Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
GAndrel - 10 Lipca 2007, 22:43
gorat napisał/a | Offtop: GAndrel zgarnia posta 200000! |
Ale mi się trafiło. :mrgreen:
NURS - 12 Lipca 2007, 19:27
Chyba rzeczywiście Was trafiło, bo milczycie a ojczyzna gore
z lepperem ciekawa sprawa. Ta cala prowokacja kupy się nie trzyma. Słucham i coraz bardziej mnie to rozwala, czy nikt w tym kraju nie mysli?
Zakladając, że rację maja prawnicy dowodzący, że system odrolniania ziemi jest kilkuetapowy, to nikt w Warsiawce nie mógłby tej operacji przeprowadzić. CBA sfałszowalo kwity zpierwszych kilku instancji, zeby dostarczyć je do ministerstwa, zastępując wójta i marszałka województwa, czym faktycznie wyprodukowało aferę, która nie moga zaistnieć, bo ryba i K nie byli w stanie wpłynąć na urzedników w gminie ani województwie. Zatem byli zwykłymi naciągaczami, bo podjeli dzialania dopiero, jak dostali lewe kwity.
Przy okazji wyszło jednak parę ciekawostek
CBA potrzebowalo pół roku na zrobienie tej prowokacji, która na dobra sprawę powinna trwac parę tygodni, nie dłużej, Edgar i reszta bandy braci K. wiedziala o wszystkim, Leppera posunięto mimo, że niczego nie wziął, za samo tylko podejrzenie, że mógl wziąć.
Kolejna sprawa, z Lipcem i dyrekotrami, tam tez zgarnięto ponoc pośredników, zanim doszli do zleceniodawcy, który pozostaje nietknięty (pewnie swojak).
A palac prezydencki stracił dilera, i co? nikt go tam nie znał I od kogo teraz bedzie kupowal Lechutek amfe na nocne obrady w Brukseli?
no i Lepper, który drze mordę, ze go zabijają, że szaleńcy rządzą, ale za cholerę z koalicji nie wychodzi, legitymizując wladzę swoich oprawców.
agnieszka_ask - 12 Lipca 2007, 19:30
NURS, a o czym tu mówić, kiedy już słów brakuje. a tak się cieszyłam z rozpadu koalicji, już szampana w lodówce chłodziłam... a tu znowu odwracanie kota ogonem i granie w łapki.
GAndrel - 12 Lipca 2007, 19:36
NURS napisał/a | (...)
Kolejna sprawa, z Lipcem i dyrekotrami, tam tez zgarnięto ponoc pośredników, zanim doszli do zleceniodawcy, który pozostaje nietknięty (pewnie swojak). |
Niby tych pośredników zgarnęli przed wejściem do Ministerstwa Sportu...
Ciężko coś o całej sytuacji napisać. Jak to ujął FT? Sytuacja w Polsce to coś między komedią a skandalem?
Nie wiem na co prezymier liczą. Widać przecież, że z Leppera nie będzie już koalicjanta nawet jeżeli z koalicji nie wyjdzie. Będą wegetować przez dwa lata?
Ciekawe ile Lepper zażyczy za poparcie dwóch budżetów? Bo do trwania tylko przyjęcie budżetów jest potrzebne.
Gustaw G.Garuga - 12 Lipca 2007, 19:49
Po prostu mówić o tej sytuacji się nie da. Jest to biologicznie niewykonalne. Fizycznie niemożliwe. Intelektualnie wyniszczajace. Moralnie nieznośne. Itd.
Tomcich - 12 Lipca 2007, 19:57
Mój komentarz do CBA i 'sukcesu' akcji pochodzi z "Kingsajz":
Cytat | A z was to *beep*, a nie prowokatorzy |
I to by było na tyle.
lokje - 12 Lipca 2007, 21:08
Rozglądam się intensywnie za lekarzem bo mnie to wszystko nagle bawić zaczęło...
dzejes - 12 Lipca 2007, 21:24
Niestety - na to nie ma lekarstwa. Wiem, bo mam tak od ponad dwóch miesięcy. Uważaj, bo potem przechodzi to w formę ostrą - i bawi i wk****wia jednocześnie.
elam - 12 Lipca 2007, 21:30
niby lipiec, ale mowia, ze Lipiec odszedl... no i pogoda taka do d**y...
to moze jednak lepiej, zeby Lipiec wrocil??
NURS - 12 Lipca 2007, 21:40
Zastanawia mnie jaka jest granica zeszmacenia, żeby polityk zszedł ze sceny. rydzyk szczy na głowę państwa, a gdy jest to ujawnione, okazuje się, że prezymier powinien go przeprosic, bo doznał tym ujawnieniem krzywd moralnych. I wszyscy politycy z zaplecza prezymiera udają, że deszcz pada, żeby nie stracic poparcia moherowego motłochu.
mad - 13 Lipca 2007, 02:17
Wymiękłem. Kurde, wytrzymałem długo, ale wymiękłem. Nie moge już na to wszystko patrzeć, nie potrafię szukać żadnych tłumaczeń. Wyspiański się ciśnie na usta: "Miałeś chamie złoty róg...". Zawsze jestem naiwny, próbuję dać szansę, a tu klops. To był ostatni raz.
agnieszka_ask - 13 Lipca 2007, 08:07
Lepper może by i rypnął tą koalicją, ale jego ludzie nie chcą. Powciskali się na wysokie posady i teraz mają wszystko w nosie, byleby kasa spływała. I nie rozwiążą koalicji, bo pieniądze ważniejsze niż honor. I pozwolą się obrażać jakiemuś księżulkowi, bo to nie jego słowa, tylko ktoś szatanowi na ogon nadepnął i on teraz próbuje odwrócić uwagę od święta na jasnej górze.
Pięknie teraz wyglądamy na arenie międzynarodowej. Bez honoru, godności, moralności, pozwalamy się opluwać. A ludzie zamiast wyjść na ulice i zbojkotować ten cholerny rząd, siedzą w domu i załamują ręce z przekonaniem, że to nic nie da. A najgorsze jest to, że maja rację, bo choćby nie wiadomo jakie protesty były, to ludzie pozbawieni wstydu i godności ze stołków nie zejdą.
Rafał - 13 Lipca 2007, 08:11
Kak tigra *beep*'t: i smiszno, i straszno.
Martva - 13 Lipca 2007, 08:16
Wczoraj stałam na przystanku i sluchałam dwóch starszych pań. Panie zeszły w rozmowie na politykę, jedna powiedziała 'a słyszała pani, że Rydzykowi kazali przeprosić prezydenta?' 'tak, a za co?' 'Bo o jego żonie powiedział, że jest czarownica...' Teraz nastąpiło kiwanie głowami, uśmieszki i 'no ale przecież jest czarownica' 'no tak, tak'
GAndrel - 13 Lipca 2007, 09:13
Pofantazjujmy
W poniedziałek Lepper wychodzi z koalicji. Co zrobi Gumofilco Karate?
Wyrzuci Leppera?
Wypisze się i przeniesie do PiSu? Wyobrażacie sobie Maksymiuka albo Hojarską w PiSie?
Czy razem z przewodniczącym, byłym wicemarszałkiem, byłym wicepremierem, byłym ministrem pójdzie na wcześniejsze wybory?
agnieszka_ask - 13 Lipca 2007, 09:38
GAndrel, ty to wiesz jak poprawić humor. I jeszcze wprowadzają ustawę o nie kandydowaniu osób karanych i system jednomandatowy w wyborach. I jeszcze, żeby nie było diet, ani odpraw dla polityków! I wcześniejsze wybory już na początku września! Ale się rozbujałam. Jakaś utopia mi tu wyszła
GAndrel - 13 Lipca 2007, 11:55
Deszcz jednak pada. Kaczyński: Sprawa Rydzyka wyolbrzymiona przez media
GAndrel - 13 Lipca 2007, 12:02
A dla tych co przegapili: Wiersz o tym, że trzeba się trochę znać na retoryce i trzeba widzieć cały kontekst.
Agi - 13 Lipca 2007, 12:03
GAndrel, tej perełki nie można przegapić
ihan - 13 Lipca 2007, 15:21
Pofantazjujmy: sierpień: Gosiewski przejmuje władze i już jej nie oddaje (tu brak emotki, bo przerażonej brak).
NURS - 13 Lipca 2007, 16:16
Kłamstwo ma krótkie nóżki, pamiętacie?
Studnia - 13 Lipca 2007, 16:17
NURS napisał/a | Kłamstwo ma krótkie nóżki, pamiętacie? |
A nie rączki?!
NURS - 13 Lipca 2007, 16:18
to też. ale w sporze Lepper - Gosiewski stara mądrośc ludowa od razu wskazuje, kto mówi prawdę
Gustaw G.Garuga - 13 Lipca 2007, 19:46
A Giertych lektury czytał. Nawet dwie! I całkiem mu się pokiełbasiły:
http://www.tvn24.pl/765,1,kropka_nad_i.html
mad - 13 Lipca 2007, 20:00
Romek zaliczył obiach. Może "Nasza szkapa" skojarzyła mu się z prowadzącą program?
ihan - 14 Lipca 2007, 11:14
Cytat | O wypowiedziach ojca Rydzyka m.in. pod adresem pary prezydenckiej premier mówi tak: Gdyby porównać je z tym, co się zwykle pojawia w mediach, takie oburzenie powinno wybuchać codziennie. Media powinny ścigać tych, którzy obrażają głowę państwa. Poziom hipokryzji, który tu wybuchł, to połączenie kabaretu z tragedią, bo takie zakłamanie w życiu publicznym to niestety także tragedia. Ale śmiać też jest się z czego - komentuje premier. |
Czy mógłby mi ktos przetłumaczyć na bardziej przyjazny język, bo za cholerę nie rozumiem o co chodzi.
NURS - 14 Lipca 2007, 11:27
Tłumaczenie:
Lechu to brat, wku***wia nas ten Rydzyk, ale musimy całowac go po *beep*, bez względu na to, co powie, bo bez jego ciemnogrodu nie będziemy rządzili i układ wróci. Dla ojczyzny ratowania damy sobie napluć w twarz. Z uśmiechem na ustach.
BTW, Lepper nie jest z mojej bajki, ale... To całe CBA to jakaś paranoja. Twierdzą, że spreparowali dokumenty obarczone błędem prawnym, jednocześnie przywalili na nich wszystkie pieczątki instancji odpowiedzialnych za sprawdzenie
Jedna uwaga. Za co ryba miał żądać łapówki, skoro dostał do ręki wszystkie przewalone kwity, które ministerstwo w takim stanie praktycznie z automatu zatwierdza. Moge się mylic, ale juz kilka osób zeznało, że ministerstwo wydaje te opinie na podstawie opinii instancji niższych, i to na nich ciąży odpowiedzialność za sprawdzenie wszystkiego.
Gustaw G.Garuga - 14 Lipca 2007, 12:27
Chodzi LiSek koło drogi...
Tylko co poza strachem przed polityczną śmiercią łączy Ligę i Samoobronę?
NURS - 14 Lipca 2007, 12:31
Posadki pod pośladki
Niech żyje Liga Samoobrony Polski!
dzejes - 14 Lipca 2007, 12:52
Gustaw G.Garuga napisał/a |
Tylko co poza strachem przed polityczną śmiercią łączy Ligę i Samoobronę? |
Pamiętaj, że małżeństwa "z rozsądku" są podobno najtrwalsze
|
|
|