To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

NURS - 19 Maj 2009, 12:31

baranek napisał/a
Może się wygłupię, ale ja oglądam Stawkę większą niż życie. Teatr Sensacji z lat sześćdziesiątych. Leciała kiedyś na TV Polonii, koleś nagrał i mi pożyczył. Nakręcona jeszcze przed serialem. Mikulski gra twarzą prawie jak Steven Seagal. Maciejki...

widziałem jeden odcinek, w szpitalu się dział. taki raczej kryminał, typu kto zabił.

Jaden Kast - 19 Maj 2009, 15:22

Comar napisał/a

Na szczęście jednak nie skasowali. Co prawda ze zmniejszonym budżetem, ale serial wróci jesienią. Co mnie bardzo cieszy, bo po przeciętnym początku Dollhouse bardzo fajnie się pod koniec sezonu rozkręcił.

Zapomniałem sprawdzić, bo oficjalne stanowisko miało być podane właśnie w okolicy 18 maja. Cieszę się, że serial jednak zostaje, bo na prawdę jest tego wart. Mam nadzieję, że Whedon utrzyma klasę nawet przy niższym budżecie. Zresztą odcinek specjalny w wydaniu DVD powinien dostarczyć nowych fanów, więc oglądalność drugiego sezonu może wzrosnąć.

hrabek - 19 Maj 2009, 15:40

Jak może dostarczyć nowych fanów. Znaczy, że DVD kupią nie fani, żeby może się wciągnąć? Pokrętna to logika.

Mnie w tym serialu wkurzył klasyczny "jump the shark", jak sąsiadka policjanta okazała się z Dollhouse'u. W taki sposób można w dowolnym momencie dowolnego sezonu powiedzieć, że on zawsze był z Dollhouse'u. Wytrych dla kiepskich scenarzystów. Nie mam zamiaru się przekonywać, kto jeszcze okaże się z Dollhouse'u, dlatego przestałem to oglądać.

Jaden Kast - 19 Maj 2009, 20:03

Dlaczego pokrętna? Amerykanie są znani z tego, że kupują duże ilości filmów i seriali na DVD, szczególnie, z tych drugich wielu mogli nie widzieć ze względu na inne transmisje w tym samym czasie antenowym, a sukces wydania DVD widać było np. po Firefly, który osiągnął bardzo dobre wyniki sprzedaży na rynku DVD.

Natomiast akcja z Mellie rzeczywiście była co najmniej irytująca, więc jeśli takie działanie cię od serialu odrzuciło, to po późniejszych epizodach też się do niego nie przekonasz.

Virgo C. - 19 Maj 2009, 20:22

Ja cholernie żałuje, że gdy ważyły się losy Firefly to stacja nie była tak samo wyrozumiała. Obejrzałem niedawno wszystkie odcinki i serial naprawdę mnie wciągnął. A tak zostaje Serenity na otarcie łez :cry:

Przejrzałem też listę nowych propozycji serialowych różnych amerykańskich stacji i wychodzi na to, że po przerwie dalej będę oglądał to samo.

hrabek - 20 Maj 2009, 08:49

Jaden Kast: może nie rozumiem amerykańskiego rynku, ale ja na DVD to kupiłbym tylko to co oglądałem i mi się podobało. Bo inaczej po co mi to? No ale oni mają więcej kasy, więcej miejsca na półkach, a boxy DVD są tańsze. To może i rzeczywiście by kupili.
A akcja mnie wkurzyła. Bo pod koniec drugiego sezonu okaże się, że Echo tak naprawdę jest z zupełnie innego Dollhouse'u i tylko wykonywała infiltrację tego. Oczywiście ten drugi Dollhouse jest lepszy i potrafi tak wstawić zadanie w pamięć, że ten cienias z pierwszego Dollhouse'u nie będzie w stanie go usunąć.
Tak sobie gdybam, ale praktycznie każda rzecz jest możliwa. Także taka, że policjant jest z konkurncyjnego Dollhouse'u, dlatego tak walczy o znalezienie tego. I z tego powodu według mnie tego serialu nie da się oglądać.

Czarny - 20 Maj 2009, 09:07

Jakby kogoś to interesowało, to TVN zamierza puszczać "Fringe" pierwszy odcinek zapowiadają na 2 czerwca godz. 23:30
Homer - 20 Maj 2009, 10:46

No i po serialach... Preair Tudorów oglądnięty... - przerwa. Swoją drogą trochę tego było w tym sezonie (Dexter, Tudors, House, Heroes, HIMYM, Lost, PB) przerwa więc jak najbardziej zasłużona ;) . W ramach przerwy gdzieś tam kołata się III sezon IT Crowd na dysku, a za miesiąc start TB_II to może i I trzeba by odświeżyć ;) .

No i obiecuję, że za żadne nowe seriale się już NIE biorę. Za dużo tego... (finger_cross)

Virgo C. - 22 Maj 2009, 10:37

Wygląda na to, że w przyszłym sezonie dojdzie nam jeden nowy serial SF przynajmniej. Jednak oglądając trailer V nie spodziewam się po nim więcej niż jednego sezonu. A szkoda, bo sporo znajomych twarzy widać (tylko czemu Morena Baccarin włosy ścieła ? :cry: )
Taselchof - 22 Maj 2009, 16:12

a i serial stary jak świat :P to reamke :)
Ziuta - 22 Maj 2009, 17:27

A Battlestar to nówka nieśmigana? ;P:
Taselchof - 22 Maj 2009, 19:13

a w sumie to prequel kiedy wychodzi :?:
Jaden Kast - 22 Maj 2009, 20:21

Jeśli chodzi o Caprice to wyszedł na razie Pilot wydany prosto na rynek DVD, a sam serial ma ruszyć w 2010 roku.
Anonymous - 22 Maj 2009, 22:58

Co do Capriki. Mogliby przeznaczyć pieniądze na jakiś nowy projekt, a nie odgrzewać stare.To będzie jak Smallville, albo inna Buffy rzeźniczka wampirów, nie wspominając już o Roswell.Telenowela dla młodzieży. ;P: ;P:
Jaden Kast - 23 Maj 2009, 00:59

krisu, jaka telenowela dla młodzieży? Poza głównym wątkiem, czyli jak to było z tymi Cylonami na początku, jest też zarysowane mnóstwo innych: religijny, społeczny, rodzinny. Uważam, że serial ma bardzo duży potencjał, co prawda będzie pewnie opowiadał o sprawach uniwersalnych, ale jednak w bardzo ciekawym uniwersum i interesującymi nawiązaniami do kultury ziemskiej.
ihan - 23 Maj 2009, 12:30

Eerie, Indiana. Zawsze poprawia mi humor.
Adashi - 23 Maj 2009, 12:34

ihan, a leci gdzieś obecnie?

Pamiętam, że fajne to było, takie opowieści niesamowite dla młodzieży 8)

Iscariote - 23 Maj 2009, 13:12

Zakończyłem House'a - końcówka dość pokrętna, ciężko powiedzieć czy zaskakująca. Zobaczyny jak rozpocznie się 7 sezon, bo pozycję wyjściową mają całkiem całkiem.
Obejrzałem sezon Lie to me - serial może nie rewelacyjny, ale przyjemny. Fakt, że to taki one man show i obejrzałem właśnie przez Tima Rotha, ale pod koniec już ostro mnie wciagnęło i czekam na więcej.
Teraz przerabiam Dollhouse. Jestem na 8 odcinku i też źle nie jest. Faktycznie troche za dużo kombinują z tym kto jest lalką itp. ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo jeszcze. Dojadę do końca i zobaczymy.
Teraz pytanie, co oglądać jak skończę Dollhouse?

Taselchof - 23 Maj 2009, 13:38

harpers island, apparitions leverage ... dużo jest możliwości :D
Jaden Kast - 23 Maj 2009, 13:41

Iscariote, wspomnianego wcześniej Firefly'a i pełnometrażowy Serenity widziałeś? A jeśli chcesz coś naprawdę długiego to polecam The Shield (7 sezonów ;) ), ale przy oglądaniu tego ostatniego trzeba stosować umiar, bo z własnego doświadczenia wiem, że może się znudzić przez zbyt częste oglądanie.
Ixolite - 23 Maj 2009, 13:43

Virgo C. napisał/a
Ja cholernie żałuje, że gdy ważyły się losy Firefly to stacja nie była tak samo wyrozumiała. Obejrzałem niedawno wszystkie odcinki i serial naprawdę mnie wciągnął. A tak zostaje Serenity na otarcie łez :cry:

Eh, Firefly żal okropnie, chyba jedna z najgorszych decyzji serialowych ostatnich lat ze strony Foxa.

Aktorzy nawet mieli podpisane z Whedonem "lojalki" na dwa albo trzy lata wprzód, że gdyby doszło do kontynuacji Firefly to zapewniliby swój udział w tym przedsięwzięciu. A i Whedon co jakiś czas mówi, że ma nadzieję jednak wrócić do tego projektu.

Iscariote - 23 Maj 2009, 13:45

No coś co na raz bym mógł wciągnąć mnie ciekawi ^^ może na tego Firefly'a się skuszę. Dollhouse jakoś na Whedona mnie nakręcił. ;P:
ihan - 23 Maj 2009, 22:29

Adashi, TVP1, czwartki 15.20-15.50. Nagrywam sobie. Stary, dobry Joe Dante.
Adashi - 24 Maj 2009, 09:22

Dzięki :) Ano Joe maczał palce w tym projekcie. Szczególnie pamiętam odcinek dot zmiany czasu i brakującej godziny :)
Homer - 25 Maj 2009, 14:20

Iscariote napisał/a
Zobaczyny jak rozpocznie się 7 sezon

6 sezon...

ihan napisał/a
Eerie, Indiana.

Możecie przypomnieć jak się kończył ten serial? Pamiętam, że był tam taki siwowłosy chłopak z plusem i minusem na rękach i potem przyleciał jakiś statek z tymi znakami.

Virgo C. napisał/a
V

V Leciało na regionalnej telewizji daaaaaaawno temu. Też nie pamiętam zakończenia...

Fidel-F2 - 25 Maj 2009, 17:18

Ranczo się skończyło :(
Hubert - 25 Maj 2009, 17:22

Fidel-F2, niekoniecznie. Podobno ma być piąty sezon. Z tym, że nie wiem, co twórcy jeszcze mogą wymyślić, żeby nie spaprać tak fajnej puenty i rozwiązania wątków.
Fidel-F2 - 25 Maj 2009, 17:30

wymyślic zawsze coś mogą zwłaszcza, że to miało ponoć dziesięciomilionową publiczność, nie zarzyna sie koguta ze złotymi jajami
Virgo C. - 26 Maj 2009, 11:20

Homer napisał/a
V Leciało na regionalnej telewizji daaaaaaawno temu. Też nie pamiętam zakończenia...

Na tyle dawno widać, że hamerykańce remake kręcą.

Zresztą dobrze Ziuta napisał - a BSG to niby nówka nieśmigana ?

Dooko - 27 Maj 2009, 10:37

Ostatnio z kumplami oglądamy Chuck`a ( Dextera już mamy za sobą ;) ). Świetny serial, no może czasem trochę przebarwiają i pokazują sytuacje całkowicie nieprawdopodobne, ale z 2 stron w jakich filmach tego nie ma ;p. Fabuła serialu kręci się w bardzo wielkim skrócie wokół tego, że do głowy zwykłego sprzedawcy w supermarkecie z urządzeniami AGD i RTV przez przypadek trafia bardzo tajna zakodowana informacja rządowa. Przez co ów delikwent zna wszystkie tajemnice stanów zjednoczonych. Nie muszę chyba dodawać, iż wiążą się z tym niezłe jaja ;) poza tym pierwszoplanowa aktorka również przyciąga swoimi wdziękami. Serdecznie polecam :)

Partner forum