Powrót z gwiazd - 10 kwietnia 2010 - Katyń
Easy - 3 Czerwca 2010, 12:00
Brytyjczycy w takiej chwili pewnie poprosiliby o herbatkę. A miss świata chciałaby, by kontynuowano jej misje pomagania biednym dzieciom i walczenia z dziurą ozonową.
Ja nie wiem, że niektórzy nie wyjeżdżają z tego kraju, jak im się tu tak źle żyję i otacza ich polska, niereformowalna hołota.
Ozzborn - 3 Czerwca 2010, 12:13
Ok, widzę że asekurowanie się i próby napisania prostej refleksji na okrętkę zapędziły mnie w kozi róg...
Zwyczajnie mnie rozśmieszyło ostatnie słowo, jako że tego się właśnie spodziewałem i chyba każdy zna kawał o tym jak wyrażają emocje różne nacje. Zwykły stereotyp. Tyle... jak zwykle trzeba było powstrzymać świerzbienie macek.
edit: aha i jeszcze podkreślam, że nie jest mi źle w tym pięknym kraju i to nie było "oho jak zwykle Polak przeklął w sytuacji stresowej - ale żal" tylko "heh jak prawdziwy Polak" ;]
wyciągnęliście całkowicie mylne wnioski...
edit2: i oczywiście, że jest tak jak mówi NURS, chociaż spodziewam się osoby pobożniejsze jednak mogłyby wzywać Imienia, bynajmniej nie nadaremno.
Kruk Siwy - 3 Czerwca 2010, 13:45
Ozzborn, rąbnąłeś jak chory w kapustę albo łysy o beton. Daj spokoj chłopie, nie pogrążaj się.
każdy czasem walnie idiotyzm, to się zdarza.
Ozzborn - 3 Czerwca 2010, 14:00
fakt niektóre refleksje lepiej zachowywać dla siebie...
NURS - 3 Czerwca 2010, 15:16
Nie chodzi o refleksje, tylko o fakt - nie tylko my klniemy w takich sytuacjach. to dość powszechne wszędzie. I naturalne.
Ale to w sumie ciekawe. piloci samolotu, który rozbił się w lesie kabackim wypowiedzieli zupełnie inne, ostatnie słowa. wiedzieli, ze mają przechlapane, tutaj natomiast załoga zachowuje się, jakby ją to zagrożenie kompletnie zaskoczyło, nie sądzicie? Stąd instynktowne rzucanie mięchem w ostatnich sekundach.
Nie znamy nagrań, tylko ich zapisy, gdzie nie sposób wyczuć emocji, ale nie ma ku**w wcześniej, tylko rzeczowe, krótkie komunikaty, a przecież rzucaliby nimi, gdyby coś szło nie tak, a w każdym razie rozmowy powinny brzmieć inaczej. Nie tak sucho.
dalambert - 3 Czerwca 2010, 16:37
NURS napisał/a | piloci samolotu, który rozbił się w lesie kabackim wypowiedzieli zupełnie inne, ostatnie słowa. wiedzieli, ze mają przechlapane, |
oni wiedzieli od dobrej półtorej godziny przed katastrofa, że jest problem i to wielki, mieli czas na myślenie, a w Smoleńsku to kompletne zaskoczenie jest i informacje z ziemi, że są na "kursie', a do poderwania się to ich wezwali jak już samolot skrzydła nie miał.
NURS - 3 Czerwca 2010, 18:50
Tak, wiem, to wszystko wina rusków.
dalambert - 3 Czerwca 2010, 20:20
NURS, a co leluje one sa niewinne, a wszystko wina wrednych hamerykańców nawet 11 września tyż se sami zrobili
Ziemniak - 3 Czerwca 2010, 20:32
dalambert napisał/a | a do poderwania się to ich wezwali jak już samolot skrzydła nie miał. |
dalambert, tak pitolisz jak potłuczony, może byś się najpierw z faktami zapoznał
dalambert - 3 Czerwca 2010, 21:36
Ziemniak, Wychod na wtaroj krug , to kiedy pada ?
Ziemniak - 3 Czerwca 2010, 22:28
dalambert, ale wcześniej dwa razy była komenda "Horyzont".
dalambert - 3 Czerwca 2010, 22:36
Pierwsza na 12 sekund przed końcem, druga na 10.
NURS - 4 Czerwca 2010, 08:57
Nie bądź żałosny dalambert, wcześniej samolot leci mniej więcej po wyznaczonej ściezce. A co do fałszerstw, pewnie już zapomniałeś, ale mamy czwartą skrzynkę dublująca zapisy trzeciej, więc niewiele ruskie mogłyby namieszać, bo wszystkie zapisy musza ze sobą współgrać. BTW, skoro tak oszukiwali, to dlaczego zostawili według ciebie jasny i wyraźny dowód własnej winy? Finta, fintą w fincie?
Amerykanie mieli wyraźny in teres w wywołaniu wojny na Bliskim Wschodzie, gdybyś nie zauważył i złapano ich później na stokroć większym kłamstwie, jakim było przypisanie Saddamowi związków z Al Kaidą i posiadanie broni masowej zagłady. Okłamali cywilizowany świat, zeby pozwolił im rozpętać wojnę. Niedługop ilośc polskich ofiar tej awantury wyrówna tę ze Smoleńska. Jesli już chcesz kpić, pamiętaj też o tym, że Polacy giną za to kłamstwo do dzisiaj. A po kiego ktoś miałby robić zamach na Kaczyńskiego, który nie miał żadnego wpływu na nic, i za kilka miesięcy odszedłby w niesławie ze stanowiska? Po to, by dać wode na młyn rydzykowi?
ihan - 4 Czerwca 2010, 09:47
NURSie, proszę, nie produkuj kolejnych podstaw do teorii spiskowych W tym kierunku to jeszcze nie szło.
NURS - 4 Czerwca 2010, 10:12
Znaczy w którym, to wszystko, o czym pisałem już funkcjonuje od lat.
ihan - 4 Czerwca 2010, 10:18
W kierunku ostatniego zdania.
NURS - 4 Czerwca 2010, 11:00
To nie słyszałaś o tym, ze Rydzyk jest agentem komuny mającym rozwalić struktury KK? Jak dostał pozwolenie na nadawanie na Rosję już o tym mówiono
aniol - 4 Czerwca 2010, 11:28
NURS napisał/a | To nie słyszałaś o tym, ze Rydzyk jest agentem komuny mającym rozwalić struktury KK? Jak dostał pozwolenie na nadawanie na Rosję już o tym mówiono |
no ba! nawet tutaj na forum byl kiedys taki temacik o teoriach spiskowych (nie moge go teraz odszukac) i tam tez to sie pojawilo
RD - 4 Czerwca 2010, 12:01
Trudno to nawet nazwać teorią spiskową. Że RM założono za agenturalne pieniądze, jest więcej niż prawdopodobne. Żeby było śmieszniej, ten sam Kaczyński (nie pomnę już Jarosław czy ś.p. Lech), który swego czasu krzyczał, że za rozgłośnią stoi FSB, stał się jednym z filarów istnienia tej gadzinowej stacji. Ale pieklił się także na Leppera, że działa za pieniądze ze wschodu, co nie przeszkodziło PiSowi stworzyć z nim później koalicji.
NURS - 4 Czerwca 2010, 18:55
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
Czy ten rusek, według ciebie, dalambercie, to też paskud i kłamca?
Jego teoria brzmi dosyć sensownie.
Easy - 4 Czerwca 2010, 19:09
Ale to wciąż rusek. Dopóki nie wystąpi ekspert polski - i to taki, który udowodni swoją polskość sięgającą korzeniami dziesięć pokoleń wstecz - my "prawdziwki" nie uwierzymy.
ihan - 4 Czerwca 2010, 19:15
Byleby nie udawadniał zbyt daleko, cofać się przed 966 r. nie jest bezpiecznie.
wenlo91 - 5 Czerwca 2010, 11:12
Easy- zwykle ,, z małej chmury duży deszcz'' i w ogóle ,, kto najgłośniej krzyczy...'' , ale swojej polskości to Ty raczej nie udowadniaj. Jej- ,,prawdziwki'', a grzyby niby smaczna rzecz. Nacjonalizm- bleee!
dalambert - 6 Czerwca 2010, 16:45
Dzis TeleExpres -
Rzecznik Rzadu pan Graś - aresztowano 3 funkcjonariuszy OMON którzy za pomocą kart kredytowych zabranych ze zwłok A. Przewoźnika podebrali z jego konta 6000 zł. Siedzą w areszcie czekając na wyrok.
Pięć minut potem jako z "ostatniej chwili" ;
Strona ruska nikogo nie aresztowano i nasi milicjanci w areszcie nie siedzą.
Komu tu wierzyć
NURS - 6 Czerwca 2010, 18:06
Na pewno nie telewizji
ketyow - 6 Czerwca 2010, 18:10
W necie też dziś rano pisali, że tych trzech rusków już złapali, powołując się na Grasia mówiącego dla Radia Zet.
RD - 6 Czerwca 2010, 18:17
Mógłby sobie Graś darować. Nie pierwszy raz coś rzuca, a potem wynikają z tego dziwne rzeczy. Przypuszczam, że pieniądze zniknęły z konta, skoro prokuratura wszczęła śledztwo, ale podanie informacji, kto to zrobił (prawdopodobnie), powinno nastąpić dopiero po postawieniu podejrzanym konkretnych zarzutów. A tak mamy kolejny smrodek.
ketyow - 6 Czerwca 2010, 19:04
http://www.youtube.com/wa...3562&feature=iv czyli krótka analiza tego co mogło się wydarzyć (obok są jeszcze 2 części, łącznie 25 minut)
A to w ogóle dobre jest
http://www.youtube.com/wa...7813&feature=iv
Ziemniak - 6 Czerwca 2010, 19:56
Cóż, obejrzałem tą "analizę" i wynika z niej tylko jedno - że p. Gargas świetnie dopasowuje fakty do swoich teorii, a jeżeli nie pasują - tym gorzej dla faktów. Innymi słowy kupa bredni i spekulacji.
NURS - 6 Czerwca 2010, 20:09
Za to ją chyba kiedyś posunęli z tv. coś mi się obiło o uszy, ale moge się mylić.
|
|
|