Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
mad - 15 Lipca 2007, 16:25
Chyba to jest połączenie podobne jak LiD. Oba mariaże różnią się tylko jedną literą
Martva - 15 Lipca 2007, 17:24
PiS, LiS, LiD... jak tu się nie pogubić?
Gustaw G.Garuga - 16 Lipca 2007, 20:52
Pan prezydent nauczył się nowego słówka "softłerowy" i pochwalił się nim w Faktach. Może już niedługo będzie nawet potrafił poprawnie je wymawiać!
NURS - 16 Lipca 2007, 21:27
Lepiej, żeby je zrozumiał
No i mamy Lisa, wyszli z koalicji ale nie wyszli, pierdu, pierdu. Generalnie chyba faktycznie nie ma co komentować.
Gustaw G.Garuga - 16 Lipca 2007, 21:53
Chyba zrozumiał, bo kiedy go Wrona wybawił z jąkania i podrzucił usłużnie "komputerowe", Kaczor łaskawie zgodził się, że "znaczy informatyczne".
A LiS jest chytry, lis jest zły, lis ma bardzo cięte pchły. Ale już o jedną mniej. I gdzie się ten Ryszard "złączone-inteligentnie-opuszkami-palców-dłonie" Czarnecki teraz podzieje??
NURS - 16 Lipca 2007, 22:17
*beep* nie tonie - jak mawiali na pewnym filmie batalistycznym produkcji ZSRR o pewnym poruczniku przed prezeprawą
lokje - 16 Lipca 2007, 22:55
Mię się to nawet podoba- przystawki podskakują wodzom, takie szachy dla ubogich. Im bardziej się ciapią, tym mniej spierdzielą i większa szansa, że ludzie zobaczą na kogo głosowali.
To mówiłam ja, idiotycznie naiwna lokje.
mad - 17 Lipca 2007, 04:28
No to teraz PiS się połączy z LiSem, a PO z LiDem, gdzieś jeszcze wejdzie PSL i mamy hłamerykański system dwupartyjny
Nie, do tego chyba nie dojdzie.
NURS - 17 Lipca 2007, 09:59
Za dużo wodzów, zwłaszcza na prawicy
dzejes - 17 Lipca 2007, 16:23
Na lewicy też ich dostatek.
mad - 17 Lipca 2007, 19:55
Liderów politycznych u nas więcej niż w USA. Oj, bogata i kolorowa jest nasza demokracja!
NURS - 17 Lipca 2007, 21:39
Wszędzie pełno wodzusiów, dlatego mamy tak *beep* scene polityczną, każdy AWS był rozsadzany przez mentalnych kurdupli, których zasłaniali, ci z pierwszego rzędu.
Rafał - 19 Lipca 2007, 13:12
Szef rządu powiedział: nazwa jest piękna - LiS. - Drapieżne kaczory potrafią porwać lisa, unieść w powietrze i później los lisa jest ciężki - dodał premier.
Mimo wszystko dobrze powiedziane
NURS - 19 Lipca 2007, 13:16
Dzisiaj powiedział coś, co mnie mocno zastanowiło. O uniwersytecie panstwowym, na którym wibitni intelektualiści będą pracowali w warunkach komfortu psychicznego, bo bedą jedynie prawosprawiedliwościowomyslni.
Ciekawe co nastepne, segregacja rasowa?
KGWolter - 19 Lipca 2007, 18:24
NURS napisał/a | Dzisiaj powiedział coś, co mnie mocno zastanowiło. O uniwersytecie panstwowym, na którym wibitni intelektualiści będą pracowali w warunkach komfortu psychicznego, bo bedą jedynie prawosprawiedliwościowomyslni. |
Imo durnota straszna. Brak pola do wymiany poglądów zlasuje tym "intelektualistom" mózgi :/.
Cytat | Ciekawe co nastepne, segregacja rasowa? |
Que? A jaki to ma związek?
NURS - 19 Lipca 2007, 19:07
NURS napisał/a | Cytat | Ciekawe co nastepne, segregacja rasowa? |
Que? A jaki to ma związek? |
Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych - tutaj intelektualistów.
KGWolter - 19 Lipca 2007, 19:13
NURS napisał/a | Dzielenie ludzi na lepszych i gorszych - tutaj intelektualistów. |
Ale taki podział istnieje przez cały czas. Tylko że "anonimowo" .
Ciężko mi wyobrazić sobie mensacza dyskutującego z Wszechpolakiem .
NURS - 19 Lipca 2007, 20:26
Ale teraz stanie tabliczka nur fur pislubni. Czym innym są podziały istniejące, a czym innym tworzenie ich przez rząd.
Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2007, 09:17
Można odnieść wrażenie, że wybory będą wcześniejsze. Nie ukrywam jednak, że się ich boję - Kaczyński zrobi wszystko, żeby utrudnić opozycji wygranie, a Tusk jest nadal niegotowy do rządzenia.
Rafał - 21 Lipca 2007, 10:06
Mam swojego czarnego konia, a właściwie stado czrnych koni: desant z dolnego śląska, czyli Chlebowski, Zdrojewski, Szulc i paru innych, ze wskazaniem na Chlebowskiego, to jest bardzo łebski facet.
NURS - 21 Lipca 2007, 10:59
Lepper dał wczoraj do pieca. ale to chyba są faktycznie znaki, że szykują się wybory. Cięzko mi sobie wyobrazic sytuacją, w ktorej ludzie tak siebie nienawidzacy mogą razem coś robić.
Anonymous - 21 Lipca 2007, 11:33
Jak mowi jedno przyslowie:Chlop ze wsi wyjdzie, ale wies z chlopa nigdy.
Ciekawe teraz, czy LiS z PO sie dogadaja, chociaz ta opcja tez mi sie nie podoba. Ewentualnie, wszyscy sie przeprosza i bedzie po staremu, bo juz tak bylo.
ihan - 21 Lipca 2007, 14:05
NURS napisał/a | Cięzko mi sobie wyobrazic sytuacją, w ktorej ludzie tak siebie nienawidzacy mogą razem coś robić. |
Ale tak właśnie było przez ostatni rok z kawałkiem, te ciągłe szantaże rozwiązania koalicji to raczej nie objaw miłości.
krisu napisał/a | Ciekawe teraz, czy LiS z PO sie dogadaja, chociaz ta opcja tez mi sie nie podoba. |
Użyłabym mocniejszego słowa. I wolałabym wiedzieć przed wyborami, bo jeśli mieliby się dogadać, to już wiem na kogo też nie będę głosować. I krąg tych na których mogę, choć o tym nie marzę mocno sie zacieśnia.
A wystąpienie Leppera było w zasadzie na poziomie reszty koalicjantów, jeden ma pederastię u Gombrowicza, drugi dziwi się jak można zgwałcić prostytutkę, a o trzecim pomilczę dopóki nie będę mieć pewności, że Rydzyk został potraktowany jak zwykły obywatel, który ma prawo krytykować głowy państwa.
Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2007, 15:17
Krytykować ma prawo. Czy ma też prawo wyzywać? Tak czy owak, głowa państwa powinna zachować się z honorem. Chyba, że zużyła go w nadmiarze przy okazji 'afery kartoflanej'...
GAndrel - 21 Lipca 2007, 15:26
A propos LiSa to dzisiaj robiłem zakupy na działkę i wiem już jaki symbol powinna mieć ta partia. Lisi ogon. ;>
P.S. Dla niedziałkowców: to taka piła.
Anonymous - 21 Lipca 2007, 15:27
Obawiam sie, ze moherowy proletariat znowu wybierze za nas, bo ludzie rozsadni beda zrazeni i obrazeni i do urn pojda tylko zindoktrynowane jednostki. Zreszta wcale im sie nie dziwie. Bo wybierac mniejsze zlo, kiedy panstwo potrzebuje madrych ludzi do rzadzenia, to nie jest najlepsze rozwiazanie.
NURS - 21 Lipca 2007, 19:48
Krisu dobrze gada...
Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2007, 20:00
No to orędować pośród rozsądnych znajomych za pójściem do wyborów, a nie narzekać, że nie idą! Jeśli każdy rozsądny namówi innego rozsądnego, udział rozsądnych w wyborach wzrośnie dwukrotnie. I wybrać mniejsze zło, to w następnych wyborach alternatywą może być zło jeszcze mniejsze, a w następnych... kto wie... może nawet dobro?!
Adanedhel - 21 Lipca 2007, 20:01
No. I Gustaw dobrze gada, a nie krisu
NURS - 21 Lipca 2007, 20:12
Obaj dobrze gadają. Problem w tym, że ludzie tylko gadają a jak przychodzi do czego, to siedzą na tyłkach. Smutna prawda.
|
|
|