Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Ziuta - 17 Października 2007, 14:46
O tym Suworowie to ja doskonale wiem. Pomajtało mi się w neuronach, bo Wiktor Suworow z kolei napisał "Żołnierzy Zwycięstwa"
corpse bride - 26 Października 2007, 00:15
3:10 to yuma wejdzie do kin w listopadzie i persepolis.
pierwsze widziałam i jest bardzo ładne, co do drugiego, to jestem pod wrażeniem komiksu, więc się też wybiorę.
Agi - 26 Października 2007, 07:46
corpse bride napisał/a | 3:10 to yuma wejdzie do kin w listopadzie |
Mam ochotę wybrać się i porównać z wersją oryginalną, a z drugiej strony mam pewne obawy, czy remake mnie nie rozczaruje.
3.10 do Yumy, w swoim czasie zrobił na mnie ogromne wrażenie, a muzyka, szczególnie tytułowa piosenka chodzi za mną do dziś.
W westernie z 1957 r. główne role zagrali Glenn Ford i Van Heflin.
corpse bride - 26 Października 2007, 14:36
ja bym bardzo chętnie obejrzała ten oryginalny. kiedy szłam na nowy (w dzień premiery, a niech się pochwalę) nie wiedziałam nawet, że to remake, byłam tylko pod wrażeniem zwiastunów puszczanych czesto gęsto w tv.
nie wiem, czy cię nie rozczaruje. ten film jest bardzo wporzo. ale zawsze możliwe, że pierwszy był wporzo jeszce bardziej.
Mellorn - 30 Października 2007, 22:19
Ja tam oczekuję 'Beowulfa', nie z samej sympatii dla poematu, bo wiadomo, że z nim film wspólnego będzie miał niewiele, ale dlatego, że Zemeckisa ujrzymy w zupełnie nowej roli- reżysera filmu fantasy, w sumie bardzo nowatorskiego. Jak zaprezentuje się jeden z największych reżyserów naszych czasów w tym obrazie, to się okaże za około miesiąc.
Gustaw G.Garuga - 1 Listopada 2007, 10:44
A ja dalej czekam na 1612, choć nadal głucho, kiedy, i czy w ogóle, film wejdzie na polskie ekrany. Póki co na oficjalnej stronie można posłuchać muzyki - baaardzo fajna
Ziuta - 1 Listopada 2007, 11:17
No, muzyka świetna. Coś jakby Poledouris. Przejrzyj Gustawie dokładniej sajta, bo nawet komiks zrobili.
A za dwa lata Przenicowany Świat.
Gustaw G.Garuga - 1 Listopada 2007, 11:55
Komiksy już czytałem Teraz przeszukuję Internet w poszukiwaniu pierwszych recenzji. Znalazłem dwie forumowo-blogowe pozytywne, teraz będę próbował czytać dłuższy tekst z Wremia nowosti (mam nadzieję, że tak się to transliteruje ) Ogólnie coś się mało o Polakach pisze w kontekście tego filmu.
Ja się tu napalam, a filmu może w ogóle u nas nie być No ale skoro Cyrulik syberyjski był...
Ziuta - 1 Listopada 2007, 20:27
Kompania też była, Dozory również (ale z takim opóźnieniem, że hej – widziałem pół roku przed polską premierą, a i tak miałem solidne opóźnienie)
Gustaw G.Garuga - 1 Listopada 2007, 20:49
No to bądźmy dobrej myśli.
Obejrzałem zwiastun Beowulfa-
Dabliu - 1 Listopada 2007, 22:05
Gustaw G.Garuga napisał/a | Komiksy już czytałem Teraz przeszukuję Internet w poszukiwaniu pierwszych recenzji. Znalazłem dwie forumowo-blogowe pozytywne, teraz będę próbował czytać dłuższy tekst z Wremia nowosti (mam nadzieję, że tak się to transliteruje ) Ogólnie coś się mało o Polakach pisze w kontekście tego filmu. |
Jak znajdziesz coś o Polakach, to napisz w tym wątku jakieś streszczonko (ja cyrylicy ni hu-hu...).
Gustaw G.Garuga - 11 Listopada 2007, 18:14
W rosyjskim Internecie reakcje bardzo mieszane. Sporo wytykania palcami błędów historycznych, padają zarzuty nieudolnego kopiowania Hollywood, fabularnych durnot, mieszania w głowach publice itd. Ktoś zarzucił, że Rosjanie od niepamiętnych czasów potrafili ciąć deski, ale w filmie nie wiadomo czemu łaźnia ma takie szpary, że stanowiłaby raj dla podglądaczy - musi stawiali ją gastarbajterzy z Uzbekistanu Film ponoć obraża Rosję, bo mija 400 lat, a w Rosji tak samo... Ogólnie używania całkiem sporo, choć są też i ukontentowani widzowie.
O Polakach pisze się niezbyt dużo. Chyba w recenzji z Wremia novosti padło, że polska armia nie była ani armią, tylko zbieraniną, ani polską, bo narodowości tam było wiele (jakoś nie mogłem teraz odnaleźć tej recenzji, więc głowy nie daję). W komentarzach internauci dopytują, a skąd Polacy, przecież to byli Litwini, a Polaków tam nawet "blisko nie było". Skrzydła wyglądają jak zakupione tanio z planu Ogniem i mieczem (jeślim dobrze zrozumiał). Inni piszą za to, że Polacy kraśni. Itd. Jak to z każdym filmem
Kto zna rosyjski i chce poczytać, a przy okazji zweryfikować, com ponawypisywał, może zacząć tutaj: http://www.filmz.ru/film/629/
Adanedhel - 13 Listopada 2007, 09:17
Zwiastuny Beowulfa? Tak tak, film już niedługo się pokaże
Zwiastun 1
Zwiastun 2
Wywiady z aktorami
Hmm...
Słowik - 13 Listopada 2007, 09:58
Animacja niezła trzeba przyznać. Szczególnie mimika twarzy zasługuje na uwagę.
Swoją drogą ciekawe czy ten film wyznaczy jakąś drogę przyszłym twórcom. W wywiadach widać, że nie trzeba być już młodym, żeby grać młodego, można też grać gościa z kaloryferem, a samemu mieć mięsień piwny
Ziuta - 15 Listopada 2007, 20:39
For you, Gustawie Gie.
http://pl.youtube.com/watch?v=w0U0r6k1bx8
Ziuta - 22 Listopada 2007, 13:00
Z cyklu Ruś-Chiny-Gustaw:
Szwedzi mieli w lutym tę samą zagwozdkę, co my.
Gustaw G.Garuga - 22 Listopada 2007, 18:59
Nooo, nieźle Gdzieś czytałem, że ma być kręcony Taras Bulba Gogola, ale nie wiem, czy przez Rosjan, czy Ukraińców. To może być naprawdę film antypolski (i antysemicki przy okazji) - Polacy łamią tam kołem, gnoją Kozaków ile wlezie itd.
Ziuta - 23 Listopada 2007, 12:00
Gustaw G.Garuga napisał/a | film antypolski (i antysemicki przy okazji) |
W niektórych kręgach na Wschodzie Watykan, Tel Awiw i Warszawa to jeden diabeł
Ziuta - 23 Listopada 2007, 21:17
Gambit Turecki. Łukasz Orbitowski nawet widział i wspominał, że się mu podobało. Proszę zauważyć polski akcent
Adashi - 27 Listopada 2007, 15:19
HITMAN
W gierki nie grałem, ale zapowiada się ciekawie Zwiastun tutaj
Mokra robota
Polska mafia z Buffalo Zwiastun tutaj
Dabliu - 29 Listopada 2007, 18:22
Ja z niecierpliwością czekam na Złoty kompas. Zobaczcie sobie trailer na stronie filmu. Na youtubie też możecie poszukać, bo jest tam inna zajawka, niż na oficjalnej www.
Iwan - 29 Listopada 2007, 18:27
zapowiada się interesujaco ale Gwiezdny Pył też się tak zapowiadał a troche się rozczarowałem
Fidel-F2 - 29 Listopada 2007, 18:30
dla mnie zapowiada sie cudnie
elam - 29 Listopada 2007, 18:33
ja sie wybieram, mam juz nawet towarzystwo umowione - tylko czekamy, kiedy pojdzie
Martva - 30 Listopada 2007, 13:53
Też widziałam zajawkę Złotego Kompasu, specjalnie oryginalny pewnie nie będzie, ale za to śliczny
Gustaw G.Garuga - 6 Grudnia 2007, 09:15
No i doczekaliśmy się - zwiastun Tarasa Bulby. Polską szlachciankę, co wodzi na pokuszenie Kozaka o czystym sercu gra Magda Mielcarz, pamiętna Ligia z jeszcze bardziej pamiętnego Quo Vadis Kawalerowicza Pokrótce o fabule (jak ją pamiętam z Gogola) - ogniści Kozacy płoną gniewem na wieść o straszliwych przewinach Polaków i Żydów wobec Ukrainy i ruszają się mścić. Taras Bulba bierze na wyprawę dwóch synów, z których jeden zakochuje się w Polce i zdradza własne szeregi, aby w zbroi husarza wystapić przeciw krajanom. Polacy wynoszą się nad innych, mordują i torturują, ale kozackiego ducha złamać nie są w stanie...
Adashi - 9 Grudnia 2007, 22:15
Opowieści z Narnii - Książe Kaspian
Zapowiada się jakby mroczniej niż pierwsza część
Martva - 10 Grudnia 2007, 12:05
W sumie książka też była mroczniejsza... Trailer robi wrażenie. I Kaspian ładniutki
Adashi - 10 Grudnia 2007, 12:18
Co tam Kaspian, popatrz na szeregi wojsk i te katapulty, very nice
hrabek - 10 Grudnia 2007, 12:27
Widzialem dzisiaj plakat od The Happening Shyamalana i zastanawiam sie, czy nie zmienic sobie avatara. Niedawno zmienialem, ale poster bardzo fajny, a i film zapowiada sie niezle.
|
|
|