To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Do redakcji - Marzenia o przyszłości Science-Fiction Fantasy i Horror

Pako - 17 Stycznia 2008, 15:07

Uhm... 12,1 cala... spore musi być, raczej nie tak łątwo przenośne, żęby w busie czy na wykladzie się z tym rozgościć :P

To ja jeszcze troszku poczekam na rolowany ekran formatu A5 powiedzmy ;)

GAndrel - 17 Stycznia 2008, 15:17

Ja wiem czy takie wielkie? Tylko trochę większe od SFFH. Jak znalazł, żeby czytać jedną stronę na raz.
Anonymous - 18 Stycznia 2008, 11:16

Żeby poziom tekstów w SFFiH był taki jak w starym dobrym SF.
hrabek - 18 Stycznia 2008, 12:29

Jak ktos chce moze kupic sobie UMPC, np. Asusa R2H i na tym czytac, 7-calowy ekran powinien pozwolic na wyswietlenie jednej strony w takiej wielkosci, zeby dalo sie to czytac. Komputer wazy okolo kilograma, wiec nie jest jakis super ciezki, na wyklad jak znalazl :)
Chal-Chenet - 18 Stycznia 2008, 12:31

Żeby za kilkadziesiąt lat SFFH cały czas wychodziło i tworzyło kawał niezłej historii, żeby było co wspominać.
Rafał - 18 Stycznia 2008, 13:51

i co by się foruma nie wieszały i rakiet nie czepiały ;P:
Pako - 18 Stycznia 2008, 14:28

hrabek napisał/a
Jak ktos chce moze kupic sobie UMPC, np. Asusa R2H i na tym czytac,

Fajne, fajne, ale ciągle ceny zaporowe jak na moja kieszeń ;) Ja tak o kilkuset zł max myślałem :P Czyli tak za lat kilka(naście) ;)

hrabek - 18 Stycznia 2008, 15:21

Poprzedni model R2E, uzywany, mozna kupic taniej, widzialem chyba nawet ponizej 1000zl. Jeszcze troche poczekasz i ten sprzet bedzie mozna wciagnac za 600-700, czyli coraz blizej twojego przedzialu cenowego.
Gustaw G.Garuga - 3 Sierpnia 2008, 08:42

Dawno nikt nie marzył o przyszłości SFFiH ;) Tymczasem wpadłem na genialne rozwiązanie palącego problemu ukazywania się np. lipcowego nru SF równolegle z sierpniowym NF - :twisted: - otóż wystarczy wywalić z okładek SF nazwę miesiąca.
NURS - 3 Sierpnia 2008, 08:45

Gstaw, dopóki 12 numerów w roku się ukazuje, nic nie bede zmieniał.
Gustaw G.Garuga - 3 Sierpnia 2008, 17:09

Gdybym zamierzał za tym genialnym rozwiązaniem ostro orędować, nie zamieściłbym go w wątku "Marzenia..." ;)
Titus Pullo - 3 Sierpnia 2008, 20:47

Ja mam jedno marzenie co do SFFiH - żeby co jakiś czas, może raz na kwartał? pojawiało się jakieś opowiadanko od bratnich narodów. Czeskie, rosyjskie, węgierskie - tam też piszą dobrą fantastykę, świeższą chyba niż na zgniłym zachodzie. Owszem, my nie gęsi, swoich twórców mamy, ale przecież chyba nie każdy numer da się zapełnić w 100% dobrymi polskimi tekstami? Może choć raz na kwartał, zamiast słabszego polskiego, lepszy zagraniczny? Mamy przecież ludzi, którzy wiedzą, co się tam wydaje, tłumaczą teksty...
Witchma - 3 Sierpnia 2008, 20:53

Nie mogę się nie zgodzić z przedpiścą, bardzo chętnie co jakiś czas przeczytałabym jakiś tekst od sąsiadów :)
mawete - 9 Sierpnia 2008, 06:34

Popieram
Tomcich - 11 Sierpnia 2008, 21:44

Powrót komiksu by się przydał. :roll:
Witchma - 12 Sierpnia 2008, 07:48

Tomcich napisał/a
Powrót komiksu by się przydał. :roll:

Ja tam nie tęsknię ani trochę...

Chal-Chenet - 12 Sierpnia 2008, 12:09

Jak dla mnie fajnie by było, gdyby wróciły recenzje książek. Drzewiej właśnie od nich zaczynałem lekturę numeru. Niby jest tego wszystkiego dużo w sieci, ale jednak dobrze by było, gdyby były i w moim ulubionym pismie. Co miesiąc wychodzi tyle nowości, że chyba dałoby się zapełnić przynajmniej dwie strony. W ogóle dlaczego zniknęły z pisma?
NURSIE?

Witchma - 12 Sierpnia 2008, 12:12

Chal-Chenet napisał/a
chyba dałoby się zapełnić przynajmniej dwie strony

Ja nawet wiem, które dwie strony mogłyby zapełnić... tam NIBY też są recenzje :twisted:

Chal-Chenet - 12 Sierpnia 2008, 12:13

Generalnie popieram. :D Do tej pory zagłosowałem na nich chyba jeno jeden raz. :twisted:
Fidel-F2 - 12 Sierpnia 2008, 20:35

tylko żeby recenzował ktos do kogo by człowiek miał zaufanie ale nie nalegam, fakt że coś jest nowością lekko mi lata koło...

a strona komiksu była by miła

ihan - 21 Sierpnia 2008, 08:39

Witchma napisał/a
Chal-Chenet napisał/a
chyba dałoby się zapełnić przynajmniej dwie strony

Ja nawet wiem, które dwie strony mogłyby zapełnić... tam NIBY też są recenzje :twisted:

Mam swoje podejrzenia, i jeśli są słuszne, to niech panowie Ż&Ż zostaną. Dwie strony to naprawdę nie jest dużo.

jewgienij - 23 Sierpnia 2008, 22:14

Czemu tak was denerwują dobre recenzje?
Gdyby jechali po książkach, to byłoby w porządku?
Moim zdaniem są fajni, bo idą pod włos ogólnej tendencji, że krytyk traktuje utwór z góry, jako Promotor, Magister, Arbiter.
A panowie Ż. mimo kompetencji dużo wyższych niż średnia krajowa, próbują podchodzić do tekstów bez ambicji udowadniania, że się od debiutantów lepszym jest, że ho-ho.

NURS - 23 Sierpnia 2008, 23:26

Ż&Ż mają takie założenie, że pokazują, co warto przeczytać. Zauważcie, ze nierzadko są to rzeczy, które byście przegapili i z pogranicza.
A co do recenzji, problem w tym, że trudno o recenzenta na poziomie drukowalności, nie mówię tutaj o stylu, ale wiedzy pozwalającej na opiniotwórcze recenzowanie, to, co robiliśmy to nie było to. Pamiętacie, jak Wojtek Birek recenzowal komiksy? Fachowo, bez przysrywek, kolesiostwa, czysta wiedza i ocena. W naszej branży ktoś taki jest potrzebny.
Ale szukam, i jak znajdę to wrócę do tematu.

Chal-Chenet - 24 Sierpnia 2008, 01:24

Cytat
Ale szukam, i jak znajdę to wrócę do tematu.

Si.
Będę przypominał. :D

Witchma - 26 Sierpnia 2008, 11:34

jewgienij napisał/a
Gdyby jechali po książkach, to byłoby w porządku?

To nie chodzi o to, czy krytykują, czy chwalą, tylko o to, że w ogóle są, a ja nie rozumiem dlaczego ;)

NURS - 26 Sierpnia 2008, 12:06

a czego w szczególności nie rozumiesz?
poważnie pytam.

mawete - 26 Sierpnia 2008, 21:34

NURS: do mnie też nie trafiają u Ż. wolę książki - a z publicystyki Cebuli mi brakuje - mówił rzeczy oczywiste, ale z przyjemnością Go czytałem.
xan4 - 29 Sierpnia 2008, 21:01

popieram w całej okazałości powrót recenzji i komiksu, cebula też jak najbardziej
mawete - 29 Sierpnia 2008, 23:21

Marzę o numerze bez wkurzających "błenduf" i nie trafiają do mnie kolejne tłumaczenia, że wina drukarni....
Andrenikus - 23 Października 2008, 09:00

Błędy jak błędy - się zdarzą czasem, wiadomo.
A skoro o marzeniach mowa, to ja sobie tak marzę, żeby te dwie wspomniane wcześniej strony (Witchma) przeznaczyć może na komiks? Na ciekawe teksty p. Cebuli?
Broń Boże nie poddaję w wątpliwość wysokich kwalifikacji panów, którzy teraz te strony okupują. Ale jak czytelnicy marzą, i marzą, i marzą... Może coś z tych marzeń w końcu by wyszło?

Partner forum