Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
NURS - 19 Maj 2009, 12:31
baranek napisał/a | Może się wygłupię, ale ja oglądam Stawkę większą niż życie. Teatr Sensacji z lat sześćdziesiątych. Leciała kiedyś na TV Polonii, koleś nagrał i mi pożyczył. Nakręcona jeszcze przed serialem. Mikulski gra twarzą prawie jak Steven Seagal. Maciejki... |
widziałem jeden odcinek, w szpitalu się dział. taki raczej kryminał, typu kto zabił.
Jaden Kast - 19 Maj 2009, 15:22
Zapomniałem sprawdzić, bo oficjalne stanowisko miało być podane właśnie w okolicy 18 maja. Cieszę się, że serial jednak zostaje, bo na prawdę jest tego wart. Mam nadzieję, że Whedon utrzyma klasę nawet przy niższym budżecie. Zresztą odcinek specjalny w wydaniu DVD powinien dostarczyć nowych fanów, więc oglądalność drugiego sezonu może wzrosnąć.
hrabek - 19 Maj 2009, 15:40
Jak może dostarczyć nowych fanów. Znaczy, że DVD kupią nie fani, żeby może się wciągnąć? Pokrętna to logika.
Mnie w tym serialu wkurzył klasyczny "jump the shark", jak sąsiadka policjanta okazała się z Dollhouse'u. W taki sposób można w dowolnym momencie dowolnego sezonu powiedzieć, że on zawsze był z Dollhouse'u. Wytrych dla kiepskich scenarzystów. Nie mam zamiaru się przekonywać, kto jeszcze okaże się z Dollhouse'u, dlatego przestałem to oglądać.
Jaden Kast - 19 Maj 2009, 20:03
Dlaczego pokrętna? Amerykanie są znani z tego, że kupują duże ilości filmów i seriali na DVD, szczególnie, z tych drugich wielu mogli nie widzieć ze względu na inne transmisje w tym samym czasie antenowym, a sukces wydania DVD widać było np. po Firefly, który osiągnął bardzo dobre wyniki sprzedaży na rynku DVD.
Natomiast akcja z Mellie rzeczywiście była co najmniej irytująca, więc jeśli takie działanie cię od serialu odrzuciło, to po późniejszych epizodach też się do niego nie przekonasz.
Virgo C. - 19 Maj 2009, 20:22
Ja cholernie żałuje, że gdy ważyły się losy Firefly to stacja nie była tak samo wyrozumiała. Obejrzałem niedawno wszystkie odcinki i serial naprawdę mnie wciągnął. A tak zostaje Serenity na otarcie łez
Przejrzałem też listę nowych propozycji serialowych różnych amerykańskich stacji i wychodzi na to, że po przerwie dalej będę oglądał to samo.
hrabek - 20 Maj 2009, 08:49
Jaden Kast: może nie rozumiem amerykańskiego rynku, ale ja na DVD to kupiłbym tylko to co oglądałem i mi się podobało. Bo inaczej po co mi to? No ale oni mają więcej kasy, więcej miejsca na półkach, a boxy DVD są tańsze. To może i rzeczywiście by kupili.
A akcja mnie wkurzyła. Bo pod koniec drugiego sezonu okaże się, że Echo tak naprawdę jest z zupełnie innego Dollhouse'u i tylko wykonywała infiltrację tego. Oczywiście ten drugi Dollhouse jest lepszy i potrafi tak wstawić zadanie w pamięć, że ten cienias z pierwszego Dollhouse'u nie będzie w stanie go usunąć.
Tak sobie gdybam, ale praktycznie każda rzecz jest możliwa. Także taka, że policjant jest z konkurncyjnego Dollhouse'u, dlatego tak walczy o znalezienie tego. I z tego powodu według mnie tego serialu nie da się oglądać.
Czarny - 20 Maj 2009, 09:07
Jakby kogoś to interesowało, to TVN zamierza puszczać "Fringe" pierwszy odcinek zapowiadają na 2 czerwca godz. 23:30
Homer - 20 Maj 2009, 10:46
No i po serialach... Preair Tudorów oglądnięty... - przerwa. Swoją drogą trochę tego było w tym sezonie (Dexter, Tudors, House, Heroes, HIMYM, Lost, PB) przerwa więc jak najbardziej zasłużona . W ramach przerwy gdzieś tam kołata się III sezon IT Crowd na dysku, a za miesiąc start TB_II to może i I trzeba by odświeżyć .
No i obiecuję, że za żadne nowe seriale się już NIE biorę. Za dużo tego... (finger_cross)
Virgo C. - 22 Maj 2009, 10:37
Wygląda na to, że w przyszłym sezonie dojdzie nam jeden nowy serial SF przynajmniej. Jednak oglądając trailer V nie spodziewam się po nim więcej niż jednego sezonu. A szkoda, bo sporo znajomych twarzy widać (tylko czemu Morena Baccarin włosy ścieła ? )
Taselchof - 22 Maj 2009, 16:12
a i serial stary jak świat to reamke
Ziuta - 22 Maj 2009, 17:27
A Battlestar to nówka nieśmigana?
Taselchof - 22 Maj 2009, 19:13
a w sumie to prequel kiedy wychodzi
Jaden Kast - 22 Maj 2009, 20:21
Jeśli chodzi o Caprice to wyszedł na razie Pilot wydany prosto na rynek DVD, a sam serial ma ruszyć w 2010 roku.
Anonymous - 22 Maj 2009, 22:58
Co do Capriki. Mogliby przeznaczyć pieniądze na jakiś nowy projekt, a nie odgrzewać stare.To będzie jak Smallville, albo inna Buffy rzeźniczka wampirów, nie wspominając już o Roswell.Telenowela dla młodzieży.
Jaden Kast - 23 Maj 2009, 00:59
krisu, jaka telenowela dla młodzieży? Poza głównym wątkiem, czyli jak to było z tymi Cylonami na początku, jest też zarysowane mnóstwo innych: religijny, społeczny, rodzinny. Uważam, że serial ma bardzo duży potencjał, co prawda będzie pewnie opowiadał o sprawach uniwersalnych, ale jednak w bardzo ciekawym uniwersum i interesującymi nawiązaniami do kultury ziemskiej.
ihan - 23 Maj 2009, 12:30
Eerie, Indiana. Zawsze poprawia mi humor.
Adashi - 23 Maj 2009, 12:34
ihan, a leci gdzieś obecnie?
Pamiętam, że fajne to było, takie opowieści niesamowite dla młodzieży
Iscariote - 23 Maj 2009, 13:12
Zakończyłem House'a - końcówka dość pokrętna, ciężko powiedzieć czy zaskakująca. Zobaczyny jak rozpocznie się 7 sezon, bo pozycję wyjściową mają całkiem całkiem.
Obejrzałem sezon Lie to me - serial może nie rewelacyjny, ale przyjemny. Fakt, że to taki one man show i obejrzałem właśnie przez Tima Rotha, ale pod koniec już ostro mnie wciagnęło i czekam na więcej.
Teraz przerabiam Dollhouse. Jestem na 8 odcinku i też źle nie jest. Faktycznie troche za dużo kombinują z tym kto jest lalką itp. ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo jeszcze. Dojadę do końca i zobaczymy.
Teraz pytanie, co oglądać jak skończę Dollhouse?
Taselchof - 23 Maj 2009, 13:38
harpers island, apparitions leverage ... dużo jest możliwości
Jaden Kast - 23 Maj 2009, 13:41
Iscariote, wspomnianego wcześniej Firefly'a i pełnometrażowy Serenity widziałeś? A jeśli chcesz coś naprawdę długiego to polecam The Shield (7 sezonów ), ale przy oglądaniu tego ostatniego trzeba stosować umiar, bo z własnego doświadczenia wiem, że może się znudzić przez zbyt częste oglądanie.
Ixolite - 23 Maj 2009, 13:43
Virgo C. napisał/a | Ja cholernie żałuje, że gdy ważyły się losy Firefly to stacja nie była tak samo wyrozumiała. Obejrzałem niedawno wszystkie odcinki i serial naprawdę mnie wciągnął. A tak zostaje Serenity na otarcie łez
|
Eh, Firefly żal okropnie, chyba jedna z najgorszych decyzji serialowych ostatnich lat ze strony Foxa.
Aktorzy nawet mieli podpisane z Whedonem "lojalki" na dwa albo trzy lata wprzód, że gdyby doszło do kontynuacji Firefly to zapewniliby swój udział w tym przedsięwzięciu. A i Whedon co jakiś czas mówi, że ma nadzieję jednak wrócić do tego projektu.
Iscariote - 23 Maj 2009, 13:45
No coś co na raz bym mógł wciągnąć mnie ciekawi ^^ może na tego Firefly'a się skuszę. Dollhouse jakoś na Whedona mnie nakręcił.
ihan - 23 Maj 2009, 22:29
Adashi, TVP1, czwartki 15.20-15.50. Nagrywam sobie. Stary, dobry Joe Dante.
Adashi - 24 Maj 2009, 09:22
Dzięki Ano Joe maczał palce w tym projekcie. Szczególnie pamiętam odcinek dot zmiany czasu i brakującej godziny
Homer - 25 Maj 2009, 14:20
Iscariote napisał/a | Zobaczyny jak rozpocznie się 7 sezon |
6 sezon...
ihan napisał/a | Eerie, Indiana. |
Możecie przypomnieć jak się kończył ten serial? Pamiętam, że był tam taki siwowłosy chłopak z plusem i minusem na rękach i potem przyleciał jakiś statek z tymi znakami.
V Leciało na regionalnej telewizji daaaaaaawno temu. Też nie pamiętam zakończenia...
Fidel-F2 - 25 Maj 2009, 17:18
Ranczo się skończyło
Hubert - 25 Maj 2009, 17:22
Fidel-F2, niekoniecznie. Podobno ma być piąty sezon. Z tym, że nie wiem, co twórcy jeszcze mogą wymyślić, żeby nie spaprać tak fajnej puenty i rozwiązania wątków.
Fidel-F2 - 25 Maj 2009, 17:30
wymyślic zawsze coś mogą zwłaszcza, że to miało ponoć dziesięciomilionową publiczność, nie zarzyna sie koguta ze złotymi jajami
Virgo C. - 26 Maj 2009, 11:20
Homer napisał/a | V Leciało na regionalnej telewizji daaaaaaawno temu. Też nie pamiętam zakończenia... |
Na tyle dawno widać, że hamerykańce remake kręcą.
Zresztą dobrze Ziuta napisał - a BSG to niby nówka nieśmigana ?
Dooko - 27 Maj 2009, 10:37
Ostatnio z kumplami oglądamy Chuck`a ( Dextera już mamy za sobą ). Świetny serial, no może czasem trochę przebarwiają i pokazują sytuacje całkowicie nieprawdopodobne, ale z 2 stron w jakich filmach tego nie ma ;p. Fabuła serialu kręci się w bardzo wielkim skrócie wokół tego, że do głowy zwykłego sprzedawcy w supermarkecie z urządzeniami AGD i RTV przez przypadek trafia bardzo tajna zakodowana informacja rządowa. Przez co ów delikwent zna wszystkie tajemnice stanów zjednoczonych. Nie muszę chyba dodawać, iż wiążą się z tym niezłe jaja poza tym pierwszoplanowa aktorka również przyciąga swoimi wdziękami. Serdecznie polecam
|
|
|