię walnęła asteroida, skasowala dinozaury, kaczki przy nich to małe miki. Dzieje ludzkości obfituja w rządy oszołomów, ale cywilizacja idzie dalej.
agnieszka_ask - 27 Lipca 2007, 00:40

NURS, proszę się polityka nie zasłaniać, tylko do karczmy zawitać
NURS - 27 Lipca 2007, 00:42

Moi, do karczmy? Purkwa?
agnieszka_ask - 27 Lipca 2007, 00:42

NURS, nie wymiguj się 8)
NURS - 27 Lipca 2007, 00:45

Ależ skąd, gdziezbym śmiał :-)
Adashi - 27 Lipca 2007, 00:45

Nie ma bata, musisz się z nami napić :)
NURS - 27 Lipca 2007, 00:50

Ech, a co pijeta? bo ja już od wielu godzin... :twisted:
Adashi - 27 Lipca 2007, 00:53

Same dobre trunki, na Twoje zdrowie :) I całkowicie niepolitycznie, tak, żeby było ontopicznie :mrgreen:
NURS - 27 Lipca 2007, 00:55

Tequilla, Jim Beam, Dunkel, Weizen, cokolwiek...
Dziekuję wszystkim za miłe słowa, Wasze zdrowie!

mawete - 27 Lipca 2007, 11:16

heh... samoobrona nie bedzie upierać sie przy komisji ds. CBA :mrgreen: dlaczego nie jestem zdziwiony :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

//edit: gumofilco karate :D

Gustaw G.Garuga - 31 Lipca 2007, 00:12

Oto i miejsce, gdzie można obejrzeć omawiany filmik o Kaczorze i Softłerze. Kolejność zdarzeń nieco odmienna od tej, jaką zapamiętałem, ale to jednak dalej ten sam, dobrze nam znany i rozczulający Lech :D

Przy okazji świetny teledysk Olejniczaka. Jeśli rzeczywiście ten młody facet z doktoratem tak mówi po angielsku, to dla zdecydowanej większości polskich polityków nie ma nadziei...

GAndrel - 2 Sierpnia 2007, 17:23

http://rtoip.ovh.org/trash/ktl.swf
Gustaw G.Garuga - 2 Sierpnia 2007, 18:01

Szkoda że takie duże, byłoby idealne do podpisu :mrgreen:
ihan - 4 Sierpnia 2007, 14:28

Nasza władza ma nowy tajny plan. Sprawić, by wszyscy zewnętrzni wrogowie Polski umarli ze śmiechu. Pani Fotyga to była tylko mała przygrywka, teraz pora na harcerki. Fantastycznie.
dzejes - 4 Sierpnia 2007, 14:30

Już kiedyś w tym wątku pisałem o realizowaniu fantazji seksualnych za pieniądze podatników. Jak widać stało się to normą :|
gorat - 7 Sierpnia 2007, 19:58

Parę dni temu krążyły informacje o tym, że paru prezenterów TVP odeszło po tym, jak dyrekcja wyrażnie wskazała, że treść Wiadomości będzie ustalana odgórnie - widoczny znak tworzenia tuby propagandowej (dyrekcja jest przecież upolityczniona, w przeciwieństwie do pracowników). No i dzisiaj widzę, jak tuż-tuż po dobranocce jest przerywnik Wiadomości (aż sprawdzałem, 19:22), w którym z pompą jest ogłaszana wiadomość o "Układzie Warszawskim". Już myślałem, że jakiś sowiecki generał się zbudził ze śpiączki i zechciał zrealizować plany tegoż Układu (atak na Zachód itd.), a tu nie - zwykła banda skorumpowanych urzędników, przeciw którym nie został jeszcze złożony do sądu pozew.
Gustaw G.Garuga - 7 Sierpnia 2007, 20:42

A o Taśmach Leppera mówili?

W ogóle trudno rzecz komentować, bo komentarze dezaktualizują się najpóźniej na drugi dzień :wink:

Adanedhel - 8 Sierpnia 2007, 17:06

Wszystko ogółem trudno komentować ;P:
A jest coraz zabawniej, a na pewno chaotycznie. Teraz premier odwołał Janusza Kaczmarka z MSWiA. I co wy na to? :mrgreen:
Aha, bąknął też coś o tym, że przyspieszone wybory nie są złe.

Gustaw G.Garuga - 8 Sierpnia 2007, 18:06

Ja na to jak na BBC: kryzys rządowy się pogłębia. Nie ma co, Kaczorom udało się zainteresować Polską cały świat - dymisja Kaczmarka to na BBC Breaking news i najważniejsza wiadomość z Europy.
dzejes - 8 Sierpnia 2007, 20:01

A to wszystko to cyrk i kuglarskie sztuczki :|
Banda nieudaczników, jednej ustawy nie potrafią przeprowadzić przez Sejm.

Gustaw G.Garuga - 9 Sierpnia 2007, 16:51

Z zainteresowaniem śledziłem rzewną i pełną tragicznych min konferencję Ziobry. Teraz czekam na zakończenie już blisko czterogodzinnej rozmowy Kaczora z Donaldem. Co z tego wyniknie dla Polski i Polaków?
Adanedhel - 9 Sierpnia 2007, 17:04

Z rozmowy Kaczora z Donaldem? Nic. Zupełnie nic. A w każdym razie niczego nie zmieni - jeśli PiS chce wyborów to do nich doprowadzi, rozmowy są niepotrzebne. Jeżeli nie chce - wyborów nie będzie. Z drugiej strony dobrze wiadomo, czego chce PO. A Tusk, choćby stawał na głowie, do niczego Kaczorów nie namówi.
Gustaw G.Garuga - 9 Sierpnia 2007, 17:27

A bo Tusk w ogóle jest do kitu. To powinien być polityk drugiego szeregu PO razem z ludźmi pokroju Schetyny.
dzejes - 9 Sierpnia 2007, 17:34

A w pierwszym szeregu...?
Ziuta - 9 Sierpnia 2007, 19:27

Mają być wybory.
W pierwszym szeregu, dajmy na to, Rokita. Lubię gościa. Ma tylko wadę, że za cholerę nie potrafi działać w grupie, a co dopiero grupą dowodzić.

Gustaw G.Garuga - 9 Sierpnia 2007, 20:51

Komorowski, Zdrojewski, a też Rokita, choć/bo to indywidualista.

Partner forum