Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Vykosh - 14 Maj 2006, 22:46
Pusc mu koniecznie Michala z "Keine Grentzen"
Łukasz Śmigiel - 14 Maj 2006, 23:53
Za puszczanie Michaela by nam odebrali licencję Ale będzie inny hit Erowizji, moi faworyci:-) Lordi Hep, ten King Crimson kuszący, co do Sabatów to może zaraz po Toolu zrobi się o nich dwa wydania
Lu - 15 Maj 2006, 00:02
Vykosh miał chyba na mysli tego niemca który mieszka chwilowo u Iscarioty
Jestem za King Crimson - też lubię
Vykosh - 15 Maj 2006, 11:25
Lu jest wrozka - chodzilo o Niemca
Czy na Erowizji Lordi wystapi na galowo jak zwykle?
A moze zrobicie jakies wydanie o Gary Numanie alno Alian Sex Fiend? To tez takie juz starocie sa
lavojtek - 15 Maj 2006, 23:53
Cytat | Czy na Erowizji Lordi wystapi na galowo jak zwykle? |
Kurde, mam nadzieje! Specjalnie bede ogladal eurowizje Pierwszy raz
Cytat | A moze zrobicie jakies wydanie o Gary Numanie |
Jestem "za"! Ale najpierw King Crimson
gorat - 17 Maj 2006, 11:30
Skoro mowa o Lordi, to może podacie szczegóły odnośnie Eurowizji - kiedy ma być i jako który ma wystąpić ten zespół?
lavojtek - 17 Maj 2006, 14:11
Tutaj masz wszystko http://www.eurowizja.org/esc06.php
Łukasz Śmigiel - 18 Maj 2006, 09:44
Zdaje się, że kiedyś na Eurowizji wystąpił Nightwish Ciekawe jak się głosuje w tym roku, jeśli Polska nie może na Polskę głosować, to ja stawiam na Lordi
Pako - 18 Maj 2006, 14:13
Lordi na pewno Chociaz i tak nei zagłosuję;)
A co do Nightwisha - czy prawdą jest to, ze wyrzucono wokalistkę z zespołu/ Nie chce mi się po necie grzebać i szukać, a takie rzeczy do mnie doszły.
Vykosh - 18 Maj 2006, 14:21
W Nightwishu to nie wiem czy wyrzucili czy nie - ale faktycznie nie graja juz chyba razem z nia.
Bedwyr - 19 Maj 2006, 10:19
To prawda. Wyrzucili Tarję, ale ponoć sama sięo to prosiła
Jednak podobno znaleźli już nową wokalistkę i szukują nowy album.
Hard Rock Hallelujah!
Pako - 19 Maj 2006, 10:38
Jak tam Lordiemu poszło?
A Nightwish bez wokalu Tarje to już nie bedzie to samo. Ona trzymała klasę tego zespołu, bo bez niej to taki przeciętniutki zespolik to.
Duke - 19 Maj 2006, 13:48
Rewelka - kostium pierwsza klasa! Głosowałem na nich i w sobotę też bedę
Grahf - 20 Maj 2006, 22:08
Przez przypadek trafiłem na bardzo ciekawe info w Wikipedii :
10,000 Days, szósty album zespołu Tool wydany w 2006 roku. Tytułowe dziesięć tysięcy dni prawdopodobnie odnosi się do 27 lat (w przybliżeniu), jakie upłynęły od początku choroby matki lidera zespołu Maynarda Jamesa Keenana do jej śmierci. Jej poświęcone są także dwa utwory (a właściwie jeden w dwóch częściach), czyli Wings part 1 i part 2. Mogłoby się wydawać, że płyta ta jest osiągnięciem słabszym niż pozostałe albumy zespołu. Tę mylną opinię można rozwiać w bardzo prosty sposób. Zespół od dawna znany był z różnych form ekspresji. W większości były one eksperymentalne, jednak na najnowszym albumie członkowie Toola przeszli samych siebie. Aby posłuchać ostatecznej i najpełniejszej wersji tytułowego utworu, należy zrobić co następuje:
* Utwór Viginti Tres połączyć razem z Wings For Marie (part 1)
* Zsynchronizować powstały kawałek z 10,000 Days
Suma długości Viginti Tres i Wings For Marie Odpowiada długości 10,000 Days. Łacińskie viginti tres, czyli 23 oznacza synchronizację. Po wykonaniu tych czynności otrzymujemy pełną wersję tytułowego utworu.
Przyznam że mnie trochę wcięło . Nie będe zdradzał dokładnie tajemnicy jak to brzmi - sprawdźcie sami .
Łukasz Śmigiel - 21 Maj 2006, 00:09
YEA!!!!!! LORDI SKOPAŁO PUPY ERO WSI!!!! http://www.carpenoctem.pl/pages/art_lordi.htm
gorat - 21 Maj 2006, 00:10
Zwycięstwo!
Henryk Tur - 21 Maj 2006, 16:48
Europa pokazała, że ma dośc plastikowego, komputerowego popu i chce słuchać prawdziwej muzyki, a nie oglądać kolejną farbowaną małpkę, która na scenie głównie kręci d... Możemy być dumni z EUROPY !!!
LORDI !!!! Ye-ha !
A moje dwa pozostałe typy to Litwa i Norwegia (szkoda, że tak niesko, bo naprawdę ładny utwór).
gorat - 21 Maj 2006, 19:43
Teraz, już na spokojnie, mogę dodać, że szkoda niskiej pozycji Litwy. Dali naprawdę ładny pokaz, a wyprzedziła ich Bośnia i Hercegowina, która w ogóle nie zapadła mi w pamięć (!).
Choć zwycięzcy i tak są najważniejsi ;>
#Edit: ciekawa jest konkluzja na końcu artykułu Eurowizję pożarły potwory
Duke - 22 Maj 2006, 10:54
Kurde czytałem masę kometarzy na temat Lordiego i wszędzie piszą że to koniec, że wygrał kicz i tak dalej. Wk#$%a mnie to że nik nie zuważył pod maskami i kostiumami dobrych muzyków którzy zagrali bardzo fajny poprockowy kawałek w stylu starych Kissów.
Henryk Tur - 22 Maj 2006, 11:08
Czemu zaraz poprockowy ?
Duke - 22 Maj 2006, 11:38
Dobra, dla mnie poprockowy. Jakieś 15 lat temu mógłby uchodzić za heavy metal IMO teraz już nie, ale nie oto chodzi. Na drugim miescu był utwór zahaczjący o disco polo, a na trzecim bałkańskie miałczenie.
Henryk Tur - 22 Maj 2006, 12:12
A Bośni i Hercegoeiny bronić będę, bo mi się podobało. No i Norwegii mi tak cholernie szkoda...
Vykosh - 22 Maj 2006, 15:56
Brawo Lordi!!!
Ile mozna sluchac zawodzacych panienek pokazujacych tylki i chlopcow z pilkarskimi fryzurami - wszyscy rodem z Idola.
Moze w przyszlym roku Polska wysle jakas orkiestre strazacka? Gorzej niz Michas nie powinni wypasc.
Sasori - 22 Maj 2006, 16:04
Duke napisał/a | Kurde czytałem masę kometarzy na temat Lordiego i wszędzie piszą że to koniec, że wygrał kicz i tak dalej. |
Dżizas, to są takie komentarze? Jak zobaczyliśmy z waflam,i występ Finów to poryczeliśmy się ze śmiechu i już do końca programu w atmosferze meczu piłkarskiego ich dopingowaliśmy.
Po pierwsze, tylko tak ciekawy i niewykrochmalony cenzurą oraz cholernym "ą i ę" kraj jak Finlandia mógł coś takiego w ogóle wpuścić na ojrowizję. Wyobrażacie sobie coś takiego u nas? Te pochody wnerwionych świętopieprzniętych?
Po drugie, chłopaki zrobiły sobie niezłe jaja z tych wszystkich "kapel", które równie dobrze mogłyby pochodzić z listy przebojów "MTV mega hit". Wszystkie jednakowe, tępe popiki, których nie sposób zanucić choćby po dwóch minutach od wysłuchania, bo w myślach mamy tylko kretyńskie tańce i jęczenie gwiazdki.
Wreszcie po trzecie - ile browara wysączyło się przy płytach Kiss to tylko jeden szatan wie ;]
lavojtek - 22 Maj 2006, 20:25
Jedna z moich kolezanek z pracy tak skwitowala zwyciestwo Lordi:
- Przynajmnie wygrali biali!
Nie wiem jak mam to rozumiec i chyba nie chce tego rozumiec
Lordi pokazali "showbiznesowi" przyslowiowa fige z makiem a ci co na nich glosowali pokazali ze maja poczucie humoru.
Fajnie wiedziec ze az tylu ludzi z poczuciem humoru jest dookola!
mad - 23 Maj 2006, 16:48
Oczywiście, że Lordi to żaden poważny metal, ale nie ukrywajmy, Behemotha w eurowizji nie uświadczymy. Ja się cieszę z tego, co się stało. Dali popalić lalusiom w żelkach i sztucznym cyckom. Byłoby znów tak różowiutko, słodziutko, że można zwrócić.
Na Lordi na pewno też głosowali miłośnicy horrorów.
lavojtek - 23 Maj 2006, 19:52
Cytat | Behemotha w eurowizji nie uświadczymy. |
A szkoda! Ja chetnie zobaczylbym np. Dimmu Borgir jako gwiazde Festiwalu w Sopocie
Pako - 23 Maj 2006, 21:28
O tak... to by się działo. Chyba bym nawet pojechał
Ale Lordi.. metal to jest. Ale nie jakiś death.. oni raczej grają rozrywkową muzę, kawałki nie ciężkie, ale chwytliwe. I za to ich lubię, bo muza wpada w ucho. Po dwóch tygodniach o nich zaopminam, ale po dwóch miesiacach przypominam i znowu jest przyjemnie. I tak jest dobrze.
Lepsze to niż Zielony. Wszystko lepsze niż Zielony
Vykosh - 23 Maj 2006, 22:47
I znowu szufladkowanie zespolow?
Dla mnie Lordi to stary dobry rock czy hard rock
W sumie Polska moglaby np. Vadera wyslac. A ciekawe jak by sie na Eurowizji przejal typowy performance Umbra et Imago
Grahf - 23 Maj 2006, 23:54
Ale już takiego wczesnego Danziga z okolicy Lucifuge to byłaby przyjemność zobaczyć . Mógłby spokojnie wystąpić z takimi kilerami jak " Devil´s Plaything" czy "Mother" .
|
|
|